דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט, 2013

מאיר אדוני, מיקה שרון ואביב משה. חגיגה קולינארית בטיסות יונייטד לארה"ב, וגם אינטרנט אלחוטי!!!

הוזמנתי להשקה מצומצמת, איכותית וטעימה במסעדת מסה היוקרתית של אביב משה:

קצביה קטנה ומטריפה:) מיט סטור! ואיך אתם meatכוננים לחג?

אתם יודעים שאני אוהבת בשר. לא פעם ולא פעמיים כתבתי פוסטים על בשר, סטייקים, בשר, ועוד בשר. בפעמים שקניתי בשר ברשתות הסופר הגדולות, כמעט תמיד התאכזבתי. אין מה לעשות, בשר צריך לקנות במקום של בשר, במקום שיודע לטפל בבשר, ובעיקר במקום שמביא את הבשר מהמקומות הנכונים. הוזמנתי לבקר בקצביה בצפונה הכי צפוני של ת"א, רמת אביב ג'. לא סתם ברמת אביב ג', אלא במרכזה של השכונה, מרכז שוסטר :) כשנכנסתי לשם, קידם את פני בחיוך מיקי, הבעלים והמנכ"ל של הבשר :) מיקי פתח את החנות הזו לפני המון שנים. ממש המון.  בימים שהוא ואני היינו צעירים ויפים.  בעצם, אנחנו יפים עד היום :)

מתכון לשוק טלה. נשארתי בשוק!

מצרכים 2.5 קילו שוק טלה (מפורק מהעצם) 1/4 כוס שמן זית 1 שום כתוש 8 שיני שום שלמות חופן של עלי נענע חתוכים עלי רוזמרין מגבעול אחד 1/2 כפית פלפל גרוס 1/4 כפית מלח 

מציעה לכם ברטר!!! מי בעניין?

סחר חליפין ("ברטר", אנגלית: Barter) הוא שיטת מסחר המבוססת על החלפת סחורות ושירותים בין שני אנשים או יותר. בשיטה זו לא קיים מוצר אשר מוגדר כאמצעי חליפין (כמו הכסף בו נעשה שימוש בימינו), ולפיכך אין הבחנה בין קונה ומוכר, מפני שכל משתתף בסחר משמש בו זמנית הן כקונה והן כמוכר. סחר חליפין הוא שיטת המסחר העתיקה ביותר בעולם!!! כבר בימי קדם נהגו אנשים להחליף מוצרים שייצרו או נכסים שהיו בידם, תמורת מצרכים או נכסים של אנשים אחרים בהם חפצו, וכן לשלם במוצרים תמורת עבודה או שירות. כך למשל, רועי צאן החליפו בשר וחלב עם איכרים שגידלו פירות וירקות, ובעליו של שדה חיטה שילם לעובדיו באלומות חיטה (או בקמח, לאחר סחר חליפין שלו עם בעל טחנת קמח, או בכיכרות לחם, לאחר סחר חליפין נוסף עם מאפייה). ולמה עכשיו זה חשוב?? כי ברטר הגיע לפייסבוק , וכולכם יכולים להשתתף במגוון של תחומים, ולבצע סחר חליפין בכיף ובקלות :)

שני ספרי בישול ואפיה חדשים, המתנה המושלמת(גם לעצמכם!)

על שולחני נחתו לפני החג שני ספרים שאני אוהבת במיוחד, מז'אנר המטבח. חובבת אוכל ובישול כמוני לא יכולה להימנע מלקחת את הספר בשנייה שהוא נופל לידיים צמאות המטבח שלי,  ולעיין בו בתאווה ותשוקה אין סופית. הספר הראשון שהגיע הוא ספרה השני של אפרת ליברפרוינד, שאת יצירותיה אני מכירה כבר מזמן.

גלוסיבוקס יולי עם מתנה מקסימה במיוחד!

לפעמים, כשאני פותחת את קופסת הגלוסיבוקס שלי, אני קופצת משמחה. גם בקופסת יולי זה קרה, וזה בדיוק מה שיפה בגלוסיבוקס. אני אף פעם לא יודעת איפה היא תרגש אותי ותגרום לי לחיוך :) הפעם זה היה תיק האיפור, שהגיע בדיוק בזמן. בדיוק חשבתי לעצמי כמה ימים לפני שהגיע הזמן לקנות תיק איפור חדש, כי שלי כבר מלא בשאריות פודרה וליפסטיקים שנפתחו מעצמם, ואז הגיעה קופסת ההפתעות שלי, עם תיק איפור מקסים, ובדיוק בגודל המתאים: והכי כיף, שמהתיק נשפכו לי המון הפתעות :) נתחיל לסקור את קופסת יולי?  הקופסה הכילה החודש שישה מוצרים, רק אחד בגודל מלא. התיק פיצה אותי על המוצר הבודד בגודל מלא, אבל אם הוא לא היה, זה לא היה עובר :) 1. GARNIER- מסיר איפור לעיניים(גודל מלא) נחמד, ריח נעים, אמנם הוא מבטיח הסרבה קלה של איפור עמיד למים, אבל בפועל, את המסקרה העמידה שלי לא היה לו קל כ"כ להסיר. בסה"כ מוצר נחמד, לא חידש לי משהו. 2. lancome אדוונס ג'ניפיק סרום נעים, לא שומני, משאיר תחושה מאד נעימה על העור. המוצר הגיע כדוגמית, לא מספיק כדי לבחון אותו ללונג ראן. אהבתי, אבל

אגסים עם ריקוטה ודבש. קינוח מתוק ומהיר הכנה לראש השנה!

תמיד אחרי ארוחת החג מגיע שלב הקינוח. אבל... למי יש כח לקינוח אחרי הכמויות הבלתי הגיוניות של ארוחת ראש השנה? החלטתי להכין קינוח קליל, לא ענק, שיתאים לסגור איתו את ארוחת החג. מה שטוב בו, שהוא גם חגיגי, ןגם מהיר הכנה(לא תאמינו כמה הוא פשוט!!!) לשומרי כשרות הוא לא מתאים, הוא מכיל גבינה, אבל לאנשים כמוני, שאין להם בעיית חלב-בשר, הוא פשוט מושלם, וגם מתאים מבחינת המרכיבים שבו(דבש וגרגירי רימון) לסיום מושלם ומתוק,  כדי שתתחיל לנו שנה מתוקה באמת :) לעבודה!!! 

צימעס. מתכון מתוק ומשגע :)

צימעס צימעס בשבילי הוא נוסטלגיה ביתית.  מאז שהייתי ילדה, בכל ראש השנה, הצימעס, שהוא בעצם גזר מתוק עם סוכר וצימוקים, היה מונח בגאון על שולחן החג שלנו.  ראש השנה אף פעם לא עבר בלי שהכתום המתוק הזה יתחיל לנו שנה מתוקה במיוחד :) הפעם הכנתי צימעס מעט "משודרג", אבל עדיין מסורתי, עם טעם ביתי של נוסטלגיה. מתכון לצימעס חומרים: 2 כפות שמן קנולה 2 כוסות גזר מבושל וחתוך לקוביות 2 כפות סילאן 2 כפות צימוקים מושרים במים חמים כף סוכר חום שקדים מולבנים פרוסים מעט מלח הוראות הכנה: לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הגזר ולערבב מעט. להוסיף את הסילאן, הצימוקים והסוכר. להוסיף מעט מלח ולערבב עד להתקרמלות. להוסיף שקדים מולבנים ולערבב כדי שיספגו את הטעמים. הגשה: להניח על צלחת ולקשט בנבטי בזיליקום: בתיאבון!!!

מנואלה? קמפנלו? לא צריך לבחור :) זוגיות סיציליאנית!

בתחילת אוגוסט הוזמנתי לבקר במנואלה, מסעדה איטלקית מקסימה שממוקמת בזכרון יעקב, לרגל השקת תפריט הקיץ הסיציליאני הזוגי של השפים מנה שטרום(קמפנלו) ונדב שרז(מנואלה), שמוגש במהלך כל חודש אוגוסט בקמפנלו בתל אביב ובמנואלה:

מלון כרמים ירושלים. מלון בוטיק יוקרתי, ספא ייחודי, ויין בלי הפסקה :)

עוד אחד מהפוסטים האלו, שאין לי מושג מאיפה להתחיל, כי יש לי כל כך הרבה מה להגיד :) מצד שני, אני חייבת להתחיל מתישהו. לא שיש סיכוי שאצליח לשכוח משהו מהחוויה הכ"כ מיוחדת שעברתי במלון כרמים, אבל בכל זאת, יש חוויות שצריך לחלוק עם אחרים, לא יפה שאשמור את הדברים הטובים רק לעצמי, נכון? אז יאללה, מתחילים במסע למרכז הארץ, ירושלים. או יותר נכון, קרית ענבים. כשמגיעים למלון כרמים מבינים שזו ממש לא קריה, אבל ממש כן ענבים :)

הרמאנוס. טאפאס בר מעולה ומתכון לקרוקטים מעלפים!!!

אזור פ"ת משתדרג קולינארית. לא סתם משתדרג, ממש משתדרג. סקירת המסעדה הקודמת שלי הייתה על מסעדת טריולה האיטלקית , גם היא, כמו הרמאנוס , נמצאת בסמוך למתחם יכין סנטר. אין ספק, משהו טוב עובר על הקצוות של פ"ת, העיר שרבים מתושביה חרדים/דתיים/שומרי מסורת. אם בעבר לא יכולנו למצוא מקום אחד "נורמלי" לאכול בעיר הזו, בזכות פתיחתו של מתחם יכין סנטר אפשר כבר לבחור. מגוון המסעדות רחב, והוא הולך וגדל. וטוב שכך :) את אווירת הכשרות המשעממת של פתח תקווה החליפה אווירה יותר טעימה, והרבה פחות כשרה.

מתכון לקרוקטים בטעמים. תיזהרו, זה ממכר!

בביקור במסעדת הרמאנוס בפ"ת הוגשו לנו קרוקטים בטעמים, סוג אחד היה עם פטרוזיליה, ואחד עם פטריות. הקרוקטים האלו הם כאלו שכשטועמים אחד, רוצים עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד,  ועוד מנה :) אחרי שהתמכרתי, ביקשתי מהשף את המתכון, שגם אני וגם אתם תוכלו להכין אותם בבית. הם מקסימים לאירוח, הם טעימים להפליא, והם כיפים בכל שעות היום :)

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

מסעדת טריולה. מסעדה איטלקית שווה :)

בערך שבוע לפני שקיבלתי את ההזמנה למסעדת טריולה , ישבתי לאכול שם ארוחת צהריים עם הבת שלי. ככה, במקרה, סתם כי היינו רעבות והיינו באזור. (שתיינית קפה כמוני חייבת להגיע מדי פעם לחנות הקונספט של "נספרסו", לחדש את מלאי הקפסולות, שנמצאת ממש באותו רחוב) :)