
מצרכים
2.5 קילו שוק טלה (מפורק מהעצם)
1/4 כוס שמן זית
1 שום כתוש
8 שיני שום שלמות
חופן של עלי נענע חתוכים
עלי רוזמרין מגבעול אחד
1/2 כפית פלפל גרוס
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
מערבבים יחד את שמן הזית, שום כתוש, עלי נענע, עלי רוזמרין ותבלינים.
מעסים היטב את שוק הטלה ברוטב.
עושים חריצים בגודל 1/2 ס”מ בנתח ושמים בהם את שיני השום.
מחממים תנור ל-250 מעלות ומכניסים את הנתח בתבנית אפייה ל-5 דקות.
לאחר מכן הופכים את הנתח ומחממים 5 דקות נוספות.
מכסים בנייר כסף, מנמיכים את החום ל-160 מעלות ומכניסים את הנתח לשעתיים.
אחרי שעתיים מורידים את נייר הכסף וממשיכים לחמם את השוק עד להשחמה.
בגמר האפייה להוציא את העצם המפורקת ולפרוס את השוק.
תודה למיקי מהקצביה "מיט סטור" ברמת אביב,
שנתן לי את המתכון המשגע הזה.
התמונות שצירפתי הן של ה"לפני",
אחרי שאכין תקבלו גם תמונות של "אחרי" :)
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה