דלג לתוכן הראשי

מאפינס תפוחים שיכורים עם זיגוג דבש. לא תוכלו להפסיק לאכול :)














יש לי שלוש עוגות שאני מוכנה לאכול בכל צורה שהן מגיעות:
גזר, תפוחים וגבינה.
היום הלכתי על תפוחים.
החלטתי לקחת את השילוב של תפוח בדבש, ולעשות ממנו מאפינס.
כמובן שבשביל החגיגה המושלמת הוספתי יין אדום לתפוחים, 
ויצאו מאפינס שיכורים ומתוקים, 
שכיף לאכול אותם בכל שעה של היום :)
הם יפים, הם טעימים והם משגעים לאירוח,
וכמו תמיד אצלי, הכי חשוב, הם קלים להכנה!!!
קבלו אותם, בלי מיקסר, בלי בלגן, ועם הרבה כיף בבלוטות הטעם:






מתכון למאפינס תפוחים שיכורים עם דבש

חומרים:

לתערובת התפוחים:
2 תפוחים
כף יין
כף דבש
50 גר' חמאה
כף סוכר חום

לתערובת המאפינס:
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
כוס סוכר חום



4 כפות שמן קנולה
2 ביצים
שמנת חמוצה 15%
כפית תמצית וניל

לזיגוג(לא חובה, המאפינס נהדרים גם בפני עצמם):
כף מים
3 כפות דבש
50 גרם אבקת סוכר


אופן ההכנה:

מתחילים עם  התפוחים:
חותכים את התפוחים לריבועים בגודל 1x1 ס"מ
שמים בקערית ושופכים כף יין אדום(לא מתוק של קידוש!) וכף דבש.
מערבבים ומניחים כמה דקות לספיגת היין בתפוחים:



בינתיים לוקחים שתי קערות, אחת לחומרים היבשים, ואחת לרטובים.
בקערת היבשים שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה וקינמון.
מערבבים מעט עד לאיחוד חומרים.
בקערת הרטובים שמים את הביצים, השמנת החמוצה, שמן הקנולה ותמצית הוניל.
טורפים עד שהתערובת אחידה.

במחבת ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים את תערובת התפוחים וכף סוכר חום,
ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב קל.
מוציאים מהמחבת ומניחים ל-5 דקות של צינון.
בינתיים מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים, ומערבבים מעט.
מוסיפים לקערה את תערובת התפוחים, ומערבבים לעיסה אחידה.

משמנים תבנית שקעים למאפינס, או משתמשים בתבניות סיליקון ואז אין צורך לשמן.
ממלאים כל שקע כמעט עד הסוף(משאירים בערך ס"מ ריק).
אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
יוצאים מאפינס משגעים, עם ריח קנמון ותפוחים, לא התאפקתי ובעודם רותחים כבר חיסלתי כמה :)
 

מניחים את המאפינס על צלחת:



מכינים את הזיגוג:
במחבת על אש קטנה מערבבים את החומרים, רק עד שמתקבל נוזל אחיד.
מזלפים את הזיגוג על המאפינס, ומחסלים בהנאה :)

 



בתיאבון!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.