דילוג לתוכן הראשי

פסטה פסטו תרד. מתכון לפסטה קלה וירוקה שתעשה לכם שמח (-:












לפעמים, כשבא לי לגוון לי ולילדים(כי כמה אפשר לאכול שניצל-פירה-קציצות עוף-צ'יפס-פסטה בולונז-עוף בתנור?),

אני לוקחת מה שיש במקרר/פריזר, ומכינה להם משהו מרענן.
פסטה היא אחד מהמאכלים שאני אוהבת לשחק איתם.
גם תרד.
היום החלטתי ללכת על טוויסט לפסטה פסטו הרגילה שאני מכינה,
ולהכניס גם ירוק אחר, תרד.
הוא ירוק, הוא בריא, הוא טעים, ואפשר לשלב אותו בהמון מאכלים.
פשטידת התרד שלי היא אחת ממאכלי התרד שאני מכינה הרבה,
אם בא לכם פשטידה טעימה, הנה המתכון(-:


המתכון היום: פסטה פסטו תרד


מטגנים בצל אחד קצוץ עם שמן זית:



כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים 6-7 מדליוני תרד קפואים
(מומלץ להחזיק חב' קפואה תמיד בפריזר!|):


כשהמדליונים מפשירים ומתמזגים עם הבצל, 
מוסיפים 2 שיני שום
(אני מוסיפה קוביות קפואות כשאין לי טרי, תמיד יש לי בפריזר),
ופלפל שחור:



רגע של המלצה:
התבלינים החדשים של דורות, אלו שנמכרים בסופר במקררים, 
נ-ה-ד-ר-י-ם!!!
קיבלתי אותם די מזמן להתנסות, מאז כבר הספקתי לקנות עוד פעמיים את הפלפל השחור ואת הפפריקה בסופר,
והם נמצאים אצלי קבוע במקרר.
ממליצה בחום!!
ארומה נהדרת, התבלינים מריחים כאילו נקטפו הרגע מהאדנית.
אין ספק, הם משפרים את הטעמים, נסו את הפלפל השחור, מבטיחה לכם שתקנו אח"כ את כל הסדרה(-:



מוסיפים חצי כפית מלח:


ושופכים מעל מעט שמנת לבישול(15%):



מערבבים, מבשלים עד שהשמנת מתאחדת עם התרד, ומניחים בצד לצינון:


מכינים את רוטב הפסטו הסטנדרטי:
לוקחים חופן עלי בזיליקום(פה אין פשרות, טריים בלבד!)



מכניסים אותם למעבד מזון או לקערת בלנדר מוט:


 מגרדים גבינת פרמזן איכותית(גם על גבינות לא להתפשר!)




מוסיפים שמן זית(נו, אתם יודעים, גם בשמן זית אין אצלי פשרות,
ומאז שהתחלתי להשתמש בשמן הזית של "שמנא", אני לא מחליפה אותו)



ומערבלים לרוטב פסטו:



מוסיפים לקערת הערבול את תערובת התרד, 
וממשיכים לערבל עד לקבלת רוטב סמיך.
מניחים בצד, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, אבל בינינו,
אין כמו להכין ולאכול טרי, בגלל זה אני מכינה כמויות קטנות, 
מסיימת, ולא מאחסנת יותר מדי במקרר:


מכינים את הפסטה(לדרגת אל-דנטה, כמובן),
מקפיצים במחבת טפלון את הפסטה עם הרוטב, ומגישים חם.
מפזרים פרמז'ן, ויאללה,
בתיאבון(-:





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)