דילוג לתוכן הראשי

סילבסטר במסעדות: ארוחות סילבסטר 2013, איפה מה וכמה :) חלק א: סילבסטר במרכז



צילום: שונית וייס


איפה אתם חוגגים את הסילבסטר?
אם אתם חובבי אוכל ומסעדות כמוני, אתם בטח יודעים שהמקום הכי כיפי לחגוג את סיום 2013 וכניסת השנה החדשה, 2014, הוא במסעדה טובה, עם אוכל טוב :)
ריכזתי עבורכם מבחר של ארוחות סילבסטר במסעדות, ולכם נשאר רק לבחור!
ואיפה אני חוגגת? עוד לא החלטתי :)


********************************************************************************************

לטבעוניים- טפאסים במשק ברזילי, נווה צדק
---------------------------------------------------


קוקטיילים במשק ברזילי, נווה צדק. צילום: שונית וייס

חוגגים סילבסטר טבעוני במשק ברזילי!
מסעדת משק ברזילי, מסעדה צמחונית-טבעונית-אורגנית, הממוקמת בנווה צדק בתל אביב, מציעה לבוא ולחגוג עמה את ליל הסילבסטר במסגרת ארוחת טפאסים טבעוניות מלווה במוסיקת ג'אז משובחת המנוגנת על ידי הרכב הג'אז של עמוס הופמן וחברים.
בתפריט מגוון רחב של מנות טפאסים חמות וקרות מלוות בפוקצ'ות הנאפות בטאבון המסעדה ומבחר קוקטיילים, יין ושמפניה. 
בין המנות שיוצעו לבחירה מהתפריט: 
פוקצ'ת עשבי תיבול, פוקצ'ת גרעינים, פוקצ'ת טחינה פטריות ועגבניות
אנטי פסטי ירקות כתומים ושום קונפי טחינה גולמית פטריות יער ועגבניות שרי
טופו כבוש באחו בלנקו
חציל על האש עם ערמונים תמרים וחומוסים
ענני כרובית
ירקות שורש על קרם שעועית שחורה
חומוס מסבחה עם סחוג
ים יבשה – סלט אצות ושורשים
סלט שעועית לימה, שומר והדרים
פאתוש- קרעי פוקצ'ה, עגבניות, פלפל קלוי, בצל מוחמץ, עשבי תיבול וצנוברים
כוסמת מונבטת עלים ופקאנים מתובלים
מנות חמות:
שוט של מרק ארטישוק ירושלמי
שוט של מרק כתום עם קרם קשיו
טמפורה ירקות עם רוטב מיסו מתוק
פנג'בי עדשים עם גוואקמולי אבוקדו
3 דים סאם מקמח מלא ממולאים בעלים ברוטב סויה יוזו
סלק ממולא בעדשים בקרם סלק
פרח קישוא בפירות יבשים
עלי בר עונתיים בבצל ושום
בליווי לחמי הבית
לקינוח, שוטים של:
קרם קשיו ושוקולד
קרם קשיו בננות
קרם קשיו וחלבה
טפיוקה
מיני קרמבל ועוד מיני מתוקים קטנים

ארוחת הסילבסטר תוצע לחוגגים החל משעה 21:30 ועד אחרי חצות.
כל מנת טאפאס תוצע במחירים שבין  18-42₪.
פרטים נוספים באתר האינטרנט של המסעדה:
http://www.meshekbarzilay.co.il/
משק ברזילי
רחוב אחד העם 6, נווה צדק, ת"א
טלפון : 03-5166329

********************************************************************************************

חגיגת שנה אזרחית חדשה עם השף יואב בר במאראבו
--------------------------------------------------------------


שף יואב בר, מאראבו. צילום: שחר פליישמן

שף יואב בר יקיים ארוחה חגיגית לציון השנה האזרחית החדשה.
המנות מהן ייהנו הסועדים: מנת פתיחה של מרק קרם כרובית; מנה ראשונה לבחירה של אינטיאס נא עם קרפצ׳יו אבוקדו וקוויאר עדשים שחורות או ניוקי כמהין, פיטריות ושמנת; מנה עיקרית לבחירה של פילה בקר עם טורטליני ורטטוי או פילה מוסר ים עם ארטישוק יהודי או רביולי סלרי עם ירקות קונפי; ומבחר טעימות מתוקות לסיום השנה.
בנוסף, במחיר הארוחה יהיו כלולים: כוס יין, שתייה קלה אחת וכוס שתייה חמה.
אורחי הסבב השני ייהנו גם מכוס קאווה בחצות.
הארוחה תתקיים ביום שלישי 31.12.13, בשני סבבים:
סבב ראשון בשעה 19:00 במחיר של 200 ₪ לאדם.
סבב שני בשעה 21:30 במחיר של 240 ₪ לאדם.
טלפון להזמנות 03-6036666
www.maraboo.co.il 
בית עוז, רחוב אבא הלל 14, רמת גן


********************************************************************************************

חגיגות השנה האזרחית החדשה ב"טרומפלדור 10"
----------------------------------------------------------


דג ים אפוי בתנור- טרומפלדור 10

קוקטייל חורפי חם וחגיגת מנות מיוחדות ומחממות!
בביסטרו "טרומפלדור 10" שברמת השרון יחגגו את השנה האזרחית החדשה בתפריט מיוחד, הכולל אלכוהול ומנות איכותיות ומחממות.
את הערב יפתחו האורחים עם קוקטייל חורפי חם ו-3 מנות ראשונות לזוג:
טרין כבד אווז עם ג'לי יין אדום ותותים; קרפצ'יו תמנון/דג ים עם מלח ים, צ'ימיצ'ורי ועלי מיקרו; ונתח חציל על הגריל עם פסטו, סלסת עגבניות, צ'ילי ורוקט. 

למנה עיקרית יבחר כל סועד באחת מהמנות הבאות:
שוק אווז בבישול איטי עם יין אדום, כרישה, פטריות יער, כוכב אניס ודבש, ברוטב תפוזים, על פירה שורשים; פאייה פירות ים עם שרימפס, קלמארי, מולים, סקאלופ, אורז, זעפרן ,ירקות וחזה אווז; דג ים אפוי בתנור עם ירקות עונה צלויים ברוטב הדרים; או אנטריקוט מיושן על העצם (מנה זוגית).

בתום הארוחה תוגש צלחת טעימות קינוחים לזוג עם שתייה חמה. 
בחצות ירימו כולם ביחד "כוס לחיים".
החגיגה תתקיים במסעדה ביום שלישי, 31 בדצמבר 2013, בשני סבבים:
סבב ראשון 19:00-21:30 - במחיר של 400 ₪ לזוג.
סבב שני 21:30-חצות - במחיר של 440 ₪ לזוג.
טרומפלדור 10, רמת השרון.
לפרטים נוספים והזמנות: 03-5404072

********************************************************************************************

מסעדת ARIA בניצוחו של השף גיא גמזו חוגגת בארוחת שף מוקפדת!
-------------------------------------------------------------------------------


מולים מאסמן, מסעדת ARIA. צילום: בן יוסטר


פתיח הארוחה:
כוס שמפנייה לורן פרייה ברוט שמפיין / קוקטייל Date Manhattan
ראשונות:
Aria plato אוייסטרים, שרימפס חלוט במי ים וסרטן נהרות 
קפוצ'ינו-וולוטה של ארטישוק ירושלמי עם קציפת פורציני וכמהין שחורות
סשימי-פרוסות טונה אדומה עם ויניגרט מנגו, לימון יפני וטרגון
סלט עמלי-סלט של סלקים צבעוניים ועלים ארומטיים, אגוזים מקורמלים וויניגרט שמן אגוזים
נתח קצבים-פרוס rare עם צ'ימיצורי יוזו, כוסברה ושאלוט
עיקריות:
טורטליני-ממולא בגבינת צאן חריפה ורוקט,עם אפונת גינה מזוגג בחמאת שרדונה
מולים-לינגוויני מולים מאסמן עם כוסברה בצל ירוק וג'ינג'ר...
סטייק טונה- צרוב במחבת עםagrodolceעגבניות לחות ושאלוט
Entrecote charolais צרוב בשומן של עצמו עם בורדולז חרדל דיז'ון, חזרת לבנה ועוד.
פילה בקר זוגי- 500 גרם של פילה בקר עם תוספות.
קינוח זוגי לבחירה:
מוס שוקולד חם עם קרם שוקולד לבן וניל וגלידת קפה
בבה או רום תפוז מרציפן עם תות טרי
טארט תפוחים וקסיס עם גלידת וניל ויסקי

הארוחה תתקיים בשני סבבים:
19:00 – 21:00 :  330 ₪ לסועד
21:30 – 24:00 :  400 ₪ לסועד
ARIA- נחלת בנימין 66, תל-אביב.
טלפון  03-5296054

********************************************************************************************

מסעדת השף "וינו סוקה" בסילבסטר יוקרתי עם ברנרד עידן מה-X פקטור!
-----------------------------------------------------------------------------------

בייבי צלעות טלה, וינו סוקה. צילום: יח"צ

ארוחת גורמה של השף ישי אטיאס והופעה של ברנרד עידן:
מסעדת השף הכשרה וינו סוקה בהרצליה פיתוח ממשיכה את המסורת של חגיגות הסילבסטר ומציעה לחגוג את השנה האזרחית החדשה בארוחה גורמה יוקרתית,  עם קוקטייל ושמפניה בחצות.
הארוחה תלווה בהופעה אינטימית של BERNARD SHOW  אשר ריגש עד דמעות את שופטי ה-X פקטור.
בהופעתו יבצע ברנרד ממיטב שירי ארץ ישראל הישנה והטובה.
הערב ייפתח בקוקטייל חגיגי ולאחריו תוגש ארוחת גורמה מלאה בניצוחו של השף ישי אטיאס.
אטיאס בנה תפריט כשר יצירתי במיוחד תוך שהוא עושה שימוש בחומרי גלם המובחרים ביותר כמו בקר מקומי מרמת הגולן, דגי ים טריים וירקות העונה . 
מנות ראשונות (לבחירה):
אסקלופ של  כבד אווז צרוב, בריוש קלוי, איולי, ביצה עלומה ורוטב יין אדום | רביולי גדול במילוי של ברווז שבושל ביין אדום, כוכב אניס ותפוזים מוגש עם פטריות שיטקי ברוטב של דמי גלאס מבושם | סביצ'ה של לוקוס לבן, קוויאר, חציל בלאדי קלוי, זרעי עגבניות, בצלצלי שאלוט, מיקרו עלי כוסברה מתובל בשמן זית חדש ולימון איטלקי | ניוקי תפו"א סגול מוקפצים בשמן זית ראשי באקצ'וי צרובים, מח עצם בקר ופטרוזיליה שום. 
מנות ביניים:
ברולה פטה כבד אווז מקורמל בסוכר דמררה מוגש עם תפוחי גראנד סמיט  מקורמלים ביין אדום לצד קרוסטיני איטלקי 
מנות עיקריות (לבחירה):
טורנדו של פילה בקר מקומי מפלפל, ראש בקצ'וי צרוב, מוגש עם קרם תפו"א ורוטב של יין אדום | Cote De Boeuf נתח של אנטריקוט מקומי צלוי על העצם מוגש עם קרם של ארטישוק ירושלמי שום קונפי ואפונת שלג (מנה זוגית של 600 גרם) | פילה של בר ים , ציר דגים וזעפרן קרם של עגבניות תמר מוגש עם ירקות צלויים | בייבי צלעות של טלה צרובות מוגשות לצד תבשיל טלה ירקות שורש וקוסקוס ביתי. 
קינוחים (לבחירה):
"שכבות שכבות"- קינוח שכבות, בסיס מאפה פאדג' פקאן, מעל קרם שוקולד קרמל, קציפת שקדים מסוכרים, נשיקות מרנג ודפי פילו מקורמלים | קופיפי- קרם אננס מוגש בליווי קרמל פסיפלורה, קרוטוני בננה פריכים ומרנג ליים-יוז'ו | מקארון אקלר |  שטרודל וינאי- בצק שטרודל וינאי קלאסי ודק במילוי תפוחים מקורמלים שיכורים מיין, מוגש בליווי כדור גלידה.
מחיר כרטיס: 800 ₪. ניתן לרכוש מושבים בשולחנות הבר בעלות של 450 ₪ 
מסעדת וינו סוקה(כשר).
גלגלי הפלדה 7, הרצליה פיתוח.
טל': 09-9585779 
www.vinosocca.co.il 

********************************************************************************************

פותחים את השנה ב 'ננה' נווה צדק ת"א
-----------------------------------------------

זביונה שמפניה עם תותים, ננה. צילום: אפיק גבאי

מסעדת ננה שבאחד העם 1 מזמינה אתכם לחגיגת סילבסטר מפוארת עם סעודה הכוללת מנות ספיישל מפתיעות, קאווה\ סנגרייה , לחם הבית עם גבינת ברוצ'ו ביתית ועוד.
בנוסף, תערך הגרלת ארוחת סילבסטר זוגית מבין לקוחות המסעדה בין התאריכים 12-28/12!!!

מסעדת  ננה, ברח' אחד העם 1 בשכונת נווה צדק ת"א מזמינה אתכם לפתוח את השנה האזרחית החדשה באווירה חגיגית במיוחד עם Dj הבית ותפריט סילבסטר מיוחד שמוגש לכם ב-178 ₪ בלבד וכולל 3 מנות גורמה, כוס קאווה או סנגרייה חמה ומנה של לחם הבית עם גבינת ברוצ'ו ביתית בשמן זית ובלסמי. 
סילבסטר בננה רסטו-בר:
על השולחן יין מבעבע / סנגרייה חמה ומנת לחם עם גבינת ברוצ'ו בשמן זית ובלסמי. פרולוג סלט קלמרי, לוביה ותמנון כבושים בשמן זית, שעועית ירוקה ארוכה, פירורי גבינת פטה, אגוזי לוז ופלפל חריף, פאפיוט פטריות  לקט פיטריות ותרד ביין לבן, טימין ופטרוזיליה מוגש לוהט במעטפת נייר, טרטר בסקי טונה אדומה טרייה עם שקדים קלויים, זיתי קלמטה, פלפלים, כוסברה, פולים ירוקים ופלפל חריף. ספיישלים פילה מוסר ים בציפוי גרמולטה לצד גרטן רטטוי פרובנסלי עם רוטב קרם פלפלים, צדפות פאפיוט ברוטב יין לבן, צ'ילי ופטרוזיליה מאודות במעטפת נייר לצד ננה צ'יפס, מלפאטי תרד וריקוטה של הפאפא ג'וזפה ברוטב חמאת מרווה. הדרן קרם זביונה שמפניה מוקצף עם תותים מסוכרים בקינמון וברנדי ושערות מלאכים קריספיות, עוגת נמסיס נימוחה בקרם שנטיל מוקצף וצלחת פטיפורים משתנים.

בין התאריכים 12-28/12 יקבלו הסועדים ב"ננה" שובר השתתפות בהגרלה יחד עם החשבון.
הפרס: ארוחה זוגית על סך 500 שח לערב הסילבסטר ומונית הלוך וחזור!!! (מאזור תל אביב)
רק 178 לסעודת סילבסטר, כולל 3 מנות, כוס קאווה/סנגרייה ולחם הבית
ננה, נוה צדק
שעות פעילות: א'-שבת בין 01:00-12:00
פרטים נוספים באתר הבית: www.nanabar.co.il

********************************************************************************************

"קיוטו" הרצלייה חוגגת סילבסטר ומחלקת הפתעות!
------------------------------------------------------------

קיוטו, הרצליה. צילום: אסף רונן

"קיוטו" הרצלייה חוגגת את הסילבסטר בערב מפנק ומהנה, 
אוכל טוב, אלכוהול, מוזיקה מגניבה והפתעה לקראת חצות.
במסעדת "קיוטו" הרצלייה המתמחה באוכל גורמה בסגנון יפני חוגגים את הסילבסטר עם מנות ספיישל מיוחדות וחגיגיות.
הטבות למעדיפים לחגוג בבית והפתעה לקראת חצות.
בקיוטו הרצלייה חוגגים את הסילבסטר עם מנות ספיישל מפנקות בסגנון יפני, מפנקים באלכוהול, מחלקים הפתעות, וכמובן שלא שוכחים את אלו שחוגגים בבית.
תפריט הספיישל כולל:
סלט שרימפס: 
אטריות שעועית, עגבניות שרי צבעוניות, שרימפס קצוץ, עשבים, ג'ינג'ר וצילי ברוטב קרמל חריף 
42 ₪ 
נאם ממולא בפירות ים: 
פטריות שיטאקה, שרימפס, כוסברה, בזיליקום ונענע
מונח על דף חסה קריספי ועשבים ירוקים
68 ₪
טרטר טונה: 
מוגש על סלט אבוקדו בתיבול ג'ינג'ר, נענע ,כוסברה וטוגראשי
52 ₪ 
קינוח:
דואט מסקרפונה ותותים - קרם מסקרפונה שטרויזל ומניפת תותים טריים 
42 ₪ 
לצד מנות הספיישל  תוכלו ליהנות מתקליטן ומקאווה חינם בחצות.
ההפתעה הגדולה של הערב: לקראת חצות מספר סועדים יזכו בשובר "גיפט כארד" המקנה ארוחה זוגית, שהוחבא מתחת לאחד הכיסאות.
אם אתם דווקא מעדיפים לחגוג את השנה החדשה בבית באינטימיות, מסעדת קיוטו לא שוכחת אתכם ומעניקה הטבה במשלוחים/Take Away:
כל הזמנה מעל 400₪- 2 בירות Sapporo במתנה
כל הזמנה מעל 600₪- בקבוק קאווה במתנה
*מומלץ להזמין מקומות מראש
כתובת:  רח' אריה שנקר 7, הרצליה
טל' 09-9587770
אתר הבית:  www.kyoto.co.il

********************************************************************************************
סילבסטר במסעדת רג'ינה בנווה צדק
------------------------------------------

רג'ינה, נווה צדק

לכל המתלבטים כיצד לחגוג את פתיחת השנה החדשה בימי החורף הקרירים,
מסעדת רג'ינה הכשרה מציעה פתרון אולטימטיבי של ארוחה אינטימית ומחממת!
הסועדים ייהנו מפריט עשיר וביתי הכולל מגוון רחב של מנות מפתות ביניהן:
תפריט מנות ראשונות עשיר הכולל ליבת חצילים קלויים עם טחינת הבית ורימונים, סלט אבוקדו עשיר וסלמון מעושן.
בין המנות העיקריות תוכלו ליהנות מתבשילים שיחממו את הלילה: סינייה קציצות בקר עם טחינה, פילה דניס ונתח של ורד הצלע 300 גר'. 
כל שולחן זוגי בערב השנה החדשה יזכה להטבה מפנקת מהמסעדה- בקבוק קאווה צונן ומבעבע להרמת כוסית.
המסעדה מהווה את המקום המושלם לפתיחת השנה באווירה אינטימית ורומנטית המשלבת עיצוב חמים וביתי.
כתובת: מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב
טלפון להזמנת מקום: 03-7367474
www.reginarest.co.il

********************************************************************************************

מסעדת ח'צאפורי הגרוזינית חוגגת סילבסטר 2013 
----------------------------------------------------------

חינאקלי בשר, חצ'אפורי. צילום: ארז שטר

מסעדת חצ'אפורי מכינה תפריט מיוחד לסילבסטר:
פתיחים
לחם הבית שמוכן במקום עם חמוצים
מנות ראשונות מוגשות למרכז השולחן 
אספנאחי- טפנד תרד מסורתי עם אגוזים וכוסברה
סלט שעועית אדומה –עם בצל סגול ,כוסברה ופטרוזיליה
סלט סלק מסורתי- עם חומץ בן יין וירוקים
עוף ברוטב אגוזים וכוסברה מוגש קר
באטי רול-כבדי עוף עטופים בחזה אווז קריספי על סלסלת עגבניות
מנת ביניים
חינקאלי-כיסוני בצק מבושלים עם בשר 
מנה עיקרית לבחירה
שאוטטרי- סטייק פרגית ממולא פטריות עטוף באנטריקוט מוגש עם פירה
יסאני- שיפודי אנטריקוט במרינדת יין עם שיפוד ירקות על הגריל מוגש עם תפ"א
צ'אנאחי-תבשיל חציל בלדי ממולא בעגל, עגבניות, תפוחי אדמה ועשבי תיבול מוגש עם אורז
בשר עגל מוגש עם תפ"א
כבש בתנור מוגש עם תפ"א
קינוח
פאחלווה- פירות יבשים מטוגנים עם אגוזים על מצע קדאיף וגלידת ווניל
לשתייה ולשמח לבב אנוש 
בקבוק יין גרוזיני או קאווה ושתייה קלה וחופשית כל הערב.
מחירים
לזוג 350 ₪
ליחיד 180 ₪ 
חצ'אפורי, נחלת בנימין 63 ת"א
טלפון: 077-5600978

********************************************************************************************

הערה/הארה: כל המידע בכתבה סופק ע"י המסעדות ואין לי כל אחריות לגבי הפרסומים/המנות/המחירים.
לפני ההזמנה יש לוודא את כל הפרטים לגבי הארוחה במסעדה עצמה :)

והכי חשוב?
שתהיה שנת 2014 טעימה במיוחד!!!

מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)