דלג לתוכן הראשי

מאפינס תאנים טריות וגזר. עשר דקות, מיליון דולר :)










לפני כמה ימים קניתי תאנים.
המון תאנים.
כשהן טריות ומתוקות, אני לא יכולה לעמוד בפניהן.
קניתי שתי קופסאות. 
אכלתי תאנה, ועוד תאנה, ועוד תאנה.
האמת, בלי להרגיש חיסלתי קופסה שלמה.
נשארה עוד קופסה, אבל די, כמה תאנים אפשר לאכול כאילו שהן סוכריות?
החלטתי להכין מאפינס מהתאנים, גם כי מאפינס דורשים עבודה קלה, יחסית,
ואני מכינה אותם הרבה לאחרונה(יש גם מתכון למאפינס תפוחים), 
וגם כי מדי פעם אני משתעשעת בהמצאת מתכונים, וגם היום בא לי :)

חומרים (ל-12 מאפינס):


20 תאנים טריות
כף סוכר חום
כף דבש
כפית קינמון
----------------
2.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס סוכר חום
כוס שמן קנולה
1 שמנת חמוצה 15%
שקית סוכר וניל
1/4 כוס מיץ גזר(אם אין, אפשר להחליף ברבע כוס חלב או ברבע כוס מיץ תפוזים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חותכים כל תאנה לארבע עד שש חתיכות, תלוי בגודל התאנה.
החתיכות צריכות להיות גדולות, אבל לא גדולות מדי.
בקערה מערבבים את התאנים החתוכות עם כף סוכר חום, כף דבש וכפית קינמון.
מניחים בכלי חסין אש ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהנוזלים מבעבעים והתאנים מתרככות.

בינתיים מכינים את תערובת המאפינס:
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לקערה את שאר החומרים, ומערבבים מעט.

מכינים את תבנית המאפינס(הכי מומלץ בעיניי תבנית מאפינס ממתכת כשבתוכה שקעים בודדים מסיליקון).
אם משתמשים בסיליקון אין צורך לשמן.

מוציאים מהתנור את התאנים, מצננים מעט, 
ומערבבים עם תערובת המאפינס.

אני משתמשת בכף גלידה למילוי השקעים.
ממלאים את השקעים, ואופים כ-20-25 דקות, עד שמזהיב.
מוציאים מהעטרות ומניחים לצינון.
הן נפלאות לשבירת הצום לצד כוס תה עם עלי נענע טריים:



 או פשוט עם אבקת סוכר, לכל יום בשנה :)



גמר חתימה טובה!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?