דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקרוקטים בטעמים. תיזהרו, זה ממכר!


















בביקור במסעדת הרמאנוס בפ"ת הוגשו לנו קרוקטים בטעמים,
סוג אחד היה עם פטרוזיליה, ואחד עם פטריות.
הקרוקטים האלו הם כאלו שכשטועמים אחד, רוצים עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד מנה :)
אחרי שהתמכרתי, ביקשתי מהשף את המתכון, שגם אני וגם אתם תוכלו להכין אותם בבית.
הם מקסימים לאירוח, הם טעימים להפליא, והם כיפים בכל שעות היום :)


תודה לשף של הרמאנוס, אלעד בן דוד, על המתכון לקרוקטים ההורסים האלו!!!




קרוקטים בטעמים  - 130 יחידות



חומרים :

360 ג' בצל לבן קצוץ
240 ג' חמאה
4 כפות שמן זית
450 ג' קמח
1550 מ"ל חלב
160 ג' מונצ'גו מגורר
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
50 ג' תערובת פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים נסחטו היטב ונקצצו
מלח ופלפל שחור לתיבול

אופן הכנה :

1. בסיר ממיסים את החמאה עם שמן הזית והבצל, ומאדים עד שהבצל שקוף על להבה בינונית
2. ממליחים ומפלפלים בנדיבות
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה
4. מוסיפים את החלב ותוך כדי בחישה מתמדת מערבבים כל הזמן(לא מפסיקים לערבב כי אחרת הקמח ישקע ויישרף)
עד שקיבלנו עיסה סמיכה שמזכירה פירה, מנמיכים את הלהבה.
5. מוסיפים את המונצ'גו המגורר ומערבבים היטב עד שהוא נמס לתוך העיסה .
6. מחלקים את המסה ל-2 חלקים שווים: מחצית מהעיסה מערבבים עם הפטרוזיליה הקצוצה ומחצית עם הפטריות .
7. יוצקים כל חלק מהעיסה על מגש, מכסים בניילון ומצננים
8. מכניסים לקרור ל-12 שעות לפחות.
9. מכל מחצית עיסה קורצים 65 יחידות שוות(רצוי לכל טעם להכין צורה שונה כדי לא להתבלבל) ,
ומצפים בקמח, ביצה ופרורי לחם (לפי הסדר הזה).
10. מאפסנים בקירור עד לשימוש

הערות  :
1. ניתן להכין קרוקטים במגוון טעמים , אופן ההכנה זהה רק המלית משתנה.

אופן הגשה :

1. לטגן 5 יחידות קרוקטים עד לגוון זהוב-חום
2. לספוג שומן בנייר סופג .



3. מגישים בקזואלה על מצע נייר עם סוסייאר רוטב איוליאו איולי בטעמים (חצילים, סילאן וכד'),
ומתמכרים!!!





בתיאבון!!!!!

תגובות

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.