דלג לתוכן הראשי

ריבר. נהר של סושי משגע במיוחד :)






הפעם, אני פותחת את הפוסט עם שיר.
אחד מהשירים שאהבתי מאד בשנים "ההם", בדור אחר :)
Boat On The Rive- Styx
קחו לכם רגע של שלווה נוסטלגית, תדמיינו שאתם על שפת הנהר:


ואז, תתעוררו למציאות. אמנם אתם לא בשום נהר בעולם, אבל אתם יכולים להיות בנהר אחר. 
ברעננה, למשל :)
הנהר של רעננה, או river רעננה, הוא אחד מלא מעט סניפים של הרשת המצליחה.
הוזמנתי לסקור את האוכל במקום, ולהביע את דעתי, ואני משתפת אתכם בחוויות(הטובות) מהארוחה שם.
מה שהיה מאד נכון בארוחה הזו, זו ההזמנה לאכול כ"אורח מהשורה", להזמין את המנות שאני בוחרת, כך שאף אחד לא הכין לכבודי משהו מיוחד(כמו שקורה באירועי בלוגרים), והאוכל שיצא, יצא בדיוק כמו שהוא יוצא לכל סועד אחר. 
קיבלתי תפריט, ובחרתי מה שבא לי לאכול :)



את הארוחה פתחתי עם משקה מעניין, "קופנגן", שהוא משקה מלון-קוקוס. כחובבת קוקוס ידועה, לא ויתרתי. הוא היה נחמד, ופתאום הבנתי שאלו משקאות שעדיף לשתות אותם על אחד החופים בקאריביים, לשם הם יותר מתאימים :)



למנות ראשונות הזמנתי קצת בשר, כי מבחינתי, בשר בהתחלה, באמצע או בסוף הארוחה זה תמיד טוב :)
המנה הייתה מאד טעימה, הטורטיות היו ממש במקום כדי לספוג את נוזלי הרוטב, ושותפי לארוחה ליקק את האצבעות :)
מושו אנטריקוט- נתחי אנטריקוט ובצל צרובים בווק, ברוטב מיסו צ'ילי וטורטיות פריכות:




זו המנה שבעיניי אחת מהמנות המנצחות של הערב.
נכון, זה "רק" סלט, אבל אני, שידועה לא כחובבת סלטים גדולה, לא השארתי ממנו פירור בטטה קריספי :)
התיבול מעולה, הבטטה נהדרת, הבוטנים השתלבו נהדר, וכן, גם סלט צריך לדעת להכין.
שווה שווה שווה- בטוח אזמין אותו שוב בביקור הבא בריבר!
סלט ירוק, שלושה סוגי חסה, ברוטב ויניגרט עם בוטנים וקריספי בטטה מעל:



אני מאר אוהבת סלמון, ודווקא המנה הזו פחות התחברה לי. 
כנראה יותר מדי סויה, שטעמו הדומיננטי השתלט לי קצת על טעמו העדין והנפלא של הסלמון.
קצת פחות סויה, וזו מנה נהדרת.
קוביות סלמון מקורמל ברוטב דבש, סויה ונענע:



צ'או גיו
סיגרים זה תמיד כיף, במיוחד כשהם יוצאים מהקונספט הרגיל של "סיגרי החתונות והבריתות" :)
הרוטב היה נהדר, הסיגרים היו טעימים ומיוחדים, ואני, חובבת אגרול ידועה, נהנתי מהסיגרים האלו מאד.
2 יחידות סיגרים במילוי חזה אווז, כוסברה, נענע וקארי, בליווי רוטב פיקנטי חמצמץ:



למנות העיקריות הזמנו סושי.
נו, הרי אי אפשר לבקר בריבר בלי להזמין סושי!!
למה? ככה!!! 
כי הוא מעלף! תשפטו לבד:



טוב, ת'שמעו, זה היה פשוט אחד מהסושי הכיפיים והטעימים שאכלתי.  רואים שהיד שהכינה את הסושי היא יד מקצועית, שעושה את הסושי עם המון אהבה.
אין לי ספק, כשאני ארצה לאכול סושי טוב, אני הולכת לריבר רעננה.
מאד יפה(שימו לב לעיצובים המהממים),
מאד טרי(אין חוכמות, טריות של חומרי גלם מיד רואים), ומאד טעים.




וסושי חם, שאני מאד מאד אוהבת:



בגזרת המתוקים, טעמנו שניים שסיימו את הארוחה נהדר.
קרם ברולה נפלא, ועוגת גבינה אפויה, שאני מאד מאד אוהבת:



המסקנה שלי מהערב הזה:
סניף רעננה של river מאד נעים, טרי וטעים.
יש מקום בחוץ, יש מקום בפנים, אין בעיות חניה,
וזה כבר פלוס גדול, מבחינתי.
המסקנה והשאלה המתסכלת:
למה אין לי סניף של river בראש העין?
שערורייה!
ריבר בראש העין, ומיד!!! :)
בינתיים, אני אסע לרעננה.
כי אהבתי מאד.
כי יש משהו בנהר הזה, שעושה לי חלומות נעימים על חופשה במזרח ושיט בנהרות מקסימים.
אוויריבר, אני קוראת לזה. אווירה של חופש, עם טעמים נפלאים.
כדאי לכם לנסות.


ריבר-RIVER
אחוזה 282 רעננה
09-8355030


מוזמנים לעקוב אחרי foodil
הכל על אוכל ישראלי

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?