Translate


סלט אדום, חם ומתקתק עם מטבעות גבינת עיזים מטוגנות בפנקו. הסלט הנפלא שלי לשבועות!







הכנתי מנה של סלט חם ומשגע.
המנה מורכבת מירקות אדומים וחמוציות קלויים בתנור,
על מצע של נבטי חמניות, 
עם גבינת עיזים(פרומעז) מטוגנת בפנקו, 
ורוטב פלפלים קלויים עם דבש.
מה אתם אומרים על המנה שלי? הורסת, לא? (-: 





חומרים: 


לרוטב פלפלים קלויים:

2 פלפלים קלויים מקולפים ומנוקים מגרעינים
1/4 כוס שמן זית
מעט לימון סחוט
כפית דבש 
מלח
הכנת רוטב פלפלים:
במערבל מוט מערבבים את כל החומרים עד שיקבלו מרקם אחיד.


לתערובת ירקות אדומים:

2 בצל סגול
2 בטטות
סלק גדול
חמוציות
שמן זית
מלח
דבש


לגבינת עיזים מטוגנת:

שומשום שחור
פירורי פנקו
ביצה

5 מטבעות גבינת עיזים פרומעז 




לעיטור:

נבטי חמניות





הוראות הכנה:

קולים פלפלים בתנור למשך שעה עם שמן זית ומלח.




לאחר ההכנה מניחים בצד שיתקררו.
לאחר הקירור קולפים ומנקים את הגרעינים:



בתבנית עם המיצים של הפלפלים מניחים:

סלק חתוך לקוביות,
בצל סגול חתוך לחצאים,
2 בטטות חתוכות לחצאי עיגולים,
ומלמעלה מפזרים חמוציות מיובשות.
מערבבים את כל הירקות בתבנית,
מפזרים שמן זית, מלח, פלפל, ומעט דבש,
ומכניסים לתנור לשעה:


מערבבים פירורי פנקו עם שומשום שחור:



חותכים את גבינת העיזים "פרומעז" לחמש פרוסות בעובי של כחצי ס"מ:



ומצפים אותן בביצה ובתערובת הפנקו.
מניחים במקרר עד לטיגון. 



מרכיבים את המנה:

על צלחת לבנה מפזרים  נבטי חמניות:



 עליהם מפזרים את תערובת הירקות האדומים:





מטגנים את גבינת העיזים משני הצדדים עד להשחמה קלה:



מניחים את מטבעות הגבינה על הירקות האדומים:



מלמעלה מפזרים עוד נבטי חמניות לקישוט,
ומעטרים ברוטב פלפלים קלויים:




מקבלים מנה יפה, צבעונית, נהדרת, אדומה, מתקתקה,
שהיא סוג של סלט חם ונעים, ונהדרת לאירוח.


חג גבינות שמח!