דילוג לתוכן הראשי

פסטה פסטו תרד. מתכון לפסטה קלה וירוקה שתעשה לכם שמח (-:












לפעמים, כשבא לי לגוון לי ולילדים(כי כמה אפשר לאכול שניצל-פירה-קציצות עוף-צ'יפס-פסטה בולונז-עוף בתנור?),

אני לוקחת מה שיש במקרר/פריזר, ומכינה להם משהו מרענן.
פסטה היא אחד מהמאכלים שאני אוהבת לשחק איתם.
גם תרד.
היום החלטתי ללכת על טוויסט לפסטה פסטו הרגילה שאני מכינה,
ולהכניס גם ירוק אחר, תרד.
הוא ירוק, הוא בריא, הוא טעים, ואפשר לשלב אותו בהמון מאכלים.
פשטידת התרד שלי היא אחת ממאכלי התרד שאני מכינה הרבה,
אם בא לכם פשטידה טעימה, הנה המתכון(-:


המתכון היום: פסטה פסטו תרד


מטגנים בצל אחד קצוץ עם שמן זית:



כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים 6-7 מדליוני תרד קפואים
(מומלץ להחזיק חב' קפואה תמיד בפריזר!|):


כשהמדליונים מפשירים ומתמזגים עם הבצל, 
מוסיפים 2 שיני שום
(אני מוסיפה קוביות קפואות כשאין לי טרי, תמיד יש לי בפריזר),
ופלפל שחור:



רגע של המלצה:
התבלינים החדשים של דורות, אלו שנמכרים בסופר במקררים, 
נ-ה-ד-ר-י-ם!!!
קיבלתי אותם די מזמן להתנסות, מאז כבר הספקתי לקנות עוד פעמיים את הפלפל השחור ואת הפפריקה בסופר,
והם נמצאים אצלי קבוע במקרר.
ממליצה בחום!!
ארומה נהדרת, התבלינים מריחים כאילו נקטפו הרגע מהאדנית.
אין ספק, הם משפרים את הטעמים, נסו את הפלפל השחור, מבטיחה לכם שתקנו אח"כ את כל הסדרה(-:



מוסיפים חצי כפית מלח:


ושופכים מעל מעט שמנת לבישול(15%):



מערבבים, מבשלים עד שהשמנת מתאחדת עם התרד, ומניחים בצד לצינון:


מכינים את רוטב הפסטו הסטנדרטי:
לוקחים חופן עלי בזיליקום(פה אין פשרות, טריים בלבד!)



מכניסים אותם למעבד מזון או לקערת בלנדר מוט:


 מגרדים גבינת פרמזן איכותית(גם על גבינות לא להתפשר!)




מוסיפים שמן זית(נו, אתם יודעים, גם בשמן זית אין אצלי פשרות,
ומאז שהתחלתי להשתמש בשמן הזית של "שמנא", אני לא מחליפה אותו)



ומערבלים לרוטב פסטו:



מוסיפים לקערת הערבול את תערובת התרד, 
וממשיכים לערבל עד לקבלת רוטב סמיך.
מניחים בצד, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, אבל בינינו,
אין כמו להכין ולאכול טרי, בגלל זה אני מכינה כמויות קטנות, 
מסיימת, ולא מאחסנת יותר מדי במקרר:


מכינים את הפסטה(לדרגת אל-דנטה, כמובן),
מקפיצים במחבת טפלון את הפסטה עם הרוטב, ומגישים חם.
מפזרים פרמז'ן, ויאללה,
בתיאבון(-:





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)