דלג לתוכן הראשי

פסטה פסטו תרד. מתכון לפסטה קלה וירוקה שתעשה לכם שמח (-:












לפעמים, כשבא לי לגוון לי ולילדים(כי כמה אפשר לאכול שניצל-פירה-קציצות עוף-צ'יפס-פסטה בולונז-עוף בתנור?),

אני לוקחת מה שיש במקרר/פריזר, ומכינה להם משהו מרענן.
פסטה היא אחד מהמאכלים שאני אוהבת לשחק איתם.
גם תרד.
היום החלטתי ללכת על טוויסט לפסטה פסטו הרגילה שאני מכינה,
ולהכניס גם ירוק אחר, תרד.
הוא ירוק, הוא בריא, הוא טעים, ואפשר לשלב אותו בהמון מאכלים.
פשטידת התרד שלי היא אחת ממאכלי התרד שאני מכינה הרבה,
אם בא לכם פשטידה טעימה, הנה המתכון(-:


המתכון היום: פסטה פסטו תרד


מטגנים בצל אחד קצוץ עם שמן זית:



כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים 6-7 מדליוני תרד קפואים
(מומלץ להחזיק חב' קפואה תמיד בפריזר!|):


כשהמדליונים מפשירים ומתמזגים עם הבצל, 
מוסיפים 2 שיני שום
(אני מוסיפה קוביות קפואות כשאין לי טרי, תמיד יש לי בפריזר),
ופלפל שחור:



רגע של המלצה:
התבלינים החדשים של דורות, אלו שנמכרים בסופר במקררים, 
נ-ה-ד-ר-י-ם!!!
קיבלתי אותם די מזמן להתנסות, מאז כבר הספקתי לקנות עוד פעמיים את הפלפל השחור ואת הפפריקה בסופר,
והם נמצאים אצלי קבוע במקרר.
ממליצה בחום!!
ארומה נהדרת, התבלינים מריחים כאילו נקטפו הרגע מהאדנית.
אין ספק, הם משפרים את הטעמים, נסו את הפלפל השחור, מבטיחה לכם שתקנו אח"כ את כל הסדרה(-:



מוסיפים חצי כפית מלח:


ושופכים מעל מעט שמנת לבישול(15%):



מערבבים, מבשלים עד שהשמנת מתאחדת עם התרד, ומניחים בצד לצינון:


מכינים את רוטב הפסטו הסטנדרטי:
לוקחים חופן עלי בזיליקום(פה אין פשרות, טריים בלבד!)



מכניסים אותם למעבד מזון או לקערת בלנדר מוט:


 מגרדים גבינת פרמזן איכותית(גם על גבינות לא להתפשר!)




מוסיפים שמן זית(נו, אתם יודעים, גם בשמן זית אין אצלי פשרות,
ומאז שהתחלתי להשתמש בשמן הזית של "שמנא", אני לא מחליפה אותו)



ומערבלים לרוטב פסטו:



מוסיפים לקערת הערבול את תערובת התרד, 
וממשיכים לערבל עד לקבלת רוטב סמיך.
מניחים בצד, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, אבל בינינו,
אין כמו להכין ולאכול טרי, בגלל זה אני מכינה כמויות קטנות, 
מסיימת, ולא מאחסנת יותר מדי במקרר:


מכינים את הפסטה(לדרגת אל-דנטה, כמובן),
מקפיצים במחבת טפלון את הפסטה עם הרוטב, ומגישים חם.
מפזרים פרמז'ן, ויאללה,
בתיאבון(-:





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.