דילוג לתוכן הראשי

כבדים עם בצל מטוגן, סלק ושקדים. כבוד לכבד! מתכון קליל ומהיר(-:











היום בצהריים התחשק לי משהו קליל וטעים.
כבד עוף הוא אחד מהמאכלים שאני מאד אוהבת, בכל הוריאציות האפשריות.
פטה כבד איכותי אני יכולה לאכול בכמויות, בלי לשים לב בכלל שמזמן עברתי את המנה היומית המומלצת.
זה של קימל בגלבוע נפלא בעיניי:





גם כבד קצוץ אני אוכלת בכמויות. 
הכבד הקצוץ של דליקטסן(יהודה הלוי) מעולה. 
אני יכולה לחיות עליו שבוע שלם, יום יום, ולא ימאס לי(-: 




הכנתי היום בצהריים ארוחה שלמה ובריאה ב-25 דקות, 
ארוחה של כבדים עם בצל מטוגן, סלק מגורר, ושקדים מולבנים,
כשבצדה מג'דרה.
אני אוכלת את המנה עם טחינה גולמית שאני מזלפת עליה.
כבדים עם טחינה זה טעים בטירוף!

איך מכינים את זה? 
מאד פשוט!
מתחילים עם המג'דרה:

אני נותנת לכם מתכון נפלא למג'דרה שפירסמתי בעבר:




למרות שהיום הכנתי את הגירסה הבסיסית, בלי התוספות. 
פשוט אורז, עדשים, מלח ופלפל, ומעט כורכום.
לא הוספתי בצל, כי יש מספיק בצל מטוגן בכבדים. 

תוך כדי שהמג'דרה על האש, הכנתי את הכבדים.
במחבת כבדה טיגנתי בצל עד להזהבה, הוספתי סלק מגורר, וערבבתי מעט.
הוספתי את הכבדים, כשמידת העשייה תלויה באיך שאתם אוהבים אותה. 
חשוב לטגן טיגון לא ארוך משני הצדדים, כדי לא ליבש את הכבדים.
הוספתי למחבת את השקדים המולבנים, נתתי ערבוב קל, 
ויופי, המנה מוכנה(-:
הנחתי את האורז על הצלחת, פיזרתי מסביבו את הכבדים, 
וקישטתי בקצת מתערובת הבצל-סלק-שקדים ומעל פטרוזיליה קצוצה.
על זה הזלפתי טחינה גולמית, 
וכשאין הרבה זמן, זו בהחלט מוגרדת כארוחה שווה, גם מבחינת טעם, 
אבל גם מבחינת תזונה. 
המנה מכינה הרבה ברזל, יש בה גם ירק, גם פחמימות, גם ויטמינים, גם קטניות, גם שומן בריא(מהטחינה),
ובכלל, היא צבעונית וכיפית. 

בתיאבון!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי