דלג לתוכן הראשי

רביולי עם סלק וריקוטה, ברוטב ורוד של שמנת, סלק וערמונים. פסטה סלק ביתית!














אתם מכירים אותי.
חולת קיצורי דרך, אני.
כל מה שיכול לחסוך לי זמן במטבח בלי להתפשר על איכות,
אני זורמת איתו בכיף.
מעולם לא קניתי מכונת פסטה. גם לא אקנה. 
אין סיכוי שאני אבזבז זמן על הכנת בצק, הכנסה למכונת פסטה, ושוב, ושוב, ושוב.
לא בשבילי.
אם אני רוצה רביולי, אני קונה פסטה טריה/מצוננת או הולכת למסעדה איטלקית :)
אבל!!!!
השבוע הכנתי רביולי.
כן, כן, הכנתי לבד. לא, אין לי מכונת פסטה, ובכל זאת, הכנתי לבד :)
לרביולי שהכנתי קראתי "רביולי בזוקה", בגלל הצבע הורוד המהמם.




נכון שאתם רוצים לדעת איך הצלחתי להכין רביולי בלי מכונת פסטה?
הנה, ככה!!!



קיבלתי להתנסות את בצק הפסטה החדש של "מעדנות".
עוד לפני שידעתי שמישהו ישלח לי אותו, איך שראיתי אותו בסופר כבר קניתי אותו.
אני אוהבת לנסות דברים חדשים, במיוחד שהם נראים שווים, ועכשיו הפריזר שלי מפוצץ בבצק לפסטה עם תרד, שתי אריזות שקניתי, ועוד אחת שקיבלתי :)



שנעבור למתכון?
ככה תכינו רביולי מהמם לבד, והבצק כבר מוכן!!!

מתכון לרביולי במילוי סלק וריקוטה

מצרכים

לרביולי:
שני סלקים בינוניים
2 כפות גדושות גבינת ריקוטה
ביצה אחת
1 חב' בצק לפסטה "מעדנות"
שמן כמהין(לא חובה)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

לרוטב:
שמנת לבישול
מעט נוזלי סלק ממילוי הרביולי
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
חב' ערמונים קלויים וקלופים
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

לבשל שני סלקים בקליפתם, עד שמתרככים
(קל מאד לקלף אותם אחרי בישול עם קליפה)
לקלף ולחתוך לקוביות קטנות
אני עושה את הקוביות עם מכשיר פשוט שקניתי בסופר במבצע ב-20 ש"ח :)
הוא נפלא להכנת סלט ערבי, קוביות קטנטנות, יש לו גם חותכן קוביות גדולות יותר, וגם מנדולינה פורסת.

מומלץ ככלי עזר במטבח, מאד שימושי אצלי!




לשים את קוביות הסלק בקערה, להוסיף 2 כפות גדושות ריקוטה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
להוסיף ביצה ולערבב היטב.
להוסיף חצי כפית שמן כמהין (לא חובה, אני פשוט מטורפת על הטעם והריח שלו!)
לקחת חצי מהתערובת, ולרסק אותה במעבד מזון.
להחזיר את הסלק המרוסק לקערה עם הקוביות.
 לשפוך את התערובת למסננת שיושבת מעל קערה.
לדפוק מעט את המסננת, כדי שנוזלים מיותרים יפלו לקערה(מהם אני מכינה את הרוטב).

להכנת הבצק:
איזה כיף, לא צריך להכין כלום!
מפשירים את הבצק במקרר, ולעבודה :)
השתמשתי בבצק הרגיל, יש גם בצק ירוק, פסטה עם תרד:



פורסים את הבצק על משטח העבודה.
בסבב הראשון קרצתי עיגולים:




בסבב השני הפקתי לקחים :)
הבנתי שעיגולים יוצרים לי הרבה מדי שאריות בצק, והרי לא בא לי להתעסק עם רידודים, אז עברתי לריבועים, שלא מייצרים שום "פסולת", ואז הבצק מנוצל במלואו:




למלא את הרביולי עם כפית, כמות קטנה כדי שלא יזל לצדדים:



לקפל לחצי(לא משנה אם זה עיגול או ריבוע):



ולסגור עם מזלג, שלא יפתחו בזמן הבישול:




להכין את הרוטב:
לשים במחבת או בסיר טפלון שמנת לבישול,
ולהוסיף את נוזלי הסלק. 


להוסיף מלח, פלפל ומוסקט, ולערבב עד שמתאחד ומסמיך מעט.


לבשל את הרביולי במים רותחים עם מלח ארבע דקות בערך:


ולהוציא אותם בעזרת כף מחוררת:



תראו כמה שהם יפים:




להוסיף לעוד דקה לרוטב, עד שהרוטב עוטף את הרביולי:



 לגרד ערמון מעל המנה, ולהגיש בעיטור עלי בזיליקום:


בתיאבון!!!




סיכום בדיקת מוצר:
שווה לגמרי.
יש להקפיד לא להפשיר יותר מדי, כדי שהבצק לא יהיה דביק.
אני הפשרתי אותו לילה במקרר, היה מעולה לעבודה, וכמו שאתם רואים, נתן תוצאה נפלאה וטעימה להפליא!





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?