דילוג לתוכן הראשי

הגאדג'טים החדשים במטבח שלי :) בוקר של שופינג ב"שף דיפו"-להרגיש כמו ילד בחנות צעצועים





כשאני נכנסת לחנות מתמחה של כלי מטבח, זה מרגיש לי כמו ילד שנכנס לחנות צעצועים, ולא יודע את נפשו מאושר.
כשהוזמנתי לבקר בחנות המקצועית "שף דיפו", מאד שמחתי.
בשבילי החנויות האלו הן ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
לצערי, דווקא המקום במטבח ובארונות שלי מוגבל, אז אני ממשיכה לפנטז על כל פריט שאני רואה בחנויות האלו, ומקווה שיום אחד יהיה לי מטבח ענק, כזה כמו שבתוכניות הבישול, עם אי ענק באמצע, וארונות שיוכלו להכיל את כל הגאדג'טים שאני יכולה לקנות בחנויות האלו.
מהביקור ב"שף דיפו" יצאתי עם כמה גאדג'טים חדשים, שכשראיתי אותם מיד אמרתי:"את זה אני צריכה", ואחרי שתי דקות "את זה אני צריכה", וככה הסתובבתי בין ה"שבילים" בחנות, עם חיוך וצרכים בלתי פוסקים, שלא את כולם הצלחתי לממש.
הפעם, אני אתחיל דווקא עם ה-גאדג'ט הכי מוצלח שניכסתי לעצמי, ואני מודיעה לכם בלי היסוס:
כל אחד ואחת שאוהבים לבשל ובמיוחד לאפות חייב אותו לעצמו. 
אני מאוהבת בו, ומשתמשת בו בלי הפסקה מאז הביקור בחנות.
קבלו אותו: משקל מטבח מתוחכם ושימושי, נוח וידידותי, ובעזרתו גיליתי שביצה שוקלת בערך 50 גרם, כך שאם כתוב לכם במתכון 200 גרם ביצים, תדעו שזה ארבע ביצים :)



כשהכנתי את המאפינס ואת עוגת הגזר, השתמשתי בו למדידה מדויקת של המרכיבים, כשיש אפשרות למדוד לפי כוסות או לפי גרמים.
אני אומרת לכם:
כנסו ל"שף דיפו", וקחו לעצמכם אחד כזה.
שווה כל שקל שתשימו עליו, היפיוף החכם הזה:



הגאדג'ט השני, שממש, אבל ממש אהבתי, הוא המשפך הביתי. 
מי שמבקר בבתי מלון בטח מכיר את המשפכים התעשייתיים שאיתם מכינים בארוחת הבוקר את הפנקייקס.
הם עשויים מנירוסטה, ובאמת שאין לי צורך באחד כזה.
בביקור ב"שף דיפו" עיניי נחו על משפך ביתי מפלסטיק, וכמובן שאיך שהוא הגיע הביתה הילדים לא ויתרו, ועשינו ניסיון ראשון איתו:



טוב, הוא מדליק!!!
אז למה הוא כזה?
כי בניגוד להכנת פנקייקים עם מצקת או כל כלי אחר, יוצאת כמות לפי הצורך והרצון, לא נוזל הכל מסביב, והעיגולים יוצאים מושלמים.
אנחנו אוהבים פנקייק!!!
עוד מוצר שאני מאד נהנית ממנו, וממליצה לכל חובבי הז'אנר :)



אם פנקייק עגול "רגיל" לא מספיק לכם, מצאתי בחנות גם מחבת פנקייק לילדים הקטנים שבחבורה, עם דמויות מקסימות.
הצטערתי שהילדים שלי כבר גדולים מדי לפנקייק'ס שכאלו :)



האמת, המטרה שהצבתי לי בהגעה ל"שף דיפו" הייתה רכישת סכין שף, כי תמיד הילדים שלי אמרו "אמא, עזבי סכין שף, את תחתכי" (הם מכירים אותי, יודעים שאני עושה הכל מהר, וגם מסכינים "רגילים" אני נחתכת חופשי) :(
אבל... הפעם לא ויתרתי. 
בהתחלה בחרתי לעצמי סכין שף של ויקטורינוקס, אבל אז הציעו לי בחנות ללכת על משהו אחר, שיהיה קל יותר ליד הלא גדולה שלי, והאמת?
זו הייתה עצה נהדרת, ועכשיו יש לי סכין שף נפלאה של "ארקוס", ולא סתם סכין שף, אלא סכין שנקראת lady arcos,
עם ידית לבנה נוחה להפליא, ובגודל שמתאים לי בדיוק:



אין ספק, סכין שף משדרגת את העבודה במטבח, ואם אתם מחליטים לקנות אחת כזו, אל תוותרו על ביקור בחנות מקצועית, כדי שיוכלו להתאים לכם את הסכין שלכם בצורה הטובה ביותר!!!
אהה, אני נהנית מכל רגע, רואים, נכון?





מי שעוקב אחרי יודע שאחד מהמאכלים שאני הכי אוהבת זה פירה.
בכל שעה, אם הפירה מוכן כראוי, הוא המעדן הכי טעים שיש.
כשיש אהבה שכזו, מי מוותר על שדרוג שלה?
אז שדרגתי :)
במסעדות יש פירה רך וטעים, שהרבה שואלים את עצמם איך מגיעים למרקם הזה.
בקלות, עם מכשיר שנקרא "מולין" (בלשון העם), ובשמו הרשמי והמדויק: מוּלֶן אָ-לֶגוּם (Moulin a legumes).
המולין היא מטחנת ירקות בעלת מנואלה בחלקה העליון:



המולין היא מטחנת הפירה המקובלת בעבודה במסעדות.
ב"שף דיפו" מצאתי מולין ממתכת שמתאים לצרכים ביתיים(כמובן שיש גם גדלים אחרים שמתאימים למסעדות ולצרכים תעשייתים), ומבחינתי, הגעתי לגן עדן :)
ככה זה נראה בבית שלי מאז שחזרתי מ"שף דיפו".
עכשיו גם אני מכינה פירה אלוהי:)



ואם אנחנו בקטע של פחמימות(ואני תמיד בקטע של פחמימות), כמובן שבכל חנות מתמחה אפשר למצוא גם מכונות ביתיות להכנת פסטה.
אני עוד לא הגעתי לשלב בחיים שבא לי להכין פסטה בבית, נראה לי יותר מדי התעסקות, ואני, היפראקטיבית שכמותי, אין לי הרבה סבלנות לזה :)
יש לי חברה שקנתה מכונת פסטה, והדברים שהיא מוציאה בעזרתה טעימים להפליא :)



כשירדתי לקומה התחתונה של "שף דיפו", התחלתי להתרוצץ כמו עכבר מעבדה. מהתלהבות, כמובן:)
בקומה התחתונה יש תבניות מכל הסוגים וכל המינים, בכל הגדלים ובכל הצורות :)
אני אתחיל עם תבניות מיוחדות שהבטחתי לעצמי שמתישהו אקח גם אותן.
הראשונה, תבנית ל... פלפל ממולא!!!
זה רעיון גאוני! הפלפלים לא נופלים, לא מתהפכים, לא נפתחים, אלא עומדים כמו חיילים שמוכנים לקרב,
רגע לפני שהם נכנסים לגוב האריות, או לגוב התנור :)



עוד תבנית שכשהגעתי הביתה הצטערתי שלא לקחתי, כי היא גאונית, זו התבנית הזו, תבנית טריפל.
היא מגיעה עם מרית, והיא מכילה שלוש תבניות אינגליש קייק בתבנית אחת, כך שאפשר להכניס שלוש עוגות או שלושה לחמים,
או שלוש-מה-שבא-לכם בטעמים שונים בו זמנית לתנור.
אחחח, זה הרגע שאמרתי לעצמי שכשאני אהיה גדולה, ה-כ-ל יהיה לי בבית, כל התבניות שבעולם :)



תבניות מתכת נוספות ומדליקות, שזו הפעם הראשונה שאני נתקלת בהן, הם שתי אלו, כשזו עם שני החלקים פשוט משגעת.
האמת, היום אפשר להכין יצירות כמו בקונדיטוריות, רק צריך את המתכון הנכון, והכלים כבר עושים את העבודה :)



באגף התבניות הסתובבתי הרבה זמן.
היה לי קשה להחליט עם איזה צורות אני חוזרת הביתה.
אני מאד אוהבת את הסיליקוניות, הן נוחות לעבודה, בעלות צורות מגוונות, כל מה שבא לנו להכין, יצא כמו יצירת אמנות בזכות התבניות האלו:



בין אלו שאיתן חזרתי הביתה עם חיוך ענק על הפרצוף הייתה התבנית הזו:



איתה כבר הספקתי להכין את עוגת הגזר בציפוי שוקולד, התוצאה הייתה מושלמת :)


עם תבניות הסיליקון אפשר להכין דברים נפלאים, בזכות הצורות המקסימות, כמו שכבר אמרתי.
הנה, עוד דוגמאות לעוגות שהכנתי עם תבניות סיליקון, מי שהמציא אותן גאון :)
עוגת גבינה עם ביסקוויטים לוטוס:



ומאפינס, שזה בכלל תענוג להכין עם תבניות סיליקון.
על הדרך, קחו שוב את המתכון למאפינס תפוחים שיכורים:



וגם למאפינס התאנים ההורס שלי:


ואת כל הטוב הזה אי אפשר לסיים בלי כוס תה צמחים,
עם קנקן תה מעוצב ומדליק, כמובן.
של "שף דיפו", ברור:)


ואחרי התה, נו, נהיה לי חם.
אשמתי. לא הבאתי מ"שף דיפו" גם מד חום :)
טוב, זה כבר בקנייה הבאה:


ואם גם לכם בא על כמה דברים כיפיים למטבח(כי בינינו, למי לא בא?),
אתם מוזמנים לתת קפיצה ל"שף דיפו".
תגלו שם עולם ומלואו, ואם אתם חובבי בישול, גם אתם תחזרו עם חיוך גדול הביתה.
ב-מ-י-ו-ח-ד אם תצטרפו למועדון הלקוחות של שף דיפו,
שמקנה 15%(!!!) הנחה בכל קניה. תענוג!!!
להצטרפות למועדון הלקוחות




שדרות יהודית 24 ת"א
03-6244034



מוזמנים לעקוב אחרי foodil



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.