דלג לתוכן הראשי

אוכל תאילנדי- מתכון לקארי מסאמן של טלה. שף מק דאנג ב"בישולים"-חלק שני





עם השף מק דאנג כבר עשיתי לכם היכרות בפוסט הקודם על עקרונות הבישול התאילנדי.
אחרי שקיבלנו בבי"ס "בישולים" הרצאה מרתקת על המרכיבים של המנות התאילנדיות המסורתיות,  הגיע הזמן להתחיל לאכול אותן (-:
המנה הראשונה שלימד אותנו השף מק דאנג להכין היא מנה של
בשר טלה עם תפוחי אדמה ובצלצלי פנינה,
שנקראת בתאילנד קארי מסאמן של טלה.
ככה היא נראית בסיום ההכנה:





כל המנות התאילנדיות קלות להכנה יחסית,
וזה הזמן להתחיל לבשל אוכל תאילנדי מהמתכונים של השף הכי גדול בתאילנד.
כבוד לבי"ס בישולים על שהביאו אותו להעשיר את הידע של הטבחים הישראלים.
אנחנו, חובבי המסעדות, רק מרוויחים מזה(-:
טוב, מספיק לקשקש. צריך להתחיל לקשקש בסירים:

חומרים ל-4 מנות

3 כפות משחת מסאמן (מוכנה)
3 כפות שמן צמחי(להשחמת הבשר)
2 ק"ג/4 יח' "אוסובוקו" טלה
6 כוסות חלב קוקוס
3 כפות שמן צמחי(לטיגון משחת הקארי)
2 כוסות קרם קוקוס
4 כפות מיץ תמרינדי
1-2 כפות סוכר דקלים
3-4 כפות רוטב דגים
6 יח' הל
1/2 כוס בוטנים קלויים
4 יח' תפוחי אדמה קלופים, חתוכים ומבושלים
1 כוס בצלצלי פנינה מבושלים

אופן ההכנה:

משחימים במחבת את בשר הטלה בשמן חם:



מעבירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר כמעט רך(לפחות שעה):



בסיר נוסף מטגנים את משחת הקארי בשמן הצמחי, בחום בינוני,
עד שהיא ריחנית מאד.




השף מק דאנג, רק מהריח התחיל לחייך.
האמת, הוא לרגע לא הפסיק(-:




מוסיפים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה:



מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של הבשר לסיר ומרתיחים שוב:
(אפשר להוסיף גם מים אם יש צורך)




מתבלים את התבשיל במיץ התמרינדי, סוכר הדקלים ורוטב הדגים, 
טועמים, ומנסים לאזן ביניהם:















בכל פעם שהשף מק דאנג הוסיף תיבול, הוא נתן לנו לטעום, כדי שנוכל להרגיש את הטעם המדויק שאליו צריך להגיע.
זהו. פה הוא היה מרוצה, ונתן לנו לטעום מהתוצאה הסופית (-:


כששוקי הטלה רכות, מעבירים אותן לסיר הקארי ומוסיפים מנוזלי הבישול לפי הצורך, עד כיסוי מלא של הבשר.
מביאים שוב לרתיחה עדינה, ומבשלים עד שהבשר מאד מאד רך:





מוסיפים את בצלי הפנינה ואת תפוחי האדמה, ומבשלים בעדינות עוד 10 דקות.







לסיום מוסיפים את הבוטנים:



ככה זה אמור להיראות לפני ההגשה.
נכון שאפשר גם דרך הפוסט להרגיש את הריח? (-:




הגשת המנה
בצלחת הגשה מניחים פרוסת לחם:





 ולצידה מניחים את התבשיל:






המנה הראשונה הייתה טעימה להפליא.
האמת, לרגע הרגשתי בתאילנד.
הטעמים, הניחוחות, השף- תאילנד במיטבה(-:



ממליצה לכם לנסות להכין בבית.
מתכון פשוט, טעים ומשביע, 
אחלה גיוון במקום עוד "שניצל+פירה" או "עוף בגריל+אורז" (-:


בתיאבון!!!







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.