דלג לתוכן הראשי

מתכון לפסטה עם רוטב סלק ושקדים. מנה טעימה, קלילה ויפה!












היום היה לי קצת זמן, וכשיש לי קצת זמן, אני אוהבת להיכנס למטבח, ולהפתיע את עצמי במנה מיוחדת לארוחת הצהריים.
אם היה לי סו שף שיקלף, יחתוך, יקנה וישטוף, הייתי מבלה יותר במטבח, זה בטוח(-:
לאחרונה גיליתי את הסלק, והתאהבתי.

האמת, גיליתי אותו כבר כשהתאהבתי בסלט הסלק של שאול בן אדרת ובן שחם מ"קימל בגלבוע", ומאז, אני רק מתאהבת בו יותר ויותר.


סלט הסלק המהמם של "קימל בגלבוע"
טעמו המתקתק, הצבע המהמם והתכונות הבריאותיות שלו מחזירות אותי אליו לנסיונות שונים ומשונים.
הפעם הלכתי על פסטה, כי פסטה עם סלק כבר יצא לי לטעום, וזה הרגיש לי נפלא.
מבחינת עבודה?
לא יותר מעשר דקות.
מבחינת טעם?
נפלא.
יאללה, לעבודה!!!

פעם בכמה ימים אני לוקחת ארבעה סלקים,
מכניסה לתנור, ומשתמשת כשבא לי.

איך מכינים סלק בתנור?
מחממים תנור ל-250 מעלות.
שוטפים את הסלקים(טריים!), שמים אותם על יריעת נייר כסף, מפזרים מלח גס ושמן זית,
עוטפים בנייר הכסף, ומכניסים לתנור(כמו תפוחי אדמה של המדורה).



כדי שהסלק יתרכך צריך כשעה.
אפשר להשאיר אותו יותר, ואז הוא מתכווץ והטעמים המתוקים נהיים מרוכזים יותר.
אני מעדיפה אותו "אל דנטה", ולכן, שעה מבחינתי זה מספיק.

להכנת רוטב הפסטה:

בסיר, על אש קטנה, שמים חבילה(250 מ"ל) של שמנת לבישול 10%(אפשר גם להעלות את אחוזי השומן עד 38%, אבל זה מיותר, גם ככה לפסטה לא חסר קלוריות), ומערבבים עד חימום.
מוסיפים כפית שמן כמהין(אני לא מוותרת עליו, הטעם של שמן הכמהין הורס אותי!),
וסלק אחד חתוך לקוביות קטנות או לרצועות.
מערבבים עד לרתיחה, מוסיפים פלפל שחור ומלח, מקטינים את האש למינימום:



מוסיפים שקדים מולבנים, ומבשלים תוך כדי ערבוב:



מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה", ושמים בצלחת עמוקה.
לוקחים מעט מרוטב הסלק, ומערבבים עם הפסטה, כדי שתתפוס את הצבע הורוד של הסלק.

להגשה:

מעבירים לצלחת הגשה, ומניחים עוד כף גדושה מתערובת הסלק על המנה.
מעטרים בעלים ירוקים:



מפזרים מעל שקדים,
ומגישים. 
נכון שהיא מנה מקסימה?



בתיאבון!!!!



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.