דלג לתוכן הראשי

כדורי שוקולד במילוי דובדבנים וערק. ביצת הפתעה לילדים גדולים :)















בואו נודה:
אין כמו כדורי שוקולד!!!
בעצם, ה"ממתק" הזה שכ"כ אהוב על ילדים, מוכיח לי כל פעם מחדש שבעצם, כמו שאומר השיר, כולנו ילדים של החיים.
שני דברים עיקריים צריך בשביל המתכון המשכר הזה:
דובדבנים וערק.



כמו שמבשלים עם היין ששותים, ולא עם סתם יין זול, כך גם בערק.
אם רוצים שיצא טעים ואיכותי, משתמשים בערק איכותי.
השתמשתי בערק ג'בלנא, 42%, מבית "ערק מצדה":



ערק איכותי הולך נפלא עם דגים מלוחים, עם מיץ אשכוליות, ועם קינוחים מהממים, עוגות פירות, וגם עוגת ביסקוויטים משגעת הכנתי איתו.
הג'בלנא הוא הערק ה"פשוט" של "ערק מצדה", אבל גם אם עבר זיקוק אחד בלבד, הוא איכותי ומשאיר טעם של עוד.
השמועות אומרות שערק מצדה לא משאיר תחושת "הנגאובר".
אין לי מושג אם הוא משאיר עקבות הנגאובר, כי אני לא מגיעה למצבי הנגאובר :)
קצת על ערק מצדה:
"ערק מצדה" היא מזקקת בוטיק בכפר מעיליא שבגליל המערבי בבעלות האחים ודיע וג'ריס חדיד שהוקמה לפני כשנתיים כדי לייצר ולזקק ערק משובח, איכותי ואותנטי, כזה שייצרו הלבנונים.
לפני כשנתיים הכירו האחים ודיע וג'ריס חדיד את שוקרי חייק. שוקרי הוא יליד העיירה ג'זין וחייל לשעבר בצבא דרום לבנון שהתמחה באומנות זיקוק הערק במולדתו.  השלושה החליטו לפתוח מזקקת בוטיק מסורתית בכפר הולדתם של האחים, מעיליא.
לערק מצדה יש שלושה סוגי ערק:
ג'בלנא(זיקוק אחד, 42%)
כפרון(שני זיקוקים, 45%)
אל ואדי(המובחר של "ערק מצדה": 50%, שלושה זיקוקים, מרקם חלק וטעם משובח של ערק זחלאווי אמיתי)
הערק השתלב נהדר עם הדובדבנים החמוצים, ונתן אפקט מפתיע ברגע שנותני ביס בכדור השוקולד.




ככה הם נראים לפני הביס האלכוהולי.
אל תגלו לאורחים מה יש בפנים, תנו להם ליהנות מגורם ההפתעה :)




המוצר השני שהשתמשתי בו הוא לפתן דובדבנים חמוצים של שופרסל,
מוצר נהדר שמתאים להמון סוגי קינוחים, בלינצ'סים, ועוגות.
הדובדבנים מגולענים אך יש לשים לב: האותיות הקטנות אומרות שיכולים להיות חלקי גלעינים.




מתכון לכדורי שוקולד שיכורים

איך מכינים?

שלב ראשון, מכינים תערובת לכדורי שוקולד.
לא משנה איך תכינו אותה, בכל גירסה שאתם אוהבים,
מתכונים לכדורי שוקולד יש מיליון.
המלצה קטנה שלי:
קיבלתי להתנסות את אריזת כדורי השוקולד של השופרסל,
והם יוצאים מעולים.
נכון, אלו לא כדורי השוקולד עם השוקולד האיכותי והשמנת המתוקה,
אבל הם בהחלט מספיק טעימים, ומעולים להחזיק בארון למקרה חירום,
או סתם כשלילדים בא לשחק במטבח, ואין לכםכח לעמוד ולרסק פתי בר :)
בכלל, אם באים אורחים בהפתעה, ההכנה של כדורי השוקולד האלו לוקחת עשר דקות גג כולל המילוי של הדובדבנים,
בלי לכלוך ובלי בלאגן במטבח.
כמובן שצריך לתת להם עוד זמן קירור של שעה,
אבל מי סופר :)


שלב שני של ההכנה:
מסננים את הערק מהדובדבנים.
טיפ: אם אתם אוהבים לשתות ערק, תשתו את זה ככה, עם הטעם של הדובדבנים שנשאר בערק.
תענוג :)
מגלגלים כדורים מתערובת השוקולד, ובדיוק כמו שמכינים קובה, שמים על כף היד, יוצרים גומה ומניחים בתוכה שני דובדבנים.
סוגרים את הכדורים תוך גלגול, וטובלים בקקאו. 
מניחים במקרר.
לפני ההגשה מפזרים שוב קקאו עם מסננת:


נכון שהם נראים משגעים?
יאללה, לעבודה(הקלה), ובתיאבון.
ולא להשתכר לי, כן? :)



אל תשכחו להחזיק בבית לפתן דובדבים חמוצים.
למה?
כי בשבוע הבא אני מכינה איתם עוגה :)

 


מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?