דילוג לתוכן הראשי

מתכון לבלינצ'ס תרד וקשקבל- מתכון לשבועות ובכלל(-:













בכל פעם שחג שבועות מתקרב, אני כבר מפנטזת על הבלינצ'סים שאני עומדת להכין/לאכול.
אני אוהבת בלינצ'סים!!!

אני אוהבת אותם מתוקים, מלוחים, עם ירקות או עם גבינה.
הפעם הכנתי בלינצ'ס תרד עם תרד וקשקבל, שיתאים לחג שבועות,
אבל למי שאוהב בלינצ'סים הם נהדרים כל השנה(-:



חומרים לבלינצ'ס (כ-10 יחידות):



200 מ"ל(כוס) חלב
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
25 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
כוס מים

אופן ההכנה:
טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך.
הבלילה צריכה להיות נוזלית(לא מדי!) ונוחה למזיגה.


הכי חשוב: מחבת בלינצ'ס איכותי!!!
אני משתמשת תמיד במחבתות טפאל, עם ציפוי הנון סטיק שאף פעם לא איכזב אותי, ומחזיק שנים רבות עם טיפול נכון:





חוצמזה, יש את הנקודה האדומה, הטרמוספוט, שמצילה אותי מלהרוס את ההרכב המולקולרי של המזון(-:
שמים את המחבת על אש גבוהה, מרססים מעט שמן, וכשהטרמוספוט(שמכוייל במחבת הבלינצ'ס הזו ל-200 מעלות) מוכן, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת, ומנערים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית.

מטגנים 3-2 דקות, עד שהחביתית מעט זהובה מצדה התחתון.
הופכים על משטח ישר ועורמים את העלים בערימה.
אני שמה שקיות ניילון להפרדה בין העלים.


למלית התרד:

60 גרם גבינת קשקבל משובחת:





חב' מדליוני תרד קפואים(מניחים במסננת עד להפשרה ולניקוז המים):





אופן ההכנה:

שמים 3 כפות שמן זית בסיר, מטגנים בצל אחד קצוץ, ושלוש שיני שום קצוצות.
מוסיפים את התרד, ונותנים לו להתבשל מעט.

מוסיפים מלח+פלפל שחור גרוס, ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב.
מוסיפים שליש חב' שמנת לבישול 10%, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
מגרדים את הקשקבל, וממשיכים לערבות מעט עד שהחומרים מתמזגים:




טועמים ומתקנים תיבול.
לצורך הכנת הרוטב יש להשאיר כף גדושה של תערובת התרד בצד.
מניחים את העלה על משטח עבודה, כשהחלק המטוגן כלפי מעלה.
מניחים כף מתערובת התרד, מקפלים, ומגלגלים.





מכניסים שוב למחבת לטיגון של הצד החיצוני, ומזהיבים אותו:






לאחר שמוציאים מהמחבת, מכינים את הרוטב:
לוקחים את התערובת שהשארנו בצד, מניחים בסיר, ומוסיפים את שני השליש שנותרו מהשמנת לבישול.
כשהרוטב מוכן, שמים בסיר בלנדר מוט, ומאחדים את הרוטב לרוטב חלק:




מניחים על צלחת את הבלינצ'סים, לצידם את הרוטב,
ומפזרים מעט עלי טימין לקישוט:






בתיאבון!!!






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.