אני אוהבת לחפש מתכונים קלים להכנה ולאירוח.
הפעם הלכתי על דלעת ערמונים, שיש לה צורה מקסימה,
במילוי טעים של גבינת חמד.
יופי של מנה לצמחונים, יופי של מנה לאנשי הדיאטות(השתמשתי בחמד 5%), ויופי של מנה להגשה כמנת פתיחה אישית לארוחה חלבית.
איך ממלאים דלעת ערמונים?
בקלות :)
מתכון לדלעת ערמונים במילוי גבינה
מצרכים ל-6 מנות:
3 דלעות ערמונים
חב' גבינת חמד 5%
כף פלפלים קלויים
2 גבעולי בצל ירוק
2 כפות אגוזי קשיו
גרעיני דלעת
כף דבש
שמן זית
מלח(אני השתמשתי במלח שחור)
אופן ההכנה:
חוצים את דלעת הערמונים ל-2 חצאים:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרוקנים את הגרעינים:
מניחים על תבנית צלייה, מזלפים שמן זית ומלח:
ומכניסים לחצי שעה לתנור, עד שהדלעת מתרככת:
בינתיים מכינים את המילוי:
לוקחים חב' גבינת חמד, וקוצצים:
מוסיפים בצל ירוק קצוץ ואת הפלפלים:
שמים הכל בקערה.
מוסיפים אגוזי קשיו קצוצים ודבש, ומערבבים.
מוציאים את הדלעת מהתנור.
ממלאים את חצאי הדלעת כך שתהיה תלולית מהמילוי.
מפזרים מלמעלה מעט גרעיני דלעת ומזלפים עוד קצת שמן זית:
חוזרים על הפעולה עם כל חצאי הדלעת, ומכניסים לתנור לעוד כ-20 דקות:
מוציאים בזהירות לצלחת הגשה:
ונהנים ממנה חלבית-צמחונית-דיאטטית נפלאה!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה