דלג לתוכן הראשי

מלון מושלם לחופשה בצפון, רגע לפני שהשלג יורד :)






נובמבר. 

חודש היומולדת שלי.
הוזמנתי למלון כפר גלעדי בצפון. 
איזו הפתעה נעימה חיכתה לי כשהסתבר שהביקור במלון "נופל" בדיוק על סופ"ש היומולדת שלי.
אני הייתי על סופ"ש, אבל אם בא לכם אמצע שבוע, יש גם חווית קונספט הכול כלול, מאד שווה ומיוחדת!!!
(פרטים מלאים לגביה בחלקו התחתון של הפוסט):

החוויה כרגע מוצעת לקבוצות(ובעתיד גם ליחידים), הכל כלול בנובמבר-דצמבר(באמצע השבוע בלבד).
אבל אני בסופ"ש יומולדת, אז לא אכפת לי כלום.
יהייייי!!!




מלון כפר גלעדי ממוקם בגליל העליון, מול הרי גולן והר חרמון, למרגלות הרי נפתלי ומשקיף על עמק החולה. 

לרשות אורחי המלון לובי מחודש, בר עשיר, עמדות אינטרנט ואינטרנט אלחוטי חופשי בלובי המלון, ובריכת שחייה חצי אולימפית מקורה ומחוממת עם נוף פנורמי לחרמון, שמאד נהנינו להשתכשך בה :)
יש בריכת שחייה חיצונית(סגורה בחורף), חדר כושר משופץ, ספא, בית כנסת, ואולמות לכנסים ואירועים.

הנוף:
כל האטרקציות, אתרי הטבע והבילוי של הגליל העליון במרחק נגיעה, ואנחנו הרי יודעים כמה הוא יפה, הגליל העליון:



כדי לחוות קצת מהנופים המשגעים יצאתי לטיול טרקטורונים משגע במיוחד עם "טרקטורוני כפר יובל"
מומלץ בחום!!! 
מדריך מקצועי, טיול נעים ומאתגר, כיף אמיתי!!!





שבוע וחצי לפני הביקור במלון כפר גלעדי התארחתי בכפר נופש אחר בקרבת מקום. היה מאכזב :(
קיוויתי שבכפר גלעדי תהיה לי חוויה אחרת, לפחות טעימה יותר.
מבחינתי, הפינוק באירוח, מעבר לחדר שצריך להיות נעים ונקי להפליא, עם פסיליטי'ז ברמה סבירה פלוס, זה האוכל.

האוכל:
אגב אוכל, לאורך החורף יוגשו בחדר האוכל של מלון כפר גלעדי מנות חורפיות אשר יבושלו על פתיליות "ממש כמו פעם" אך עם טוויסט עדכני. 
לשמחתי הענקית, האוכל במלון כפר גלעדי היה הרבה מעל לציפיותיי.
השף של המלון, אריק ז'ינו, הוא חצי עירקי וחצי מרוקאי, מה שמבטיח בישול עם הרבה "בית".
השף אריק ז'ינו בנה תפריט מיוחד לחורף הישראלי שכולל מגוון מנות ביתיות משודרגות כגון קדרות בשר ושורשים בבישול ארוך, ממולאים, מרקים חורפיים- קובה סלק(אני מטורפת על קובה סלק!!!), קובה במיה , תבשיל צוואר טלה עם ארטישוק ירושלמי, אוסבוקו עגל עם פטריות שמפניון, עלי גפן ממולאים באורז ועוד. 
אריק ז'ינו מבשל טוב, בהתחייבות שלי!!! :)
אם האוכל טוב, זה כבר מעלה לי את מצב הרוח ואת תחושת הפינוק הכללית.
הייתי אורחת המלון, אך הייתי כאורחת מן המניין. 
אף אחד לא נתן לי יחס מיוחד, או אוכל מיוחד.
אכלתי עם כלל האורחים(המלון היה מלא עד אפס מקום!), ונהנתי מכל רגע.
את הסקירה אני אתחיל עם האוכל, דווקא, כי באמת מאד אהבתי את המלון הכפרי/קיבוצי עם האוכל הטעים(התמונה ההיסטורית מקירות חדר האוכל):



מנות עיקריות טעימות להפליא, עם דגש על "ביתי":








הפלפל הממולא היה טעים מאד :)










הסלטים היו רעננים, מגוונים, וטעימים מאד, וכללו גם אנטיפסטי וסלטים מיוחדים, כמו סלט עם ענבים אדומים:



בר סלטים להרכבה עצמית:



בחדר האוכל וגם בחדרים יש תמונות מימיו הראשונים של הקיבוץ, תפאורה מאד יפה ומרגשת, במיוחד כשסיפרו לי את הסיפורים מאחורי התמונות:




מבחר גדול של גבינות ודגים, שלא מבייש מלון חמישה כוכבים:



גם הקינוחים היו מעולים!! כן, גם הפרווה :)
הפתיעו לטובה. לגמרי.







ציון לחדר האוכל של מלון כפר גלעדי: משובב נפש, וממש לא מזכיר בשום דרך "חדר אוכל של קיבוץ" של פעם :)

החדרים:
אין מה להגיד, חדרים מקסימים, נוחים, משודרגים, נקיים מאד.
הסביבה נעימה ומזמינה.
מחוץ לחדר יש "מרפסת משותפת", שאפשר לשבת בה בכיף:



בחדר שלי היו שתי טלוויזיות, אחת באגף ההורים ואחת באגף הילדים.
הטלוויזיות שטוחות, כמובן, וקיר חוצץ בחדר, עליו נמצאות הטלוויזית:



החדר משופץ ונעים, פרקט לבן, ומיטה נוחה :)



חדר האמבטיה:

יש חדרים עם מקלחון(ענק!!!), ויש חדרים עם אמבטיות מפנקות.
בחדרים שבקומת הקרקע יש אמבטיות+מקלחון:



אני הייתי בקומה הראשונה, היה לי מקלחון בלבד, אבל הוא היה כזה גדול וכזה נוח, כך שלא הפריע לי שאין אמבטיה:)
איך אני מסכמת את חוויית היומולדת שלי במלון כפר גלעדי? 
במילה אחת:
תענוג!!!

רגע לפני השלג, או ברגע שהוא יגיע(איפה החורף????)
פרגנו לעצמכם חופשה בצפון.
במלון כפר גלעדי, ברור :)

להזמנת חופשה: 
האתר של מלון כפר גלעדי

מלון כפר גלעדי
טלפון: 04-6900000



עוד קצת על חוויות החורף במלון:

חווית קונספט הכול כלול במלון כפר גלעדי
----------------------------------------------
בתוכנית:
ארוחת בוקר משודרגת.
ארוחת צהריים קלילה ומפנקת הכוללת מרקים חמים ומיוחדים.
ארוחת ערב איכותית בניחוח גלילי הכוללת מבחר של משקאות תוססים,בירות ויין הבית.
קבלת פנים ביום ההגעה
כל יום הפתעה נעימה ומתוקה לפני השקיעה- קפה ועוגה:
קפה ועוגה שחור ולבן : העוגות התחפשו לשחור ולבן בתוספת גלידה ביתית
קפה ועוגה וינאי : תחנת שטרודל ביתית
קפה ועוגה קרנבל – קרנבל ברזילאי
קפה ועוגה בסגנון שנות העשרים – מבוסס על תחנות תה של פעם, ועוגות מזרחיות
בכל ערב מופע בידור לכל המשפחה .
במהלך השהייה ישולב:
1. חצי יום טיול לגליל העליון – הכולל ביקור ביקב בוטיק, מדריך מטעם המלון.
2. סיור מרתק למוזיאון השומר המחודש.
3. סיור מודרך לסליקים הסודיים ולבית הראשונים.
4. סיור בפארק הוולקני.
5. * למזמינים 4 לילות – אגמון החולה / צוק מנרה / חרמון בעונה.

מפגש סופרים לאורך החורף
-------------------------------
במספר סופי שבוע במלון ייערכו נופשים סיפרותיים חורפיים המתאימים גם להורים ולילדים. המפגש הראשון יתקיים עם הסופר חיים באר –סודות מחדר הכתיבה וסוף שבוע עם הסופרת מיריק שניר – מפגש לכל המשפחה עם ספריה ויצירותיה.

אירועי שנטי
------------------
לאורך החורף יתקיימו אירועי שנטי  לקבוצות אשר כוללים אירוע ייחודי בבריכה, רחצה לילית, טעימות  מטיפולי הספא וחליטות תה מעולות.

אטרקציה במתנה
-------------------
לאורך החורף תוצע אטרקציה חורפית אחת לאורחי המלון כחלק מהאירוח המפנק וכלולה במחיר החדר: כניסה לאתר החרמון, כניסה למרכז קנדה כולל החלקה על הקרח עלייה ברכבל בצוק מנרה וכניסה לאגמון החולה.

מדריך טיולים
-----------------
בקבלת הפנים ישנו מדריך טיולים שממליץ ומסביר על מסלולי טיולים באזור ועל אטרקציות מיוחדות לאורחי המלון.

בקיצור, נכון בא לכם גם? :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?