היום היה לי קצת זמן, וכשיש לי קצת זמן, אני אוהבת להיכנס למטבח, ולהפתיע את עצמי במנה מיוחדת לארוחת הצהריים.
אם היה לי סו שף שיקלף, יחתוך, יקנה וישטוף, הייתי מבלה יותר במטבח, זה בטוח(-:
לאחרונה גיליתי את הסלק, והתאהבתי.
האמת, גיליתי אותו כבר כשהתאהבתי בסלט הסלק של שאול בן אדרת ובן שחם מ"קימל בגלבוע", ומאז, אני רק מתאהבת בו יותר ויותר.
סלט הסלק המהמם של "קימל בגלבוע" |
הפעם הלכתי על פסטה, כי פסטה עם סלק כבר יצא לי לטעום, וזה הרגיש לי נפלא.
מבחינת עבודה?
לא יותר מעשר דקות.
מבחינת טעם?
נפלא.
יאללה, לעבודה!!!
פעם בכמה ימים אני לוקחת ארבעה סלקים,
מכניסה לתנור, ומשתמשת כשבא לי.
איך מכינים סלק בתנור?
מחממים תנור ל-250 מעלות.
שוטפים את הסלקים(טריים!), שמים אותם על יריעת נייר כסף, מפזרים מלח גס ושמן זית,
עוטפים בנייר הכסף, ומכניסים לתנור(כמו תפוחי אדמה של המדורה).
כדי שהסלק יתרכך צריך כשעה.
אפשר להשאיר אותו יותר, ואז הוא מתכווץ והטעמים המתוקים נהיים מרוכזים יותר.
אני מעדיפה אותו "אל דנטה", ולכן, שעה מבחינתי זה מספיק.
להכנת רוטב הפסטה:
בסיר, על אש קטנה, שמים חבילה(250 מ"ל) של שמנת לבישול 10%(אפשר גם להעלות את אחוזי השומן עד 38%, אבל זה מיותר, גם ככה לפסטה לא חסר קלוריות), ומערבבים עד חימום.
מוסיפים כפית שמן כמהין(אני לא מוותרת עליו, הטעם של שמן הכמהין הורס אותי!),
וסלק אחד חתוך לקוביות קטנות או לרצועות.
מערבבים עד לרתיחה, מוסיפים פלפל שחור ומלח, מקטינים את האש למינימום:
מוסיפים שקדים מולבנים, ומבשלים תוך כדי ערבוב:
מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה", ושמים בצלחת עמוקה.
לוקחים מעט מרוטב הסלק, ומערבבים עם הפסטה, כדי שתתפוס את הצבע הורוד של הסלק.
להגשה:
מעבירים לצלחת הגשה, ומניחים עוד כף גדושה מתערובת הסלק על המנה.
מעטרים בעלים ירוקים:
מפזרים מעל שקדים,
ומגישים.
נכון שהיא מנה מקסימה?
בתיאבון!!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה