דלג לתוכן הראשי

מאפינס תפוחים שיכורים עם זיגוג דבש. לא תוכלו להפסיק לאכול :)














יש לי שלוש עוגות שאני מוכנה לאכול בכל צורה שהן מגיעות:
גזר, תפוחים וגבינה.
היום הלכתי על תפוחים.
החלטתי לקחת את השילוב של תפוח בדבש, ולעשות ממנו מאפינס.
כמובן שבשביל החגיגה המושלמת הוספתי יין אדום לתפוחים, 
ויצאו מאפינס שיכורים ומתוקים, 
שכיף לאכול אותם בכל שעה של היום :)
הם יפים, הם טעימים והם משגעים לאירוח,
וכמו תמיד אצלי, הכי חשוב, הם קלים להכנה!!!
קבלו אותם, בלי מיקסר, בלי בלגן, ועם הרבה כיף בבלוטות הטעם:






מתכון למאפינס תפוחים שיכורים עם דבש

חומרים:

לתערובת התפוחים:
2 תפוחים
כף יין
כף דבש
50 גר' חמאה
כף סוכר חום

לתערובת המאפינס:
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
כוס סוכר חום



4 כפות שמן קנולה
2 ביצים
שמנת חמוצה 15%
כפית תמצית וניל

לזיגוג(לא חובה, המאפינס נהדרים גם בפני עצמם):
כף מים
3 כפות דבש
50 גרם אבקת סוכר


אופן ההכנה:

מתחילים עם  התפוחים:
חותכים את התפוחים לריבועים בגודל 1x1 ס"מ
שמים בקערית ושופכים כף יין אדום(לא מתוק של קידוש!) וכף דבש.
מערבבים ומניחים כמה דקות לספיגת היין בתפוחים:



בינתיים לוקחים שתי קערות, אחת לחומרים היבשים, ואחת לרטובים.
בקערת היבשים שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה וקינמון.
מערבבים מעט עד לאיחוד חומרים.
בקערת הרטובים שמים את הביצים, השמנת החמוצה, שמן הקנולה ותמצית הוניל.
טורפים עד שהתערובת אחידה.

במחבת ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים את תערובת התפוחים וכף סוכר חום,
ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב קל.
מוציאים מהמחבת ומניחים ל-5 דקות של צינון.
בינתיים מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים, ומערבבים מעט.
מוסיפים לקערה את תערובת התפוחים, ומערבבים לעיסה אחידה.

משמנים תבנית שקעים למאפינס, או משתמשים בתבניות סיליקון ואז אין צורך לשמן.
ממלאים כל שקע כמעט עד הסוף(משאירים בערך ס"מ ריק).
אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
יוצאים מאפינס משגעים, עם ריח קנמון ותפוחים, לא התאפקתי ובעודם רותחים כבר חיסלתי כמה :)
 

מניחים את המאפינס על צלחת:



מכינים את הזיגוג:
במחבת על אש קטנה מערבבים את החומרים, רק עד שמתקבל נוזל אחיד.
מזלפים את הזיגוג על המאפינס, ומחסלים בהנאה :)

 



בתיאבון!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?