בואו נודה:
אין כמו כדורי שוקולד!!!
בעצם, ה"ממתק" הזה שכ"כ אהוב על ילדים, מוכיח לי כל פעם מחדש שבעצם, כמו שאומר השיר, כולנו ילדים של החיים.
שני דברים עיקריים צריך בשביל המתכון המשכר הזה:
דובדבנים וערק.
כמו שמבשלים עם היין ששותים, ולא עם סתם יין זול, כך גם בערק.
אם רוצים שיצא טעים ואיכותי, משתמשים בערק איכותי.
השתמשתי בערק ג'בלנא, 42%, מבית "ערק מצדה":
ערק איכותי הולך נפלא עם דגים מלוחים, עם מיץ אשכוליות, ועם קינוחים מהממים, עוגות פירות, וגם עוגת ביסקוויטים משגעת הכנתי איתו.
הג'בלנא הוא הערק ה"פשוט" של "ערק מצדה", אבל גם אם עבר זיקוק אחד בלבד, הוא איכותי ומשאיר טעם של עוד.
השמועות אומרות שערק מצדה לא משאיר תחושת "הנגאובר".
אין לי מושג אם הוא משאיר עקבות הנגאובר, כי אני לא מגיעה למצבי הנגאובר :)
קצת על ערק מצדה:
"ערק מצדה" היא מזקקת בוטיק בכפר מעיליא שבגליל המערבי בבעלות האחים ודיע וג'ריס חדיד שהוקמה לפני כשנתיים כדי לייצר ולזקק ערק משובח, איכותי ואותנטי, כזה שייצרו הלבנונים.
לפני כשנתיים הכירו האחים ודיע וג'ריס חדיד את שוקרי חייק. שוקרי הוא יליד העיירה ג'זין וחייל לשעבר בצבא דרום לבנון שהתמחה באומנות זיקוק הערק במולדתו. השלושה החליטו לפתוח מזקקת בוטיק מסורתית בכפר הולדתם של האחים, מעיליא.
לערק מצדה יש שלושה סוגי ערק:
ג'בלנא(זיקוק אחד, 42%)
כפרון(שני זיקוקים, 45%)
אל ואדי(המובחר של "ערק מצדה": 50%, שלושה זיקוקים, מרקם חלק וטעם משובח של ערק זחלאווי אמיתי)
הערק השתלב נהדר עם הדובדבנים החמוצים, ונתן אפקט מפתיע ברגע שנותני ביס בכדור השוקולד.
ככה הם נראים לפני הביס האלכוהולי.
אל תגלו לאורחים מה יש בפנים, תנו להם ליהנות מגורם ההפתעה :)
מוצר נהדר שמתאים להמון סוגי קינוחים, בלינצ'סים, ועוגות.
הדובדבנים מגולענים אך יש לשים לב: האותיות הקטנות אומרות שיכולים להיות חלקי גלעינים.
מתכון לכדורי שוקולד שיכורים
איך מכינים?
שלב ראשון, מכינים תערובת לכדורי שוקולד.
לא משנה איך תכינו אותה, בכל גירסה שאתם אוהבים,
מתכונים לכדורי שוקולד יש מיליון.
המלצה קטנה שלי:
קיבלתי להתנסות את אריזת כדורי השוקולד של השופרסל,
והם יוצאים מעולים.
נכון, אלו לא כדורי השוקולד עם השוקולד האיכותי והשמנת המתוקה,
אבל הם בהחלט מספיק טעימים, ומעולים להחזיק בארון למקרה חירום,
או סתם כשלילדים בא לשחק במטבח, ואין לכםכח לעמוד ולרסק פתי בר :)
בכלל, אם באים אורחים בהפתעה, ההכנה של כדורי השוקולד האלו לוקחת עשר דקות גג כולל המילוי של הדובדבנים,
בלי לכלוך ובלי בלאגן במטבח.
כמובן שצריך לתת להם עוד זמן קירור של שעה,
אבל מי סופר :)
שלב שני של ההכנה:
מסננים את הערק מהדובדבנים.
טיפ: אם אתם אוהבים לשתות ערק, תשתו את זה ככה, עם הטעם של הדובדבנים שנשאר בערק.
תענוג :)
מגלגלים כדורים מתערובת השוקולד, ובדיוק כמו שמכינים קובה, שמים על כף היד, יוצרים גומה ומניחים בתוכה שני דובדבנים.
סוגרים את הכדורים תוך גלגול, וטובלים בקקאו.
מניחים במקרר.
לפני ההגשה מפזרים שוב קקאו עם מסננת:
נכון שהם נראים משגעים?
יאללה, לעבודה(הקלה), ובתיאבון.
ולא להשתכר לי, כן? :)
אל תשכחו להחזיק בבית לפתן דובדבים חמוצים.
למה?
כי בשבוע הבא אני מכינה איתם עוגה :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה