דלג לתוכן הראשי

פיצה ביתית נפלאה בפחות מ-2 דקות הכנה :)














ערב. בעצם, כבר לילה.
הבת שלי, בת 15, בררנית אוכל לא קטנה, אומרת בקול מיואש:
"אמא, אני רעבה ואין לי מה לאכול!"
ואני, חסרת אונים.
לא באמת שאין מה לאכול בבית, היא פשוט לא אוכלת יותר מדי דברים, והפרודקטים שאיתם אני יכולה להכין לה משהו לא רבים.
"להכין לך לחמניה עם חביתה?", אני שואלת.
לא, אכלתי בבוקר", היא עונה.
"להכין מלאווח? טוסט? פירה? לחם מטוגן?"
(אין מה לשאול אותה לגבי סלט/גבינות/חומוס)
והיא עונה, "לא, בא לי משהו אחר!"
"טורטייה!" אמרתי בהתלהבות, אבל היא עיקמה את הפרצוף היפה שלה.
פתאום היא זרקה לחלל האוויר:
"תכיני לי פיצה על טורטייה".
לידיעתכם: פיצה על טורטייה היא אחד הדברים הקלים להכנה, השווים, והטעימים במיוחד לארוחות ערב של ילדים שנמאס להם מכל השאר :)
יצאה פיצה מעולה, בדקה וחצי הכנה.
הערה: שלא כהרגלי, התמונה צולמה באייפד, כי לא התחשק לי להוציא את "מצלמת התותח" מהתיק באמצע הלילה, אז זו לא איכות הצילום שאתם רגילים אליה, מקווה שתסלחו לי, הפעם :)
רוצים מתכון קליל לארוחת ערב לילדים(או לעצמכם, כמובן)?
ברור שכן. אז הנה:

מתכון לפיצה ביתית על טורטייה(2 פיצות אישיות)

חומרים:
2 טורטיות(קוטר 20 ס"מ)
שמן זית
גבינה צהובה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
תערובת תיבול איטלקית
תוספות:
עגבניות שרי שוקו(הטעם שלהן נפלא!)
זיתים ירוקים
**אפשר להחליף את התוספות ולשים מה שאוהבים, כמובן :)

אופן ההכנה:
להניח בתבנית נייר אפייה
להניח 2 טורטיות בתבנית
לזלף מעט שמן זית על הטורטייה
למרוח על כל טורטייה כף גדושה של רסק עגבניות
לפזר את הגבינה הצהובה, מעל להניח את התוספות.
מעל התוספות לפזר עוד קצת גבינה צהובה מגורדת, ומעל לפזר תערובת תיבול איטלקית.
עוד הזלפה קלה של שמן זית,
ולתנור בחום של 180 מעלות, עד שמוכן :)

מבטיחה לכם, אחרי אחת כזו תרצו עוד אחת, ועוד אחת, ועוד אחת.
מזל שבחבילה של הטורטיות יש רק 8 יחידות :)


בתיאבון!!!

למתכונים נהדרים נוספים, מוזמנים לעקוב אחרי foodil





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.