דלג לתוכן הראשי

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)














אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)




יאללה, לעבודה? (עבודה קלה, תרגעו) (-:

חומרים:
לתערובת הכרוב:

שמן זית
3 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ
כרוב בינוני קצוץ
מלח+פלפל שחור
שמן כמהין(לא חובה)
כורכום

לתערובת הפשטידה:

4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז
שמנת חמוצה
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם
קצח(לא חובה)

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את תערובת הכרוב:

בסיר שמים שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכרוב הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל.
למי שיש בבית שמן כמהין, מוסיפים גם מעט ממנו, אין על הטעם של שמן כמהין :)
למי שאין בבית: מומלץ שיהיה בבית, אבל הפשטידה בהחלט מתקיימת גם בלעדיו.
נותנים לכרוב להתרכך, וכשהוא רך מעבירים אותו לקערה:



מכינים את תערובת הפשטידה:

בקערה שמים 4 ביצים, וטורפים אותן:




מוסיפים לביצים 4 כפות קמח תופח, גביע שמנת חמוצה(אני משתמשת ב-9%), 4 כפות מיונז(כן, כן), וחצי כוס מים פושרים.
מערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים.

הכנת הפשטידה:

מוסיפים את תערובת הכרוב לתערובת הפשטידה.
מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.
משמנים תבנית עגולה(אני משמנת עם תרסיס שמן קנולה), מפזרים פירורי לחם, ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
מפזרים מעט קצח(מי שלא אוהב קצח יכול להשתמש בשומשום שחור):



שופכים את התערובת לתבנית, וגם מעליה מפזרים קצח:



מכניסים למדף אחד מתחת האמצעי בתנור, או אחד מעל התחתון :)
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה, עד שהפשטידה מזהיבה.



חותכים ומגישים חם:



הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה!




ככה, בכמה דקות עבודה, מקבלים פשטידה קלה להכנה וטעימה.
אחרי שתכינו, ספרו לי איך יצאה לכם פשטידת הכרוב של שונית :)
בתיאבון!!!




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?