דלג לתוכן הראשי

מתכון לקרוקטים בטעמים. תיזהרו, זה ממכר!


















בביקור במסעדת הרמאנוס בפ"ת הוגשו לנו קרוקטים בטעמים,
סוג אחד היה עם פטרוזיליה, ואחד עם פטריות.
הקרוקטים האלו הם כאלו שכשטועמים אחד, רוצים עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד מנה :)
אחרי שהתמכרתי, ביקשתי מהשף את המתכון, שגם אני וגם אתם תוכלו להכין אותם בבית.
הם מקסימים לאירוח, הם טעימים להפליא, והם כיפים בכל שעות היום :)


תודה לשף של הרמאנוס, אלעד בן דוד, על המתכון לקרוקטים ההורסים האלו!!!




קרוקטים בטעמים  - 130 יחידות



חומרים :

360 ג' בצל לבן קצוץ
240 ג' חמאה
4 כפות שמן זית
450 ג' קמח
1550 מ"ל חלב
160 ג' מונצ'גו מגורר
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
50 ג' תערובת פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים נסחטו היטב ונקצצו
מלח ופלפל שחור לתיבול

אופן הכנה :

1. בסיר ממיסים את החמאה עם שמן הזית והבצל, ומאדים עד שהבצל שקוף על להבה בינונית
2. ממליחים ומפלפלים בנדיבות
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה
4. מוסיפים את החלב ותוך כדי בחישה מתמדת מערבבים כל הזמן(לא מפסיקים לערבב כי אחרת הקמח ישקע ויישרף)
עד שקיבלנו עיסה סמיכה שמזכירה פירה, מנמיכים את הלהבה.
5. מוסיפים את המונצ'גו המגורר ומערבבים היטב עד שהוא נמס לתוך העיסה .
6. מחלקים את המסה ל-2 חלקים שווים: מחצית מהעיסה מערבבים עם הפטרוזיליה הקצוצה ומחצית עם הפטריות .
7. יוצקים כל חלק מהעיסה על מגש, מכסים בניילון ומצננים
8. מכניסים לקרור ל-12 שעות לפחות.
9. מכל מחצית עיסה קורצים 65 יחידות שוות(רצוי לכל טעם להכין צורה שונה כדי לא להתבלבל) ,
ומצפים בקמח, ביצה ופרורי לחם (לפי הסדר הזה).
10. מאפסנים בקירור עד לשימוש

הערות  :
1. ניתן להכין קרוקטים במגוון טעמים , אופן ההכנה זהה רק המלית משתנה.

אופן הגשה :

1. לטגן 5 יחידות קרוקטים עד לגוון זהוב-חום
2. לספוג שומן בנייר סופג .



3. מגישים בקזואלה על מצע נייר עם סוסייאר רוטב איוליאו איולי בטעמים (חצילים, סילאן וכד'),
ומתמכרים!!!





בתיאבון!!!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.