דלג לתוכן הראשי

מסעדה בבת ים? הפתעה! אוויר של ים, וים של אוכל טוב(-:






כשהוזמנתי למסעדה בבת ים,
אמרתי לעצמי: "אהמממ, שונית, בת ים? איפה זה בת ים, ואיך בכלל מגיעים לשם?"
באמת, אם יש שני מקומות במרכז שאני לא מגיעה אליהם, אלו חולון ובת ים.
סתם כי אין לי מה לחפש שם. ים יש בת"א, קניונים גם, ועל מסעדות טובות לא שמעתי שם יותר מדי.
מצד שני, הסתכלתי בתפריט, ואמרתי לעצמי: "נראה מעניין, תנסי, מה כבר יכול להיות?"
אז הלכתי.
הלכתי, והופתעתי.
יש קולינריה בבת ים!
מסעדת BG99 נפתחה לפני כחצי שנה בטיילת של בת ים, מול הים, ברחוב בן גוריון 99.
בכלל, יש לי חולשה ל-99.
גדלתי על דיזינגוף 99, הסרט והגלידה האמריקאית,
ולא מזמן גם סיקרתי מסעדה נהדרת שנפתחה בדיזינגוף 99, פיאצה קפה, איטלקית נהדרת.
יאללה, זה לא דיזינגוף, אבל גם בן גוריון הוא אישיות שווה לבקר אותה(-:


פתחנו עם יין, אני הלכתי על הלבן.
היה טעים מאד, היינות לא מתוצרת הארץ:




קצת על המסעדה:
מסעדת 99 BG הינה מסעדת שף השוכנת בפתחו של מלון לאונרדו מרשת פתאל שבמרכז הטיילת בבת-ים.
בניצוחו של השף משה בדישי מציעה מסעדת 99 BG חוויה קולינרית כשהדגש העיקרי מושם על איכות חומרי הגלם ועל הגשה צבעונית אך מוקפדת.
הים מקבל תפקיד עיקרי במטבח המסעדה ומציע מנות כגון: סלמון במיסו, בייקון שרימפס ועוד.
אוהבי הבשר יזכו להתפנק ברוסיני BG, נתח קצבים בגריל ועוד.
המטבח מוקפד, ומשלב בין אלמנטים ים תיכוניים ואסיאתיים.
לקראת סוף השבוע, בשעות הערב המאוחרות, המסעדה לובשת חג - עמדת הדי ג'יי מאוישת, והאווירה הופכת לתוססת ושמחה.
במסעדה חדר פרטי יפהפה ואינטימי לאירועים מיוחדים עד 18 איש.

שנעבור לתכל'ס? (-:

מנות הפתיחה היו מעולות.
הקרפצ'יו היה מעניין, ועם טוויסט שמאד אהבתי: קרפצ'יו על מצע טורטיה!
המנה נקראת "פיצה פילה בקר", והיא בעצם קרפצ'יו פילה בקר על טורטיה, פלפל חריף, פרמז'ן, בזיל, קונפי עגבניה, פטה.
מנה טעימה וכיפית!





סלט קפרז'ה גם הוא עם טוויסט. המנה נקראת בתפריט "קפרז'ה BG99 סטייל", ומורכבת משרי, קונפי עגבניה, רוקט, בצל סגול, מוצרלה, שמן זית, חומץ בלסמי וקרוטונים. קפרז'ה סטייליסטית וטעימה:




עם המנות הראשונות הוגש לנו לחם הבית עם מטבלים.
הלחם היה טרי וטעים, אבל לא בשבילו הגענו עד הלום(-:






יש לי וידוי:
אני אוהבת ירקות בטמפורה, דגים בטמפורה, עוף בטמפורה, וטמפורה בכלל!
מנת הפטריות בטמפורה הייתה מעולה, מאד אהבתי, יופי של "נשנוש" לפתיחת ארוחה, אפשר להזמין צלחת כזו למרכז השולחן, מנה באמת כיפית.

פטריות טמפורה- פטריות שמפניון מטוגנות עם רוטב טריאקי:





מנת פטה הכבד הייתה טובה, אבל לא הפתיעה. 
אכלתי כבר פטה כבד בכל הגרסאות ובכל הצורות, וזה היה "עוד פטה כבד חביב",
עם ריבת צימוקים,טבעות בצל, ג'לי יין לבן וטוסטונים:




מנת הסושי "קליפורניה" הגיעה חגיגית במיוחד עם הטוביקו מסביבה. מנה שהיא גם יפה וגם טעימה.
שרימפס מאודה, סלומון, אבוקדו, בצל ירוק וגבינת פילדלפיה במעטפת טוביקו:





מנת הסושי השנייה נקראת "סאן שיין רול", והיא מנה מעולה, 
סלמון, אבוקדו ואספרגוס עטוף באצת נורי וסלמון טמפורה.
שווה!!!






מנת הטרטר סלמון אסייתי הפתיעה, ואני מאד נהנתי ממנה.
סלמון קצוץ, אורז טמפורה,עירית, רוטב פונזו, ספייסי מיונז:







אחת המנות שבטוח אזמין שם שוב כשאגיע לשם היא המנה המהממת הזו:






סביצ'ה בס הסלע- מנה מצוינת, יפה ומתובלת מעולה.
רצועות דג כבוש קלות,לימון,כוסברה,פלפלים,טורטיה,אבוקדו:





אין ספק, בגזרת הראשונות הצליחו להפתיע ולענג אותי.
שנעבור לעיקריות?
נתח קצבים בגריל- שיפוד נתח קצבים,מח עצם,ירקות בגריל,תפו"א אפוי בנייר כסף:
זו לא הייתה המנה שאני הזמנתי, מי שאכל אותה נהנה ממנה, אין לי חוות דעת לגביה, אבל היא נראתה מעולה:




זו המנה שאני הזמנתי, לברק שלם בתנור, ברוטב חמאת לימון ושום,עשבי תיבול,סלט ירוק:
מנה טעימה, הדג היה טרי,עשוי נהדר, אבל לא הייתה פה איזו הפתעה גדולה:




בגלל שאני לא אוכלת חצילים, לא הזמנתי את המנה הזו, אבל אחרי שהיא הגיעה, הצטערתי שהיא לא הייתה הבחירה שלי, היא נראתה נפלא, ומהעיקריות שיכולנו לבחור, היא המנצחת שלי. אלו שאכלו אותה התענגו.
שרימפס חמאה ושום
חציל קלוי, יוגורט, מעט שמנת, פטרוזליה:




עוד מנה שלא טעמתי, ריזוטו סלמון:
אורז איטלקי מבושל בשמנת,עם מבחר ירקות גינה,אגוזי מלך ונתח סלמון צלוי:
הסלמון נראה טוב, הריזוטו הגיע בכמות שלא מביישת מנה לשניים,
וחוות הדעת מסביב הייתה טובה:



סיכום גזרת העיקריות:
כמו הראשונות, השף יודע מה הוא עושה.
ואז הגענו לקינוחים.
רואים שזה כבר לא אותו שף, והקינוחים הם לא תוצרת עצמית של המסעדה.
המלצנו לבעל המקום להחליף ספק, ויפה שעה אחת קודם, כי הפער בין המנות במסעדה לבין הקינוחים היה מטורף.
הם נראים טוב ויזואלית, אבל אם אתם מגיעים לשם, קחו לכם עוד מנה ראשונה, וותרו על הקינוח. לפחות כרגע,
עד שיוחלף הספק, ויגיעו קינוחים טובים יותר.
אני מעלה רק תמונות, בלי פירוט, כי אני לא מוצאת סיבה לדבר עליהם. 
קינוחים פשוטים, וגם פשוטים יכולים להיות הרבה יותר מוצלחים.
גזרת הקינוחים: לכו לאכול גלידה על הטיילת(-:

















עיצוב המסעדה נעים, המיקום מעולה, קיבלנו שקיעה מדהימה, והיה יופי של בילוי בבת ים,
היה שווה לנסות מסעדה באזור שלא חשבתי להגיע אליו.



חלל המאופיין באווירה רומנטית ואינטימית בעיצוב פרובנסלי, בחוץ משתרעת מרפסת רחבה המשקיפה לים התיכון, ובר המציע מבחר אינסופי של משקאות אלכוהוליים ותפריט יין איכותי:



מסעדת BG99
כתובת: רח' בן גוריון 99, בת-ים
טלפון להזמנת מקומות: 
03-5515570


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?