דילוג לתוכן הראשי

אוכל תאילנדי- מתכון לקארי מסאמן של טלה. שף מק דאנג ב"בישולים"-חלק שני





עם השף מק דאנג כבר עשיתי לכם היכרות בפוסט הקודם על עקרונות הבישול התאילנדי.
אחרי שקיבלנו בבי"ס "בישולים" הרצאה מרתקת על המרכיבים של המנות התאילנדיות המסורתיות,  הגיע הזמן להתחיל לאכול אותן (-:
המנה הראשונה שלימד אותנו השף מק דאנג להכין היא מנה של
בשר טלה עם תפוחי אדמה ובצלצלי פנינה,
שנקראת בתאילנד קארי מסאמן של טלה.
ככה היא נראית בסיום ההכנה:





כל המנות התאילנדיות קלות להכנה יחסית,
וזה הזמן להתחיל לבשל אוכל תאילנדי מהמתכונים של השף הכי גדול בתאילנד.
כבוד לבי"ס בישולים על שהביאו אותו להעשיר את הידע של הטבחים הישראלים.
אנחנו, חובבי המסעדות, רק מרוויחים מזה(-:
טוב, מספיק לקשקש. צריך להתחיל לקשקש בסירים:

חומרים ל-4 מנות

3 כפות משחת מסאמן (מוכנה)
3 כפות שמן צמחי(להשחמת הבשר)
2 ק"ג/4 יח' "אוסובוקו" טלה
6 כוסות חלב קוקוס
3 כפות שמן צמחי(לטיגון משחת הקארי)
2 כוסות קרם קוקוס
4 כפות מיץ תמרינדי
1-2 כפות סוכר דקלים
3-4 כפות רוטב דגים
6 יח' הל
1/2 כוס בוטנים קלויים
4 יח' תפוחי אדמה קלופים, חתוכים ומבושלים
1 כוס בצלצלי פנינה מבושלים

אופן ההכנה:

משחימים במחבת את בשר הטלה בשמן חם:



מעבירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר כמעט רך(לפחות שעה):



בסיר נוסף מטגנים את משחת הקארי בשמן הצמחי, בחום בינוני,
עד שהיא ריחנית מאד.




השף מק דאנג, רק מהריח התחיל לחייך.
האמת, הוא לרגע לא הפסיק(-:




מוסיפים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה:



מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של הבשר לסיר ומרתיחים שוב:
(אפשר להוסיף גם מים אם יש צורך)




מתבלים את התבשיל במיץ התמרינדי, סוכר הדקלים ורוטב הדגים, 
טועמים, ומנסים לאזן ביניהם:















בכל פעם שהשף מק דאנג הוסיף תיבול, הוא נתן לנו לטעום, כדי שנוכל להרגיש את הטעם המדויק שאליו צריך להגיע.
זהו. פה הוא היה מרוצה, ונתן לנו לטעום מהתוצאה הסופית (-:


כששוקי הטלה רכות, מעבירים אותן לסיר הקארי ומוסיפים מנוזלי הבישול לפי הצורך, עד כיסוי מלא של הבשר.
מביאים שוב לרתיחה עדינה, ומבשלים עד שהבשר מאד מאד רך:





מוסיפים את בצלי הפנינה ואת תפוחי האדמה, ומבשלים בעדינות עוד 10 דקות.







לסיום מוסיפים את הבוטנים:



ככה זה אמור להיראות לפני ההגשה.
נכון שאפשר גם דרך הפוסט להרגיש את הריח? (-:




הגשת המנה
בצלחת הגשה מניחים פרוסת לחם:





 ולצידה מניחים את התבשיל:






המנה הראשונה הייתה טעימה להפליא.
האמת, לרגע הרגשתי בתאילנד.
הטעמים, הניחוחות, השף- תאילנד במיטבה(-:



ממליצה לכם לנסות להכין בבית.
מתכון פשוט, טעים ומשביע, 
אחלה גיוון במקום עוד "שניצל+פירה" או "עוף בגריל+אורז" (-:


בתיאבון!!!







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)