דילוג לתוכן הראשי

סלט אדום, חם ומתקתק עם מטבעות גבינת עיזים מטוגנות בפנקו. הסלט הנפלא שלי לשבועות!







הכנתי מנה של סלט חם ומשגע.
המנה מורכבת מירקות אדומים וחמוציות קלויים בתנור,
על מצע של נבטי חמניות, 
עם גבינת עיזים(פרומעז) מטוגנת בפנקו, 
ורוטב פלפלים קלויים עם דבש.
מה אתם אומרים על המנה שלי? הורסת, לא? (-: 





חומרים: 


לרוטב פלפלים קלויים:

2 פלפלים קלויים מקולפים ומנוקים מגרעינים
1/4 כוס שמן זית
מעט לימון סחוט
כפית דבש 
מלח
הכנת רוטב פלפלים:
במערבל מוט מערבבים את כל החומרים עד שיקבלו מרקם אחיד.


לתערובת ירקות אדומים:

2 בצל סגול
2 בטטות
סלק גדול
חמוציות
שמן זית
מלח
דבש


לגבינת עיזים מטוגנת:

שומשום שחור
פירורי פנקו
ביצה

5 מטבעות גבינת עיזים פרומעז 




לעיטור:

נבטי חמניות





הוראות הכנה:

קולים פלפלים בתנור למשך שעה עם שמן זית ומלח.




לאחר ההכנה מניחים בצד שיתקררו.
לאחר הקירור קולפים ומנקים את הגרעינים:



בתבנית עם המיצים של הפלפלים מניחים:

סלק חתוך לקוביות,
בצל סגול חתוך לחצאים,
2 בטטות חתוכות לחצאי עיגולים,
ומלמעלה מפזרים חמוציות מיובשות.
מערבבים את כל הירקות בתבנית,
מפזרים שמן זית, מלח, פלפל, ומעט דבש,
ומכניסים לתנור לשעה:


מערבבים פירורי פנקו עם שומשום שחור:



חותכים את גבינת העיזים "פרומעז" לחמש פרוסות בעובי של כחצי ס"מ:



ומצפים אותן בביצה ובתערובת הפנקו.
מניחים במקרר עד לטיגון. 



מרכיבים את המנה:

על צלחת לבנה מפזרים  נבטי חמניות:



 עליהם מפזרים את תערובת הירקות האדומים:





מטגנים את גבינת העיזים משני הצדדים עד להשחמה קלה:



מניחים את מטבעות הגבינה על הירקות האדומים:



מלמעלה מפזרים עוד נבטי חמניות לקישוט,
ומעטרים ברוטב פלפלים קלויים:




מקבלים מנה יפה, צבעונית, נהדרת, אדומה, מתקתקה,
שהיא סוג של סלט חם ונעים, ונהדרת לאירוח.


חג גבינות שמח!

תגובות

  1. סלט בהחלט מפתה !
    ססגוני ועם הגבינה זה אכן חלום,
    אחלה מתכון
    המשך יום מקסים :)
    רותי

    השבמחק
  2. רות יקירתי, תודה רבה!!!

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.