דילוג לתוכן הראשי

המסעדה הכשרה הכי טובה בתל אביב: ווסט סייד. ים של יצירתיות ועונג, וקינוחים לא מהעולם הזה.












נכון, זה הזמן להודות: זה הולך ומשתפר.
סצינת המסעדות הכשרות מתפתחת, משתכללת, מתחרה בקלות ב"לא כשרות", שעד לא מזמן היו מבחינתי ערובה לאוכל טעים.
אחרי הביקור במסעדת טורו הכשרה בירושלים הבנתי שכשרה לא חייבת להיות שם נרדף ל"מיותרת", להפך.
גיליתי עולם חדש של טעמים, מרקמים, הנאות.
הביקור במסעדה הכשרה במלון הכי שווה בתל אביב, רויאל ביץ', מסעדת ווסט סייד, סגר לי את הפינה: יש מסעדות כשרות מעולות. ממש מעולות. מסעדה כשרה מעולה בתל אביב זה כבר לא חלום, זו מציאות.
מסעדת ווסט סייד, מסעדה כשרה בתל אביב, היא ללא ספק הכשרה הכי טובה שביקרתי בה.

זה הרגע להגיד שאפו ליועץ הקולינרי של המסעדה, השף של יערות הכרמל אמיר כלפון, ולשף בפועל גיא מלכה, שעושים עבודה נפלאה. ממש.

שף אמיר כלפון
שף גיא מלכה


אני חושבת שהמילים שלי יהיו עוול בפוסט הזה, אז אני אתמקד בתמונות. המסעדה לא זולה, אבל שווה, גם אם אתם אוכלים "לא כשר". פשוט מסעדה תל אביבית טובה, מסעדה קרובה לים, מסעדה שכיף לצאת ממנה, וכיף לחזור אליה.
אני כבר בונה על הסיבוב השני שלי שם, כי יש עוד הרבה שבא לי לטעום.
אמנם הייתי אורחת המסעדה, אבל הוגש לנו אוכל שהוגש לשולחנות אחרים, וחלק מהצילומים נעשו בכלל כשהמנות מיועדות ליושבי המסעדה האחרים.
האוכל מוגש מרהיב, המטבח מטבח פתוח , ופשוט כיף לעמוד ולהסתכל, מבחינתי גם זו חוויה בפני עצמה.
מלבד מנה אחת שפחות הייתה לטעמי, כל המנות היו כאלו של "הייתי אוכלת עוד אחת כזו".
הכי טוב הפעם? שאני אתן לתמונות לדבר. זה באמת יהיה הכי חכם :)
בגזרת המנות הראשונות:
פתחנו עם פוקאצ'ה מארץ האגדות(ברגעים האלו אני שואלת את עצמי איך חיים בלי גלוטן), ולחמים מעולים שהוגשו עם מיקס זיתים מתובלים נהדר, ומוס חצילים שרופים בעיטור שקדים.
לא חשבתי להשאיר אתכם בלי מתכון :)

מתכון לפוקאצ'ות משגעות של ווסט סייד














בעוד אני עסוקה בהעלאת תמונה לפייסבוק, הגיעו יינות של יקב יתיר לשולחן. לחיים :)


לבן: ויונייה 2011


אדום: מרלו-שיראז-קברנה 2009


היינות של יקב יתיר מעולים, אני שתיתי רק מהלבן, אדומים מפילים אותי די מהר, וממש לא רציתי להירדם בארוחה הזו :)

מנות ראשונות:
מי שמכיר אותי יודע שאני מאד אוהבת כבד, בכל הצורות שלו.
פטה כבד, וכבד קצוץ הן שתי מנות שאם אני רואה בתפריט, זו תמיד תהיה הבחירה שלי למנה ראשונה.
למזלי, פה לא הייתי צריכה לבחור, ומנת מוס כבד עוף עם ערמונים מעוטרת בפרחי אמנון ותמר נחתה על השולחן.
המנה הייתה נפלאה, מעוררת השראה, יפה וטעימה להפליא, והייתה אחלה פתיחה לארוחה המשובחת הזו.


טונה אדומה צרובה:
קונפי סלק, תפוז דם, שמן זית ושבבי בצלצלי שאלוט קצוצים.
כיף אמיתי!
שילוב נהדר של טעמים במידה מדויקת.


סאשימי סלמון טרי
סויה מתוקה, יוז'ו, ג'ינג'ר כבוש, צ'ילי וליים.
עוד מנה נהדרת שהתענגתי משילוב המרקמים והטעמים שבה:



קרפצ'יו דג מהים התיכון
פרוסות צנונית, פלפל חריף, זיתי טאסוס, עגבניות לחות ושמן זית:


דגים קטנים מהים ממול
דגים קטנים מהרשת של הדייג(דגי סרגוס במקרה הנ"ל), טחינה "אל ארז", איולי אריסה ולימונים כבוש, קרם עגבניות שטח.
מנה מעולה, דגים מטוגנים עם רטבים נפלאים.




שקדי עגל זו מנה שהכי קל ליפול איתה. הם צריכים להיות רכים, נימוחים, וקצת יותר מדי, הם עוברים בקיצוניות מ"נפלאים" ל"זוועה". הם היו נפלאים!!!!
שקדי עגל לוהטים מעוטרים בקרם שחור של חצילים שרופים, מסבחה חומוס ופלפל חריף.
וההגשה? אין. עונג. מבטיחה לכם. דיוק ושלמות של השף גיא מלכה.


קרפצ'יו בקר זו מנה כ"כ נדושה, שמוגשת בדרך עם עם פרמז'ן. כשמנת קרפצ'יו מקבלת טוויסט, אני מאושרת.
טוויסט של ארטישוק איטלקי ועגבניות שרי הפך אותה למיוחדת ומרגשת.
רציתי לשיר למנה: "את לא כמו כולן" :)
קרפצ'יו בקר
ארטישוק איטלקי, עגבניות שרי מיובשות, קונפי שום ירוק:


לשולחן הוגש סלט מקסים, שנקרא "סלט מבראשית".
סלט מבראשית:
שלל חסות, ארטישוק איטלקי, צלפים, אנשובי, פרוסות בצל אדום, זיתי קלמאטה רוטב ויניגרט קלאסי.
הוגש עם ביצה, והוכתר אצלי כמרענן הרשמי של החורף :)


סלט נוסף שנקלט בעדשה שלי, אך לא טעמתי:
סלט ירוק בסגנון יערות הכרמל
עולש, מגוון עלים ירוקים, בצל ירוק, פרי העונה ואגוזי פקאן:


גם את מרק היום לא טעמתי, אבל נהנתי להסתכל על שף המסעדה גיא מלכה "מתעסק" איתו. אחד הדברים שאני אוהבת זה להסתכל על צילחות המנות, ועל שפים ששולטים בצלחות ביד כ"כ מקסימה ומדויקת:




הייתה גם גיוזה עוף מעניינת. השולחן שהזמין אותה נתן לי הזדמנות נהדרת לצלם אותה.
גם כשלא אכלתי, המנות היו כ"כ אסטטיות ויפות, שלא יכולתי שלא לצלם :)



מנות עיקריות:
באגף הבשרים, לא משנה איזה מנת בשר יצאה מהמטבח, כולן היו מדויקות מבחינת העשייה, טעימות ומגוונות:
פילה בקר
עם קרם תפוחי אדמה וירקות שורש(הגיעו גזרים בכל מיני צבעים, מקסים!)



אנטריקוט על פולנטה נהדרת מתירס טרי, עדשים פריכים בניחוח כמהין וירקות מקורמלים:


קונפי שוק אווז עם ערמונים, דלעת צלויה ורוטב רימונים מתקתק:



מנות שצילמתי יוצאות מהמטבח הפתוח, תענוג לעמוד ולהסתכל על השף גיא מלכה!!!





מנות הדגים היו מעולות גם הן.
סלמון נורבגי מושחם בקרמל מירין, ריזוטו פורצ'יני, רוטב סויה מתוקה ובק צ'וי:


עוד מנת דג נהדרת נוספת של דג שעשוי מושלם,
פילה דג ים בפלאנצ'ה,
חציל שרוף, ירקות שוק מבושמים ב"פסטיס" וגספאצ'ו פלפלים קלויים.
נפלא!!!


כמובן שגם לצמחונים יש ב"ווסט סייד" מנה נהדרת:
פרחי זוקיני פריכים במילוי טופו ודברים טובים, ניוקי פריך ופיטריות צלויות.


לא יודעת מה הדברים הטובים, כי אני לא אוכלת טופו, אבל חברה טבעונית השמיעה קולות של הנאה.
בכל מקרה, מנה מקסימה, צילמתי בהנאה את שלבי הכנתה:




קינוחים:

הגענו לנקודת התורפה שלי. קינוחים.
מסעדת טורו הכשרה בירושלים הצליחה להפתיע אותי בגזרת הקינוחים הכשרים, ועניין אותי לדעת מה יוגש לנו במסעדת ווסט סייד לקינוח. קיוויתי שהחוויה הנהדרת מהאוכל לא תיגמר בבת אחת עם קינוחי פרווה משמימים.
משמימים? נהפוך הוא!!! איזה הפתעות חיכו לנו :)
בואו להתעלף איתי:
בננות ברולה- קרם קוקוס ובננות מקורמלות
מנה יפיפיה, טעימה, וקרם הקוקוס? תענוג!





מנה מדהימה של מרק תותים עם תותים טריים ומרנגים פרחוניים, יופי של קינוח למסעדה כשרה ובכלל, מרעננת מאד, וסוגרת עם טעם מתוק ארוחה נהדרת:

חשבתם שזהו? מה פתאום, כל קינוח שהגיע היה חגיגי יותר מקודמיו. תענוג אמיתי, טעמים נהדרים, ובאמת, אין ספק שאלו הקינוחים הכשרים הטעימים ביותר שאכלתי מעודי.
מרוב שהם יפים, לקח לי שבוע רק להצליח לבחור את התמונות היפות ביותר שלהם, וגם אז לא הצלחתי. הם יפים מכל זווית :)



לא יכולה לבחור תמונה אחת מהקינוח המהמם הזה! גם לא ארבע. לא בוחרת, שגם אתם תהנו מהיופי :)










הייתי מוכנה לקנח עם המנות האחרונות האלו גם במסעדה לא כשרה.
קינוחים מקסימים, צבעוניים, אלגנטיים, מעוררי חשק ותשוקה.
האמת?
זהו. ווסט סייד היא המלכה שלי באגף "מסעדות כשרות מוצלחות", וגם ללא קשר לכשרות, הייתי מאושרת לחזור לשם בכל הזדמנות!!!
רגע, זה עוד לא נגמר :)
עוד שתיים, אחת משגעת ביופיה, טפיוקה עם פירות(אננס, פיטאייה, קיווי), אבל אני לא אוהבת טפיוקה אז ויתרתי:


והאחרונה, מנה מרעננת וטעימה להפליא, בלי שום טעם של "פרווה"(זה הדהים אותי, בווסט סייד. כל המנות האחרונות לא הזכירו קינוחי פרווה של מסעדות כשרות. רחוק מזה. במסעדת מישלן בפריז אכלתי קינוחים פחות טעימים).
מנת הסורבה המעולה:



צוות המטבח הפתוח, תענוג היה להסתכל עליו.
קחו כמה תמונות לסיום, המטבח הפתוח של "ווסט סייד" בניצוחו של השף גיא מלכה:



























ווסט סייד(רויאל ביץ ת"א) West Side
כניסה דרך רחוב הירקון 19, תל אביב
טלפון: 053-7104537
שעות פעילות: א-ה 23:00-19:00
מומלצת בחום!




מוזמנים לעקוב אחרי foodil






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)