היום בצהריים התחשק לי משהו קליל וטעים.
כבד עוף הוא אחד מהמאכלים שאני מאד אוהבת, בכל הוריאציות האפשריות.
פטה כבד איכותי אני יכולה לאכול בכמויות, בלי לשים לב בכלל שמזמן עברתי את המנה היומית המומלצת.
זה של קימל בגלבוע נפלא בעיניי:
גם כבד קצוץ אני אוכלת בכמויות.
הכבד הקצוץ של דליקטסן(יהודה הלוי) מעולה.
אני יכולה לחיות עליו שבוע שלם, יום יום, ולא ימאס לי(-:
הכנתי היום בצהריים ארוחה שלמה ובריאה ב-25 דקות,
ארוחה של כבדים עם בצל מטוגן, סלק מגורר, ושקדים מולבנים,
כשבצדה מג'דרה.
אני אוכלת את המנה עם טחינה גולמית שאני מזלפת עליה.
כבדים עם טחינה זה טעים בטירוף!
איך מכינים את זה?
מאד פשוט!
מתחילים עם המג'דרה:
אני נותנת לכם מתכון נפלא למג'דרה שפירסמתי בעבר:
למרות שהיום הכנתי את הגירסה הבסיסית, בלי התוספות.
פשוט אורז, עדשים, מלח ופלפל, ומעט כורכום.
לא הוספתי בצל, כי יש מספיק בצל מטוגן בכבדים.
תוך כדי שהמג'דרה על האש, הכנתי את הכבדים.
במחבת כבדה טיגנתי בצל עד להזהבה, הוספתי סלק מגורר, וערבבתי מעט.
הוספתי את הכבדים, כשמידת העשייה תלויה באיך שאתם אוהבים אותה.
חשוב לטגן טיגון לא ארוך משני הצדדים, כדי לא ליבש את הכבדים.
הוספתי למחבת את השקדים המולבנים, נתתי ערבוב קל,
ויופי, המנה מוכנה(-:
הנחתי את האורז על הצלחת, פיזרתי מסביבו את הכבדים,
וקישטתי בקצת מתערובת הבצל-סלק-שקדים ומעל פטרוזיליה קצוצה.
על זה הזלפתי טחינה גולמית,
וכשאין הרבה זמן, זו בהחלט מוגרדת כארוחה שווה, גם מבחינת טעם,
אבל גם מבחינת תזונה.
המנה מכינה הרבה ברזל, יש בה גם ירק, גם פחמימות, גם ויטמינים, גם קטניות, גם שומן בריא(מהטחינה),
ובכלל, היא צבעונית וכיפית.
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה