בביקור במסעדת הרמאנוס בפ"ת הוגשו לנו קרוקטים בטעמים,
סוג אחד היה עם פטרוזיליה, ואחד עם פטריות.
הקרוקטים האלו הם כאלו שכשטועמים אחד, רוצים עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד מנה :)
אחרי שהתמכרתי, ביקשתי מהשף את המתכון, שגם אני וגם אתם תוכלו להכין אותם בבית.
הם מקסימים לאירוח, הם טעימים להפליא, והם כיפים בכל שעות היום :)
תודה לשף של הרמאנוס, אלעד בן דוד, על המתכון לקרוקטים ההורסים האלו!!!
קרוקטים בטעמים - 130 יחידות
חומרים :
360 ג' בצל לבן קצוץ
240 ג' חמאה
4 כפות שמן זית
450 ג' קמח
1550 מ"ל חלב
160 ג' מונצ'גו מגורר
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
50 ג' תערובת פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים נסחטו היטב ונקצצו
מלח ופלפל שחור לתיבול
אופן הכנה :
1. בסיר ממיסים את החמאה עם שמן הזית והבצל, ומאדים עד שהבצל שקוף על להבה בינונית
2. ממליחים ומפלפלים בנדיבות
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה
4. מוסיפים את החלב ותוך כדי בחישה מתמדת מערבבים כל הזמן(לא מפסיקים לערבב כי אחרת הקמח ישקע ויישרף)
עד שקיבלנו עיסה סמיכה שמזכירה פירה, מנמיכים את הלהבה.
5. מוסיפים את המונצ'גו המגורר ומערבבים היטב עד שהוא נמס לתוך העיסה .
6. מחלקים את המסה ל-2 חלקים שווים: מחצית מהעיסה מערבבים עם הפטרוזיליה הקצוצה ומחצית עם הפטריות .
7. יוצקים כל חלק מהעיסה על מגש, מכסים בניילון ומצננים
8. מכניסים לקרור ל-12 שעות לפחות.
9. מכל מחצית עיסה קורצים 65 יחידות שוות(רצוי לכל טעם להכין צורה שונה כדי לא להתבלבל) ,
ומצפים בקמח, ביצה ופרורי לחם (לפי הסדר הזה).
10. מאפסנים בקירור עד לשימוש
הערות :
1. ניתן להכין קרוקטים במגוון טעמים , אופן ההכנה זהה רק המלית משתנה.
אופן הגשה :
1. לטגן 5 יחידות קרוקטים עד לגוון זהוב-חום
2. לספוג שומן בנייר סופג .
3. מגישים בקזואלה על מצע נייר עם סוסייאר רוטב איוליאו איולי בטעמים (חצילים, סילאן וכד'),
ומתמכרים!!!
בתיאבון!!!!!
מהמם. אפשר מתכון לפי כוסות? בבקשה
השבמחק