דלג לתוכן הראשי

הרודס ים המלח. חלק ג: סתם פוסט של חול, עם בוקר כחול.





את הפוסט הקודם על מלון הרודס ים המלח סיימתי עם
"עליתי לחדר להחליף לבגד ים".
טוב, הגיע הזמן. צהריים אכלנו, נהננו, הרצאה וסיור במלון עשינו, התפעלנו,
עכשיו תנו לי להנות מהשמש, מהמלח, מהמים הכחולים והצוננים של הבריכה, מהמים החמימים של הים, מהשמשיות, ומהחול.
יום של חול, עם ים של כחול, עם הבריכה הצלולה,
ועם הים האחד ויחיד, ים המלח.
שוב, תמונות, תמונות, תמונות.
בעיקר(-:

החוף:
למלון הרודס ים המלח יש חוף פרטי צ-מ-ו-ד.
לא, זה ממש לא מובן מאליו. 









בזכות הקרבה למלון, הצוות דואג כל הזמן שהחוף ישאר נקי ומטופח.





יש כסאות, מיטות שיזוף, שמשיות לרוב.
כמה יופי!!!














ויש את השמשיה הגדולה, שאפשר לשבת מתחתיה, להסתכל על הכחול-ירוק הזה, ולשכוח שהעולם בכלל קיים (-:







ויש את מיטות השיזוף המפנקות, שאפשר פשוט ללכת לישון עליהן,
ולקום סטייק וול דאן (-:






והכי בים המלח, יש מלח!!!









הבריכות:
בהרודס יש שלושה סוגי בריכות: חיצוניות, פרטיות, ופנימיות.
בכל זאת, ים המלח, יש גבול לכמה אפשר לשבת בתוכו.
אין כמו בריכה צלולה וצוננת במקום הכי נמוך בעולם(-:
הבריכה ה"רגילה" שייכת לכל אורחי המלון:







הבריכה "הפרטית" שייכת לאורחים שנמצאים בחדרי הגן, שהם החדרים שנמצאים בקומת הבריכה:



רני שיטרית, מנכ"ל המלון, לקח אותנו לסיור בחדרי המלון, ואני החלטתי שאני לא מוותרת בביקור הבא בהרודס על חדר בריכה(-:






הבריכה הזו צרה וארוכה, וניתן להיכנס אליה רק עם מפתח מתאים:









ואחרונות, הבריכות הפנימיות.
הבריכות הפנימיות שייכות למתחם הספא.
גם מהבריכה הפנימית אפשר להשקיף על הים במלוא הדרו:




מתחם הספא "ויטאליס":
מציע 30 חדרי טיפולים ותפריט טיפולים מגוון, והוא היחיד בים המלח המציע חדרי מלח לטיפול בבעיות נשימה, סאונת מלח ובר אורגני.
בחדרי הטיפולים המרווחים, מותקנת מערכת ממוחשבת המאפשרת לכל אחד לבחור את המוזיקה שהוא אוהב ואף את ריח השמנים בו הוא מעוניין לזמן הטיפול, שזה ממש קטע מדליק(-:
המקום במלון שגרם לי הכי פחות הנאה היה מתחם הטיפולים, גם בגלל בעיה טכנית של רעשים סביבתיים במתחם חדרי הטיפולים, שהובטח ע"י הנהלת המלון שיטופל בהקדם, וגם בגלל הטיפול, שיכול היה להיות מוצלח יותר.
מצד שני, כל שאר החבר'ה נהנו ויצאו עם עיניים מזוגגות וקורנות מאושר, מה שאומר שבפעם הבאה אבחר מטפלת אחרת, וכמו שאני כבר יודעת, אחרי אין ספור עיסויים, ההנאה מהעיסוי מתחילה ונגמרת במטפל. במקרה הזה, זה לא היה השיא.
מקווה שבביקור הבא שלי במלון תהיה לי חוויה מוצלחת יותר מהטיפול.
המתחם כולל בריכה מקורה, ג'קוזי, בריכת גופרית, חמאם טורקי וחדר כושר מאובזר:









נקודה שראויה לציון היא שבמתחם הספא יש מים מינרלים "חופשי", וגם זה ממש לא מובן מאליו:




טוב, מספיק, עכשיו תנו לי לנוח(-:





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?