דלג לתוכן הראשי

כבדים עם בצל מטוגן, סלק ושקדים. כבוד לכבד! מתכון קליל ומהיר(-:











היום בצהריים התחשק לי משהו קליל וטעים.
כבד עוף הוא אחד מהמאכלים שאני מאד אוהבת, בכל הוריאציות האפשריות.
פטה כבד איכותי אני יכולה לאכול בכמויות, בלי לשים לב בכלל שמזמן עברתי את המנה היומית המומלצת.
זה של קימל בגלבוע נפלא בעיניי:





גם כבד קצוץ אני אוכלת בכמויות. 
הכבד הקצוץ של דליקטסן(יהודה הלוי) מעולה. 
אני יכולה לחיות עליו שבוע שלם, יום יום, ולא ימאס לי(-: 




הכנתי היום בצהריים ארוחה שלמה ובריאה ב-25 דקות, 
ארוחה של כבדים עם בצל מטוגן, סלק מגורר, ושקדים מולבנים,
כשבצדה מג'דרה.
אני אוכלת את המנה עם טחינה גולמית שאני מזלפת עליה.
כבדים עם טחינה זה טעים בטירוף!

איך מכינים את זה? 
מאד פשוט!
מתחילים עם המג'דרה:

אני נותנת לכם מתכון נפלא למג'דרה שפירסמתי בעבר:




למרות שהיום הכנתי את הגירסה הבסיסית, בלי התוספות. 
פשוט אורז, עדשים, מלח ופלפל, ומעט כורכום.
לא הוספתי בצל, כי יש מספיק בצל מטוגן בכבדים. 

תוך כדי שהמג'דרה על האש, הכנתי את הכבדים.
במחבת כבדה טיגנתי בצל עד להזהבה, הוספתי סלק מגורר, וערבבתי מעט.
הוספתי את הכבדים, כשמידת העשייה תלויה באיך שאתם אוהבים אותה. 
חשוב לטגן טיגון לא ארוך משני הצדדים, כדי לא ליבש את הכבדים.
הוספתי למחבת את השקדים המולבנים, נתתי ערבוב קל, 
ויופי, המנה מוכנה(-:
הנחתי את האורז על הצלחת, פיזרתי מסביבו את הכבדים, 
וקישטתי בקצת מתערובת הבצל-סלק-שקדים ומעל פטרוזיליה קצוצה.
על זה הזלפתי טחינה גולמית, 
וכשאין הרבה זמן, זו בהחלט מוגרדת כארוחה שווה, גם מבחינת טעם, 
אבל גם מבחינת תזונה. 
המנה מכינה הרבה ברזל, יש בה גם ירק, גם פחמימות, גם ויטמינים, גם קטניות, גם שומן בריא(מהטחינה),
ובכלל, היא צבעונית וכיפית. 

בתיאבון!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.