דילוג לתוכן הראשי

מלון מושלם לחופשה בצפון, רגע לפני שהשלג יורד :)






נובמבר. 

חודש היומולדת שלי.
הוזמנתי למלון כפר גלעדי בצפון. 
איזו הפתעה נעימה חיכתה לי כשהסתבר שהביקור במלון "נופל" בדיוק על סופ"ש היומולדת שלי.
אני הייתי על סופ"ש, אבל אם בא לכם אמצע שבוע, יש גם חווית קונספט הכול כלול, מאד שווה ומיוחדת!!!
(פרטים מלאים לגביה בחלקו התחתון של הפוסט):

החוויה כרגע מוצעת לקבוצות(ובעתיד גם ליחידים), הכל כלול בנובמבר-דצמבר(באמצע השבוע בלבד).
אבל אני בסופ"ש יומולדת, אז לא אכפת לי כלום.
יהייייי!!!




מלון כפר גלעדי ממוקם בגליל העליון, מול הרי גולן והר חרמון, למרגלות הרי נפתלי ומשקיף על עמק החולה. 

לרשות אורחי המלון לובי מחודש, בר עשיר, עמדות אינטרנט ואינטרנט אלחוטי חופשי בלובי המלון, ובריכת שחייה חצי אולימפית מקורה ומחוממת עם נוף פנורמי לחרמון, שמאד נהנינו להשתכשך בה :)
יש בריכת שחייה חיצונית(סגורה בחורף), חדר כושר משופץ, ספא, בית כנסת, ואולמות לכנסים ואירועים.

הנוף:
כל האטרקציות, אתרי הטבע והבילוי של הגליל העליון במרחק נגיעה, ואנחנו הרי יודעים כמה הוא יפה, הגליל העליון:



כדי לחוות קצת מהנופים המשגעים יצאתי לטיול טרקטורונים משגע במיוחד עם "טרקטורוני כפר יובל"
מומלץ בחום!!! 
מדריך מקצועי, טיול נעים ומאתגר, כיף אמיתי!!!





שבוע וחצי לפני הביקור במלון כפר גלעדי התארחתי בכפר נופש אחר בקרבת מקום. היה מאכזב :(
קיוויתי שבכפר גלעדי תהיה לי חוויה אחרת, לפחות טעימה יותר.
מבחינתי, הפינוק באירוח, מעבר לחדר שצריך להיות נעים ונקי להפליא, עם פסיליטי'ז ברמה סבירה פלוס, זה האוכל.

האוכל:
אגב אוכל, לאורך החורף יוגשו בחדר האוכל של מלון כפר גלעדי מנות חורפיות אשר יבושלו על פתיליות "ממש כמו פעם" אך עם טוויסט עדכני. 
לשמחתי הענקית, האוכל במלון כפר גלעדי היה הרבה מעל לציפיותיי.
השף של המלון, אריק ז'ינו, הוא חצי עירקי וחצי מרוקאי, מה שמבטיח בישול עם הרבה "בית".
השף אריק ז'ינו בנה תפריט מיוחד לחורף הישראלי שכולל מגוון מנות ביתיות משודרגות כגון קדרות בשר ושורשים בבישול ארוך, ממולאים, מרקים חורפיים- קובה סלק(אני מטורפת על קובה סלק!!!), קובה במיה , תבשיל צוואר טלה עם ארטישוק ירושלמי, אוסבוקו עגל עם פטריות שמפניון, עלי גפן ממולאים באורז ועוד. 
אריק ז'ינו מבשל טוב, בהתחייבות שלי!!! :)
אם האוכל טוב, זה כבר מעלה לי את מצב הרוח ואת תחושת הפינוק הכללית.
הייתי אורחת המלון, אך הייתי כאורחת מן המניין. 
אף אחד לא נתן לי יחס מיוחד, או אוכל מיוחד.
אכלתי עם כלל האורחים(המלון היה מלא עד אפס מקום!), ונהנתי מכל רגע.
את הסקירה אני אתחיל עם האוכל, דווקא, כי באמת מאד אהבתי את המלון הכפרי/קיבוצי עם האוכל הטעים(התמונה ההיסטורית מקירות חדר האוכל):



מנות עיקריות טעימות להפליא, עם דגש על "ביתי":








הפלפל הממולא היה טעים מאד :)










הסלטים היו רעננים, מגוונים, וטעימים מאד, וכללו גם אנטיפסטי וסלטים מיוחדים, כמו סלט עם ענבים אדומים:



בר סלטים להרכבה עצמית:



בחדר האוכל וגם בחדרים יש תמונות מימיו הראשונים של הקיבוץ, תפאורה מאד יפה ומרגשת, במיוחד כשסיפרו לי את הסיפורים מאחורי התמונות:




מבחר גדול של גבינות ודגים, שלא מבייש מלון חמישה כוכבים:



גם הקינוחים היו מעולים!! כן, גם הפרווה :)
הפתיעו לטובה. לגמרי.







ציון לחדר האוכל של מלון כפר גלעדי: משובב נפש, וממש לא מזכיר בשום דרך "חדר אוכל של קיבוץ" של פעם :)

החדרים:
אין מה להגיד, חדרים מקסימים, נוחים, משודרגים, נקיים מאד.
הסביבה נעימה ומזמינה.
מחוץ לחדר יש "מרפסת משותפת", שאפשר לשבת בה בכיף:



בחדר שלי היו שתי טלוויזיות, אחת באגף ההורים ואחת באגף הילדים.
הטלוויזיות שטוחות, כמובן, וקיר חוצץ בחדר, עליו נמצאות הטלוויזית:



החדר משופץ ונעים, פרקט לבן, ומיטה נוחה :)



חדר האמבטיה:

יש חדרים עם מקלחון(ענק!!!), ויש חדרים עם אמבטיות מפנקות.
בחדרים שבקומת הקרקע יש אמבטיות+מקלחון:



אני הייתי בקומה הראשונה, היה לי מקלחון בלבד, אבל הוא היה כזה גדול וכזה נוח, כך שלא הפריע לי שאין אמבטיה:)
איך אני מסכמת את חוויית היומולדת שלי במלון כפר גלעדי? 
במילה אחת:
תענוג!!!

רגע לפני השלג, או ברגע שהוא יגיע(איפה החורף????)
פרגנו לעצמכם חופשה בצפון.
במלון כפר גלעדי, ברור :)

להזמנת חופשה: 
האתר של מלון כפר גלעדי

מלון כפר גלעדי
טלפון: 04-6900000



עוד קצת על חוויות החורף במלון:

חווית קונספט הכול כלול במלון כפר גלעדי
----------------------------------------------
בתוכנית:
ארוחת בוקר משודרגת.
ארוחת צהריים קלילה ומפנקת הכוללת מרקים חמים ומיוחדים.
ארוחת ערב איכותית בניחוח גלילי הכוללת מבחר של משקאות תוססים,בירות ויין הבית.
קבלת פנים ביום ההגעה
כל יום הפתעה נעימה ומתוקה לפני השקיעה- קפה ועוגה:
קפה ועוגה שחור ולבן : העוגות התחפשו לשחור ולבן בתוספת גלידה ביתית
קפה ועוגה וינאי : תחנת שטרודל ביתית
קפה ועוגה קרנבל – קרנבל ברזילאי
קפה ועוגה בסגנון שנות העשרים – מבוסס על תחנות תה של פעם, ועוגות מזרחיות
בכל ערב מופע בידור לכל המשפחה .
במהלך השהייה ישולב:
1. חצי יום טיול לגליל העליון – הכולל ביקור ביקב בוטיק, מדריך מטעם המלון.
2. סיור מרתק למוזיאון השומר המחודש.
3. סיור מודרך לסליקים הסודיים ולבית הראשונים.
4. סיור בפארק הוולקני.
5. * למזמינים 4 לילות – אגמון החולה / צוק מנרה / חרמון בעונה.

מפגש סופרים לאורך החורף
-------------------------------
במספר סופי שבוע במלון ייערכו נופשים סיפרותיים חורפיים המתאימים גם להורים ולילדים. המפגש הראשון יתקיים עם הסופר חיים באר –סודות מחדר הכתיבה וסוף שבוע עם הסופרת מיריק שניר – מפגש לכל המשפחה עם ספריה ויצירותיה.

אירועי שנטי
------------------
לאורך החורף יתקיימו אירועי שנטי  לקבוצות אשר כוללים אירוע ייחודי בבריכה, רחצה לילית, טעימות  מטיפולי הספא וחליטות תה מעולות.

אטרקציה במתנה
-------------------
לאורך החורף תוצע אטרקציה חורפית אחת לאורחי המלון כחלק מהאירוח המפנק וכלולה במחיר החדר: כניסה לאתר החרמון, כניסה למרכז קנדה כולל החלקה על הקרח עלייה ברכבל בצוק מנרה וכניסה לאגמון החולה.

מדריך טיולים
-----------------
בקבלת הפנים ישנו מדריך טיולים שממליץ ומסביר על מסלולי טיולים באזור ועל אטרקציות מיוחדות לאורחי המלון.

בקיצור, נכון בא לכם גם? :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)