דלג לתוכן הראשי

פסטה פסטו תרד. מתכון לפסטה קלה וירוקה שתעשה לכם שמח (-:












לפעמים, כשבא לי לגוון לי ולילדים(כי כמה אפשר לאכול שניצל-פירה-קציצות עוף-צ'יפס-פסטה בולונז-עוף בתנור?),

אני לוקחת מה שיש במקרר/פריזר, ומכינה להם משהו מרענן.
פסטה היא אחד מהמאכלים שאני אוהבת לשחק איתם.
גם תרד.
היום החלטתי ללכת על טוויסט לפסטה פסטו הרגילה שאני מכינה,
ולהכניס גם ירוק אחר, תרד.
הוא ירוק, הוא בריא, הוא טעים, ואפשר לשלב אותו בהמון מאכלים.
פשטידת התרד שלי היא אחת ממאכלי התרד שאני מכינה הרבה,
אם בא לכם פשטידה טעימה, הנה המתכון(-:


המתכון היום: פסטה פסטו תרד


מטגנים בצל אחד קצוץ עם שמן זית:



כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים 6-7 מדליוני תרד קפואים
(מומלץ להחזיק חב' קפואה תמיד בפריזר!|):


כשהמדליונים מפשירים ומתמזגים עם הבצל, 
מוסיפים 2 שיני שום
(אני מוסיפה קוביות קפואות כשאין לי טרי, תמיד יש לי בפריזר),
ופלפל שחור:



רגע של המלצה:
התבלינים החדשים של דורות, אלו שנמכרים בסופר במקררים, 
נ-ה-ד-ר-י-ם!!!
קיבלתי אותם די מזמן להתנסות, מאז כבר הספקתי לקנות עוד פעמיים את הפלפל השחור ואת הפפריקה בסופר,
והם נמצאים אצלי קבוע במקרר.
ממליצה בחום!!
ארומה נהדרת, התבלינים מריחים כאילו נקטפו הרגע מהאדנית.
אין ספק, הם משפרים את הטעמים, נסו את הפלפל השחור, מבטיחה לכם שתקנו אח"כ את כל הסדרה(-:



מוסיפים חצי כפית מלח:


ושופכים מעל מעט שמנת לבישול(15%):



מערבבים, מבשלים עד שהשמנת מתאחדת עם התרד, ומניחים בצד לצינון:


מכינים את רוטב הפסטו הסטנדרטי:
לוקחים חופן עלי בזיליקום(פה אין פשרות, טריים בלבד!)



מכניסים אותם למעבד מזון או לקערת בלנדר מוט:


 מגרדים גבינת פרמזן איכותית(גם על גבינות לא להתפשר!)




מוסיפים שמן זית(נו, אתם יודעים, גם בשמן זית אין אצלי פשרות,
ומאז שהתחלתי להשתמש בשמן הזית של "שמנא", אני לא מחליפה אותו)



ומערבלים לרוטב פסטו:



מוסיפים לקערת הערבול את תערובת התרד, 
וממשיכים לערבל עד לקבלת רוטב סמיך.
מניחים בצד, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, אבל בינינו,
אין כמו להכין ולאכול טרי, בגלל זה אני מכינה כמויות קטנות, 
מסיימת, ולא מאחסנת יותר מדי במקרר:


מכינים את הפסטה(לדרגת אל-דנטה, כמובן),
מקפיצים במחבת טפלון את הפסטה עם הרוטב, ומגישים חם.
מפזרים פרמז'ן, ויאללה,
בתיאבון(-:





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?