דילוג לתוכן הראשי

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)














אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)




יאללה, לעבודה? (עבודה קלה, תרגעו) (-:

חומרים:
לתערובת הכרוב:

שמן זית
3 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ
כרוב בינוני קצוץ
מלח+פלפל שחור
שמן כמהין(לא חובה)
כורכום

לתערובת הפשטידה:

4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז
שמנת חמוצה
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם
קצח(לא חובה)

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את תערובת הכרוב:

בסיר שמים שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכרוב הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל.
למי שיש בבית שמן כמהין, מוסיפים גם מעט ממנו, אין על הטעם של שמן כמהין :)
למי שאין בבית: מומלץ שיהיה בבית, אבל הפשטידה בהחלט מתקיימת גם בלעדיו.
נותנים לכרוב להתרכך, וכשהוא רך מעבירים אותו לקערה:



מכינים את תערובת הפשטידה:

בקערה שמים 4 ביצים, וטורפים אותן:




מוסיפים לביצים 4 כפות קמח תופח, גביע שמנת חמוצה(אני משתמשת ב-9%), 4 כפות מיונז(כן, כן), וחצי כוס מים פושרים.
מערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים.

הכנת הפשטידה:

מוסיפים את תערובת הכרוב לתערובת הפשטידה.
מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.
משמנים תבנית עגולה(אני משמנת עם תרסיס שמן קנולה), מפזרים פירורי לחם, ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
מפזרים מעט קצח(מי שלא אוהב קצח יכול להשתמש בשומשום שחור):



שופכים את התערובת לתבנית, וגם מעליה מפזרים קצח:



מכניסים למדף אחד מתחת האמצעי בתנור, או אחד מעל התחתון :)
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה, עד שהפשטידה מזהיבה.



חותכים ומגישים חם:



הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה!




ככה, בכמה דקות עבודה, מקבלים פשטידה קלה להכנה וטעימה.
אחרי שתכינו, ספרו לי איך יצאה לכם פשטידת הכרוב של שונית :)
בתיאבון!!!




תגובות

  1. אם אני רוצה לבצע גרסה נטולת גלוטן, לאיזה קמח כדאי לי להמיר את קמח החיטה?

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.