דלג לתוכן הראשי

דלעת ערמונים במילוי גבינה ודברים טובים :) מתכון נפלא לאירוח!














אני אוהבת לחפש מתכונים קלים להכנה ולאירוח.
הפעם הלכתי על דלעת ערמונים, שיש לה צורה מקסימה,
במילוי טעים של גבינת חמד.
יופי של מנה לצמחונים, יופי של מנה לאנשי הדיאטות(השתמשתי בחמד 5%), ויופי של מנה להגשה כמנת פתיחה אישית לארוחה חלבית.

איך ממלאים דלעת ערמונים? 
בקלות :)

מתכון לדלעת ערמונים במילוי גבינה


מצרכים ל-6 מנות:

3 דלעות ערמונים
חב' גבינת חמד 5%
כף פלפלים קלויים
2 גבעולי בצל ירוק
2 כפות אגוזי קשיו
גרעיני דלעת
כף דבש
שמן זית
מלח(אני השתמשתי במלח שחור)


אופן ההכנה:

חוצים את דלעת הערמונים ל-2 חצאים:


  
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרוקנים את הגרעינים:



מניחים על תבנית צלייה, מזלפים שמן זית ומלח:



ומכניסים לחצי שעה לתנור, עד שהדלעת מתרככת:



 בינתיים מכינים את המילוי:

לוקחים חב' גבינת חמד, וקוצצים: 




מוסיפים בצל ירוק קצוץ ואת הפלפלים:


שמים הכל בקערה.
מוסיפים אגוזי קשיו קצוצים ודבש, ומערבבים.
מוציאים את הדלעת מהתנור.
ממלאים את חצאי הדלעת כך שתהיה תלולית מהמילוי.
מפזרים מלמעלה מעט גרעיני דלעת ומזלפים עוד קצת שמן זית:



חוזרים על הפעולה עם כל חצאי הדלעת, ומכניסים לתנור לעוד כ-20 דקות:




מוציאים בזהירות לצלחת הגשה:


ונהנים ממנה חלבית-צמחונית-דיאטטית נפלאה!!!






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.