דילוג לתוכן הראשי

מסעדה בבת ים? הפתעה! אוויר של ים, וים של אוכל טוב(-:






כשהוזמנתי למסעדה בבת ים,
אמרתי לעצמי: "אהמממ, שונית, בת ים? איפה זה בת ים, ואיך בכלל מגיעים לשם?"
באמת, אם יש שני מקומות במרכז שאני לא מגיעה אליהם, אלו חולון ובת ים.
סתם כי אין לי מה לחפש שם. ים יש בת"א, קניונים גם, ועל מסעדות טובות לא שמעתי שם יותר מדי.
מצד שני, הסתכלתי בתפריט, ואמרתי לעצמי: "נראה מעניין, תנסי, מה כבר יכול להיות?"
אז הלכתי.
הלכתי, והופתעתי.
יש קולינריה בבת ים!
מסעדת BG99 נפתחה לפני כחצי שנה בטיילת של בת ים, מול הים, ברחוב בן גוריון 99.
בכלל, יש לי חולשה ל-99.
גדלתי על דיזינגוף 99, הסרט והגלידה האמריקאית,
ולא מזמן גם סיקרתי מסעדה נהדרת שנפתחה בדיזינגוף 99, פיאצה קפה, איטלקית נהדרת.
יאללה, זה לא דיזינגוף, אבל גם בן גוריון הוא אישיות שווה לבקר אותה(-:


פתחנו עם יין, אני הלכתי על הלבן.
היה טעים מאד, היינות לא מתוצרת הארץ:




קצת על המסעדה:
מסעדת 99 BG הינה מסעדת שף השוכנת בפתחו של מלון לאונרדו מרשת פתאל שבמרכז הטיילת בבת-ים.
בניצוחו של השף משה בדישי מציעה מסעדת 99 BG חוויה קולינרית כשהדגש העיקרי מושם על איכות חומרי הגלם ועל הגשה צבעונית אך מוקפדת.
הים מקבל תפקיד עיקרי במטבח המסעדה ומציע מנות כגון: סלמון במיסו, בייקון שרימפס ועוד.
אוהבי הבשר יזכו להתפנק ברוסיני BG, נתח קצבים בגריל ועוד.
המטבח מוקפד, ומשלב בין אלמנטים ים תיכוניים ואסיאתיים.
לקראת סוף השבוע, בשעות הערב המאוחרות, המסעדה לובשת חג - עמדת הדי ג'יי מאוישת, והאווירה הופכת לתוססת ושמחה.
במסעדה חדר פרטי יפהפה ואינטימי לאירועים מיוחדים עד 18 איש.

שנעבור לתכל'ס? (-:

מנות הפתיחה היו מעולות.
הקרפצ'יו היה מעניין, ועם טוויסט שמאד אהבתי: קרפצ'יו על מצע טורטיה!
המנה נקראת "פיצה פילה בקר", והיא בעצם קרפצ'יו פילה בקר על טורטיה, פלפל חריף, פרמז'ן, בזיל, קונפי עגבניה, פטה.
מנה טעימה וכיפית!





סלט קפרז'ה גם הוא עם טוויסט. המנה נקראת בתפריט "קפרז'ה BG99 סטייל", ומורכבת משרי, קונפי עגבניה, רוקט, בצל סגול, מוצרלה, שמן זית, חומץ בלסמי וקרוטונים. קפרז'ה סטייליסטית וטעימה:




עם המנות הראשונות הוגש לנו לחם הבית עם מטבלים.
הלחם היה טרי וטעים, אבל לא בשבילו הגענו עד הלום(-:






יש לי וידוי:
אני אוהבת ירקות בטמפורה, דגים בטמפורה, עוף בטמפורה, וטמפורה בכלל!
מנת הפטריות בטמפורה הייתה מעולה, מאד אהבתי, יופי של "נשנוש" לפתיחת ארוחה, אפשר להזמין צלחת כזו למרכז השולחן, מנה באמת כיפית.

פטריות טמפורה- פטריות שמפניון מטוגנות עם רוטב טריאקי:





מנת פטה הכבד הייתה טובה, אבל לא הפתיעה. 
אכלתי כבר פטה כבד בכל הגרסאות ובכל הצורות, וזה היה "עוד פטה כבד חביב",
עם ריבת צימוקים,טבעות בצל, ג'לי יין לבן וטוסטונים:




מנת הסושי "קליפורניה" הגיעה חגיגית במיוחד עם הטוביקו מסביבה. מנה שהיא גם יפה וגם טעימה.
שרימפס מאודה, סלומון, אבוקדו, בצל ירוק וגבינת פילדלפיה במעטפת טוביקו:





מנת הסושי השנייה נקראת "סאן שיין רול", והיא מנה מעולה, 
סלמון, אבוקדו ואספרגוס עטוף באצת נורי וסלמון טמפורה.
שווה!!!






מנת הטרטר סלמון אסייתי הפתיעה, ואני מאד נהנתי ממנה.
סלמון קצוץ, אורז טמפורה,עירית, רוטב פונזו, ספייסי מיונז:







אחת המנות שבטוח אזמין שם שוב כשאגיע לשם היא המנה המהממת הזו:






סביצ'ה בס הסלע- מנה מצוינת, יפה ומתובלת מעולה.
רצועות דג כבוש קלות,לימון,כוסברה,פלפלים,טורטיה,אבוקדו:





אין ספק, בגזרת הראשונות הצליחו להפתיע ולענג אותי.
שנעבור לעיקריות?
נתח קצבים בגריל- שיפוד נתח קצבים,מח עצם,ירקות בגריל,תפו"א אפוי בנייר כסף:
זו לא הייתה המנה שאני הזמנתי, מי שאכל אותה נהנה ממנה, אין לי חוות דעת לגביה, אבל היא נראתה מעולה:




זו המנה שאני הזמנתי, לברק שלם בתנור, ברוטב חמאת לימון ושום,עשבי תיבול,סלט ירוק:
מנה טעימה, הדג היה טרי,עשוי נהדר, אבל לא הייתה פה איזו הפתעה גדולה:




בגלל שאני לא אוכלת חצילים, לא הזמנתי את המנה הזו, אבל אחרי שהיא הגיעה, הצטערתי שהיא לא הייתה הבחירה שלי, היא נראתה נפלא, ומהעיקריות שיכולנו לבחור, היא המנצחת שלי. אלו שאכלו אותה התענגו.
שרימפס חמאה ושום
חציל קלוי, יוגורט, מעט שמנת, פטרוזליה:




עוד מנה שלא טעמתי, ריזוטו סלמון:
אורז איטלקי מבושל בשמנת,עם מבחר ירקות גינה,אגוזי מלך ונתח סלמון צלוי:
הסלמון נראה טוב, הריזוטו הגיע בכמות שלא מביישת מנה לשניים,
וחוות הדעת מסביב הייתה טובה:



סיכום גזרת העיקריות:
כמו הראשונות, השף יודע מה הוא עושה.
ואז הגענו לקינוחים.
רואים שזה כבר לא אותו שף, והקינוחים הם לא תוצרת עצמית של המסעדה.
המלצנו לבעל המקום להחליף ספק, ויפה שעה אחת קודם, כי הפער בין המנות במסעדה לבין הקינוחים היה מטורף.
הם נראים טוב ויזואלית, אבל אם אתם מגיעים לשם, קחו לכם עוד מנה ראשונה, וותרו על הקינוח. לפחות כרגע,
עד שיוחלף הספק, ויגיעו קינוחים טובים יותר.
אני מעלה רק תמונות, בלי פירוט, כי אני לא מוצאת סיבה לדבר עליהם. 
קינוחים פשוטים, וגם פשוטים יכולים להיות הרבה יותר מוצלחים.
גזרת הקינוחים: לכו לאכול גלידה על הטיילת(-:

















עיצוב המסעדה נעים, המיקום מעולה, קיבלנו שקיעה מדהימה, והיה יופי של בילוי בבת ים,
היה שווה לנסות מסעדה באזור שלא חשבתי להגיע אליו.



חלל המאופיין באווירה רומנטית ואינטימית בעיצוב פרובנסלי, בחוץ משתרעת מרפסת רחבה המשקיפה לים התיכון, ובר המציע מבחר אינסופי של משקאות אלכוהוליים ותפריט יין איכותי:



מסעדת BG99
כתובת: רח' בן גוריון 99, בת-ים
טלפון להזמנת מקומות: 
03-5515570


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.