דלג לתוכן הראשי

אוכל תאילנדי- מתכון לקארי מסאמן של טלה. שף מק דאנג ב"בישולים"-חלק שני





עם השף מק דאנג כבר עשיתי לכם היכרות בפוסט הקודם על עקרונות הבישול התאילנדי.
אחרי שקיבלנו בבי"ס "בישולים" הרצאה מרתקת על המרכיבים של המנות התאילנדיות המסורתיות,  הגיע הזמן להתחיל לאכול אותן (-:
המנה הראשונה שלימד אותנו השף מק דאנג להכין היא מנה של
בשר טלה עם תפוחי אדמה ובצלצלי פנינה,
שנקראת בתאילנד קארי מסאמן של טלה.
ככה היא נראית בסיום ההכנה:





כל המנות התאילנדיות קלות להכנה יחסית,
וזה הזמן להתחיל לבשל אוכל תאילנדי מהמתכונים של השף הכי גדול בתאילנד.
כבוד לבי"ס בישולים על שהביאו אותו להעשיר את הידע של הטבחים הישראלים.
אנחנו, חובבי המסעדות, רק מרוויחים מזה(-:
טוב, מספיק לקשקש. צריך להתחיל לקשקש בסירים:

חומרים ל-4 מנות

3 כפות משחת מסאמן (מוכנה)
3 כפות שמן צמחי(להשחמת הבשר)
2 ק"ג/4 יח' "אוסובוקו" טלה
6 כוסות חלב קוקוס
3 כפות שמן צמחי(לטיגון משחת הקארי)
2 כוסות קרם קוקוס
4 כפות מיץ תמרינדי
1-2 כפות סוכר דקלים
3-4 כפות רוטב דגים
6 יח' הל
1/2 כוס בוטנים קלויים
4 יח' תפוחי אדמה קלופים, חתוכים ומבושלים
1 כוס בצלצלי פנינה מבושלים

אופן ההכנה:

משחימים במחבת את בשר הטלה בשמן חם:



מעבירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר כמעט רך(לפחות שעה):



בסיר נוסף מטגנים את משחת הקארי בשמן הצמחי, בחום בינוני,
עד שהיא ריחנית מאד.




השף מק דאנג, רק מהריח התחיל לחייך.
האמת, הוא לרגע לא הפסיק(-:




מוסיפים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה:



מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של הבשר לסיר ומרתיחים שוב:
(אפשר להוסיף גם מים אם יש צורך)




מתבלים את התבשיל במיץ התמרינדי, סוכר הדקלים ורוטב הדגים, 
טועמים, ומנסים לאזן ביניהם:















בכל פעם שהשף מק דאנג הוסיף תיבול, הוא נתן לנו לטעום, כדי שנוכל להרגיש את הטעם המדויק שאליו צריך להגיע.
זהו. פה הוא היה מרוצה, ונתן לנו לטעום מהתוצאה הסופית (-:


כששוקי הטלה רכות, מעבירים אותן לסיר הקארי ומוסיפים מנוזלי הבישול לפי הצורך, עד כיסוי מלא של הבשר.
מביאים שוב לרתיחה עדינה, ומבשלים עד שהבשר מאד מאד רך:





מוסיפים את בצלי הפנינה ואת תפוחי האדמה, ומבשלים בעדינות עוד 10 דקות.







לסיום מוסיפים את הבוטנים:



ככה זה אמור להיראות לפני ההגשה.
נכון שאפשר גם דרך הפוסט להרגיש את הריח? (-:




הגשת המנה
בצלחת הגשה מניחים פרוסת לחם:





 ולצידה מניחים את התבשיל:






המנה הראשונה הייתה טעימה להפליא.
האמת, לרגע הרגשתי בתאילנד.
הטעמים, הניחוחות, השף- תאילנד במיטבה(-:



ממליצה לכם לנסות להכין בבית.
מתכון פשוט, טעים ומשביע, 
אחלה גיוון במקום עוד "שניצל+פירה" או "עוף בגריל+אורז" (-:


בתיאבון!!!







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?