דלג לתוכן הראשי

מתכון מנצח לשבועות! כדורי גבינה מטוגנים, ולמה מטבחי דקל עשו לי חשק למטבח חדש(-:





שבועות בפתח, וזה בדיוק הזמן למתכון פשוט, מהיר, ומנצח,
שישב מקסים על השולחן החלבי של החג(-:
הוזמנתי לועידת העיצוב והאדריכלות, כדי להתרשם מחידושים בתחום עיצוב המטבחים.
כחובבת גאדג'טים ידועה, וכחובבת אוכל ידועה אפילו יותר,
שמחתי להגיע לאירוע שעוסק בעיצוב, באוכל, ובמטבחים, גם (-:
את המתכון אני עוד מעט אתן לכם,
אבל קודם אני אספר לכם על החידושים של "מטבחי דקל",
כדי שתוכלו לטגן את הכדורים האלו במטבח מתקדם וטכנולוגי להפליא(-:
ב"מטבחי דקל" מייצרים מטבחים בהתאמה אישית,
עם שילוב של טכנולוגיה מתקדמת,
שבלעדיה, האמת, אי אפשר היום(-:
מצאתם מתכון הורס באינטרנט?
במקום להדפיס את הדף, ולקחת אותו למטבח, למה שלא תציצו במחשב שממוקם במטבח?





המסך יושב בצמוד לדופן הארון, ואפשר לשלוט עליו בהתאם לזווית שמתאימה לכם.
הוא יוצא החוצה, מסתובב, ומאפשר חוויה מושלמת .
חוצמזה, אפשר בזמן הבישול לראות מה קורה בפייסבוק(-:

 

כמובן ש"מטבחי דקל" שמים לב גם לפרטים הקטנים.
ביחידות המותאמות לטכנולוגיה יש גם מקום לשלטים, לסמארטפונים, אייפוד, אייפד, טאבלט, ובעצם, לכל מה שאתם צריכים במטבח שלכם(-:
טוב, אני התלהבתי.
מראים לי מטבח עם טכנולוגיה, ואני מתבלבלת מאושר(-:
מה שאהבתי במיוחד ביחידה הזו, זו האפשרות לסגור את כולה, ולהנמיך אותה לגובה אפס, כך שתתמזג בצורה מושלמת עם המשטח שממנו היא עלתה למעלה(-:
הנה, תכף היא "נבלעת", ועד שתצטרכו את המחשב במטבח בפעם הבאה, אף אחד לא ידע על קיומה:
אין ספק, יופי של רעיון וטכנולוגיה.
בכלל, המטבחים של היום הם מודולרים, ומותאמים לצרכי הלקוח.
ב"מטבחי דקל" מייחסים חשיבות עליונה לצרכי הלקוח במטבח שלו,
ומתאימים לו "מטבח מהאגדות",
כזה שאני כרגע יכולה רק לחלום עליו(-:

מי שהציג לנו את החידושים היה הסמנכ"ל של "מטבחי דקל",
מר שלומי בר-עוז, שהוא גם מעצב פנים בכיר,
שהתגלה גם כאדם מקסים ולבבי,
עם המון תובנות ורעיונות:






שלומי הסביר והדגים, הראה ותיפעל,
ועשה לי חשק להחליף את המטבח שלי.
לא מחר, אתמול.
העתיד כבר כאן, במטבחי דקל (-:





עוד כמה "טכנולוגיות" שממש בא לי במטבח העתידי שלי:
הידיים מלוכלכות מהבישול?
אין בעיה, ארונות "טאצ'", רק לגעת עם המרפק, והכל נפתח מעצמו!!!
תענוג(-:




אה, ואל תדאגו,
יש חיישנים, שימנעו ממגירות המטבח להיסגר על האצבעות שלכם.
זה פטנט מעולה, ואני משוכנעת שהוא היה מציל אותי ממלא סימנים כחולים על כפות הידיים(-:




ומה הכי אהבתי?
את החשיבה "מעבר לקופסה", או "מעבר לכיריים"(-:
המטח לפעמים הוא מקום בבית שבו נמצאים ומבשלים יותר מזאת שנקראת "אמא".
יש המון גברים שמבשלים, היום גם ילדים נכנסים בגיל צעיר למטבח.
ב"מטבחי דקל" חשבו גם על זה.
הרי לא הגיוני שכל אלו שנמצאים במטבח הם באותו גובה.
מה עושים?
כפתור גאוני אחד:


 הכפתור הזה מאפשר ליחידת התנור והכיריים להתכוונן לפי גובה הבשלן שנמצא באותו רגע במטבח.
פעם למעלה, פעם למטה.
כ"כ פשוט, כ"כ גאוני!
איך לא חשבו על זה פעם? (-:


את האירוע של מטבחי דקל ליווה השף יניב פרטוש,
המתכון באדיבות השף יניב פרטוש, שפינק אותי בהמון כדורי גבינה,
כי הם היו לי ממש טעימים(-:
חיסלתי אותם אחד אחרי השני:





אז איך עושים אותם, את הנהדרים האלו?
קוראים להם "טירופיטיקה":



מצרכים:

250 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם גבינת עמק מגורדת
100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
150 גרם קמח
1/4 כוס חלב
50 גרם צנוברים קלויים
2 ביצים
מעט בזיליקום קצוץ
שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד ליצירת בצק דביק ואחיד.
ממלאים כפית בבצק הגבינה,
ובעזרת כפית נוספת דוחפים את התערובת לשמן עמוק
 שחומם מראש לחום בינוני:






מטגנים עד לקבלת צבע חום בהיר עם נגיעות כהות יותר:




מוציאים על נייר לספיגת השמן:





ומגישים(-:


בתיאבון, ואל תשכחו, כשהמטבח כיפי, האוכל כיפי יותר (-:






תגובות

  1. בהחלט עושה חשק למטבח חדש של דקל
    וגם חשק לעשות את כדורי הגבינה :)

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?