דלג לתוכן הראשי

מתכון לפסטה עם רוטב סלק ושקדים. מנה טעימה, קלילה ויפה!












היום היה לי קצת זמן, וכשיש לי קצת זמן, אני אוהבת להיכנס למטבח, ולהפתיע את עצמי במנה מיוחדת לארוחת הצהריים.
אם היה לי סו שף שיקלף, יחתוך, יקנה וישטוף, הייתי מבלה יותר במטבח, זה בטוח(-:
לאחרונה גיליתי את הסלק, והתאהבתי.

האמת, גיליתי אותו כבר כשהתאהבתי בסלט הסלק של שאול בן אדרת ובן שחם מ"קימל בגלבוע", ומאז, אני רק מתאהבת בו יותר ויותר.


סלט הסלק המהמם של "קימל בגלבוע"
טעמו המתקתק, הצבע המהמם והתכונות הבריאותיות שלו מחזירות אותי אליו לנסיונות שונים ומשונים.
הפעם הלכתי על פסטה, כי פסטה עם סלק כבר יצא לי לטעום, וזה הרגיש לי נפלא.
מבחינת עבודה?
לא יותר מעשר דקות.
מבחינת טעם?
נפלא.
יאללה, לעבודה!!!

פעם בכמה ימים אני לוקחת ארבעה סלקים,
מכניסה לתנור, ומשתמשת כשבא לי.

איך מכינים סלק בתנור?
מחממים תנור ל-250 מעלות.
שוטפים את הסלקים(טריים!), שמים אותם על יריעת נייר כסף, מפזרים מלח גס ושמן זית,
עוטפים בנייר הכסף, ומכניסים לתנור(כמו תפוחי אדמה של המדורה).



כדי שהסלק יתרכך צריך כשעה.
אפשר להשאיר אותו יותר, ואז הוא מתכווץ והטעמים המתוקים נהיים מרוכזים יותר.
אני מעדיפה אותו "אל דנטה", ולכן, שעה מבחינתי זה מספיק.

להכנת רוטב הפסטה:

בסיר, על אש קטנה, שמים חבילה(250 מ"ל) של שמנת לבישול 10%(אפשר גם להעלות את אחוזי השומן עד 38%, אבל זה מיותר, גם ככה לפסטה לא חסר קלוריות), ומערבבים עד חימום.
מוסיפים כפית שמן כמהין(אני לא מוותרת עליו, הטעם של שמן הכמהין הורס אותי!),
וסלק אחד חתוך לקוביות קטנות או לרצועות.
מערבבים עד לרתיחה, מוסיפים פלפל שחור ומלח, מקטינים את האש למינימום:



מוסיפים שקדים מולבנים, ומבשלים תוך כדי ערבוב:



מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה", ושמים בצלחת עמוקה.
לוקחים מעט מרוטב הסלק, ומערבבים עם הפסטה, כדי שתתפוס את הצבע הורוד של הסלק.

להגשה:

מעבירים לצלחת הגשה, ומניחים עוד כף גדושה מתערובת הסלק על המנה.
מעטרים בעלים ירוקים:



מפזרים מעל שקדים,
ומגישים. 
נכון שהיא מנה מקסימה?



בתיאבון!!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?