דלג לתוכן הראשי

מתכון לוריניקס עם דובדבנים של מריה מ"רויאל שף". מרוסיה באהבה :)













זאת ללא ספק מנה מנצחת.
הטעם ישאר אצלי עוד הרבה זמן.
הבטחתי למריה פיסנץ, המתמודדת שמייצגת את הצד הרוסי בסדרת הריאלטי "רויאל שף" בערוץ יס קומדי(ערוץ 15 בשלט), שאחזור ל"באבא יאגה", המסעדה שלה, כדי לאכול את המנה הזו שוב. ושוב. ושוב.
הוזמנתי לחוות את המטבח הרוסי של מריה פיסנץ, השפית של "באבא יאגה", בזכות השתתפותה בריאלטי החדש והמצוין של YES, "רויאל שף".
כמכורה לריאלטי הקודם של יס קומדי, "לה לה לנד", שיערתי ש"רויאל שף" תהיה סדרת ריאלטי לא פחות טובה, אם לא יותר. בכל זאת, אוכל תמיד עושה לי שמח :)





מתכון לוריניקס דובדבנים של מריה פיסנץ
("באבה יאגה")



חומרים לבצק:



ק"ג קמח
400 מ"ל מים
ביצה אחת
כפית מלח

להכנת הוריניקס:

דובדבנים חמוצים - מפשירים אותם ומשרים בסוכר ל-4 שעות  
לפחות 2 כוסות סוכר ל-2 ק"ג דובדבנים



מרדדים את הבצק:









חותכים אותו לעיגולים:





ממלאים בדובדבן
(צריך לסחוט את הדובדבן לפני שמכניסים לתוך הבצק, הנוזל יכול לגרום לבצק להתפרק בזמן הבישול)



 וסוגרים בצורת ירח:





מהדקים היטב את הקצוות:






את הכיסונים מכניסים לתוך מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות:



ממיסים במחבת חמאה צהובה, מוסיפים סוכר.
לתוך הרוטב הקרמלי מוסיפים את כיסוני הדובדבנים.



מטגנים כ 3 דקות.
מגישים חם, ומתענגים!!!
המנה מוגשת בליווי שמנת חמוצה וסוכר.
מריה הגישה לנו שני סוגי וריניקי:
הדובדבנים, ותפוחי אדמה, שגם עליו עפתי.



תאמינו לי, שווה להגיע ולטעום!
(לבאבא יאגה יש עסקיות שוות, הוריניקי מופיע כמנה ראשונה בתפריט העסקיות)
מושלם!!!!




תודה לסדרה "רויאל שף" שבזכותה יצא לי להכיר את "באבה יאגה" ואת המטעמים של מריה :)






רויאל שף משודרת בימים א'-ה', בשעה 20.30, בערוץ 15 בשלט(יס קומדי).
כדאי לכם, צחוקים עם טעם :)



באבה יאגה
רחוב הירקון 12 תל אביב
טלפון להזמנות: 03-5175179






מוזמנים לעקוב אחרי foodil







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.