דלג לתוכן הראשי

ירושלים של פסטיבל טועמים זהב :) חם בירושלים: חמ-שוש של אוכל ויין!!!






לפני קצת יותר משבוע התקיימה תחרות טרהוינו במלון קראון פלאז'ה בירושלים.
עד לשנה זו, לא ניתנה האפשרות לאף אחד "מבחוץ", להיכנס למתחם השיפוט.
השנה, לשמחתי, אושרו קומץ מצומצם של עיתונאים ובלוגרים מענף הקולינריה להיכנס ולראות את השיפוט, ואני הייתי בין המאושרים שזכו להשתתף בחוויה הכ"כ מיוחדת הזו:




תחרות טרהוינו:
3 ימי שפיטת יין, טקס חלוקת פרסים יוקרתי וסיכום עם פסטיבל "טועמים זהב" של היינות שזכו במקומות הראשונים במיתחם הרכבת הראשונה.
TERRAVINO 2013- התחרות היינות והכוהלים הבינלאומית בהפקת "איש הענבים".
חברת איש הענבים מפיקת התחרות נוסדה על מנת לקדם את תרבות היין בישראל ולסייע להציב סטנדרטים של איכות בתחום. 

זכינו לפגוש את איש הענבים עצמו, חיים גן, איש שבמקום דם, לדעתי יין זורם בעורקיו :)



 חיים גן, איש הענבים, הסביר לנו את משנתו:



"תחרות היינות הבינלאומית טרה-וינו שמה לה כמטרה לקדם את תעשיית היין בתוך ישראל ואת יוקרת תעשיית היין הישראלי בעולם. היינות המשתתפים בתחרות מגיעים מעשרות מדינות שונות, ביניהן המדינות המובילות בתעשיית היין העולמית - אמירה ברורה הטומנת בחובה הכרה כלל עולמית בתעשיית היין הישראלית כמעצמת יין בפני עצמה". 

אפרופו עולמית, במתחם השיפוט הורגשה החוויה העולמית, כשלמעלה מ-600 יינות וכהלים הגיעו מכ-40 מדינות ברחבי העולם, ביניהן מעצמות יין מובהקות כמו צרפת, איטליה, ספרד, גרמניה, ארגנטינה, ארה"ב, אוסטרליה ודרום אפריקה:



צוות השופטים מנה כ- 30 טועמי יין מהחשובים בעולם, כשבין השופטים היה השופט ג'ון סאלבי, שמחזיק בתואר הנדיר master of wine, 
שכמותו יש רק ל-300 איש בעולם כולו!!
כבוד :)



ועכשיו, לתכל'ס :)
לראשונה בישראל, יתקיים פסטיבל יין חורפי 
"טועמים זהב בירושלים" 
במתחם התחנה הראשונה (19-21 לדצמבר) במסגרתו ניתן יהיה לטעום מהיינות הזוכים במדליה זהב בתחרות
טרה וינו 2013!!!

מי זכה בטרהוינו, ומה יהיה בפסטיבל?

השנה נשפטו בתחרות יותר מ-600 דוגמאות של יינות וכהלים.
305 מן הדוגמאות התקבלו מישראל והשאר מ -24 מדינות
שונות מרחבי העולם.
סה"כ 13 מדליות 'זהב כפול' הוענקו ליינות, מתוכן 5 מדליות 'זהב כפול' ליינות ישראלים.
כבוד ליין הישראלי!!!

היין הישראלי הטוב ביותר בתחרות:
יקב בן חיים, מיטוס 2005:




לפני כמה חודשים ביקרתי ביקב בן חיים שנמצא בפאתי רמת השרון, ואכן, יש להם יינות מעולים, אין ספק שהזכייה מגיעה להם!!!
בתמונה: איתי בן חיים, היינן הראשי ביקב בן חיים, במהלך השיפוט:



היין הבינלאומי הטוב ביותר בתחרות:
Zemlia Himno, bicentenario, malbec 2010 argentina 

חמישה יינות ישראליים שזכו ב"מדליית על" – זהב כפול:
יקב אור הגנוז, שמאי, קברנה סוביניון 2011
יקב אמפורה, מקורה, מרלו-ברברה 2008
יקב בן חיים, מיתוס 2005
יקב ברקן, אלטיטיוד + 720, קברנה סוביניון 2009
יקב רמת הגולן, קברנה סוביניון, ירדן 2008

היינות הזוכים בתחרות TERRAVINO 2013 יזכו לחשיפה ראשונה באירוע מקסים של פסטיבל יין חורפי "טועמים זהב בירושלים" שיתקיים במתחם התחנה הראשונה בסוף השבוע האחרון של חמשושלים- 19-21/12/13.
לשם שינוי, הסופ"ש יהיה חם בירושלים!! :)
האירוע הראשון מסוגו בישראל יציע במהלך שלושת ימי הפסטיבל טעימות ממגוון המשקאות שהשתתפו בתחרות וזכו במדליות. להשלמת החוויה, כל כרטיס מקנה מנה או הטבה בשווי 25 ₪ לאחת המסעדות במתחם התחנה הראשונה. 

חשוב: מתחם התחנה בירושלים מקורה!

המסעדות שמשתתפות:

הבזאר הקולינרי בתחנה הראשונה בירושלים-מקום כיפי ומומלץ!!!
הבזאר הוא מיזם שתוכנן והוקם ע"י השף ניר צוק, שלא מזמן ביקרתי במסעדת "נועה" שלו ביפו.
מוזמנים לקרוא על "נועה" כאן :)
הבזאר הקולינרי שבמתחם התחנה הראשונה בירושלים משלב מפגש של קולינריה, תרבות וחווית בילוי ייחודית. 
ביוזמה וליווי של שף ניר צוק, הבזאר הקולינארי הוא שוק מקורה וכשר, דינאמי וחדשני.
הבזאר הקולינארי פועל משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הקטנות של הלילה, כאשר כל מבקר במקום יכול ליהנות ממגוון מפתיע ומשובח של תוצרת איכותית שנבחרה בקפידה על ידי צוק עצמו, בדגש על value for money.
הסתובבנו, טעמנו, חגגנו, וכמו תמיד, שווקים תמיד עושים לי שמח, ומתחמים קולינאריים גם :)



כ-12 דוכנים קבועים ומתחלפים מציעים ממיטב התוצרת המקומית, ומנוהלים ע"י בעלי מקצוע מצטיינים בתחומם.
הבזאר הקולינרי מציע חגיגה של טעמים וצבעים, ואני ממליצה על ביקור אצל "ששון ושמחה", אוכל ביתי וכיפי!!



שעות פעילות הבזאר הקולינארי:  
בימים א'-ה': משעה 7:00 עד חצות.
יוםו': מ-7:00 ועד שעה לפני כניסת השבת. 
מוצ"ש: עד חצות. כשר.

פינצ'ו-טאפס בר
מסעדת טאפס ייחודית המשלבת טעמים מהמטבח הספרדי-לטיני. 
בפינצו' תוכלו להינות משובר בגובה 25 ₪ לבחירה חופשית מתוך התפריט. 

פרש קיטצ'ן
פרש קיטשן היא רשת בתי קפה שבבסיסה מטבח מודרני המשלב לייף סטייל, בריאות וטריות. בית הקפה נותן  מענה לאלו המחפשים אוכל טעים, טרי, מרענן ובריא הנשען ברובו על חומרי גלם מקומיים ושילובים מיוחדים.
בפרש קיטצ'ן תוכלו ליהנות משובר בגובה 25 ₪ לבחירה חופשית מתוך התפריט.

מסעדת אדום
מוסד אוכל ירושלמי ותיק ומטבח עולמי המתמחה בפירות ים ודגים טריים, מנות שף מאיטליה וצרפת. בדוכן האוכל שיוקם במיוחד עבור באי הפסטיבל תוכלו להנות מנקניקיות שמנמנות בלחמניה או משובר בגובה 25 ש"ח לבחירה חופשית מתוך התפריט המיוחד שבדוכן.

קפה לנדוור
האוכל הלנדוורי הוא איטלקי ים תיכוני, המתעדכן מדי עונה ושואב השראה מהמקומות הקלאסיים, הנחשבים והעכשוויים.
מבקרי הפסטיבל יוכלו ליהנות ממנה ראשונה לבחירה: כרובית, טאבולה, חציל, פוקצ׳טה.



פסטיבל "טועמים זהב"


שעות פתיחה: 

יום חמישי- 19/12/13 | 18:00-01:00
יום שישי- 20/12/13 | 14:00-01:00
יום שבת- 21/12/13 | 18:00-01:00

כרטיסים במכירה מוקדמת: 100 ₪. 
כרטיסים בקופות: 125 ₪. 
כרטיסים לחיילים וסטודנטים עם הצגת תעודת מזהה: 100 ₪.



אני מאחלת לכולכם סופ"ש מקסים בירושלים, והנאה בפסטיבל מהאוכל והיינות המעולים!!!




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?