כל אחד והאהבות שלו.
מוכר לכם המשפט הזה, נכון?
לי יש אהבה אחת קטנה.
זו לא התמכרות, זו פשוט אהבה.
קפה.
חזרתי אתמול מטיול של יומיים לצפון.
בדרך הלוך, עשינו עצירה בקיסריה.
שתיתי קפה הפוך "סביר", והמשכנו לצפון.
הגעתי לחדר במלון, הנחתי את המזוודה בחדר, ורצתי לקבלה לחפש קפה, כזה שפינטזתי עליו כל הדרך לנווה אטיב.
אך אבוי לי!
כפר הנופש שבו שהיתי לא מכיר את המושג "קפה".
בחדר, אמנם היה קומקום חשמלי, אבל הייתה... אבקת קפה!
אני ואבקה? נו, באמת. אין סיכוי.
אפילו בארוחת הבוקר נאלצתי לשתות הפוך ממכונה. אני, חובבת נספרסו ידועה, שלא מתחילה את הבוקר בלי כוס נספרסו מהמכונה האלופה שלי,
סבלתי. בוקר בלי נספרסו הוא לא באמת בוקר :)
יומיים סבלתי בלי הקפה האהוב שלי.
יומיים של געגוע.
חזרתי הביתה, חמישי בלילה.
הדבר הראשון שעשיתי, איך שזרקתי את המזוודה בסלון, הוא קפה אמיתי.
לא סתם "אמיתי", גם הכי חזק שיש, כי יומיים שתיתי כל מיני דברים חלשים/הזויים, שלא מזכירים טעמו של קפה.
אז בחרתי את אחת מהתערובות החדשות והחזקות של נספרסו, קאזאר.
בעצם, בחרתי את החזקה ביותר, דרגה 12 :)
נחתתי על הספה, עם הקפה שלי, ובירכתי את מכונת הנספרסו שלי, שרכשתי לא מזמן :)
בינינו, אין על נספרסו!!!
לכן, כשהוזמנתי לסדנת מתכוני קפה ולהשקת שתי הקפסולות החדשות והחזקות של נספרסו, לא חשבתי פעמיים.
ברור שהלכתי. שאני לא אלך לאירוע שעניינו האהבה הקטנה שלי, קפה? :)
רגע לפני שאני נותנת לכם מתכוני קפה משגעים, קצת על התערובות החדשות, קאזאר ודארקאן:
תחת הקונספט של "מגדירים מחדש את דרגות העוצמה" צצו להן שתי תערובות חדשות ומופלאות בנספרסו:
Nespresso ישראל הוסיפה(לשמחתי הרבה) ל-19 התערובות הקבועות שלה שתי תערובות קפה חדשות: Kazaar ו-Dharkan.
התערובות החדשות הן בדרגת עוצמה של 12 ו-11 בסולם של Nespresso, שהוגדר עד כה עד 10 בלבד(10 זה השחור, הריסטרטו, שהוא מאד חזק).עם השקת תערובות הקפה Kazaar ו-Dharkan החברה מציעה ללקוחותיה 21 תערובות קפה ממקורות שונים בעולם ובדרגות חוזק שונות.
אני באופן אישי מחזיקה בבית שלוש תערובות קבועות:
האהובה, ארפג'יו(הסגולה- דרגה 9)
כשבא לי לונגו, אני הולכת על פורטיסיו לונגו(ירוקה-דרגה 7)
ובלילה, כשאני יושבת מול המחשב, ובא לי קפה, אני שותה את דיקפיאנטו אינטנסו(האדומה, נטולת קפאין, דרגה 7).
מתחת לדרגה 7 מבחינתי זה כבר לא קפה :)
עכשיו גם יש לי את השתיים החדשות, וכשאני צריכה קפה חזק, בעיקר בבוקר, אני פותחת איתן:
תערובת Kazaar הושקה לראשונה כמהדורת מוגבלת ב-2010 כאשר מומחי הקפה של Nespresso עבדו בשיתוף פעולה צמוד עם חוואים בדרום ומרכז אמריקה לפיתוח טעם חדש. כחלק מתהליך הפיתוח, Nespresso יצרה טכנולוגיות חדשות לשימוש בזני רובוסטה, ליצירת קפה משובח. עד כה רק קפה ערביקה טהור נחשב לגורמה. בתערובת זו הרובוסטה ששולב בתערובת מעניק לקפה מרקם חלק יותר, יחד עם פולי הערביקה המשובחים שנותנים מתיקות קלה.
התוצאה המוצלחת הובילה לביקוש עצום בקרב לקוחות Nespresso, שביקשו להשאיר את התערובת באופן קבוע.
תערובת Dharkan הינה תערובת קטיפתית העוברת קלייה ממושכת בטמפרטורות נמוכות. טכניקת קלייה זו חושפת את המאפיינים העוצמתיים של פולי הערביקה המגיעים מאמריקה הדרומית ומאסיה. הקפה המתקבל מהתערובת מתבטא בטעמים של דגנים קלויים ובנגיעות של קקאו מריר, ומשאירים טעם של מרירות עדינה.
אני, אגב, אוהבת את מרירות הקפה, ושותה את הקפה שלי ללא סוכר בכלל.
קפה צריך להרגיש קפה :)
מתכונים מסדנת משקאות הקפה של נספרסו
את הסדנה פתחנו עם שולחן חגיגי ומשגע של פינוקים מתוקים:
מתכון למוקה לאטה
מה צריך?1 קפסולה של קפה מסוג רומא
30 מ"ל של חלב קר
80 מ"ל של חלב חם
אבקת שוקו(כדוגמת שוקולית)
אבקת קקאו לעיטור
אופן ההכנה:
מעטרים את הכוס(לא חובה, אבל זה כ"כ פשוט וכ"כ טעים!)
לוקחים שוקולד למריחה בכפית, ומורחים את פיית הכוס מסביב.
טובלים בצלוחית קוקוס.
טיפ: ניתן לשדרג עם קצפת, ומעליה לעטר עם קקאו.
מעדן אמיתי!
למדנו להכין גם קפה קר משגע, עם התערובות החדשות:
קינוח קפה טריקולד
מה צריך?
קפסולת קפה רומא
שוקולד מריר+לבן+חלב
עוגיית קנטוצ'יני
קוביית גלידונית
סירופ שוקולד
קצפת
אופן ההכנה:
מעטרים כוס קפוצ'ינו שקופה בסירופ שוקולד.
מניחים את השוקולדים משלושת הסוגים בכוס:
מוזגים מנת אספרסו ארוכה:
מניחים עוגיית קנטוצ'יני בכוס:
מוסיפים קוביית גלידונית,
מעטרים בקצפת:
מעל מומלץ לפזר שברי קנטוצ'יני מרוסק:
ולהנות מפינוק נפלא!!!
את תערובות הקפה החדשות ניתן להשיג בחנויות הבוטיק של Nespresso בקניון רמת אביב, בכיכר המדינה, בפתח תקווה (קריית מטלון), במתחם ממילא בירושלים ובבוטיק החדש בגרנד קניון חיפה. כמו כן, ניתן להזמין באמצעות הטלפון, או דרך אתר האינטרנט של נספרסו
מוזמנים לעקוב אחרי foodil
תגובות
הוסף רשומת תגובה