דילוג לתוכן הראשי

מתכון לבלינצ'ס תרד וקשקבל- מתכון לשבועות ובכלל(-:













בכל פעם שחג שבועות מתקרב, אני כבר מפנטזת על הבלינצ'סים שאני עומדת להכין/לאכול.
אני אוהבת בלינצ'סים!!!

אני אוהבת אותם מתוקים, מלוחים, עם ירקות או עם גבינה.
הפעם הכנתי בלינצ'ס תרד עם תרד וקשקבל, שיתאים לחג שבועות,
אבל למי שאוהב בלינצ'סים הם נהדרים כל השנה(-:



חומרים לבלינצ'ס (כ-10 יחידות):



200 מ"ל(כוס) חלב
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
25 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
כוס מים

אופן ההכנה:
טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך.
הבלילה צריכה להיות נוזלית(לא מדי!) ונוחה למזיגה.


הכי חשוב: מחבת בלינצ'ס איכותי!!!
אני משתמשת תמיד במחבתות טפאל, עם ציפוי הנון סטיק שאף פעם לא איכזב אותי, ומחזיק שנים רבות עם טיפול נכון:





חוצמזה, יש את הנקודה האדומה, הטרמוספוט, שמצילה אותי מלהרוס את ההרכב המולקולרי של המזון(-:
שמים את המחבת על אש גבוהה, מרססים מעט שמן, וכשהטרמוספוט(שמכוייל במחבת הבלינצ'ס הזו ל-200 מעלות) מוכן, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת, ומנערים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית.

מטגנים 3-2 דקות, עד שהחביתית מעט זהובה מצדה התחתון.
הופכים על משטח ישר ועורמים את העלים בערימה.
אני שמה שקיות ניילון להפרדה בין העלים.


למלית התרד:

60 גרם גבינת קשקבל משובחת:





חב' מדליוני תרד קפואים(מניחים במסננת עד להפשרה ולניקוז המים):





אופן ההכנה:

שמים 3 כפות שמן זית בסיר, מטגנים בצל אחד קצוץ, ושלוש שיני שום קצוצות.
מוסיפים את התרד, ונותנים לו להתבשל מעט.

מוסיפים מלח+פלפל שחור גרוס, ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב.
מוסיפים שליש חב' שמנת לבישול 10%, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה.
מגרדים את הקשקבל, וממשיכים לערבות מעט עד שהחומרים מתמזגים:




טועמים ומתקנים תיבול.
לצורך הכנת הרוטב יש להשאיר כף גדושה של תערובת התרד בצד.
מניחים את העלה על משטח עבודה, כשהחלק המטוגן כלפי מעלה.
מניחים כף מתערובת התרד, מקפלים, ומגלגלים.





מכניסים שוב למחבת לטיגון של הצד החיצוני, ומזהיבים אותו:






לאחר שמוציאים מהמחבת, מכינים את הרוטב:
לוקחים את התערובת שהשארנו בצד, מניחים בסיר, ומוסיפים את שני השליש שנותרו מהשמנת לבישול.
כשהרוטב מוכן, שמים בסיר בלנדר מוט, ומאחדים את הרוטב לרוטב חלק:




מניחים על צלחת את הבלינצ'סים, לצידם את הרוטב,
ומפזרים מעט עלי טימין לקישוט:






בתיאבון!!!






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.