Translate

אוכל תאילנדי- מתכון לקארי מסאמן של טלה. שף מק דאנג ב"בישולים"-חלק שני





עם השף מק דאנג כבר עשיתי לכם היכרות בפוסט הקודם על עקרונות הבישול התאילנדי.
אחרי שקיבלנו בבי"ס "בישולים" הרצאה מרתקת על המרכיבים של המנות התאילנדיות המסורתיות,  הגיע הזמן להתחיל לאכול אותן (-:
המנה הראשונה שלימד אותנו השף מק דאנג להכין היא מנה של
בשר טלה עם תפוחי אדמה ובצלצלי פנינה,
שנקראת בתאילנד קארי מסאמן של טלה.
ככה היא נראית בסיום ההכנה:





כל המנות התאילנדיות קלות להכנה יחסית,
וזה הזמן להתחיל לבשל אוכל תאילנדי מהמתכונים של השף הכי גדול בתאילנד.
כבוד לבי"ס בישולים על שהביאו אותו להעשיר את הידע של הטבחים הישראלים.
אנחנו, חובבי המסעדות, רק מרוויחים מזה(-:
טוב, מספיק לקשקש. צריך להתחיל לקשקש בסירים:

חומרים ל-4 מנות

3 כפות משחת מסאמן (מוכנה)
3 כפות שמן צמחי(להשחמת הבשר)
2 ק"ג/4 יח' "אוסובוקו" טלה
6 כוסות חלב קוקוס
3 כפות שמן צמחי(לטיגון משחת הקארי)
2 כוסות קרם קוקוס
4 כפות מיץ תמרינדי
1-2 כפות סוכר דקלים
3-4 כפות רוטב דגים
6 יח' הל
1/2 כוס בוטנים קלויים
4 יח' תפוחי אדמה קלופים, חתוכים ומבושלים
1 כוס בצלצלי פנינה מבושלים

אופן ההכנה:

משחימים במחבת את בשר הטלה בשמן חם:



מעבירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר כמעט רך(לפחות שעה):



בסיר נוסף מטגנים את משחת הקארי בשמן הצמחי, בחום בינוני,
עד שהיא ריחנית מאד.




השף מק דאנג, רק מהריח התחיל לחייך.
האמת, הוא לרגע לא הפסיק(-:




מוסיפים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה:



מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של הבשר לסיר ומרתיחים שוב:
(אפשר להוסיף גם מים אם יש צורך)




מתבלים את התבשיל במיץ התמרינדי, סוכר הדקלים ורוטב הדגים, 
טועמים, ומנסים לאזן ביניהם:















בכל פעם שהשף מק דאנג הוסיף תיבול, הוא נתן לנו לטעום, כדי שנוכל להרגיש את הטעם המדויק שאליו צריך להגיע.
זהו. פה הוא היה מרוצה, ונתן לנו לטעום מהתוצאה הסופית (-:


כששוקי הטלה רכות, מעבירים אותן לסיר הקארי ומוסיפים מנוזלי הבישול לפי הצורך, עד כיסוי מלא של הבשר.
מביאים שוב לרתיחה עדינה, ומבשלים עד שהבשר מאד מאד רך:





מוסיפים את בצלי הפנינה ואת תפוחי האדמה, ומבשלים בעדינות עוד 10 דקות.







לסיום מוסיפים את הבוטנים:



ככה זה אמור להיראות לפני ההגשה.
נכון שאפשר גם דרך הפוסט להרגיש את הריח? (-:




הגשת המנה
בצלחת הגשה מניחים פרוסת לחם:





 ולצידה מניחים את התבשיל:






המנה הראשונה הייתה טעימה להפליא.
האמת, לרגע הרגשתי בתאילנד.
הטעמים, הניחוחות, השף- תאילנד במיטבה(-:



ממליצה לכם לנסות להכין בבית.
מתכון פשוט, טעים ומשביע, 
אחלה גיוון במקום עוד "שניצל+פירה" או "עוף בגריל+אורז" (-:


בתיאבון!!!







הוסף רשומת תגובה