דילוג לתוכן הראשי

מיסטר בין- הגירסה המשכרת!!! שף מאיר קרנש ב-Bin281 עם מילוי גאוני לטורטליני!!!





אני מודה 1 : אני אוהבת אוכל חלבי!
(אהמממ... רק יש בעיה אחת: אני אוהבת גם בשרי!)
אבל זה בסדר, אני אוהבת לאכול. נקודה.
חלבי, בשרי, הכל הולך. חוץ מחצילים :)
אני מודה 2: אני אוהבת יין!
אני מודה 3: למשרד היח"צ שהזמין אותי לשילוב מקסים במיוחד בין יין משובח לסדנת בישול חלבית/צמחונית.
היה כיף גדול לגלות מקום כ"כ מיוחד, עם אנשים כ"כ מיוחדים,
עם אלכוהול כ"כ משובח, ועם סדנאות כ"כ נעימות :)
Bin281 הוא מתחם יין חדש הממוקם ברחוב דיזנגוף 281, פינת יורדי הסירה, ת"א.
הביקור במתחם מציע מפגש חוויתי עם עולם היין תוך מעבר בין שלושה מתחמי יין ייחודיים, והאמת, המקום, החביבות והידע הנרחב של הבעלים גיא גולדמן, המבחר הבלתי הגיוני של אלכוהול (חובה לחובבי הז'אנר!)- יחזירו אותי למקום ללא ספק.
ביסטרו בר יין Bin281 נוסד על ידי גיא גולדמן בשנת 2011 כמימוש של חזון אישי הרואה בשילוב של יין, אלכוהול, קולינריה ומקום לאירועים באתר אחד, קונספט חדשני הנותן מענה לדרישות צרכנים שאוהבים לחיות, לאכול ולהנות.
אני, למשל :)






מה זה בכלל "בין"?
שמו של המקום, Bib281, נגזר מהמונח האוסטרלי-אנגלי, "בין (Bin)", המתייחס לאזור אחסון ספציפי במרתפי יין. בעבר, לכל בציר מוצלח נהוג היה להקצות, שנה אחר שנה, בין זהה. מסורת זאת קשרה את מספר הבין עם סוג היין וכך למשל, יין מענבי שיראז שוכן ב-bin50 ויין שארדונה שוכן באופן מסורתי ב-bin65. עם השנים השיטה התפשטה וגזרות המונח התרחבו והפכו את ה-bin לשם דבר בעולם היין, שאין לו בהכרח קשר עם האזור בו שוכנות החביות. 281 אגב, מתייחס למיקומו של המתחם ברחוב דיזינגוף בת"א.


מה יש במתחם רווי הקומות הזה?
(זה מזכיר לי את "דירה להשכיר"):
--------------------------------------
הקומה הראשונה:
חנות היין והאלכוהול. החנות מציעה מגוון אדיר של יינות מקומיים ועולמיים, כאשר כל אחד מהם נבחר בקפידה על ידי הבעלים. היינות מוצעים בטווח רחב של מחירים ולצידם מוצעים גם מוצרים נלווים המאפשרים להרחיב את חווית השתייה.
מידי יום שישי מתקיימות במקום טעימות של יין באמצעותן שואף גולדמן ליצור היכרות וחיבור בין קהל המבקרים במקום ובין היינות חדשים.    
טעימות יום שישי מתקיימות ללא תשלום וכל מטרתן להפגיש את הקהל עם אלטרנטיבות נוספות.

הקומה השנייה:



ביסטרו בר יין שמציע למבקרים מקום נעים לחלוץ בו פקקים וגם לאכול. הקשר ההדוק בין החנות והבר מאפשר לבאי המקום לרכוש יינות במחירים אטרקטיביים. בבר עצמו מוגשים יינות ייחודיים בכוס, המתחלפים על בסיס יומי, שבועי או חודשי וכך מתאפשרת לאורחים היכרות עם יינות חדשים ומסקרנים. הביסטרו מספק ליושביו תפריט עשיר ומגוון הכולל המלצה על יינות ההולמים את אופי המנות הספציפיות ומוזיקה נעימה. תענוג!

הקומה השלישית:



בביקור שלנו במקום התמקדנו בקומה השלישית, שהיא קומת הסדנאות.
הקומה מיועדת לאירועים אינטימיים ומסוגננים. החלל המעוצב להפליא מיועד לטעימות מיוחדות סביב שולחן אבירים שלצידו מטבח שף מאובזר. במקום מתקיימות לעיתים קרובות סדנאות והדרכות שונות. סדרת סדנאות השף בהובלת שף מאיר קרנש (שף נודד) הינן סדנאות  אינטימיות, במהלכן זוכים המשתתפים לשני ערכים מוספים: הם זוכים לבשל ביחד עם השף עצמו וכן זוכים להדרכת יין מקצועית מאת איש היין הוותיק ובעלי המקום גיא גולדמן, המייעץ להם ומדריך אותם כיצד להתאים יין לכל מנה ולכל אירוע.
הצוות המקסים שליווה אותנו, השף מאיר קרנש וגיא גולדמן:



אז מה היה לנו בסדנה?





את הארוחה פתחנו בפוקאצ'ה נהדרת:



בעוד השף שלנו מקלף ומכין, אנחנו התענגנו על יין משובח שגיא הביא לנו לשולחן.
וואו, זה היה באמת יין מעולה!





הוא הכין שום קונפי:




ובצק לפסטה:





והכניס סלקים עם שמן זית ומלח לתנור, כדי שנוכל להתחיל ולחלום על האוכל שנאכל בסיום הערב :)





הסדנה הייתה מרתקת.
אחת המנות המעניינות הייתה טורטייה ללא טורטייה, יופי של מתכון לכאלו שלא אוכלים גלוטן, או שנמנעים ממנו.



פרוסות דקיקות של ירקות(בטטה, תפוחי אדמה, קישואים וחצילים) הוכנסו לתנור(כל שכבה בנפרד):






ושכבה אחרי שכבה הונחה, אחת על גבי השניה,
כשמעליהן פלפלים קלויים, בזיליקום ופטה,




ומשם גולגלו בעזרת ניילון נצמד לרולדת ירקות מהממת ביופיה:






ככה זה נראה בסוף, מנה משגעת לאירוח:






פשוט רעיון נפלא, וטעים מאד!!

המנה הבאה שהכנו עם השף מאיר קרנש הייתה מנת טורטליני.
המילוי היה גאוני!!!
נהנתי מכל ביס של המילוי הלא סטנדרטי:
טורטליני במילוי כרישה ובוטנים – מילוי של כרישה מקורמלת עם בוטנים מוקפצים בשמן קנולה ופלפלי שאטה יבשים שלמים.
כשהבוטנים קלויים, מוסיפים מלח ופפריקה מתוקה ושולפים את השאטה.
וזה היה טעים!!!


+




כרוטב לטורטליני הוכן בשמל תרד עדין,
וגם זו הייתה מנה ששוה ללמוד ולהכין בהזדמנות ראשונה.
המילוי הגאוני הזה.
לא יוצא לי מבלוטות הטעם :)





מוזמנים לעמוד הפייסבוק של "בין281"
ממליצה בחום על הסדנאות של השף מאיר קרנש. מעבר להיותו אדם חביב במיוחד, יש לו גם רעיונות מדליקים ומקוריים.
אם לא הייתי מגיעה סחוטה לחלוטין לסדנה, הייתי נשארת עד הסוף ולומדת להכין גם איזה טארטלט הורס,
אבל אחרי יום לימודים בבי"ס בישולים עם השף התאילנדי מק דאנג, ומייד אחרי זה עוד סדנה(שאורכה 4 שעות)
נשפכתי, ולצערי לא החזקתי מעמד עד הסוף.
טוב, גם לי זה קורה לפעמים :)
אני בונה על שידור חוזר בסדנא של מאיר קרנש(עלות סדנה כ-200 ש"ח, מחיר סביר לכל הדעות), עם סדנה איטלקית שבה לומדים להכין טירמיסו לפי כל הכללים :)



Bin281
טלפון: 03-544-4281
שעות פתיחה:
חנות: א'-ו'- 11:00- 23:00
שבת- 12:00-23:00
בר: ב'-ה'-20:00
שישי-21:00
שבת- 19:30 עד הלקוח האחרון


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.