דלג לתוכן הראשי

מאפינס תאנים טריות וגזר. עשר דקות, מיליון דולר :)










לפני כמה ימים קניתי תאנים.
המון תאנים.
כשהן טריות ומתוקות, אני לא יכולה לעמוד בפניהן.
קניתי שתי קופסאות. 
אכלתי תאנה, ועוד תאנה, ועוד תאנה.
האמת, בלי להרגיש חיסלתי קופסה שלמה.
נשארה עוד קופסה, אבל די, כמה תאנים אפשר לאכול כאילו שהן סוכריות?
החלטתי להכין מאפינס מהתאנים, גם כי מאפינס דורשים עבודה קלה, יחסית,
ואני מכינה אותם הרבה לאחרונה(יש גם מתכון למאפינס תפוחים), 
וגם כי מדי פעם אני משתעשעת בהמצאת מתכונים, וגם היום בא לי :)

חומרים (ל-12 מאפינס):


20 תאנים טריות
כף סוכר חום
כף דבש
כפית קינמון
----------------
2.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס סוכר חום
כוס שמן קנולה
1 שמנת חמוצה 15%
שקית סוכר וניל
1/4 כוס מיץ גזר(אם אין, אפשר להחליף ברבע כוס חלב או ברבע כוס מיץ תפוזים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חותכים כל תאנה לארבע עד שש חתיכות, תלוי בגודל התאנה.
החתיכות צריכות להיות גדולות, אבל לא גדולות מדי.
בקערה מערבבים את התאנים החתוכות עם כף סוכר חום, כף דבש וכפית קינמון.
מניחים בכלי חסין אש ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהנוזלים מבעבעים והתאנים מתרככות.

בינתיים מכינים את תערובת המאפינס:
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לקערה את שאר החומרים, ומערבבים מעט.

מכינים את תבנית המאפינס(הכי מומלץ בעיניי תבנית מאפינס ממתכת כשבתוכה שקעים בודדים מסיליקון).
אם משתמשים בסיליקון אין צורך לשמן.

מוציאים מהתנור את התאנים, מצננים מעט, 
ומערבבים עם תערובת המאפינס.

אני משתמשת בכף גלידה למילוי השקעים.
ממלאים את השקעים, ואופים כ-20-25 דקות, עד שמזהיב.
מוציאים מהעטרות ומניחים לצינון.
הן נפלאות לשבירת הצום לצד כוס תה עם עלי נענע טריים:



 או פשוט עם אבקת סוכר, לכל יום בשנה :)



גמר חתימה טובה!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.