דילוג לתוכן הראשי

מתכון לבלינצ'ס תרד וקשקבל- מתכון לשבועות ובכלל(-:













בכל פעם שחג שבועות מתקרב, אני כבר מפנטזת על הבלינצ'סים שאני עומדת להכין/לאכול.
אני אוהבת בלינצ'סים!!!

אני אוהבת אותם מתוקים, מלוחים, עם ירקות או עם גבינה.
הפעם הכנתי בלינצ'ס תרד עם תרד וקשקבל, שיתאים לחג שבועות,
אבל למי שאוהב בלינצ'סים הם נהדרים כל השנה(-:



חומרים לבלינצ'ס (כ-10 יחידות):



200 מ"ל(כוס) חלב
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
25 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
כוס מים

אופן ההכנה:
טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך.
הבלילה צריכה להיות נוזלית(לא מדי!) ונוחה למזיגה.


הכי חשוב: מחבת בלינצ'ס איכותי!!!
אני משתמשת תמיד במחבתות טפאל, עם ציפוי הנון סטיק שאף פעם לא איכזב אותי, ומחזיק שנים רבות עם טיפול נכון:





חוצמזה, יש את הנקודה האדומה, הטרמוספוט, שמצילה אותי מלהרוס את ההרכב המולקולרי של המזון(-:
שמים את המחבת על אש גבוהה, מרססים מעט שמן, וכשהטרמוספוט(שמכוייל במחבת הבלינצ'ס הזו ל-200 מעלות) מוכן, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת, ומנערים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית.

מטגנים 3-2 דקות, עד שהחביתית מעט זהובה מצדה התחתון.
הופכים על משטח ישר ועורמים את העלים בערימה.
אני שמה שקיות ניילון להפרדה בין העלים.


למלית התרד:

60 גרם גבינת קשקבל משובחת:





חב' מדליוני תרד קפואים(מניחים במסננת עד להפשרה ולניקוז המים):





אופן ההכנה:

שמים 3 כפות שמן זית בסיר, מטגנים בצל אחד קצוץ, ושלוש שיני שום קצוצות.
מוסיפים את התרד, ונותנים לו להתבשל מעט.

מוסיפים מלח+פלפל שחור גרוס, ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב.
מוסיפים שליש חב' שמנת לבישול 10%, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
מגרדים את הקשקבל, וממשיכים לערבות מעט עד שהחומרים מתמזגים:




טועמים ומתקנים תיבול.
לצורך הכנת הרוטב יש להשאיר כף גדושה של תערובת התרד בצד.
מניחים את העלה על משטח עבודה, כשהחלק המטוגן כלפי מעלה.
מניחים כף מתערובת התרד, מקפלים, ומגלגלים.





מכניסים שוב למחבת לטיגון של הצד החיצוני, ומזהיבים אותו:






לאחר שמוציאים מהמחבת, מכינים את הרוטב:
לוקחים את התערובת שהשארנו בצד, מניחים בסיר, ומוסיפים את שני השליש שנותרו מהשמנת לבישול.
כשהרוטב מוכן, שמים בסיר בלנדר מוט, ומאחדים את הרוטב לרוטב חלק:




מניחים על צלחת את הבלינצ'סים, לצידם את הרוטב,
ומפזרים מעט עלי טימין לקישוט:






בתיאבון!!!






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי