דלג לתוכן הראשי

קצביה קטנה ומטריפה:) מיט סטור! ואיך אתם meatכוננים לחג?














אתם יודעים שאני אוהבת בשר.
לא פעם ולא פעמיים כתבתי פוסטים על בשר, סטייקים, בשר, ועוד בשר.
בפעמים שקניתי בשר ברשתות הסופר הגדולות, כמעט תמיד התאכזבתי.
אין מה לעשות, בשר צריך לקנות במקום של בשר, במקום שיודע לטפל בבשר,
ובעיקר במקום שמביא את הבשר מהמקומות הנכונים.
הוזמנתי לבקר בקצביה בצפונה הכי צפוני של ת"א, רמת אביב ג'.
לא סתם ברמת אביב ג', אלא במרכזה של השכונה, מרכז שוסטר :)
כשנכנסתי לשם, קידם את פני בחיוך מיקי, הבעלים והמנכ"ל של הבשר :)
מיקי פתח את החנות הזו לפני המון שנים. ממש המון. 
בימים שהוא ואני היינו צעירים ויפים. 
בעצם, אנחנו יפים עד היום :)




מיקי הציג לי את הבשרים, הנקניקים, הסלטים, והפינוקים שאפשר למצוא רק במעדניות כאלו.
פינוקי בשר, אני קוראת להם :)
העיניים שלי עטו לעבר חלון הבשרים, כשאת עיני השמאלית תפסה אריזת ואקום של פילה רוסטביף.
כל מה שרציתי זה תנור זמין, וסביר שהייתי מחסלת לפחות חצי ממנו:


מה יפה בו? הוא מגיע ממש מוכן לתנור. 
מתובל עם שמן זית, פלפל, מלח ורוזמרין,
וכל מה שנשאר זה לפתוח את הואקום,
ולהתענג מהיופי:





אהה, וגם מהטעם :)

פתאום, תוך כדי שאני מתבוננת מסביב, קפצה לי לעין שוק הטלה:



אהמממ!!
איזה רעיון לערב החג :) 
אני מארחת כעשרה אנשים בערב החג, ושוק טלה עם מנה בשרית נוספת של העוף עם הפירות היבשים שלי, שכולם מטורפים עליו, סוגר לי את הפינה הבשרית.
מתכון לעוף החגיגי שלי

מיקי נתן לי את המתכון שלו לשוק הטלה, אן בא לכם להכין, הנה, כאן:
מתכון לשוק טלה

אחרי שאכין, תקבלו תמונות של "אחרי".
מבטיחה לצלם גם בערב החג את התוצאות :)
נחזור לבשרים ולקצביה?

מה שכיף בקצביה טובה, היא האפשרות לקנות בשר משובח מתובל ומוכן לעשייה, כך שהעבודה מתקצרת, והטעם תענוג.
גם שיפודים מוכנים מצאתי שם, מתובלים ומעוררי תיאבון:






מרגישים שאני אוהבת בשר טוב, לא?






גם בגזרת הנקניקים, אין כמו לבקר במקומות כאלו, ולטעום נקניקים שהם לא "נקניקי סופר", אלא כל מיני מיוחדים, מעניינים, וגם יפים. מה, נקניק לא צריך להיות סקסי? :)









תנו לי בגט עם מיונז ונקניקים כאלו, קצת חסה ועגבניה, ואני מאושרת!!!
הערת אגב: הקצביה אינה כשרה, ולכן אפשר להשיג שם כל מה שעולה על רוחכם גם בגזרת הבשרים, וגם בנקניקים:






עוד משהו מדליק שמצאתי בקצביה של מיקי היא תערובת נקניקים שמתאימים להוספת לאומלט, לפסטה קרבונרה, או לכל מה שבא לכם:



ועם כל הטוב הזה, איך אפשר בלי סלטים?
גם את זה יש שם, כמובן :)




בקיצור, אם עוד לא הבנתם, 
אני ממליצה על ביקור בקצביה/מעדניה של מיקי,
מיט סטור.
מעבר לבשר מעולה, תקבלו גם חיוך ויחס אישי,
ואם תצטרכו מתכון לנתח שקניתם, גם בזה מיקי ישמח לעזור :)
בכל זאת, למעלה מ-30 שנות ניסיון בתחום הבשר לא הולכות ברגל!!!




מיט סטור

מה אפשר למצוא בחנות:
MEAT STORE - מעדניית בשר
מגוון רחב של נקניקים סלטים טריים, פסטות, רטבים, תבלינים יינות ועוד.
מבחר נתחים טריים כגון אנטריקוט, סינטה, פילה מיניון, רוסטביף, עופות טריים, חזה עוף ושניצלים נקיים וחתוכים,
ובשר טחון מכל נתח שתבחרו. 
במחלקת הקפואים תוכלו למצוא: דגים, המבורגר ועוד.
יש גם שירות משלוחים. 
לפרטים והזמנות: 03-6424386
שעות פעילות: א'-ה' 07:30-20:00
יום ו': 07:30-15:00



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.