דלג לתוכן הראשי

מסעדת טריולה. מסעדה איטלקית שווה :)





בערך שבוע לפני שקיבלתי את ההזמנה למסעדת טריולה, ישבתי לאכול שם ארוחת צהריים עם הבת שלי.
ככה, במקרה, סתם כי היינו רעבות והיינו באזור.
(שתיינית קפה כמוני חייבת להגיע מדי פעם לחנות הקונספט של "נספרסו", לחדש את מלאי הקפסולות, שנמצאת ממש באותו רחוב) :)

כשקיבלתי את ההזמנה, מאד שמחתי.
זכרתי את החוויה הטובה שהייתה לי ולה.
בכלל, היא בררנית מ-א-ד באוכל, כך שלשמוע ממנה "טעים",
זה כבר מקום שמבחינתי סומן ב"וי", ועם ההזמנה או בלעדיה, היה זוכה לביקור נוסף ממני.
חוצמזה, טריולה, האיטלקית הטעימה, קרובה אלי לראש העין, כך שזה בכלל מקום לסמן עליו משהו :)
מסעדה טובה בפ"ת? מסתבר שכן.
מתחם יכין סנטר, משהו בין מחלף גהה לבי"ח בלינסון, מציע מגוון מעניין של מסעדות ששווה לצאת בשבילן מהקונספט התל אביבי, ולהגיע אליהן.
בלי פקקים, בלי בעיות חניה, עם אוכל טוב במחירים שפויים.
טריולה היא אחת מאלו ששווה לבקר בהן:




טריולה חוגגת שנתיים, ואוגוסט הוא חודש החגיגות :)
אז מה היה לנו בכלל, ומה יהיה באוגוסט?
חודש אוגוסט הוא תחת הקונספט "חודש של הפתעות".
בכל יום הפתעה אחרת!
אירוח שפים, ערבי מוסיקה עם DJ, אירוח ברמנים, ערבי קוקטיילים מיוחדים, ערב רווקים ורווקות,
ו"השוס": ארוחה בהפתעה! האורחים משלמים 100 ש"ח, מוסרים למלצרית מה הם לא אוהבים ומכל השאר תמיר חכים השף מכין להם ארוחה יצירתית ומיוחדת.



רעיון מדליק!!!

אם הולכים על המנות מהתפריט הרגיל של המסעדה, אפשר להנות מאוכל טעים, יצירתי אבל לא מתיימר,
כיפי, ועם חומרי גלם מעולים.
שנעבור ל"מה אכלתי ואיך היה"?
ברור :)

המנה הראשונה המנצחת מבחינתי היא הכרובית המהממת הזו.
א. כי אני אוהבת כרובית.
ב. כי היא טעימה מאד :)
קבלו אותה, כרובית טרטופו,
כרובית מהטאבון ברוטב איולי כמהין, שבבי עירית ופרמז'ן:



טעימה בטירוף!!!




איך אפשר באיטלקיה בלי פוקאצ'ה
הפוקאצ'ות עם התוספות היו נהדרות, ובכלל, פוקאצ'ה זה תמיד טוב :)
פוקאצ'ת פלפלים קלויים:




הפוקאצ'ה הזו הרסה אותי:



פוקאצ’ה סינטה
סינטה צרובה, שמן זית, שום, פרמז'ן, רוקט ובלסמי מצומצם



עוד מאגף ה"לחם"- ברוסקטות נהדרות(והיה תענוג לראות את השף תמיר חכים מכין אותן):



ברוסקטה עם פטריות ומחית כמהין:



ברוסקטה קרנבל עם סלסת עגבניות, בזיליקום, שמן זית, בסלמי ופרמזן:



סלט קפרזה
כדור מוצרלה קרוע, שרי תמר, בזיליקום, שמן בזיליקום ובלסמי מצומצם: 



בכלל, היה כיף לראות את תמיר, השף, במטבח. הוא נוגע באוכל באהבה, וזה הכי חשוב :)
הסתכלתי עליו כשהוא הכין את סלט הקפרזה, וחייכתי.
בסוף, כשהמנה הייתה מוכנה, גם הוא חייך:



את המנה הזו לא זכיתי לטעום, היא הגיעה לצד השני של השולחן, אז אין לי דעה עליה, אבל תודו שהיא נראית מקסימה:




טוב, שנעבור לפסטות?
בכל זאת, איטלקית, חייבת להראות מה היא יודעת באגף הבצק הכ"כ טעים הזה :)

מכיוון שכל אחד מיושבי השולחן קיבל לבחירה מנה עיקרית אחת, שכנתי לשולחן ואני חלקנו שתי מנות: 
רדיאטורי סלמון:
קוביות סלמון טרי, חמאה, שום, מוצרלה, אפונה עדינה, קרם שמנת לימון, יין לבן ובזיליקום
המנה הייתה מעודנת בטעמה, עשירה, ואני מאד אהבתי אותה:




פפרדלה די מארה:
שרימפס וקלמרי בשמנת, ברנדי, שקדים, מוצרלה, שרי תמר, ממרח עגבניות מיובשות ופטרוזיליה.
מנה מבטיחה אבל קצת פחות מקיימת, המנה הייתה עשירה מדי בטעמים, מלוחה מדי, וממנה פחות נהנתי, 
למרות שהבנתי שזו אחת המנות היותר אהובות במסעדה.
אולי נסיון שני איתה יהיה מוצלח יותר, כי פוטנציאל ענק יש לה, אולי סתם תיבול מוגזם נקודתי שקצת קלקל לי.
אם יצא לי לטעום אותה שוב, אדווח :)





מנה שלא טעמתי אך זכתה לביקורות טובות בשולחן הייתה מה שאנחנו קוראים "שמנת פטריות"
רדיאטורי פונגי:
פורטבלו, שמפניון וכמהין בשמנת, פרמז'ן, סנט-מור, אורגנו, יין לבן ושבבי עירית.




טוב, מספיק, הגיע הזמן לקינוחים.
קינוח איטלקי שמאד חביב עלי הוא הטירמיסו.
דווקא פה הטירמיסו היה נחמד, אבל לא מעלף, אז אני אתחיל עם זה שאהבתי במיוחד.
הוגשו לנו חמישה קינוחים:
טירמיסו, מוס חמאת בוטנים עם אגוזים, פיסטוקים וגנאש שוקולד, עוגת גבינה אפויה עם רוטב פירות יער, "שחיתות שוקולד" וקראמבל תפוחים בקינמון עם כדור גלידה וניל.

המפתיע והמומלץ: מוס חמאת בוטנים עם אגוזים וגנאש שוקולד.
מחדש, מפתיע, מיוחד:



השוקולדי: "שחיתות שוקולד" עם פיסטוק
טעים וחובה לחובבי השוקולד!!!





היפה: עוגת גבינה - מסקרפונה אפויה בציפוי שוקולד לבן ורוטב פירות יער 
אני אוהבת עוגות גבינה אפויות, הרוטב היה קצת פחות טעים לי:







השיגרתיים: 
טירמיסו- קרם מסקרפונה עם בישקוטים טבולים באספרסו וברנדי וקקאו הולנדי 
קראמבל תפוחים בקינמון עם כדור גלידה וניל

סיכום:
טריולה היא מסעדה איטלקית טובה.
שף תמיר חכים מוציא תחת ידיו מנות טעימות ומשתמש בחומרי גלם משובחים.
המקום מקבל אצלי נקודת זכות נוספת בזכות החניה.
לת"א תמיד יורדת נקודה לפחות בגלל הסיבה הזו, לפעמים אפילו חמש נקודות :)






טריולה
השחם 14 פתח תקווה
 03-9198444


(עם כל הפעילויות והלוח החודשי)



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?