דלג לתוכן הראשי

נועה ביסטרו. מסעדה לטבעונים, גם :)







לחבר טוב שלי הייתה יומולדת.
מכיוון שהייתה לי הזמנה לסקר את קורדליה היפואית של ניר צוק, החלטתי שהפעם אותו חבר יקר ראוי להצטרף אלי לארוחה, בדיוק ביום הולדתו.
בעוד אני מסתכלת על התפריט של קורדליה באתר של מתחם השף ניר צוק, ומנסה להבין מה החבר הטבעוני שלי הולך לאכול שם, נחו עיניי על ביסטרו נועה, שגם היא במתחם, רק שלה מבחינתי היה פלוס אחד גדול במקרה הספציפי:
מסעדת נועה נחשבת ל-VEGAN FRIENDLY. 
במקום ישנה אלטרנטיבה מהותית לטבעוניים/צמחוניים שרוצים לאכול טוב(ומחפשים בנרות אוכל טוב "בחוץ").
במקום קיים תפריט מיוחד עם מפת סימון המסמנת מנות צמחוניות (V) וטבעוניות (T).
בתפריט גם מסמנים מנות ללא גלוטן וללא לקטוז, לרגישים.
שיניתי כיוון והזמנתי מקום ל"נועה ביסטרו".


מה שיפה בנועה ביסטרו, זה שאני יכולתי לאכול אוכל "נורמלי"
(בשרים/חמאה/דגים), והוא חגג את יום הולדתו עם האוכל החביב עליו: ירקות, עוד ירקות, וטופו :)
ברררררר, סליחה, לי באופן אישי טופו עושה צמרמורת :)

אז מה אכלנו, ואיך שילבנו בין האוכל "שלי" לאוכל "שלו"?
לפתיחה הוגשו לנו ירקות כבושים ולחם הבית+חמאה:






יומולדת אי אפשר לחגוג בלי כוס יין. ביקשתי גוורצטרמינר, כי זה מה שהתאים לי לאותו רגע.
הלכנו על לבן של טוליפ, וקצת פרטים עליו, כי הוא היה נהדר:
White טוליפ 2012 מכיל 2 זנים לבנים, שונים באופיים: גוורצטרמינר פירותי, מתובל ומתקתק (70%), וסובניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ (30%).
ענבי הגוורצטרמינר הגיעו מכרם גלעד שבכפר יובל ליד מטולה (גובה 350 מ'), וענבי הסובניון בלאן נבצרו בפלאטו של כרם בן זמרה (גובה 750 מ').
היין יושן במכלי נירוסטה בלבד.
White טוליפ 2012 הוא יין לבן יבש, בעל צבע קש בהיר וארומות פירותיות(גויאבה, אשכולית וליצ'י).
סגנונו הייחודי של היין משתלב בצורה מושלמת עם מגוון מאכלים רחב- החל מסביצ'ה דג רענן, דרך מנות אסיאתיות חריפות, ועד בשרים מתובלים על האש.
אלכוהול: 12.5%
מועד הבציר: אוגוסט 2012.






למנות ראשונות אכלנו כמה מנות מיוחדות וטעימות:

צ׳יגה(מעדן בורגול של אורפאלים)- בורגול מבושל עם מים, מושרה בעגבניות טחונות על קרם עגבניות טבעוני.
מנה עשירה בטעמים, עם מרקם מעניין וטעימה.
מסוג המנות שאומרים: "או, כזו עוד לא אכלתי".



סלט אנדיב בלגי (אגסים, גבינה כחולה, ויניגרט תפוזים ואגוזים מסוכרים).
אני באופן אישי לא מתעלפת על אנדיב, אבל פה, במנה, המתיקות של הפירות והאגוזים המסוכרים ניטרלו לי לגמרי את הטעם של האנדיב, והסלט היה מושלם:



מנה של עגבניות עם אספרגוס הייתה מתובלת נפלא, ואפילו אני, ששלל ירקות זה לא בדיוק מה שאני אזמין במסעדה,
מאד אהבתי:




מנה לא טבעונית, כי גם לי הגיע משהו "טעים" משלי, וכן, שרימפס זה טעים :)
לא מבינה את הטבעונים האלו, בחיי. גם לא את הצמחונים.
שרימפס פלאנצה: שרימפס וקלמארי מוקפצים עם שום שמן זית לימון ועשבי תיבול על מצע קרם עגבניות ופטה מעל.
המנה הייתה מאד מוצלחת, אני מקבלת אותה באהבה גם בלי הפטה:





עוד מנה שהייתה "שלי" ורק שלי, ומזל שהיה מולי טבעוני שלא הייתי צריכה לחלוק אותה איתו:
מורדו ממולא- קבב של עגל צעיר ממולא גבינת עיזים, עם פירה שרוף:




עוד מהאגף הטבעוני, או מאגף חובבי הירקות:
סלט פטריות- פטריות יפניות מיובשות מושרות בויניגרט, עם אורוגולה שמן שומשום וסילאן:
סלט נחמד, לא חידש לי הרבה, אבל הטבעוני אהב אותו, וזה מה שחשוב :)


את מנת הפסטה הזו החזרנו למטבח.
הפרודקטים היו טובים, הפסטה הייתה אל-דנטה, כמו שצריך, אבל משהו במנה היה מעט תפל, ולכן היא חזרה למטבח, וויתרנו עליה.
במקומה קיבלנו עוד מנה של גולת הכותרת של הערב,
מנה שכשאחזור לנועה, ללא ספק תהיה הבחירה הראשונה שלי. 
תכף אספר לכם עליה :)



וזו מלכת הערב:
המנה שמבחינתי ניצחה את הערב הזה, מנה מיוחדת מאד, עם טעם של עוד.
רביולי טחינה גולמית ברוטב זעתר!
מנה נהדרת, מרעננת, משביעה, צבעונית ונפלאה.
היא מתומחרת ב-58 ש"ח, מחיר סביר לגמרי.
בכלל, המחירים של נועה, כמו התפריט שלה, ידידותיים לסביבה :)



עוד מנה בשבילו:
אורז אספרגוס עם טופו ועשבים ירוקים.
לא יודעת, לא נגעתי, לא סובלת טופו, אפילו נגעלת ממנו
(יסלחו לי חובבי הז'אנר).
לא יכולה לחוות דעה חיובית על טופו, גם אם הוא, הטבעוני, אמר שזה טעים.




ואחרונה חביבה בשבילי :)
קציצת דג נהדרת, סגרה לי את הארוחה עם טעמים נפלאים על הלשון.




תוך כדי שאנחנו יושבים ונהנים מהאוכל, שמענו "הילולה" בחוץ.
יפו, כמו יפו, יפה ומפתיעה.
חתונה עברה ליד המסעדה, עם נגנים, בלונים, וחתן וכלה, נרגשים
ובטח מתים לבוא לאכול איתנו :)






בגזרת הקינוחים אכלנו שני קינוחים.
אני על הדברים המושחתים והטובים:



והוא על עוד משהו שאני ממש לא מחבבת, טפיוקה.
לא יודעת למה, הגרגרים המושי האלו לא עושים לי את זה.
מי שכן אוהב, הנה:



מסקנות:
לנועה יש קטע.
המבנה: נכון שיש שם קטע אותנטי, יפואי שכזה, אבל אני הייתי מעבירה איזה צבע על הקירות, כי לפעמים גם זה חלק מהחוויה הכללית, ובאמת הגיע הזמן. לא תמיד נעים לשבת כשלצדנו קירות מתפוררים, עם כל הכבוד לקטע.
חוצמזה, יש היום טיח וצבעים שנותנים את המראה ה"ישן", אבל עם לוק חדש ונעים. 
האוכל: החיבור בין מגוון של טעמים, עם מגוון של הגבלות תזונתיות כאלו ואחרות, מייצרות אפשרות עם כל הטרנדים של היום לקהל מעורב לשבת בשולחן אחד, ולאכול כל אחד מה שמתאים לו ולאהבות הקולינאריות שלו.



ביסטרו נועה
יפת 30,  יפו
טלפון: 03-5184668

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?