לפעמים, כשבא לי לגוון לי ולילדים(כי כמה אפשר לאכול שניצל-פירה-קציצות עוף-צ'יפס-פסטה בולונז-עוף בתנור?),
אני לוקחת מה שיש במקרר/פריזר, ומכינה להם משהו מרענן.
פסטה היא אחד מהמאכלים שאני אוהבת לשחק איתם.
גם תרד.
היום החלטתי ללכת על טוויסט לפסטה פסטו הרגילה שאני מכינה,
ולהכניס גם ירוק אחר, תרד.
הוא ירוק, הוא בריא, הוא טעים, ואפשר לשלב אותו בהמון מאכלים.
פשטידת התרד שלי היא אחת ממאכלי התרד שאני מכינה הרבה,
אם בא לכם פשטידה טעימה, הנה המתכון(-:
המתכון היום: פסטה פסטו תרד
מטגנים בצל אחד קצוץ עם שמן זית:
כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים 6-7 מדליוני תרד קפואים
(מומלץ להחזיק חב' קפואה תמיד בפריזר!|):
כשהמדליונים מפשירים ומתמזגים עם הבצל,
מוסיפים 2 שיני שום
(אני מוסיפה קוביות קפואות כשאין לי טרי, תמיד יש לי בפריזר),
ופלפל שחור:
רגע של המלצה:
התבלינים החדשים של דורות, אלו שנמכרים בסופר במקררים,
נ-ה-ד-ר-י-ם!!!
קיבלתי אותם די מזמן להתנסות, מאז כבר הספקתי לקנות עוד פעמיים את הפלפל השחור ואת הפפריקה בסופר,
והם נמצאים אצלי קבוע במקרר.
ממליצה בחום!!
ארומה נהדרת, התבלינים מריחים כאילו נקטפו הרגע מהאדנית.
אין ספק, הם משפרים את הטעמים, נסו את הפלפל השחור, מבטיחה לכם שתקנו אח"כ את כל הסדרה(-:
מוסיפים חצי כפית מלח:
ושופכים מעל מעט שמנת לבישול(15%):
מערבבים, מבשלים עד שהשמנת מתאחדת עם התרד, ומניחים בצד לצינון:
מכינים את רוטב הפסטו הסטנדרטי:
לוקחים חופן עלי בזיליקום(פה אין פשרות, טריים בלבד!)
מכניסים אותם למעבד מזון או לקערת בלנדר מוט:
מוסיפים שמן זית(נו, אתם יודעים, גם בשמן זית אין אצלי פשרות,
ומאז שהתחלתי להשתמש בשמן הזית של "שמנא", אני לא מחליפה אותו)
ומערבלים לרוטב פסטו:
מוסיפים לקערת הערבול את תערובת התרד,
וממשיכים לערבל עד לקבלת רוטב סמיך.
מניחים בצד, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, אבל בינינו,
אין כמו להכין ולאכול טרי, בגלל זה אני מכינה כמויות קטנות,
מסיימת, ולא מאחסנת יותר מדי במקרר:
מכינים את הפסטה(לדרגת אל-דנטה, כמובן),
מקפיצים במחבת טפלון את הפסטה עם הרוטב, ומגישים חם.
מפזרים פרמז'ן, ויאללה,
בתיאבון(-:
תגובות
הוסף רשומת תגובה