דילוג לתוכן הראשי

לאן? לאנגוס! אנגוס חיפה. פוסט לקרניבורים(-:



את הפוסט על מסעדת אנגוס החיפאית, שבה הוזמנתי לבקר,
אני אחלק לשני חלקים.
לא כי יש לי זמן מיותר, אלא פשוט כי המסעדה הזו מחולקת לשני חלקים,
ולכל חלק בה מגיע את הכבוד הממש ראוי לו.
אבל ממש. ראוי, ראוי, ראוי!
אני אתחיל עם הקומה הראשונה.
הקומה הראשונה היא קומה שכולה גן עדן לחובבי בשר.
על משפחת דבאח שמעתם? אין חובב בשר, לפחות בצפון, שלא שמע על הבשר של משפחת דבאח.
הבשר המשובח מגיע מהעדר הפרטי של המשפחה שמגדלת בשר בגליל כבר יותר מ-60 שנה.
נתחי הבשר באנגוס הם מהמובחרים שבנתחים.
כמו תמיד, אני אתן לתמונות לדבר, הן עושות את זה לפעמים הרבה יותר טוב ממני.
זו הכלה, ולכם רק נשאר להחליט עם איזה חלק שלה אתם הולכים לחופה(-:









בקומה התחתונה של מסעדת אנגוס נפתחה ה"אנגוסרי". 
האנגוסרי היא מעדניית בשרים על האש, שמציעה מבחר מנות רחוב של בשר גורמה: אנגושווארמה נדירה, אנגוסנדוויץ' ייחודי שכבר הפך ללהיט באזור, קבבורגר אדיר, אנגוסלטים טריים, סיחים על גריל ועוד ועוד.
בנוסף, מחכה לכם באנגוסרי הקצביה של אנגוס, שבה תוכלו לקנות נתחי בשר מובחר הביתה:



איך בוחרים בשר?
בשר בקר צריך להיות אדום, לא מבריק(כימיקלים), וצריך להיות משויש(תלוי בנתח, כמובן).
כשאתם קונים בשר, כדאי שתדעו מי מוכר לכם אותו, ומאיפה הוא מגיע.
באנגוס אנחנו יודעים. דבאח(-:
יש לבדוק שאין מים מתחת לנתח הבשר. מים מעידים על כך שהבשר הופשר.
בבשר מיושן(מתאים לצלייה על הגריל, מקבל טעם "חמאתי"): לחיצת אצבע כנגד הנתח צריכה להשאיר שקע.
שומן צהבהב הוא סימן לבשר שנלקח מבהמה בוגרת, והוא קשה יותר.
בשר כזה מתאים לבישול ממושך, וכשהוא מיושן כהלכה, הוא מתאים מאוד גם לסטייקים ולרוסטביף.
שוליים כהים- להימנע! מעידים על כך שהבשר עמד הרבה זמן במקרר התצוגה והתייבש.
ככה הוא צריך להיראות:






השף נבות שלח, שאמון על התפריט של אנגוס, נתן לקצב הבכיר של אנגוס להדגים לנו איך מפרקים טלה, וקיבלנו הסברים על נתחים ועל שיוש.
נתח משויש הוא נתח שבו נמצאים סיבי שומן, כמו באנטריקוט, מה שמשאיר את הבשר עסיסי וטעים במיוחד.
אני בעד אנטריקוט, כאן ועכשיו!!!


הקצב הראשי של אנגוס הסביר לנו איך מפרקים טלה.
האמת, לראות אותו עושה את זה זו חוויה בפני עצמה. 
מקצוענות לשמה!


אחרי שכל האיברים פורקו לנתחים, קיבלנו תצוגה מרשימה של בשר טלה איכותי ומעורר תאבון:



אם הייתה תחרות של "מפרק הבשר הטוב ביותר",
הוא אולי היה זוכה באוסקר.
כולם חייכו, זכו בו, רק שבמקום אוסקר החזיקו נתח(-:









רח' המגינים 27, עיר תחתית, חיפה. 04-8626603
ימים א'-ש' 11:00-23:00



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)