דלג לתוכן הראשי

רביולי עם סלק וריקוטה, ברוטב ורוד של שמנת, סלק וערמונים. פסטה סלק ביתית!














אתם מכירים אותי.
חולת קיצורי דרך, אני.
כל מה שיכול לחסוך לי זמן במטבח בלי להתפשר על איכות,
אני זורמת איתו בכיף.
מעולם לא קניתי מכונת פסטה. גם לא אקנה. 
אין סיכוי שאני אבזבז זמן על הכנת בצק, הכנסה למכונת פסטה, ושוב, ושוב, ושוב.
לא בשבילי.
אם אני רוצה רביולי, אני קונה פסטה טריה/מצוננת או הולכת למסעדה איטלקית :)
אבל!!!!
השבוע הכנתי רביולי.
כן, כן, הכנתי לבד. לא, אין לי מכונת פסטה, ובכל זאת, הכנתי לבד :)
לרביולי שהכנתי קראתי "רביולי בזוקה", בגלל הצבע הורוד המהמם.




נכון שאתם רוצים לדעת איך הצלחתי להכין רביולי בלי מכונת פסטה?
הנה, ככה!!!



קיבלתי להתנסות את בצק הפסטה החדש של "מעדנות".
עוד לפני שידעתי שמישהו ישלח לי אותו, איך שראיתי אותו בסופר כבר קניתי אותו.
אני אוהבת לנסות דברים חדשים, במיוחד שהם נראים שווים, ועכשיו הפריזר שלי מפוצץ בבצק לפסטה עם תרד, שתי אריזות שקניתי, ועוד אחת שקיבלתי :)



שנעבור למתכון?
ככה תכינו רביולי מהמם לבד, והבצק כבר מוכן!!!

מתכון לרביולי במילוי סלק וריקוטה

מצרכים

לרביולי:
שני סלקים בינוניים
2 כפות גדושות גבינת ריקוטה
ביצה אחת
1 חב' בצק לפסטה "מעדנות"
שמן כמהין(לא חובה)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט

לרוטב:
שמנת לבישול
מעט נוזלי סלק ממילוי הרביולי
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
חב' ערמונים קלויים וקלופים
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

לבשל שני סלקים בקליפתם, עד שמתרככים
(קל מאד לקלף אותם אחרי בישול עם קליפה)
לקלף ולחתוך לקוביות קטנות
אני עושה את הקוביות עם מכשיר פשוט שקניתי בסופר במבצע ב-20 ש"ח :)
הוא נפלא להכנת סלט ערבי, קוביות קטנטנות, יש לו גם חותכן קוביות גדולות יותר, וגם מנדולינה פורסת.

מומלץ ככלי עזר במטבח, מאד שימושי אצלי!




לשים את קוביות הסלק בקערה, להוסיף 2 כפות גדושות ריקוטה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
להוסיף ביצה ולערבב היטב.
להוסיף חצי כפית שמן כמהין (לא חובה, אני פשוט מטורפת על הטעם והריח שלו!)
לקחת חצי מהתערובת, ולרסק אותה במעבד מזון.
להחזיר את הסלק המרוסק לקערה עם הקוביות.
 לשפוך את התערובת למסננת שיושבת מעל קערה.
לדפוק מעט את המסננת, כדי שנוזלים מיותרים יפלו לקערה(מהם אני מכינה את הרוטב).

להכנת הבצק:
איזה כיף, לא צריך להכין כלום!
מפשירים את הבצק במקרר, ולעבודה :)
השתמשתי בבצק הרגיל, יש גם בצק ירוק, פסטה עם תרד:



פורסים את הבצק על משטח העבודה.
בסבב הראשון קרצתי עיגולים:




בסבב השני הפקתי לקחים :)
הבנתי שעיגולים יוצרים לי הרבה מדי שאריות בצק, והרי לא בא לי להתעסק עם רידודים, אז עברתי לריבועים, שלא מייצרים שום "פסולת", ואז הבצק מנוצל במלואו:




למלא את הרביולי עם כפית, כמות קטנה כדי שלא יזל לצדדים:



לקפל לחצי(לא משנה אם זה עיגול או ריבוע):



ולסגור עם מזלג, שלא יפתחו בזמן הבישול:




להכין את הרוטב:
לשים במחבת או בסיר טפלון שמנת לבישול,
ולהוסיף את נוזלי הסלק. 


להוסיף מלח, פלפל ומוסקט, ולערבב עד שמתאחד ומסמיך מעט.


לבשל את הרביולי במים רותחים עם מלח ארבע דקות בערך:


ולהוציא אותם בעזרת כף מחוררת:



תראו כמה שהם יפים:




להוסיף לעוד דקה לרוטב, עד שהרוטב עוטף את הרביולי:



 לגרד ערמון מעל המנה, ולהגיש בעיטור עלי בזיליקום:


בתיאבון!!!




סיכום בדיקת מוצר:
שווה לגמרי.
יש להקפיד לא להפשיר יותר מדי, כדי שהבצק לא יהיה דביק.
אני הפשרתי אותו לילה במקרר, היה מעולה לעבודה, וכמו שאתם רואים, נתן תוצאה נפלאה וטעימה להפליא!





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.