Translate


גלידת יוגורט ביתית בשני טעמים. הקיץ כבר כאן!




כשהקיץ מגיע, אני מחפשת פתרונות מצצנים במיוחד, ולא עמוסי קלוריות.
גלידת שמנת זה טעים(אני מטורפת על הצ'אנקי מאנקי של בן & ג'ריס),
אבל אויש, כמה שזה לא דיאטטי(-:
אז הפעם, החלטתי להכין גלידת יוגורט עם פירות,
ואת התוצאה אתם רואים.
היא יפה, טעימה, ונהדרת להגשה כשמגיעים אורחים בקיץ, ליד האבטיח(-:

אז איך עושים את זה?

גביע גדול של יוגורט עיזים פיראוס(או 5 גביעים קטנים):





שופכים את היוגורט לבד חיתול ע"מ לסנן את המים מהיוגורט,
ומניחים לכ-4 שעות לפחות. לאחר שסוננו המים, מכניסים למקפיא. לאחר חצי שעה, טורפים עם מטרפה ידנית, מכניסים שוב, ואחרי חצי שעה שוב טורפים, עד שהיוגורט קרמי.



לגלידת סלק+תפוח:
במכונת מיצים, מכינים מיץ מסלק ותפוח, לפי הטעם.
אני הלכתי על סלק ותפוח ביחס של 1:1.




מערבבים את המיץ עם חצי מכמות היוגורט ומעט דבש:




מוזגים לכוס גבוהה, ושמים במקפיא לקבלת גלידה בשכבה ראשונה:





לגלידת הבננות+פקאן+דבש:



מכינים מיץ מ-2 בננות או מרסקים אותן היטב.
מערבבים בקערה את היוגורט הנותר עם רסק הבננות, שברי אגוזי פקאן מסוכרים,
מזליפים דבש מלמעלה, ומערבבים עד לאיחוד החומרים:






לאחר ששכבת הסלק והתפוח התקשתה, שופכים לכוסות, ומעטרים בשברי פקאן מסוכר,
שאני באופן אישי יכולה לחסל קילוגרמים מהמעדן הזה(-:




מכניסים למקפיא, ומגישים בכל פעם שהשרב מחליט להגיע.
תאמינו לי, זה תענוג אמיתי(-:





   בתיאבון!!!