דילוג לתוכן הראשי

מתכון למאפה סלמון, גבינת עיזים, ותרד, עם קרמבל מלוח. אחד השווים!













במסגרת "אירועי שבועות הבלתי פוסקים לבלוגרים", נערך גם אירוע של מועצת החלב.
נו, איך אפשר בלעדיהם?
סדנת מתכוני שבועות, תחת הקונספט: 
"בשבילי רק חלב ישראלי" (-:



את המתכונים לימד אותנו שף מקסים במיוחד, חיים סלמון,
שבימים כתיקונם מעביר סדנאות שף, וככה הוא אמר:
"אני הכי אוהב חלבי. זו ההתמחות שלי".






אכן, מומחה אמיתי לענייני קישים, מאפים, וקינוחים שעניינם גבינות, ולא רק מומחה, גם אדם מקסים.
היה תענוג.
מוזמנים לעשות לו לייק בדף הפייסבוק שלו(-:




מאפה סלמון גבינת עיזים, תרד וקרמבל מלוח:

המצרכים:
1ק"ג סלמון מנוקה מעצמות(ניקיתי אותו עם פינצטה!)




3 בצלים קצוצים לקוביות
750 גר' עלי תרד




2 גלילי גבינת עיזים פרומעז




100 גר' חמאה




לחמניה לבנה/4 פרוסות לחם לבן (רצוי מאתמול)
2 כפות פרמז'ן מגורר
1 שמנת מתוקה
שמן זית
מלח
פלפל
3 שיני שום קצוצות


אופן ההכנה:
מטגנים בצל בחמאה





מוסיפים שום ומתבלים במלח ופלפל
ומוסיפים גבינת עיזים.

מערבבים יחד, ומוסיפים תרד קצוץ ומעט שמנת מתוקה.













חותכים את הדג לקוביות, ומתבלים במלח ופלפל




מערבבים את כל החומרים יחד (פרט ללחם ולפרמז'ן)





מסדרים את התערובת בתבנית פאי או בתבניות אישיות.
מרסקים במעבד מזון את הלחם עד לקבלת פירורים:





מוסיפים פרמז'ן ושמן זית,
מפזרים מתערובת פירורי הלחם על הדגים:





 ואופים כ- 15 דקות ב- 185 מעלות




מתבלים בלימון,
ואוכלים מהר!



זה כ"כ טעים,
יש חשש שיגמר לפני שתגיעו לתבנית(-:

בתיאבון!!!


ועכשיו קצת על שבועות וגבינות(-:





גבינות לאורך ההיסטוריה:
הגבינה הינה מאכל עתיק במיוחד, שייצורו החל עוד בתקופה הפרהיסטורית, אי שם לפני כ-7000 שנה (פלוס-מינוס).
ייצור גבינה הומצא במרכז אסיה ובמזרח התיכון, ומשם התפשט לאירופה.
עוד בתקופה הרומית ייצור גבינה הפך לתהליך מתוחכם מאוד.
ברחבי תחום האימפריה הרומית התפתחו טכניקות שונות ומגוונות לייצר את המאכל.
רבגוניות זו הגיעה לשיאה בזמן המהפכה התעשייתית.
הגבינה ידועה בעיקר כמאכל מונע רעב וכמאכל רצוי למסעות ארוכים.
גבינה יותר קלה וקומפקטית מחלב, וניתן לשמור אותה לפרקי זמן ארוכים.
בימי הביניים למדו הנזירים לחמם את הגבן וליישנו במערות. כתוצאה, החלו להכין גבינות רבות, כולל גבינות עובש.
בשנים האחרונות תחום הגבינות עולה ומתפתח בישראל והן הפכו לחלק בסיסי במטבח ובארוחה הישראלית.

החלב כנכס תזונתי:
מוצרי חלב נחשבים מזונות עם צפיפות תזונתית גבוהה, בזכות יותר מעשרה רכיבים תזונתיים שהם מספקים באופן טבעי. לצריכה של מוצרי חלב יש מגוון יתרונות בריאותיים במעגל החיים, ביניהם: השגת מסת עצם מרבית בגיל ההתבגרות; הפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס; שמירה על משקל גוף תקין; מניעה וטיפול ביתר לחץ דם; מניעת התסמונת המטבולית; מניעת סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם; מניעת סוגים מסוימים של סרטן.
בגלל סיבות אלו הרשויות וארגוני הבריאות ברחבי העולם ממליצים לילדים ולמבוגרים לצרוך מוצרי חלב כחלק מתזונה בריאה.


חג גבינות שמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)