דילוג לתוכן הראשי

סלט אדום, חם ומתקתק עם מטבעות גבינת עיזים מטוגנות בפנקו. הסלט הנפלא שלי לשבועות!







הכנתי מנה של סלט חם ומשגע.
המנה מורכבת מירקות אדומים וחמוציות קלויים בתנור,
על מצע של נבטי חמניות, 
עם גבינת עיזים(פרומעז) מטוגנת בפנקו, 
ורוטב פלפלים קלויים עם דבש.
מה אתם אומרים על המנה שלי? הורסת, לא? (-: 





חומרים: 


לרוטב פלפלים קלויים:

2 פלפלים קלויים מקולפים ומנוקים מגרעינים
1/4 כוס שמן זית
מעט לימון סחוט
כפית דבש 
מלח
הכנת רוטב פלפלים:
במערבל מוט מערבבים את כל החומרים עד שיקבלו מרקם אחיד.


לתערובת ירקות אדומים:

2 בצל סגול
2 בטטות
סלק גדול
חמוציות
שמן זית
מלח
דבש


לגבינת עיזים מטוגנת:

שומשום שחור
פירורי פנקו
ביצה

5 מטבעות גבינת עיזים פרומעז 




לעיטור:

נבטי חמניות





הוראות הכנה:

קולים פלפלים בתנור למשך שעה עם שמן זית ומלח.




לאחר ההכנה מניחים בצד שיתקררו.
לאחר הקירור קולפים ומנקים את הגרעינים:



בתבנית עם המיצים של הפלפלים מניחים:

סלק חתוך לקוביות,
בצל סגול חתוך לחצאים,
2 בטטות חתוכות לחצאי עיגולים,
ומלמעלה מפזרים חמוציות מיובשות.
מערבבים את כל הירקות בתבנית,
מפזרים שמן זית, מלח, פלפל, ומעט דבש,
ומכניסים לתנור לשעה:


מערבבים פירורי פנקו עם שומשום שחור:



חותכים את גבינת העיזים "פרומעז" לחמש פרוסות בעובי של כחצי ס"מ:



ומצפים אותן בביצה ובתערובת הפנקו.
מניחים במקרר עד לטיגון. 



מרכיבים את המנה:

על צלחת לבנה מפזרים  נבטי חמניות:



 עליהם מפזרים את תערובת הירקות האדומים:





מטגנים את גבינת העיזים משני הצדדים עד להשחמה קלה:



מניחים את מטבעות הגבינה על הירקות האדומים:



מלמעלה מפזרים עוד נבטי חמניות לקישוט,
ומעטרים ברוטב פלפלים קלויים:




מקבלים מנה יפה, צבעונית, נהדרת, אדומה, מתקתקה,
שהיא סוג של סלט חם ונעים, ונהדרת לאירוח.


חג גבינות שמח!

תגובות

  1. סלט בהחלט מפתה !
    ססגוני ועם הגבינה זה אכן חלום,
    אחלה מתכון
    המשך יום מקסים :)
    רותי

    השבמחק
  2. רות יקירתי, תודה רבה!!!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.