Translate


מאפינס תפוחים שיכורים עם זיגוג דבש. לא תוכלו להפסיק לאכול :)














יש לי שלוש עוגות שאני מוכנה לאכול בכל צורה שהן מגיעות:
גזר, תפוחים וגבינה.
היום הלכתי על תפוחים.
החלטתי לקחת את השילוב של תפוח בדבש, ולעשות ממנו מאפינס.
כמובן שבשביל החגיגה המושלמת הוספתי יין אדום לתפוחים, 
ויצאו מאפינס שיכורים ומתוקים, 
שכיף לאכול אותם בכל שעה של היום :)
הם יפים, הם טעימים והם משגעים לאירוח,
וכמו תמיד אצלי, הכי חשוב, הם קלים להכנה!!!
קבלו אותם, בלי מיקסר, בלי בלגן, ועם הרבה כיף בבלוטות הטעם:






מתכון למאפינס תפוחים שיכורים עם דבש

חומרים:

לתערובת התפוחים:
2 תפוחים
כף יין
כף דבש
50 גר' חמאה
כף סוכר חום

לתערובת המאפינס:
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
כוס סוכר חום



4 כפות שמן קנולה
2 ביצים
שמנת חמוצה 15%
כפית תמצית וניל

לזיגוג(לא חובה, המאפינס נהדרים גם בפני עצמם):
כף מים
3 כפות דבש
50 גרם אבקת סוכר


אופן ההכנה:

מתחילים עם  התפוחים:
חותכים את התפוחים לריבועים בגודל 1x1 ס"מ
שמים בקערית ושופכים כף יין אדום(לא מתוק של קידוש!) וכף דבש.
מערבבים ומניחים כמה דקות לספיגת היין בתפוחים:



בינתיים לוקחים שתי קערות, אחת לחומרים היבשים, ואחת לרטובים.
בקערת היבשים שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה וקינמון.
מערבבים מעט עד לאיחוד חומרים.
בקערת הרטובים שמים את הביצים, השמנת החמוצה, שמן הקנולה ותמצית הוניל.
טורפים עד שהתערובת אחידה.

במחבת ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים את תערובת התפוחים וכף סוכר חום,
ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב קל.
מוציאים מהמחבת ומניחים ל-5 דקות של צינון.
בינתיים מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים, ומערבבים מעט.
מוסיפים לקערה את תערובת התפוחים, ומערבבים לעיסה אחידה.

משמנים תבנית שקעים למאפינס, או משתמשים בתבניות סיליקון ואז אין צורך לשמן.
ממלאים כל שקע כמעט עד הסוף(משאירים בערך ס"מ ריק).
אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
יוצאים מאפינס משגעים, עם ריח קנמון ותפוחים, לא התאפקתי ובעודם רותחים כבר חיסלתי כמה :)
 

מניחים את המאפינס על צלחת:



מכינים את הזיגוג:
במחבת על אש קטנה מערבבים את החומרים, רק עד שמתקבל נוזל אחיד.
מזלפים את הזיגוג על המאפינס, ומחסלים בהנאה :)

 



בתיאבון!!!