דילוג לתוכן הראשי

מאפינס תאנים טריות וגזר. עשר דקות, מיליון דולר :)










לפני כמה ימים קניתי תאנים.
המון תאנים.
כשהן טריות ומתוקות, אני לא יכולה לעמוד בפניהן.
קניתי שתי קופסאות. 
אכלתי תאנה, ועוד תאנה, ועוד תאנה.
האמת, בלי להרגיש חיסלתי קופסה שלמה.
נשארה עוד קופסה, אבל די, כמה תאנים אפשר לאכול כאילו שהן סוכריות?
החלטתי להכין מאפינס מהתאנים, גם כי מאפינס דורשים עבודה קלה, יחסית,
ואני מכינה אותם הרבה לאחרונה(יש גם מתכון למאפינס תפוחים), 
וגם כי מדי פעם אני משתעשעת בהמצאת מתכונים, וגם היום בא לי :)

חומרים (ל-12 מאפינס):


20 תאנים טריות
כף סוכר חום
כף דבש
כפית קינמון
----------------
2.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס סוכר חום
כוס שמן קנולה
1 שמנת חמוצה 15%
שקית סוכר וניל
1/4 כוס מיץ גזר(אם אין, אפשר להחליף ברבע כוס חלב או ברבע כוס מיץ תפוזים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חותכים כל תאנה לארבע עד שש חתיכות, תלוי בגודל התאנה.
החתיכות צריכות להיות גדולות, אבל לא גדולות מדי.
בקערה מערבבים את התאנים החתוכות עם כף סוכר חום, כף דבש וכפית קינמון.
מניחים בכלי חסין אש ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהנוזלים מבעבעים והתאנים מתרככות.

בינתיים מכינים את תערובת המאפינס:
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לקערה את שאר החומרים, ומערבבים מעט.

מכינים את תבנית המאפינס(הכי מומלץ בעיניי תבנית מאפינס ממתכת כשבתוכה שקעים בודדים מסיליקון).
אם משתמשים בסיליקון אין צורך לשמן.

מוציאים מהתנור את התאנים, מצננים מעט, 
ומערבבים עם תערובת המאפינס.

אני משתמשת בכף גלידה למילוי השקעים.
ממלאים את השקעים, ואופים כ-20-25 דקות, עד שמזהיב.
מוציאים מהעטרות ומניחים לצינון.
הן נפלאות לשבירת הצום לצד כוס תה עם עלי נענע טריים:



 או פשוט עם אבקת סוכר, לכל יום בשנה :)



גמר חתימה טובה!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)