שבועות בפתח, וזה בדיוק הזמן למתכון פשוט, מהיר, ומנצח,
שישב מקסים על השולחן החלבי של החג(-:
הוזמנתי לועידת העיצוב והאדריכלות, כדי להתרשם מחידושים בתחום עיצוב המטבחים.
כחובבת גאדג'טים ידועה, וכחובבת אוכל ידועה אפילו יותר,
שמחתי להגיע לאירוע שעוסק בעיצוב, באוכל, ובמטבחים, גם (-:
את המתכון אני עוד מעט אתן לכם,
אבל קודם אני אספר לכם על החידושים של "מטבחי דקל",
כדי שתוכלו לטגן את הכדורים האלו במטבח מתקדם וטכנולוגי להפליא(-:
ב"מטבחי דקל" מייצרים מטבחים בהתאמה אישית,
עם שילוב של טכנולוגיה מתקדמת,
שבלעדיה, האמת, אי אפשר היום(-:
מצאתם מתכון הורס באינטרנט?
במקום להדפיס את הדף, ולקחת אותו למטבח, למה שלא תציצו במחשב שממוקם במטבח?
המסך יושב בצמוד לדופן הארון, ואפשר לשלוט עליו בהתאם לזווית שמתאימה לכם.
הוא יוצא החוצה, מסתובב, ומאפשר חוויה מושלמת .
חוצמזה, אפשר בזמן הבישול לראות מה קורה בפייסבוק(-:
כמובן ש"מטבחי דקל" שמים לב גם לפרטים הקטנים.
ביחידות המותאמות לטכנולוגיה יש גם מקום לשלטים, לסמארטפונים, אייפוד, אייפד, טאבלט, ובעצם, לכל מה שאתם צריכים במטבח שלכם(-:
טוב, אני התלהבתי.
מראים לי מטבח עם טכנולוגיה, ואני מתבלבלת מאושר(-:
מה שאהבתי במיוחד ביחידה הזו, זו האפשרות לסגור את כולה, ולהנמיך אותה לגובה אפס, כך שתתמזג בצורה מושלמת עם המשטח שממנו היא עלתה למעלה(-:
הנה, תכף היא "נבלעת", ועד שתצטרכו את המחשב במטבח בפעם הבאה, אף אחד לא ידע על קיומה:
אין ספק, יופי של רעיון וטכנולוגיה.
בכלל, המטבחים של היום הם מודולרים, ומותאמים לצרכי הלקוח.
ב"מטבחי דקל" מייחסים חשיבות עליונה לצרכי הלקוח במטבח שלו,
ומתאימים לו "מטבח מהאגדות",
כזה שאני כרגע יכולה רק לחלום עליו(-:
מי שהציג לנו את החידושים היה הסמנכ"ל של "מטבחי דקל",
מר שלומי בר-עוז, שהוא גם מעצב פנים בכיר,
שהתגלה גם כאדם מקסים ולבבי,
עם המון תובנות ורעיונות:
שלומי הסביר והדגים, הראה ותיפעל,
ועשה לי חשק להחליף את המטבח שלי.
לא מחר, אתמול.
העתיד כבר כאן, במטבחי דקל (-:
עוד כמה "טכנולוגיות" שממש בא לי במטבח העתידי שלי:
הידיים מלוכלכות מהבישול?
אין בעיה, ארונות "טאצ'", רק לגעת עם המרפק, והכל נפתח מעצמו!!!
תענוג(-:
אה, ואל תדאגו,
יש חיישנים, שימנעו ממגירות המטבח להיסגר על האצבעות שלכם.
זה פטנט מעולה, ואני משוכנעת שהוא היה מציל אותי ממלא סימנים כחולים על כפות הידיים(-:
ומה הכי אהבתי?
את החשיבה "מעבר לקופסה", או "מעבר לכיריים"(-:
המטח לפעמים הוא מקום בבית שבו נמצאים ומבשלים יותר מזאת שנקראת "אמא".
יש המון גברים שמבשלים, היום גם ילדים נכנסים בגיל צעיר למטבח.
ב"מטבחי דקל" חשבו גם על זה.
הרי לא הגיוני שכל אלו שנמצאים במטבח הם באותו גובה.
מה עושים?
כפתור גאוני אחד:
הכפתור הזה מאפשר ליחידת התנור והכיריים להתכוונן לפי גובה הבשלן שנמצא באותו רגע במטבח.
פעם למעלה, פעם למטה.
כ"כ פשוט, כ"כ גאוני!
איך לא חשבו על זה פעם? (-:
את האירוע של מטבחי דקל ליווה השף יניב פרטוש,
מהמרכז "מבשלים חוויה-פרתם".
המתכון באדיבות השף יניב פרטוש, שפינק אותי בהמון כדורי גבינה,
כי הם היו לי ממש טעימים(-:
חיסלתי אותם אחד אחרי השני:
אז איך עושים אותם, את הנהדרים האלו?
קוראים להם "טירופיטיקה":
מצרכים:
250 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם גבינת עמק מגורדת
100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
150 גרם קמח
1/4 כוס חלב
50 גרם צנוברים קלויים
2 ביצים
מעט בזיליקום קצוץ
שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד ליצירת בצק דביק ואחיד.
ממלאים כפית בבצק הגבינה,
ובעזרת כפית נוספת דוחפים את התערובת לשמן עמוק
שחומם מראש לחום בינוני:
מטגנים עד לקבלת צבע חום בהיר עם נגיעות כהות יותר:
מוציאים על נייר לספיגת השמן:
ומגישים(-:
בתיאבון, ואל תשכחו, כשהמטבח כיפי, האוכל כיפי יותר (-:
בהחלט עושה חשק למטבח חדש של דקל
השבמחקוגם חשק לעשות את כדורי הגבינה :)