דלג לתוכן הראשי

כדורי שוקולד במילוי דובדבנים וערק. ביצת הפתעה לילדים גדולים :)















בואו נודה:
אין כמו כדורי שוקולד!!!
בעצם, ה"ממתק" הזה שכ"כ אהוב על ילדים, מוכיח לי כל פעם מחדש שבעצם, כמו שאומר השיר, כולנו ילדים של החיים.
שני דברים עיקריים צריך בשביל המתכון המשכר הזה:
דובדבנים וערק.



כמו שמבשלים עם היין ששותים, ולא עם סתם יין זול, כך גם בערק.
אם רוצים שיצא טעים ואיכותי, משתמשים בערק איכותי.
השתמשתי בערק ג'בלנא, 42%, מבית "ערק מצדה":



ערק איכותי הולך נפלא עם דגים מלוחים, עם מיץ אשכוליות, ועם קינוחים מהממים, עוגות פירות, וגם עוגת ביסקוויטים משגעת הכנתי איתו.
הג'בלנא הוא הערק ה"פשוט" של "ערק מצדה", אבל גם אם עבר זיקוק אחד בלבד, הוא איכותי ומשאיר טעם של עוד.
השמועות אומרות שערק מצדה לא משאיר תחושת "הנגאובר".
אין לי מושג אם הוא משאיר עקבות הנגאובר, כי אני לא מגיעה למצבי הנגאובר :)
קצת על ערק מצדה:
"ערק מצדה" היא מזקקת בוטיק בכפר מעיליא שבגליל המערבי בבעלות האחים ודיע וג'ריס חדיד שהוקמה לפני כשנתיים כדי לייצר ולזקק ערק משובח, איכותי ואותנטי, כזה שייצרו הלבנונים.
לפני כשנתיים הכירו האחים ודיע וג'ריס חדיד את שוקרי חייק. שוקרי הוא יליד העיירה ג'זין וחייל לשעבר בצבא דרום לבנון שהתמחה באומנות זיקוק הערק במולדתו.  השלושה החליטו לפתוח מזקקת בוטיק מסורתית בכפר הולדתם של האחים, מעיליא.
לערק מצדה יש שלושה סוגי ערק:
ג'בלנא(זיקוק אחד, 42%)
כפרון(שני זיקוקים, 45%)
אל ואדי(המובחר של "ערק מצדה": 50%, שלושה זיקוקים, מרקם חלק וטעם משובח של ערק זחלאווי אמיתי)
הערק השתלב נהדר עם הדובדבנים החמוצים, ונתן אפקט מפתיע ברגע שנותני ביס בכדור השוקולד.




ככה הם נראים לפני הביס האלכוהולי.
אל תגלו לאורחים מה יש בפנים, תנו להם ליהנות מגורם ההפתעה :)




המוצר השני שהשתמשתי בו הוא לפתן דובדבנים חמוצים של שופרסל,
מוצר נהדר שמתאים להמון סוגי קינוחים, בלינצ'סים, ועוגות.
הדובדבנים מגולענים אך יש לשים לב: האותיות הקטנות אומרות שיכולים להיות חלקי גלעינים.




מתכון לכדורי שוקולד שיכורים

איך מכינים?

שלב ראשון, מכינים תערובת לכדורי שוקולד.
לא משנה איך תכינו אותה, בכל גירסה שאתם אוהבים,
מתכונים לכדורי שוקולד יש מיליון.
המלצה קטנה שלי:
קיבלתי להתנסות את אריזת כדורי השוקולד של השופרסל,
והם יוצאים מעולים.
נכון, אלו לא כדורי השוקולד עם השוקולד האיכותי והשמנת המתוקה,
אבל הם בהחלט מספיק טעימים, ומעולים להחזיק בארון למקרה חירום,
או סתם כשלילדים בא לשחק במטבח, ואין לכםכח לעמוד ולרסק פתי בר :)
בכלל, אם באים אורחים בהפתעה, ההכנה של כדורי השוקולד האלו לוקחת עשר דקות גג כולל המילוי של הדובדבנים,
בלי לכלוך ובלי בלאגן במטבח.
כמובן שצריך לתת להם עוד זמן קירור של שעה,
אבל מי סופר :)


שלב שני של ההכנה:
מסננים את הערק מהדובדבנים.
טיפ: אם אתם אוהבים לשתות ערק, תשתו את זה ככה, עם הטעם של הדובדבנים שנשאר בערק.
תענוג :)
מגלגלים כדורים מתערובת השוקולד, ובדיוק כמו שמכינים קובה, שמים על כף היד, יוצרים גומה ומניחים בתוכה שני דובדבנים.
סוגרים את הכדורים תוך גלגול, וטובלים בקקאו. 
מניחים במקרר.
לפני ההגשה מפזרים שוב קקאו עם מסננת:


נכון שהם נראים משגעים?
יאללה, לעבודה(הקלה), ובתיאבון.
ולא להשתכר לי, כן? :)



אל תשכחו להחזיק בבית לפתן דובדבים חמוצים.
למה?
כי בשבוע הבא אני מכינה איתם עוגה :)

 


מוזמנים לעקוב אחרי foodil




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.