לפני כשבוע לקחתי חלק באירוע משכר במיוחד, "בר מארץ היין", על המזח שבנמל ת"א.
"בר מארץ היין" הוקם השנה למשך שבוע בחודש אפריל בין ה-23-30.4, בסימן חגיגות יום הולדת 30 ליקבי רמת הגולן:
במסגרת אירועי "בר מארץ היין" טעמנו ממבחר הגדול שהיקב מציע:
השנה שיתף היקב פעולה עם מרכז "נא לגעת":
מרכז "נא לגעת" נמצא ביפו, והוא מקדם ותומך באוכלוסיות החירשים והעיוורים בישראל.
במסגרת זו הוקם בר לסדרת "הר חרמון", בו טעמנו יינות הר חרמון אדום, הר חרמון לבן ויין אינדיגו החדש, הנושאים כתב ברייל על גבי התוויות שלהם:
שאפו ליקבי רמת הגולן על כתב הברייל על תוויות היין!!! מקסים(-:
כל הכנסות הבר הוקדשו למרכז.
בבר זה גם שולבו עובדי מרכז נא לגעת בצוות המוזגים והמדריכים, והאמת,
הביקור בדוכן הזה היה המרגש מכולם.
יופי של עשייה ותרומה לקהילה!
"בר מארץ היין" הציע סדנאות מקצועיות שהתקיימו במהלך השבוע כולו, ביניהן סדנה מרתקת של טעימת קומפוננטים (יינות בתהליך יצירה וטעימת זנים מחלקות שונות), סדנה בנושא אומנות הטעימה וסדנה ייחודית ששמה דגש על ציוני הדרך של היקב בעבר, בהווה והעתיד:
לאורך כל האירועים הוצעו גבינות מיוחדות וטעימות להפליא של משק יעקבס.
במחלבת יעקבס מייצרים מגוון רחב של גבינות; קצו'טה, פקורינו, רוקפור, איטליקו, קממברט, גאודה, תום, מנצ'גו, אופיר, סנט מור, שחר, מורבייה, שבר, גורגונזולה, גבינת שמנת, לבנה, עז-מה, יוגורט צאן, פטה, צפתית, קרם פרש.
במיוחד לרגל אירועי בר מארץ היין השיקה המחלבה גבינת עיזים במרלו גמלא של יקב רמת הגולן, שבעיניי היא הייתה מדהימה!
כשהערב התחיל לרדת, ישבנו עם הגבינות והיין, מול המים והאורות של הנמל, ופשוט נהנינו מהחיים(-:
הבמה כבר התחילה לקבל צבע, לקראת ההופעה של "איפה הילד", ובקבוק היין המקסים שנתלה מעליה, הפתיע בהמשך:
השמים הפכו מכחולים לשחורים,
ואז הבקבוק ההוא, שהיה נראה תמים להפליא,
התחיל לשנות צבעים, ומצגת מדהימה עטפה אותו.
התמונה תוכל להמחיש רק חלק קטן מהיופי שהיה שם:
שמחה ועולצת מרוב יין, שמחתי כשחמי רודנר עלה עם "איפה הילד" להופיע,
וגם אם לא הייתי שמחה מהיין, הייתי שמחה מההופעה הזו:
לסיכום: היה ערב מושלם!
לכבוד שבועות יקבי רמת הגולן נותנים טיפים נהדרים על שילובים מוצלחים בין סוגי יין לגבינות:
לרגל חג השבועות מומלץ בחום להתעמק מעט בשילוב בין גבינות ויין.
בסופו של דבר הרעיון הוא ללכת בקווים מקבילים – מגוון הטעמים והמרקם של הגבינה מול מגוון הטעמים ומרקם היין. לפעמים, ורק לפעמים, מותר להשתולל ולנסות דווקא את דרך הניגודים.
סוביניון בלאן, ירדן, יקב רמת הגולן 2012
יין לבן יבש, חמצמץ ומרענן מאוד. בציר 2012 מסתמן כרגע כיוצא דופן באיכותו, לפחות בנוגע ליינות לבנים. עושה רושם שבארץ מתחילים להתרגל לרעיון שב-40 מעלות הרבה יותר קשה ליהנות מיין אדום עמוס אלכוהול והביקוש ליינות לבנים קלילים, פריכים וקיציים רק עולה.
גבינה מומלצת עם ירדן סוביניון בלאן 2012: פטה (Feta), גרוייר (Gruyere), גבינות עזים (Chevre)
שרדונה, כרם אורגני אודם, ירדן, יקב רמת הגולן 2011
הנה זן מהמוצלחים ביותר בשילוב עם גבינות. כאשר היין צעיר (שנת הבציר קרובה לשנה בה אנו נמצאים) יתאימו לו סוג עדין יותר של גבינות. לאחר מספר שנים של התיישנות בבקבוק יתווספו ליין טעמים ומורכבות שיחייבו גבינות עם טעמים חזקים יותר. שילוב נכון יכול להוליד גן שעשועים שלטעמים בפה.
גבינה מומלצת עם ירדן שרדונה כרם אודם בשנתיים הקרובות: ברי (Brie), קממבר (Camembert)
גבינה מומלצת עם ירדן שרדונה כרם אורגני אודם 2011: רבלושון (Robluchon)
T2, ירדן, יקב רמת הגולן 2009
את היין הייחודי הזה עושים משני זנים פורטוגזיים הגדלים במזרח רמת הגולן: טוריגה נסיונל (הזן הלאומי של פורטוגל) וטינטה קאו. בפורטוגל מייצרים מהזנים הללו בד"כ יינות אדומים יבשים, נוקשים ומרירים, כמו גם את היינות המחוזקים (והמתוקים) הידועים כיינות פורט. ה-T2 יבש, רך הרבה יותר מאשר בארץ המקור ומלא בטעמים. זוהי השנה הראשונה שהיין יוצא ומדובר בטבילת אש איכותית.
גבינה מומלצת עם הירדן T2 2009: פור סלו(Port Salut) ברי (Brie), פרמז'ן (Parmesan)
הייטס וויין, ירדן, יקב רמת הגולן 2011
ההצלחה הגדולה ביותר בחיבור ויין ואוכל יכולה לבוא דווקא ממשחק של ניגודים, שהמוצלח ביניהם הוא השילוב חריף – מתוק. יין מתוק יכול להתאים בול לגבינה חריפה: המתיקות ביין מעדנת את החריפות בגבינה ומבליטה טעמים נסתרים. ירדן הייטס ויין הוא אחד מיינות הקינוח המעוטרים בארץ, עשוי מענבי גוורצטרמינר קפואים. הסגנון הוא של יינות הקרח המפורסמים בגרמניה, אוסטריה וקנדה. במקרה של ירדן הייטסוויין, מדובר ביין קינוח מרוכז ומפתיע מאוד.
גבינה מומלצת עם ירדן הייטסוויין 2011: רוקפור (Roquefort), סטילטון (Stilton).
תודה ליקב רמת הגולן על האירוע המושקע,
היה ממש3 טעים, נעים, ושמח(-:
תגובות
הוסף רשומת תגובה