דלג לתוכן הראשי

קובה סלק. מתכון מהמם למרק הכי אדום שיש!














לפחות בכל מה שקשור לאוכל, אני תואמת את ההגדרה "פולניה בהכחשה".

נכון שאני לא אוכלת סחוג, וחריף עושה לי פרצוף אדום, אבל אוכל מרוקאי, עיראקי, טריפולטאי, וכל המקורבים אליהם, עושה לי הכי שמח בלב.
תמיד קינאתי בבנות שגדלו בבית של "מאמות", אלו שזורקות המון תבלינים לסירים, "לפי העין", כמובן, ויוצאים להן מאכלים שבטוח בגן עדן הם חלק מהתפריט.
אני מעריצה את הסבלנות של הבשלניות שממשיכות להכין קוסקוס "אמיתי", ביד, כשבכל סופר אפשר לקנות אותו ולהכין בחמש דקות.
בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי עומדת במטבח ומבשלת "מזרחי".
הפלפל החריף התחיל להצטרף לסירים שלי, וגם מאכלים שחשבתי שלהכין אותם זה "סרט אימה", מתגלים כעניין של מה בכך:)
מי שעוקב אחרי יודע שבתקופה האחרונה גיליתי את הסלק, ואני מכינה איתו המון דברים טעימים.
שתי דוגמאות ממעדני סלק שהכנתי לאחרונה:
ירקות בתנור
רביולי סלק וריקוטה

הפעם, הכנתי מאכל עיראקי שאני מאד מאד אוהבת:
קובה סלק, שאלו כופתאות סולת ממולאות בשר ושוחות במרק סלק משגע.

אני משוכנעת שאתם רוצים מתכון, אז יאללה, לעבודה.
זה רק נראה מסובך, כשתכינו פעם אחת תגלו שזה די פשוט.
בכלל, הסולת נוחה לעבודה, הבצק שלה לא נקרע, ותענוג לייצר מממה את הקובות הטעימות האלו.

את ההכנה אני מתחילה ערב לפני, עם בישול הסלק.
אני מכניסה לסיר עם מים רותחים ארבעה סלקים עם הקליפה למשך שעה, עד שמתרככים.
מקררת אותם טיפה, ומכניסה למקרר.
במצב הזה יהיה קל לקלף אותם ולעבוד איתם.


מתכון לקובה סלק(חומרים ל-15 יחידות)




יום לפני:
4 סלקים לבשל שעה בקליפתם

מרק סלק:
4 סלקים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ
5 כוסות מים(ליטר)
כף מלח
כף סוכר
פלפל שחור לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
מעט גבעולי סלרי חתוכים


בצק לקובה:
300 גרם סולת
180 מ"ל מים (3/4 כוס) +2 כפות מיץ סלק מהמרק
כפית שמן
1/2 כפית מלח

מילוי בשר:
בצל קצוץ קטן מטוגן בשמן זית
250 גרם בשר טחון
כף פטרוזיליה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
מעט בהרט


מתחילים עם מרק הסלק:
לסלקים שבישלנו חותכים את הקצוות, ומסירים בקלות את הקליפה בעזרת האצבעות בלבד.
את הסלקים חותכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ, ואותם לקוביות של 1 ס"מ:


בסיר שמים שמן, ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את קוביות הסלק ומערבבים מעט.
מוסיפים את המים ואת שאר המצרכים, ומבשלים כ-40 דקות.

בזמן שהמרק מתבשל, עוברים להכנת הקובות.

הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים עד שהעיסה רכה.

הכנת המילוי:
במחבת מטגנים בצל בשמן זית עד שמזהיב.
מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים מעט.
שופכים לקערה ומוסיפים את שאר חומרי המילוי, ומערבבים.

להכנת הקובה:
משמנים את הידיים, ויוצרים מהבצק כ-15 עיגולים בגודל כדור פינג פונג.
משטיחים את העיגול, ממלאים בבשר(בכמות לא גדולה, שהבצק יסגר היטב), וסוגרים היטב תוך גלגול בין כפות הידיים.
שהמרק מבעבע קלות, מכניסים את הקובות ומבשלים כחצי שעה עד שכל הטעמים נספגים בסולת, והכל הופך להיות אדום משגע.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.

להגשה:
מגישים עם אורז לבן, מעטרים עם פטרוזיליה.

בתיאבון!!!




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.