דילוג לתוכן הראשי

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)














אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)




יאללה, לעבודה? (עבודה קלה, תרגעו) (-:

חומרים:
לתערובת הכרוב:

שמן זית
3 שיני שום קצוצות
בצל בינוני קצוץ
כרוב בינוני קצוץ
מלח+פלפל שחור
שמן כמהין(לא חובה)
כורכום

לתערובת הפשטידה:

4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז
שמנת חמוצה
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם
קצח(לא חובה)

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את תערובת הכרוב:

בסיר שמים שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכרוב הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל.
למי שיש בבית שמן כמהין, מוסיפים גם מעט ממנו, אין על הטעם של שמן כמהין :)
למי שאין בבית: מומלץ שיהיה בבית, אבל הפשטידה בהחלט מתקיימת גם בלעדיו.
נותנים לכרוב להתרכך, וכשהוא רך מעבירים אותו לקערה:



מכינים את תערובת הפשטידה:

בקערה שמים 4 ביצים, וטורפים אותן:




מוסיפים לביצים 4 כפות קמח תופח, גביע שמנת חמוצה(אני משתמשת ב-9%), 4 כפות מיונז(כן, כן), וחצי כוס מים פושרים.
מערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים.

הכנת הפשטידה:

מוסיפים את תערובת הכרוב לתערובת הפשטידה.
מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.
משמנים תבנית עגולה(אני משמנת עם תרסיס שמן קנולה), מפזרים פירורי לחם, ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
מפזרים מעט קצח(מי שלא אוהב קצח יכול להשתמש בשומשום שחור):



שופכים את התערובת לתבנית, וגם מעליה מפזרים קצח:



מכניסים למדף אחד מתחת האמצעי בתנור, או אחד מעל התחתון :)
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה, עד שהפשטידה מזהיבה.



חותכים ומגישים חם:



הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה!




ככה, בכמה דקות עבודה, מקבלים פשטידה קלה להכנה וטעימה.
אחרי שתכינו, ספרו לי איך יצאה לכם פשטידת הכרוב של שונית :)
בתיאבון!!!




תגובות

  1. אם אני רוצה לבצע גרסה נטולת גלוטן, לאיזה קמח כדאי לי להמיר את קמח החיטה?

    השבמחק
  2. תקשיביייייי יצא פצצה. במקום מיונז שמתי ממרח מיונז שום שנתן לזה שדרוג סוף הדרך.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי