לפחות בכל מה שקשור לאוכל, אני תואמת את ההגדרה "פולניה בהכחשה".
נכון שאני לא אוכלת סחוג, וחריף עושה לי פרצוף אדום, אבל אוכל מרוקאי, עיראקי, טריפולטאי, וכל המקורבים אליהם, עושה לי הכי שמח בלב.
תמיד קינאתי בבנות שגדלו בבית של "מאמות", אלו שזורקות המון תבלינים לסירים, "לפי העין", כמובן, ויוצאים להן מאכלים שבטוח בגן עדן הם חלק מהתפריט.
אני מעריצה את הסבלנות של הבשלניות שממשיכות להכין קוסקוס "אמיתי", ביד, כשבכל סופר אפשר לקנות אותו ולהכין בחמש דקות.
בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי עומדת במטבח ומבשלת "מזרחי".
הפלפל החריף התחיל להצטרף לסירים שלי, וגם מאכלים שחשבתי שלהכין אותם זה "סרט אימה", מתגלים כעניין של מה בכך:)
מי שעוקב אחרי יודע שבתקופה האחרונה גיליתי את הסלק, ואני מכינה איתו המון דברים טעימים.
שתי דוגמאות ממעדני סלק שהכנתי לאחרונה:
ירקות בתנור
רביולי סלק וריקוטה
הפעם, הכנתי מאכל עיראקי שאני מאד מאד אוהבת:
קובה סלק, שאלו כופתאות סולת ממולאות בשר ושוחות במרק סלק משגע.
אני משוכנעת שאתם רוצים מתכון, אז יאללה, לעבודה.
זה רק נראה מסובך, כשתכינו פעם אחת תגלו שזה די פשוט.
בכלל, הסולת נוחה לעבודה, הבצק שלה לא נקרע, ותענוג לייצר מממה את הקובות הטעימות האלו.
את ההכנה אני מתחילה ערב לפני, עם בישול הסלק.
אני מכניסה לסיר עם מים רותחים ארבעה סלקים עם הקליפה למשך שעה, עד שמתרככים.
מקררת אותם טיפה, ומכניסה למקרר.
במצב הזה יהיה קל לקלף אותם ולעבוד איתם.
מתכון לקובה סלק(חומרים ל-15 יחידות)
יום לפני:
4 סלקים לבשל שעה בקליפתם
מרק סלק:
4 סלקים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ
5 כוסות מים(ליטר)
כף מלח
כף סוכר
פלפל שחור לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
מעט גבעולי סלרי חתוכים
בצק לקובה:
300 גרם סולת
180 מ"ל מים (3/4 כוס) +2 כפות מיץ סלק מהמרק
כפית שמן
1/2 כפית מלח
מילוי בשר:
בצל קצוץ קטן מטוגן בשמן זית
250 גרם בשר טחון
כף פטרוזיליה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
מעט בהרט
מתחילים עם מרק הסלק:
לסלקים שבישלנו חותכים את הקצוות, ומסירים בקלות את הקליפה בעזרת האצבעות בלבד.
את הסלקים חותכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ, ואותם לקוביות של 1 ס"מ:
בסיר שמים שמן, ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את קוביות הסלק ומערבבים מעט.
מוסיפים את המים ואת שאר המצרכים, ומבשלים כ-40 דקות.
בזמן שהמרק מתבשל, עוברים להכנת הקובות.
הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים עד שהעיסה רכה.
הכנת המילוי:
במחבת מטגנים בצל בשמן זית עד שמזהיב.
מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים מעט.
שופכים לקערה ומוסיפים את שאר חומרי המילוי, ומערבבים.
להכנת הקובה:
משמנים את הידיים, ויוצרים מהבצק כ-15 עיגולים בגודל כדור פינג פונג.
משטיחים את העיגול, ממלאים בבשר(בכמות לא גדולה, שהבצק יסגר היטב), וסוגרים היטב תוך גלגול בין כפות הידיים.
שהמרק מבעבע קלות, מכניסים את הקובות ומבשלים כחצי שעה עד שכל הטעמים נספגים בסולת, והכל הופך להיות אדום משגע.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.
להגשה:
מגישים עם אורז לבן, מעטרים עם פטרוזיליה.
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה