Translate


מתכון צמחוני: סינייה כרובית עם טחינה. מעדן!














יש ימים שבהם העולם מחייך אלי.
זה קורה בעיקר כשאני אוכלת משהו טעים במיוחד :)
זה קרה השבוע, כשהכנתי סינייה כרובית.
היא יצאה כ"כ טעימה, שאני מרגישה שאם אני לא אשתף אתכם, זה יהיה עוול לאנושות.
חוצמזה, קצת מתכונים צמחוניים אף פעם לא הזיקו לאף אחד :)


חשוב!
כדי שהמתכון יצא טעים, חייבים להשתמש בחומרי גלם טובים.
אין חוכמות, יש דברים שבלי חומרי גלם טריים וטובים, הם לא יצאו אותו דבר.
זה אחד מהמתכונים האלו.
המתכון עצמו "זול" להכנה, אז תשקיעו בטחינה ובשמן הזית:





זהו, לעבודה:

חומרים:

4 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס"מ
כרובית אחת גדולה מחולקת לפרחים
טחינה אתיופית(טחינה משומשום מלא), אני השתמשתי בשל משק לין, ממש טעימה.
שמן זית(גם, חשוב שיהיה איכותי, אני משתמשת בשמן זית של שמנא, מאוהבת בו).
פלפל שחור(אני משתמשת בזה של "דורות" שנמצא במקררים, לא בקפואים. תבלינים מעולים!)
מיץ מלימון שלם
שמיר
מלח
שומשום שחור
סומק

אופן הכנה:
בתבנית תנור רגילה שמים נייר אפיה, עליו מפזרים את העגבניות בשכבה אחת.
על העגבניות מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, לכ-20 דקות.
בינתיים מכינים את הכרובית:
שמים את פרחי הכרובית בקערה.
שופכים מעל שמן זית, פלפל שחור ומלח, ומערבבים כך שהכרובית תתעטף בתערובת מכל צדדיה.
בתבנית נוספת שמים נייר אפיה, ומפזרים את הכרובית בשכבה אחת.
אחרי שהוצאנו את העגבניות, מכניסים במקומן את התבנית עם פרחי הכרובית לחצי שעה, עד שמתרככים ומקבלים צבע זהוב.
בזמן שהכרובית בתנור, מכינים טחינה:
מערבבים טחינה גולמית עם מים ומיץ מלימון שלם, עד שהטחינה נוזלית אבל לא מימית. מה שנקרא נוזלית-סמיכה :)
לוקחים פיירקס עגול, מזלפים מעט שמן זית, ומניחים מעל את העגבניות.
מעליהן מניחים את הכרובית:



שופכים מעל הכרובית טחינה בכמות נדיבה, מפזרים שמיר, ועוד שכבה של טחינה.



מפזרים סומק ומעטרים בשומשום שחור.



מכניסים לתנור לכעשר דקות על חום 190.
ככה זה נראה כשזה יוצא מהתנור, הורס!!!


מניחים על צלחת:


מגישים עם כף טחינה גולמית ומעטרים בשמיר:




בתיאבון!!!




מוזמנים לעקוב אחרי foodil