דלג לתוכן הראשי

ליליות. מסעדה כשרה, מעולה, ועם אג'נדה חברתית.















מסעדת ליליות הכשרה חוגגת 13, וזו כבר סיבה לחגיגה(-:
הוזמנתי לטעום את התפריט החדש, ולשמוע קצת על האג'נדה החברתית של המסעדה.
כתבתי בעבר על הבייקרי 29, שגם היא פועלת על קונספט של אג'נדה חברתית.
גם ליליות עובדת לטובת הקהילה, ומעבר להתרשמות שלי מהאוכל, בניצוחו של השף נועם דקרס, המפעל החברתי ראוי לשבח.
מאז הקמתה קולטת המסעדה בני נוער בסיכון ומעניקה להם הזדמנות להשתלב בחברה באמצעות הכשרה מקצועית בתחום המסעדנות.
מסעדת ליליות היא מהמוסדות הקולינריים המובילים בתל-אביב בפרט ובארץ בכלל. המסעדה ממוקמת במתחם ליליות, בו ממוקמת גם ליליות בייקרי, בקומת הכניסה של בית אסיה היוקרתי, סמוך לבתי המשפט.
לשמחתי, כשהגעתי לשם בערב, היה שפע של חניה באזור, וזה כבר עזר לא לקלקל לי את התיאבון, כפי שקורה לי לא מעט כשאני נכנסת לת"א(-:
ייחודה של מסעדת ליליות הוא המיזם החברתי שפועל במסגרתה מזה עשור לשיקומם של בני נוער בסיכון.
כל שנה ליליות מכשירה ומעסיקה במסעדה כ-15 בני נוער, שנפלטו ממסגרות חינוכיות, אשר רוכשים הדרכה, ליווי ותעסוקה לתקופה של כשנה וחצי. הכשרה זו מקנה להם מקצוע מבוקש ומציידת אותם לראשונה בחייהם בכלים להשתלבות בחברה כאזרחים תורמים.

מאחורי המסעדה ופעילותה עומדת "קבוצת ליליות", קבוצת יזמים עסקיים-חברתיים אשר חברו למימושו של חזון משותף של רכישה והקמת עסקים שפעילות הליבה שלהם משולבת עם עשייה חברתית. חברי הקבוצה הם קרן דואליס, הקרן ליזמות חברתית עסקית בראשות חנוך ברקת, אסף בלנק ונדב ברגר.
קבוצת ליליות מאמינה כי רק דרך הקניית כלים מעשיים המאפשרים לאנשים לפרנס ולקיים את עצמם בכבוד, ניתן יהיה ליצור שינוי אמיתי בחברה הישראלית. יעד הקבוצה בשנים הקרובות היא ליצור שורה של עסקים שבהם משולבת עשייה חברתית בכל רחבי הארץ על מנת להגיע גם לאוכלוסיות בפריפריה.
לכבודם של עסקים כאלו אני כבר מרימה כוס לחיים,
עם הקברנה סוביניון של "גליל"(-:



מסעדת ליליות מציגה מטבח ישראלי מודרני כשר במיטבו, וכן, זה לא פשוט לי להגיד את זה. מאד קשה לי למצוא מסעדות כשרות שאני אוהבת, ופה בהחלט מגיעה לליליות נקודת זכות. אפילו באגף הקינוחים לא הרגשתי את הכשרות(-:
ליליות עושה שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר: בשר משובח, דגים טריים, ירקות בלאדי ושמן זית מובחר, מתוך גישה רעננה ויצירתית למסורת הבישול הים-תיכוני.
במהלך הארוחה ישבה איתנו רויטל הלפרין, מנהלת המסעדה:





רויטל הלפרין אומרת כי נערים רבים רוצים לעבוד במסעדה, והמסעדה אף מעסיקה עובדת סוציאלית במשרה מלאה שאחראית על הנערים ועוזרת להם בהתמודדות.
על המטבח מנצח באומנות וביצירתיות השף נעם דקרס, הנמנה עם צמרת השפים המובילים בישראל. את ניסיונו צבר דקרס, בין היתר, במטבחים של "רפאל", "ברקרולה" ו"מול ים".
פתחנו בלחמים מעולים מ"ליליות בייקרי" הצמודה, שלוו במטבלים כיפיים:







סלמון טרי
עם מרקחת מלפפון ומלון, סויה, בצל ירוק ועשבי תיבול 
אני אוהבת מאד סלמון, המנה הייתה נחמדה כנשנוש פתיחה,
אם כי לא מרגשת ביחס לבאות אחריה:





ירקות קלויים
עם קרם של שעועית לבנה, בלסמי ובזיליקום
גם פה, המנה הייתה טובה, צבעונית, כיפית,
אך עדיין חיכיתי למשהו שירגש אותי: 








והנה, הן התחילו להגיע, המנות המרגשות:
מנה של ספריבס טלה על סלט אנדיב ופלפל קלוי לא הופיעה בתפריט, והיא מנה מיוחדת.
מנה שהייתה לי מאד טעימה, ליקקנו את האצבעות(-:



טורטליני עגל וכרישה
ברוטב קטן של בשר עם פטריית שיטאקה טרייה
למרות היותה קטנה יחסית(3 יחידות למנה), היא הייתה נפלאה,
וכשהגיעה לשולחן תוספת ממנה, שמחתי מאד:






פילה לברק מהים התיכון
עם סלסה של מנגו, חציל קלוי ורושטי תפוח אדמה
אני אוהבת דגים, לברק הוא אחד החביבים עלי.
הדג היה מצוין, הרושטי נהדר, חצילים אני לא אוכלת, ומנגו הוא מהפירות הפחות חביבים עלי.
הספיק לי הדג העשוי נפלא והרושטי השווה,
כדי להנות מהמנה גם בלי לגעת בחציל(-:






דניס מהים התיכון
על לזניה של פלפלים, זיתי תאסוס, שעועית ירוקה ועגבניות שרי
כמה שהמנה הזו נהדרת!



המנה אמנם מופיעה בתפריט עם שעועית ירוקה, אבל למיטב ידיעתי וראייתי מה שהוגש לנו היה אספרגוס, שזה אפילו מושלם בעיניי(-:
מנה פשוט מעולה, אהבתי מאד את השילוב של הפסטה עם התאסוס, ועם הדג האצילי מלמעלה:








שתי מנות בשריות הוגשו לנו:
חזה אווז בדבש הדרים וקינמון עם קרם תפוחי עץ ירוקים ומנגולד,
היה מעניין בטעמו(אני אוהבת מנות מתקתקות), אם כי קצת פחות כיפי ללעיסה.
חוצמזה, כשלידו מגיעה המנה הבאה, היא מאפילה עליו במלוא עוצמתה(-:




המנה הבשרית המנצחת שלי:
פריים ריב ללא עצם מנתח מובחר, מיושן ושזור בשומן,
בצלייה איטית בתנור 53 ש"ח ל-100גר' 
מינימום 300 גר' למנה




האמת, קטן עלי 300 גרם מהמנה המעולה הזו(-: 





בגזרת הקינוחים,
גולת הכותרת שלי הייתה המקרונים,
שבשיטוטיי בפאטיסרי'ז הפריזאיים אני נוהגת לחטוף מהם בלי סוף.




מקרון קרם לימון- עם תותים טריים, קולי פירות יער ונענע!
ארבעה מקרונים בהגשה מענגת ומעוררת תיאבון:





המנה השנייה שאהבתי היא קרנץ' שוקולד- אצבעות קרם שוקולד על בסיס נוגט ואספרסו, עם כדור גלידת שוקולד:
אתם יודעים, כל דבר שיש בו אספרסו, טעים לי(-:





קרמבל תפוחי עץ ירוקים, פקאן וגלידת ג'ינג'ר
עוד שילוב שאני מאד אוהבת, בכלל, עוגות תפוחים הן פייבוריט שלי,
ויכולתי לחסל עוד קערית כזו:




הקינוח האחרון היה לא אחר מ"מרק שוקולד",
ללא סוכר,
ואתם יכולים לראות מה קרה לו בתמונה הזו, שאומרת רק דבר אחד:
"זה מה שנשאר" (-:




לסיכום:

מסעדת ליליות.
גם טעימה, גם עם קטע חברתי מדהים,
גם כשרה, וגם לא היו לי בעיות חניה.
בקיצור: 
היה מושלם!!!


ליליות
ויצמן 4 , בית אסיה, תל אביב
טלפון להזמנות:03-6091331
שעות הפעילות: א’-ה’ 12:00-16:00 18:00-23:00
בימי ו’ 12:00-15:00
במוצ"ש – משעה וחצי אחרי יציאת השבת ועד שעה 23:00







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.