דילוג לתוכן הראשי

הרודס ים המלח. אוי, האוכל, האוכל! חלק א: הגעתי לגן עדן.





כשהזמינו אותי להשקת עיתונאים של מלון הרודס ים המלח
לא יכולתי לסרב.
כחובבת נסיעות, טיולים, אוכל, פינוקים, ובתי מלון(ארבעה כוכבים פלוס, כן?) בעיקר, זרחתי כמו השמש של ים המלח, כבר יומיים לפני הנסיעה.
"אמא, קחי אותנו גם!" אמרו לי ה"נוער" שלי, ואני הסתכלתי עליהם בעיניים של "אוף, הלוואי שיכולתי",
וליבי נצבט. 
שוב אני יוצאת לעשות חיים, ומשאירה אותם "לבלות" בביה"ס, כשאני מבלה בים ובבריכה.
הבטחתי להם שאוטוטו החופש הגדול, וגם הם יקבלו הזדמנות לבלות איתי במלון כזה או אחר(-:
לים המלח הגענו בצהריים.
באוטובוס הייתה לנו "דיילת", שפינקה אותנו כל הנסיעה בשתיה, מאפים, פירות ופיצוחים.
(פה מגיע שאפו למשרד היח"צ של פתאל שעשה מעל ומעבר כדי להנעים לנו את הנסיעה, אין דברים כאלו!).
כשהגענו למלון, חשבתי לעצמי: "אחרי כל הפינוקים באוטובוס, למי יש חשק לארוחת צהריים?"
המחשבה הזו עלתה לראשי בעקבות נסיון עבר בארוחות צהריים בבתי מלון. 
לצערי, ארוחות הצהריים בבתי מלון הן לא גולת הכותרת של הארוחות, ולכן, לא נצפתה מצידי היסטריה לכיוון הארוחה הזו.

ואז נכנסתי לחדר האוכל.

וואו. או בגרסת התיירים: WOW








ברגע אחד, שכחתי את כל מה שה"דיילת" החביבה שלנו חילקה לנו, והפכתי לאדם רעב ומלא תשוקה לאוכל, כהרגלי בקודש.
מחלונות חדר האוכל ראיתי את זה, וזו כבר הייתה הפתיחה המושלמת לארוחת הצהריים:




בפוסט הזה אני אחסוך במילים, ואצמד למשפט:
"תמונה אחת שווה אלף מילים",
וכל מה שאעשה פה, זה לתת לכם להסתכל, ולנסות לדמיין מה עבר לי בראש כשראיתי את כל הטוב הזה בארוחת צהריים של בית מלון.
ארוחת הצהריים הייתה חלבית, ואין לי מילה אחרת שתגדיר את חדר האוכל של הרודס ים המלח, חוץ מ"תענוג".
המנות, חלקן מוגשות במחבתות אישיות, ויש משהו כיפי בלאכול מנה שנראה כאילו נלקחה ממטבחה של מסעדת שף יוקרתית.
אין מה לעשות, חלק מהתיאבון זה קודם כל, ולפני הכל, מה שאנחנו רואים,
ואני אשתוק עכשיו, ופשוט אתן לכם לראות.
הרודס ים המלח, ארוחת צהריים:

מנות ראשונות.
אז מה בא לכם היום?














איך תרצו את הדג שלכם?








ואת הפסטות? 
רביולי? טורטליני? פנה?










גבינות? סלטים? לחמים? 





על הקינוחים עדיף לא להסתכל בכלל(כי אני רק מלהסתכל, מקבלת חשק להניע את האוטו על הבוקר ולצאת לאיזה קינוח בים המלח).
לרגע לא הייתי בטוחה שאני בחדר אוכל במלון, ולא בקונדיטריה משובחת(-:
לדוגמא, קחו את הקינוח הזה, ותסתכלו כמה שהוא מעלף:





 הכפית עשויה משוקולד מריר, הכוס משוקולד לבן,
ואם זו לא יצירת אמנות מהממת, אני לא יודעת מה כן(-:














זהו. 
כל מילה נוספת, מיותרת.
הרודס ים המלח. ממש ממש כן.
לא רק בגלל העיצוב החדש והמקסים(שעליו אני עוד אדבר בהמשך),
לא רק בגלל החוף הפרטי הצמוד והמשגע,
לא רק בגלל החדרים הנוחים,
אלא בעיקר, מבחינתי, בגלל ההשקעה בכל פרט, כולל בפרטים הקטנים,
שבעיניי, הם הכי גדולים, הכי שווים, הכי אומרים "חופש".
ואני, כמה שאני אוהבת חופש.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)