דילוג לתוכן הראשי

איך מכינים דפי אורז ממולאים? דפי אורז עם אבוקדו, מתכון מושלם לאירוח :)














את דפי האורז גיליתי לפני כמה חודשים.
תוך כדי שיטוט במדפי המזון מהמזרח הרחוק בסופר השכונתי, ראיתי אותם.
החלטתי לנסות, כי בעבר טעמתי נפלאים כאלו באחד מהאירועים שהייתי בהם, והחלטתי שאם אני יכולה לגלגל טורטיות ובלינצ'סים, אז למה לא דפי אורז?
הם כ"כ קלים לעבודה, כ"כ יפים לאירוח, כ"כ טעימים וקלילים,
כך שזה פשע לא להכיר אותם :)
יאללה, לעבודה(לא לקטר, זה 10 דקות בקושי!)


הכנת דפי אורז (והפעם במילוי אבוקדו וביצים), 
שלב אחרי שלב

מכינים את המלית:
במקרה הזה הכנתי מלית של סלט אבוקדו וביצים.
החומרים(ל-8 "רולים"):
אבוקדו אחד חתוך לקוביות קטנות
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות
(אפשר לשנות את היחס בין האבוקדו לביצים קשות לפי הטעם, ולשים עוד אבוקדו אחד)
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור
הכנה: 
מערבבים את כל החומרים, מתקנים תיבול, וזהו!

הכנת וגלגול דפי אורז:

ממלאים קערה במי ברז, שקוטרה גדול מקוטר דפי האורז שבהם משתמשים.
פורסים מגבת לספיגת המים.
טובלים את דף האורז בקערה טבילה קצרה, מוציאים, ומניחים על המגבת.
תוך כמה שניות דף האורז הופך לרכרוכי :)
זהו. העבודה כמעט נגמרה!



עכשיו נשאר רק להניח את המלית, לגלגל, ולאכול :)
את המלית מניחים בשליש הקרוב אלינו, תוך השארת רווח מימין ומשמאל:



מקפלים את דף האורז כמו בצילומים:





אוחזים בחלק עם המלית, ומגלגלים:





מניחים את כל הרולים על צלחת:



מכינים את הרוטב:
להשאיר כף שמנת חמוצה בצד לקישוט
לערבב יחד את שאר השמנת החמוצה + עירית קצוצה דק

להגשה:

כדי לעשות את הפסים על הצלחת יש צורך במברשת אפיה מסיליקון:



טובלים את המברשת בשמנת החמוצה ה"נקייה", ומורחים במשיכה אחת לרוחב הצלחת:



לוקחים עגבניות שרי כמספר הרולים, וחותכים להן את הקצוות משני צדדים, כך שיוכלו "לשבת" יציב על הצלחת, וגם לשמש משענת לדפי האורז:


על כל עגבניה מניחים רול:


 מניחים את הרוטב בקצה השני של הצלחת, ומעטרים בפטרוזילה:



מניחים עירית על כל רול:


ומגישים.
נכון שזה מקסים? :)



טיפ: 
אפשר להכין את דפי האורז עם כל מלית שרק עולה על דעתכם.
לא מזמן הכנתי דפי אורז במילוי בשר טחון מתובל עם טחינה, יצא נפלא.
דפי אורז הם דרך מקסימה להכין לאורחים משהו שנראה מקסים ולוקח כמה דקות עבודה.










מוזמנים לעקוב אחרי foodil



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)