דילוג לתוכן הראשי

מתכון צמחוני: סינייה כרובית עם טחינה. מעדן!














יש ימים שבהם העולם מחייך אלי.
זה קורה בעיקר כשאני אוכלת משהו טעים במיוחד :)
זה קרה השבוע, כשהכנתי סינייה כרובית.
היא יצאה כ"כ טעימה, שאני מרגישה שאם אני לא אשתף אתכם, זה יהיה עוול לאנושות.
חוצמזה, קצת מתכונים צמחוניים אף פעם לא הזיקו לאף אחד :)


חשוב!
כדי שהמתכון יצא טעים, חייבים להשתמש בחומרי גלם טובים.
אין חוכמות, יש דברים שבלי חומרי גלם טריים וטובים, הם לא יצאו אותו דבר.
זה אחד מהמתכונים האלו.
המתכון עצמו "זול" להכנה, אז תשקיעו בטחינה ובשמן הזית:





זהו, לעבודה:

חומרים:

4 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס"מ
כרובית אחת גדולה מחולקת לפרחים
טחינה אתיופית(טחינה משומשום מלא), אני השתמשתי בשל משק לין, ממש טעימה.
שמן זית(גם, חשוב שיהיה איכותי, אני משתמשת בשמן זית של שמנא, מאוהבת בו).
פלפל שחור(אני משתמשת בזה של "דורות" שנמצא במקררים, לא בקפואים. תבלינים מעולים!)
מיץ מלימון שלם
שמיר
מלח
שומשום שחור
סומק

אופן הכנה:
בתבנית תנור רגילה שמים נייר אפיה, עליו מפזרים את העגבניות בשכבה אחת.
על העגבניות מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, לכ-20 דקות.
בינתיים מכינים את הכרובית:
שמים את פרחי הכרובית בקערה.
שופכים מעל שמן זית, פלפל שחור ומלח, ומערבבים כך שהכרובית תתעטף בתערובת מכל צדדיה.
בתבנית נוספת שמים נייר אפיה, ומפזרים את הכרובית בשכבה אחת.
אחרי שהוצאנו את העגבניות, מכניסים במקומן את התבנית עם פרחי הכרובית לחצי שעה, עד שמתרככים ומקבלים צבע זהוב.
בזמן שהכרובית בתנור, מכינים טחינה:
מערבבים טחינה גולמית עם מים ומיץ מלימון שלם, עד שהטחינה נוזלית אבל לא מימית. מה שנקרא נוזלית-סמיכה :)
לוקחים פיירקס עגול, מזלפים מעט שמן זית, ומניחים מעל את העגבניות.
מעליהן מניחים את הכרובית:



שופכים מעל הכרובית טחינה בכמות נדיבה, מפזרים שמיר, ועוד שכבה של טחינה.



מפזרים סומק ומעטרים בשומשום שחור.



מכניסים לתנור לכעשר דקות על חום 190.
ככה זה נראה כשזה יוצא מהתנור, הורס!!!


מניחים על צלחת:


מגישים עם כף טחינה גולמית ומעטרים בשמיר:




בתיאבון!!!




מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)