כמעט תמיד אני קונה הרבה יותר ממה שאני צריכה, בעיקר באגף הגבינות.
המגירה של מוצרי החלב אצלי תמיד מפוצצת, ולא פעם אני מוצאת את עצמי "נתקעת" עם גבינות שהתוקף שלהן עומד להסתיים עוד כמה ימים, ואני יודעת שאין סיכוי שאני אצליח לסיים את כולן :)
ברגעים כאלו, אני לוקחת כל מה שיש במקרר, ומאלתרת.
הכי כיף אילתורים :)
הפעם הלכתי על לזניה מבצק פסטה תרד(אל תיבהלו, הוא קנוי, ואפשר למצוא אותו בסופר), עם שתי שכבות של מלית, עגבניות וגבינות, ועם רוטב בשמל, ערמונים ומלח שחור לעיטור.
יצא... נו, אלוהי.
חוצמזה, יש גם תחרות מתכונים של פיראוס, אז מצאתי עוד סיבה להשתולל עם גבינה בולגרית :)
חומרים:
לבצק הפסטה:
או שתכינו לבד, או שהכי פשוט, תעשו כמוני.
תקנו בצק פסטה ירוק(תרד) של מעדנות.
הכנתי איתו כבר רביולי, יצא נהדר, ועכשיו הכנתי איתו את הלזניה.
הוא קל לעבודה, הוא זמין תמיד בפריזר, והוא הרבה יותר טעים מדפי לזניה "יבשים".
למלית העגבניות:
2 כפות שמן זית
בצל אחד קצוץ
קוביה של בזיליקום "דורות"(אם יש בבית בזיליקום טרי, עדיף)
*טיפ: אני תמיד מחזיקה בפריזר את כל הקוביות שיש, כך שאם אין לי במקרה בבית שמיר/צ'ילי/שום/בזיליקום/בצל מטוגן ואחרים, אני אף פעם לא נתקעת.
2 קופסאות של 300 גר' עגבניות מרוסקות
200 מ"ל(כוס) שמנת לבישול 10%
מלח+פלפל
לתערובת גבינות:
500 גרם גבינה לבנה 5%
חצי קופסה גבינה לבנה עם פסטו
150 גרם בולגרית פיראוס
200 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות גבינה צהובה מגורדת(עמק)
לרוטב הבשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
180 מ"ל חלב
כף שמנת לבישול
3 ערמונים
מלח
הוראות הכנה:
מילוי עגבניות:
לשים שמן זית בסיר, ולטגן את הבצל.
להוסיף קוביית בזיליקום, ולערבב עד שמתאחד.
להוסיף 2 קופסות עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, ולבשל כ-20 דקות.
להוריד את הסיר מהאש, ולרסק את התערובת בבלנדר יד שלא יהיו חתיכות.
להחזיר את הסיר לאש קטנה, ולהוסיף בהדרגה את השמנת תוך ערבוב.
ברגע שהצבע הופך אחיד, להוריד מהאש.
מילוי גבינות:
לערבב את כל הגבינות יחד לתערובת חלקה ואחידה ככל האפשר.
אין צורך להמליח, הבולגרית כבר מספקת את הטעם המלוח לתערובת.
הרכבת המנה:
משמנים תבנית מרובעת, 30X30, עם שמן זית או חמאה, ומתחילים לסדר שכבות.
חותכים את הבצק לרצועות כמו בתמונה:
ומרפדים את התבנית בשתי רצועות אחת ליד השנייה.
בסה"כ צריכות להיות ארבע שכבות בצק:
מעל הבצק שמים 2 כפות גדושות של תערובת הגבינה,
ומורחים על כל הבצק הירוק:
מעל שופכים מצקת של רוטב עגבניות, ומשטחים את הרוטב האדום על תערובת הגבינות,
כך שנוצרות שלוש שכבות: ירוקה, לבנה ואדומה:
עושים שלוש שכבות של ירוק-לבן-אדום,
ומניחים שכבת בצק רביעית לכיסוי.
שופכים מלמעלה את רוטב העגבניות שנשאר, ואם נשאר גם מהגבינות, מערבבים את העגבניות והגבינות, ואז מכסים את שכבת הבצק האחרונה.
מלמעלה מפזרים גבינה צהובה ומעט פלפל שחור:
עד שמרגישים שהלזניה שחומה ויציבה.
ככה היא נראית כשהיא יוצאת מהתנור:
לא לחתוך אותה עד שהיא מתקררת!!!
אם לא תתאפקו(כי האמת, זה קשה להתאפק כשהיא יוצאת מהתנור),
ותחתכו כשהיא רותחת, היא תתפרק לכם.
היא חייבת להתקרר מעט ולהתייצב.
ואז...
חותכים פרוסה יפה, ותראו כמה שהיא מקסימה:
החוכמה בהכנת רוטב הבשמל היא ערבוב כל הזמן.
ההכנה שלו מאד פשוטה, אבל חשוב לערבב.
לוקחים את החמאה, וממיסים בסיר על אש קטנה.
כשהחמאה נמסה, מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב(אני עושה את זה עם מטרפה, זה יוצא נפלא).
כשהקמח והחמאה מתאחדים ואין גושים, מחזירים לאש קטנה, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב.
מוסיפים את השמנת ומגרדים ערמון אחד לתערובת, ומערבבים עד הסמכה עדינה.
מורידים מהאש.
מניחים את הלזניה על צלחת הגשה, יוצקים מעל רוטב:
מגרדים מעט מהערמונים, מעטרים עם מלח שחור:
*טיפ: המלחים של 424 משגעים.
כבר בתערוכת האוכל השנה, כשנתקלתי בהם בפעם הראשונה, התלהבתי.
יש מגוון טעמים, מגוון צבעים, ואפילו יש מלח זהב לקישוט.
קיבלתי את המלח השחור להתנסות, ואני מאד נהנית ממנו.
הוא מעטר לי בצורה נפלאה מאכלים בהירים:
קצת על המלח:
"מלח 424" הוא מותג חדש יחסית של מלח בישול גורמה המופק בים המלח.
יש לו ארבע סדרות של מוצרים(סדרה אורגנית, סדרה טבעית ,סדרה אקזוטית וסדרת השף), ו-26 טעמים שונים לבישול ולתיבול, ביניהם: מלח בטעם מעושן, מלח מרלו, מלח בתוספת שבבי זהב, מלח שחור, מלח בתוספת אצות ים, מלח ורוד אורגני ועוד.
מלח 424 הוא מלח אורגני, 100% טבעי, מועשר ב- 21 מינרליים טבעיים, ללא כימיקלים וללא תוספים.
בקיצור, עוד גאדג'ט חביב במטבח שלי, אני חייבת לנסות את זה עם הזהב :)
בתיאבון!!!
מוזמנים לעקוב אחרי foodil
הכל על אוכל ישראלי
הכל על אוכל ישראלי
תגובות
הוסף רשומת תגובה