דילוג לתוכן הראשי

מתכון לפסטה עם רוטב סלק ושקדים. מנה טעימה, קלילה ויפה!












היום היה לי קצת זמן, וכשיש לי קצת זמן, אני אוהבת להיכנס למטבח, ולהפתיע את עצמי במנה מיוחדת לארוחת הצהריים.
אם היה לי סו שף שיקלף, יחתוך, יקנה וישטוף, הייתי מבלה יותר במטבח, זה בטוח(-:
לאחרונה גיליתי את הסלק, והתאהבתי.

האמת, גיליתי אותו כבר כשהתאהבתי בסלט הסלק של שאול בן אדרת ובן שחם מ"קימל בגלבוע", ומאז, אני רק מתאהבת בו יותר ויותר.


סלט הסלק המהמם של "קימל בגלבוע"
טעמו המתקתק, הצבע המהמם והתכונות הבריאותיות שלו מחזירות אותי אליו לנסיונות שונים ומשונים.
הפעם הלכתי על פסטה, כי פסטה עם סלק כבר יצא לי לטעום, וזה הרגיש לי נפלא.
מבחינת עבודה?
לא יותר מעשר דקות.
מבחינת טעם?
נפלא.
יאללה, לעבודה!!!

פעם בכמה ימים אני לוקחת ארבעה סלקים,
מכניסה לתנור, ומשתמשת כשבא לי.

איך מכינים סלק בתנור?
מחממים תנור ל-250 מעלות.
שוטפים את הסלקים(טריים!), שמים אותם על יריעת נייר כסף, מפזרים מלח גס ושמן זית,
עוטפים בנייר הכסף, ומכניסים לתנור(כמו תפוחי אדמה של המדורה).



כדי שהסלק יתרכך צריך כשעה.
אפשר להשאיר אותו יותר, ואז הוא מתכווץ והטעמים המתוקים נהיים מרוכזים יותר.
אני מעדיפה אותו "אל דנטה", ולכן, שעה מבחינתי זה מספיק.

להכנת רוטב הפסטה:

בסיר, על אש קטנה, שמים חבילה(250 מ"ל) של שמנת לבישול 10%(אפשר גם להעלות את אחוזי השומן עד 38%, אבל זה מיותר, גם ככה לפסטה לא חסר קלוריות), ומערבבים עד חימום.
מוסיפים כפית שמן כמהין(אני לא מוותרת עליו, הטעם של שמן הכמהין הורס אותי!),
וסלק אחד חתוך לקוביות קטנות או לרצועות.
מערבבים עד לרתיחה, מוסיפים פלפל שחור ומלח, מקטינים את האש למינימום:



מוסיפים שקדים מולבנים, ומבשלים תוך כדי ערבוב:



מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה", ושמים בצלחת עמוקה.
לוקחים מעט מרוטב הסלק, ומערבבים עם הפסטה, כדי שתתפוס את הצבע הורוד של הסלק.

להגשה:

מעבירים לצלחת הגשה, ומניחים עוד כף גדושה מתערובת הסלק על המנה.
מעטרים בעלים ירוקים:



מפזרים מעל שקדים,
ומגישים. 
נכון שהיא מנה מקסימה?



בתיאבון!!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.