דלג לתוכן הראשי

גלידת יוגורט ביתית בשני טעמים. הקיץ כבר כאן!




כשהקיץ מגיע, אני מחפשת פתרונות מצצנים במיוחד, ולא עמוסי קלוריות.
גלידת שמנת זה טעים(אני מטורפת על הצ'אנקי מאנקי של בן & ג'ריס),
אבל אויש, כמה שזה לא דיאטטי(-:
אז הפעם, החלטתי להכין גלידת יוגורט עם פירות,
ואת התוצאה אתם רואים.
היא יפה, טעימה, ונהדרת להגשה כשמגיעים אורחים בקיץ, ליד האבטיח(-:

אז איך עושים את זה?

גביע גדול של יוגורט עיזים פיראוס(או 5 גביעים קטנים):





שופכים את היוגורט לבד חיתול ע"מ לסנן את המים מהיוגורט,
ומניחים לכ-4 שעות לפחות. לאחר שסוננו המים, מכניסים למקפיא. לאחר חצי שעה, טורפים עם מטרפה ידנית, מכניסים שוב, ואחרי חצי שעה שוב טורפים, עד שהיוגורט קרמי.



לגלידת סלק+תפוח:
במכונת מיצים, מכינים מיץ מסלק ותפוח, לפי הטעם.
אני הלכתי על סלק ותפוח ביחס של 1:1.




מערבבים את המיץ עם חצי מכמות היוגורט ומעט דבש:




מוזגים לכוס גבוהה, ושמים במקפיא לקבלת גלידה בשכבה ראשונה:





לגלידת הבננות+פקאן+דבש:



מכינים מיץ מ-2 בננות או מרסקים אותן היטב.
מערבבים בקערה את היוגורט הנותר עם רסק הבננות, שברי אגוזי פקאן מסוכרים,
מזליפים דבש מלמעלה, ומערבבים עד לאיחוד החומרים:






לאחר ששכבת הסלק והתפוח התקשתה, שופכים לכוסות, ומעטרים בשברי פקאן מסוכר,
שאני באופן אישי יכולה לחסל קילוגרמים מהמעדן הזה(-:




מכניסים למקפיא, ומגישים בכל פעם שהשרב מחליט להגיע.
תאמינו לי, זה תענוג אמיתי(-:





   בתיאבון!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.