
לפני כמה ימים קניתי תאנים.
המון תאנים.
כשהן טריות ומתוקות, אני לא יכולה לעמוד בפניהן.
קניתי שתי קופסאות.
אכלתי תאנה, ועוד תאנה, ועוד תאנה.
האמת, בלי להרגיש חיסלתי קופסה שלמה.
נשארה עוד קופסה, אבל די, כמה תאנים אפשר לאכול כאילו שהן סוכריות?
החלטתי להכין מאפינס מהתאנים, גם כי מאפינס דורשים עבודה קלה, יחסית,
ואני מכינה אותם הרבה לאחרונה(יש גם מתכון למאפינס תפוחים),
וגם כי מדי פעם אני משתעשעת בהמצאת מתכונים, וגם היום בא לי :)
חומרים (ל-12 מאפינס):
20 תאנים טריות
כף סוכר חום
כף דבש
כפית קינמון
----------------
2.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס סוכר חום
כוס שמן קנולה
1 שמנת חמוצה 15%
שקית סוכר וניל
1/4 כוס מיץ גזר(אם אין, אפשר להחליף ברבע כוס חלב או ברבע כוס מיץ תפוזים)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
חותכים כל תאנה לארבע עד שש חתיכות, תלוי בגודל התאנה.
החתיכות צריכות להיות גדולות, אבל לא גדולות מדי.
בקערה מערבבים את התאנים החתוכות עם כף סוכר חום, כף דבש וכפית קינמון.
מניחים בכלי חסין אש ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהנוזלים מבעבעים והתאנים מתרככות.
בינתיים מכינים את תערובת המאפינס:
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לקערה את שאר החומרים, ומערבבים מעט.
מכינים את תבנית המאפינס(הכי מומלץ בעיניי תבנית מאפינס ממתכת כשבתוכה שקעים בודדים מסיליקון).
אם משתמשים בסיליקון אין צורך לשמן.
מוציאים מהתנור את התאנים, מצננים מעט,
ומערבבים עם תערובת המאפינס.
אני משתמשת בכף גלידה למילוי השקעים.
ממלאים את השקעים, ואופים כ-20-25 דקות, עד שמזהיב.
מוציאים מהעטרות ומניחים לצינון.
הן נפלאות לשבירת הצום לצד כוס תה עם עלי נענע טריים:
או פשוט עם אבקת סוכר, לכל יום בשנה :)
גמר חתימה טובה!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה