דילוג לתוכן הראשי

שגב. ארוחה של שף, מהיום גם במטבח שלכם. תכירו, "שגב שף"(-:











את השף משה שגב אני מכירה כבר הרבה זמן.
מבחינתי, שגב הוא איש יקר ואהוב, מעבר להיותו שף נפלא.
איפה התחיל ה"רומן" שלי עם שגב?
בדיוק פה, שזה אומר בבית קפה קטן בצפון ת"א(-:
רוצים לראות אותי מבשלת לשגב?
כן, כן, אני מבשלת למשה שגב, וגם מלמדת אותו לנהוג(-:

הנה, כאן, אני מבשלת לשגב!!! (התוכנית שודרה בערוץ 2)
כמתנדבת ב"קבוצת שורשים",
יצא לי להכיר גם את הלב הענק של משה שגב,
כשכל שנה הוא מתנדב לסעודת המלאכים שאנחנו עורכים למען ניצולי שואה וקשישים, 
כדי שנוכל לחלק להם חבילות מזון לחג, בראש השנה ובפסח.



גם בעוד שבוע וחצי ישנה סעודת מלאכים שבה משה שגב נרתם למטרה הטובה הזו, ויבשל ארוחה שכולה תרומה.
ככה זה נראה בארוע הקודם, כשמשה שגב כיכב עם מנות נהדרות.

בקיצור, למשה שגב יש פינה חמה אצלי בלב, ובכלל, 
מגיע לו שאפו(-:
כשהזמינו אותי להשקה של מוצרים חדשים תחת השם של שגב,
לא היססתי:
א. כי ידעתי שאני אפגוש אותו, וזו כבר סיבה טובה (-:
ב. כי זה נשמע מעניין, אם כי מעורר ספקות(מוצרים של שף בפריזר? אהמממ...).
אבל... איך אומרים אצלנו? 
יש ספק, אין ספק!
אז הלכתי לבדוק בעצמי(-:


האירוע התקיים במסעדת "שגב אקספרס", 
שגם עליה כתבתי בעבר
כשהוא נערך במקביל לתחרות שמלווה את השקת המוצרים:
"רבע מיליון בשביל מתכון".
שגב מקים חברת מזון לרשתות השיווק תחת השם
"שגב  chef",
ומחלק רבע מיליון למתכון שיהיה המוצר הבא בסדרה.
כן, אני כבר מקנאה, אבל מפרגנת, ומצטערת שלא השתתפתי,
בכלל לא היו מזיקים לי 250,000 ש"ח(-:
ככה נראים המוצרים, והם כוללים ארבע סדרות: 

*מוצרי בישול ביתי קפואים 
*מעדני גבינות 
*פסטה ספיישל
*קינוחים מצוננים
קיבלנו חלק מהמוצרים להתנסות בבית, ותכף אני אספר מה דעתי עליהם(-:






אז מה בעצם קורה פה?
במהלך השנה האחרונה שקד השף משה שגב על יצירת קו המוצרים, רקח מתכונים, התרוצץ בין מפעלים שונים בארץ ובעולם ובליווי אמצעי הייצור והשיווק של קבוצת נטו, פיתח סדרות מוצרים ייחודיות, הכוללות מנות קולינאריות קלות להכנה, איכותיות מצד אחד וביתיות מצד אחר, עם הטאצ' שלו, טאצ' של שף.
קו המוצרים החדש של שגב chef מציע מגוון לכל שלבי הארוחה:
יש מנות הראשונות, עיקריות וקינוחים מרעננים.
המהלך מציב את שגב כשף הראשון בישראל המשיק קו מוצרים משלו שמגיע למטבח הביתי, מקצר את תהליך הכנת הארוחות ומאפשר לכל אחת ואחד להגיש בביתו ארוחות מגוונות, טעימות ואיכותיות ובמחיר סביר לגמרי.

את הארוחה אצל שגב התחלנו בלחם מנחם ואלכוהול מרגש:











המנות הראשונות היו מנות המסעדה:




ואז עברנו לעיקריות, שהיו מהסדרה החדשה של המוצרים של "שגב chef".
טעמנו פסטה ברוטב בולונז, מנה שאותה גם הכנתי בבית. 
נרשם ניצחון. 
הילדים אמרו שהבולונז הזה יותר טעים מהבולונז שלי.
אאוצ'(-:
מצד שני, למה אני צריכה להתעסק עם הכנת בולונז? 
מוציאים מהמקפיא, וצ'יק צ'ק יש ארוחת צהריים נהדרת,
שהילדים מתים עליה.
גם אני משתגעת על דברים שהופכים לי את העבודה במטבח למהירה ופשוטה(-:




טעמנו גם קציצות עוף וקציצות דג ברוטב עגבניות:




האמת, לשבת במסעדת שף ולאכול אוכל ביתי מחומם זה קצת הזוי, 
ולכן, החלטתי שאני אשפוט את המוצרים רק אחרי שאכין אותם בבית.
אז הכנתי(-:




את קציצות העוף הכנתי עם פתיתים, וגם הן נחלו הצלחה גדולה בקרב הילדים.
20 קציצות הספיקו לנו לשלושה סועדים רעבים(ילדים שחזרו מבי"ס, ואני, זאת שרעבה תמיד),
מה שהופך את ארוחת הצהריים למלאה ביתרונות:
הכנה מהירה, טעימה מאד, ועלות כ-11-12 ש"ח לסועד למנת בשר.
קציצות העוף לא גדולות, אבל זה בשקט יכול להספיק גם לארבע מנות.

הכנתי גם את קציצות הדגים.
יצאתי מנקודת הנחה(מוטעית!!!) שהבת שלי, שלא אוכלת דגים, לא תשים לב, ואולי הרוטב "יבלבל" אותה, ואני אצליח להכניס לה עוד משהו לתפריט.
לצערי לא הצלחתי... היא ישר קלטה את ריח הדגים, ואמרה "אמאאאאאאאא!!!"
טוב, הבטחתי לה שזו הפעם האחרונה שאני עושה את זה(-:
אני והבן שלי זללנו את קציצות הדגים בשמחה, גם הן היו טובות.
לגבי דגים: אני מעדיפה דג שלם, כזה שאפשר לפרק לו את הצורה, או לאכול אותו בצורת פילה.

את המוצרים האחרים בסדרה עדיין לא ניסיתי.
מאלו שניסיתי יש לי מסקנה אחת:
כן, תמיד להחזיק בפריזר, במקרה של "היום לא בא לי לבשל",
זה פתרון נפלא!!!
ולא, אין לזה טעם תעשייתי. 
בזה היתרון הגדול.
כן, גם בקלות ההכנה.
מבחינתי, סדרה מנצחת.

שנעבור לקינוחים?

בשיטוטיי בפאטיסריז המופלאים של פריז, בנסיעה שעשיתי ל"סלון דה שוקולד", 
הייתי נעצרת ומסתכלת בערגה על האקליירים. 
אותן "עוגות" מהממות, שבפריז ניתן למצוא אותן בכל פינה, עם מגוון עצום של מילויים משגעים.
קחו לדוגמא את אלו של Jacques Genin
ואם אתם בפריז, לכו לבקר אצלו. אוי, כמה טעים!



שגב דאג שגם לנו בבית תהיה אפשרות לפנק את האורחים או את עצמנו עם אקליירים טעימים.
איך אני יודעת שהם טעימים?
תכף, אני אספר לכם(-:






ככה הגשתי אותם לבן שלי:


מה הוא אמר עליהם?
ציטוט מדויק:
"אמא, אני רוצה לגור בתוך קרם פטיסייר" (-:
הייתם צריכים לראות את העונג שלו, הוא ממש נהנה מכל ביס.
גם אני (-:


במסעדה קיבלנו אותם בליווי של תותים:




 והם הורסים!!!

קצת פרטים טכניים:

סדרת מוצרי בישול ביתי קפואים כוללת 5 מוצרים:
קציצות עוף קפואות ברוטב עגבניות ביתי- 800 גרם- מחיר מומלץ לצרכן: 33.90-35.90 ₪.
בשר בקר טחון מובחר בתיבול מזרחי קפוא - 500 גרם- מחיר לצרכן: 29.90-31.90 ₪.
בשר בקר טחון וכבש מתובל קפוא - 500 גרם- מחיר מומלץ לצרכן: 29.90-31.90 ₪.
קציצות דג מבושלות וקפואות ברוטב עגבניות - 800 גרם- מחיר לצרכן: 33.90-35.90 ₪.
רוטב בולונז אמיתי קפוא - 700 גרם- מחיר מומלץ לצרכן : 39.90-41.90 ₪.



סדרת סלטים מצוננים הכוללת 6 מוצרים: 
סלט פלפלים וגבינת שמנת- עירית - 300 גרם
סלט פלפלים קלויים וגבינת פטה - 300 גרם
סלט עם חצילים, לבנה וזעתר - 300 גרם
סלט חצילים על האש וגבינת שמנת עיזים - 300 גרם
סלט בצל מהמדורה עם טחינה - 300 גרם
סלט קישואים יווני וגבינת צזיקי - 300 גרם
מחיר מומלץ לצרכן: 19.90-21.90 ₪ ליחידה.

סדרת קינוחים מצוננים- אקלרים חלביים בשלושה מילויים שונים :
אקלרים במילוי קרם פטיסייר - 400 גרם
אקלרים במילוי קרם ריבת חלב - 400 גרם
אקלרים במילוי קרם שוקולד - 400 גרם
מחיר מומלץ לצרכן: 29.90-31.90 ₪ ליחידה.

סדרת פסטה ספיישל - ארוחות  איטלקיות מפסטה טרייה עם רוטב סמיך וממכר -תוך 2 דקות במיקרו! 
פסטה ספיישל ברוטב בסגנון בולונז - 300 גרם
פסטה ספיישל ברוטב עגבניות, שום וצ'ילי חריף - 300 גרם
פסטה ספיישל ברוטב עגבניות - 300 גרם
מחיר מומלץ לצרכן : 9.90-11.90 ₪ ליחידה.

את מוצרי "שגב chef" ניתן להשיג ברשתות השיווק והחנויות הנבחרות.





וכמו תמיד, בתיאבון(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.