דילוג לתוכן הראשי

מתכון לוריניקס עם דובדבנים של מריה מ"רויאל שף". מרוסיה באהבה :)













זאת ללא ספק מנה מנצחת.
הטעם ישאר אצלי עוד הרבה זמן.
הבטחתי למריה פיסנץ, המתמודדת שמייצגת את הצד הרוסי בסדרת הריאלטי "רויאל שף" בערוץ יס קומדי(ערוץ 15 בשלט), שאחזור ל"באבא יאגה", המסעדה שלה, כדי לאכול את המנה הזו שוב. ושוב. ושוב.
הוזמנתי לחוות את המטבח הרוסי של מריה פיסנץ, השפית של "באבא יאגה", בזכות השתתפותה בריאלטי החדש והמצוין של YES, "רויאל שף".
כמכורה לריאלטי הקודם של יס קומדי, "לה לה לנד", שיערתי ש"רויאל שף" תהיה סדרת ריאלטי לא פחות טובה, אם לא יותר. בכל זאת, אוכל תמיד עושה לי שמח :)





מתכון לוריניקס דובדבנים של מריה פיסנץ
("באבה יאגה")



חומרים לבצק:



ק"ג קמח
400 מ"ל מים
ביצה אחת
כפית מלח

להכנת הוריניקס:

דובדבנים חמוצים - מפשירים אותם ומשרים בסוכר ל-4 שעות  
לפחות 2 כוסות סוכר ל-2 ק"ג דובדבנים



מרדדים את הבצק:









חותכים אותו לעיגולים:





ממלאים בדובדבן
(צריך לסחוט את הדובדבן לפני שמכניסים לתוך הבצק, הנוזל יכול לגרום לבצק להתפרק בזמן הבישול)



 וסוגרים בצורת ירח:





מהדקים היטב את הקצוות:






את הכיסונים מכניסים לתוך מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות:



ממיסים במחבת חמאה צהובה, מוסיפים סוכר.
לתוך הרוטב הקרמלי מוסיפים את כיסוני הדובדבנים.



מטגנים כ 3 דקות.
מגישים חם, ומתענגים!!!
המנה מוגשת בליווי שמנת חמוצה וסוכר.
מריה הגישה לנו שני סוגי וריניקי:
הדובדבנים, ותפוחי אדמה, שגם עליו עפתי.



תאמינו לי, שווה להגיע ולטעום!
(לבאבא יאגה יש עסקיות שוות, הוריניקי מופיע כמנה ראשונה בתפריט העסקיות)
מושלם!!!!




תודה לסדרה "רויאל שף" שבזכותה יצא לי להכיר את "באבה יאגה" ואת המטעמים של מריה :)






רויאל שף משודרת בימים א'-ה', בשעה 20.30, בערוץ 15 בשלט(יס קומדי).
כדאי לכם, צחוקים עם טעם :)



באבה יאגה
רחוב הירקון 12 תל אביב
טלפון להזמנות: 03-5175179






מוזמנים לעקוב אחרי foodil







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.