דלג לתוכן הראשי

מתכון לבלינצ'ס תרד וקשקבל- מתכון לשבועות ובכלל(-:













בכל פעם שחג שבועות מתקרב, אני כבר מפנטזת על הבלינצ'סים שאני עומדת להכין/לאכול.
אני אוהבת בלינצ'סים!!!

אני אוהבת אותם מתוקים, מלוחים, עם ירקות או עם גבינה.
הפעם הכנתי בלינצ'ס תרד עם תרד וקשקבל, שיתאים לחג שבועות,
אבל למי שאוהב בלינצ'סים הם נהדרים כל השנה(-:



חומרים לבלינצ'ס (כ-10 יחידות):



200 מ"ל(כוס) חלב
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
25 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
כוס מים

אופן ההכנה:
טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך.
הבלילה צריכה להיות נוזלית(לא מדי!) ונוחה למזיגה.


הכי חשוב: מחבת בלינצ'ס איכותי!!!
אני משתמשת תמיד במחבתות טפאל, עם ציפוי הנון סטיק שאף פעם לא איכזב אותי, ומחזיק שנים רבות עם טיפול נכון:





חוצמזה, יש את הנקודה האדומה, הטרמוספוט, שמצילה אותי מלהרוס את ההרכב המולקולרי של המזון(-:
שמים את המחבת על אש גבוהה, מרססים מעט שמן, וכשהטרמוספוט(שמכוייל במחבת הבלינצ'ס הזו ל-200 מעלות) מוכן, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת, ומנערים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית.

מטגנים 3-2 דקות, עד שהחביתית מעט זהובה מצדה התחתון.
הופכים על משטח ישר ועורמים את העלים בערימה.
אני שמה שקיות ניילון להפרדה בין העלים.


למלית התרד:

60 גרם גבינת קשקבל משובחת:





חב' מדליוני תרד קפואים(מניחים במסננת עד להפשרה ולניקוז המים):





אופן ההכנה:

שמים 3 כפות שמן זית בסיר, מטגנים בצל אחד קצוץ, ושלוש שיני שום קצוצות.
מוסיפים את התרד, ונותנים לו להתבשל מעט.

מוסיפים מלח+פלפל שחור גרוס, ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב.
מוסיפים שליש חב' שמנת לבישול 10%, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
מגרדים את הקשקבל, וממשיכים לערבות מעט עד שהחומרים מתמזגים:




טועמים ומתקנים תיבול.
לצורך הכנת הרוטב יש להשאיר כף גדושה של תערובת התרד בצד.
מניחים את העלה על משטח עבודה, כשהחלק המטוגן כלפי מעלה.
מניחים כף מתערובת התרד, מקפלים, ומגלגלים.





מכניסים שוב למחבת לטיגון של הצד החיצוני, ומזהיבים אותו:






לאחר שמוציאים מהמחבת, מכינים את הרוטב:
לוקחים את התערובת שהשארנו בצד, מניחים בסיר, ומוסיפים את שני השליש שנותרו מהשמנת לבישול.
כשהרוטב מוכן, שמים בסיר בלנדר מוט, ומאחדים את הרוטב לרוטב חלק:




מניחים על צלחת את הבלינצ'סים, לצידם את הרוטב,
ומפזרים מעט עלי טימין לקישוט:






בתיאבון!!!






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.