דלג לתוכן הראשי

החומוס הכי טוב בארץ. מצאתי אותו! וגם: מתכון למקלובה נפלאה. תענוג :)




אני מתחילה עם השאלה הנצחית:
איפה לדעתכם החומוס הכי טוב בארץ?
אני מצאתי אותו. זהו. מבטיחה לכם, חובבי החומוס, אם עוד לא יצא לכם לאכול שם, אתם תודו לי.
בדרכי לביקור בנצרת, שעליה כתבתי כאן, הוזמנתי לעצור במסעדה בזרזיר.
זרזיר נמצאת כ-10 ק"מ מנצרת, כך שהמיקום התאים לי "בול".
זרזיר נמצא על כביש 79, בואך עמק יזרעאל.
הגענו לזרזיר למסעדת אל סולטאן בשישי בצהריים, המסעדה הייתה עמוסה.

אוכלוסיית היישוב מורכבת מבני חמישה שבטים בדואים, וכראוי לישוב בדואי, גם מסעדת אל סולטאן היא מסעדה בדואית.
היא לא סתם מסעדה בדואית. היא מסעדה בדואית נהדרת.

מעכשיו, בכל פעם שאסע לכיוון הזה, אני מתכוונת לעצור משם.
כשחזרתי בשבת מנצרת, עברתי שם שוב, ולקחתי אוכל נפלא הביתה.
סוף סוף מצאתי את החומוס הכי טעים בארץ. בדיוק שם.
בכניסה למסעדה אפשר לראות את הקירות עמוסות הכתבות.





יש שם כתבה "כל גרגר מלך". ואכן, זה בדיוק כך.
כל גרגר מלך. 
אשכרה מלך, כמו שראוי להגיד בשפה הרחוב שבו נמצאת המסעדה הנהדרת הזו.
חלק ונעים, גרגירים מושלמים, תיבול מעולה. 
חובה לטעום!!!



אז מה היה לנו בזרזיר?
אוכל נפלא. של בית. השף של המסעדה, סולטאן אל-פול, הסביר לנו שמי שאחראי לבישול שלו היא אמא שלו.
הוא היה עומד לידה במטבח, והכל הגיע ממנה. כשהוא מדבר על הבישול של אמא שלו, רואים איך העיניים שלו נדלקות.
סוג של "אמא שלי הבשלנית הכי טובה". ואמא? למדה מהסבתא. אמא ג'מילה והסבתא אניסה. הייתי רוצה לשבת יום אחד אצלו בבית, ושאמא שלו תארח אותי :)
לפי האוכל הטעים שאכלתי שם, אמא שלו באמת בשלנית נהדרת, והצליחה להעביר לסולטן את הכשרון שלה.
ארבעה מאחיו עובדים שם, ילדיו גם, ובכלל, הצוות כולו הוא ממשפחתו של סולטן:


פתחנו עם קובות נפלאות, בתיבול ערבי-מזרחי-בדואי מדויק, עם טחינה נעימה:



כדורי פלאפל נפלאים:





פסטלים ממולאים וכיפיים:





 וקנקן מים שעשוי מחרס אמיתי, ושמעבר לזה שהוא מקסים, הוא שומר על קור המים:



לצידו הוגשו לנו פיתות חמות מהמאפייה הצמודה:



והתבשילים, אחחח, איזה תענוג!!!
מקלובה.
אכלנו מקלובה עם אורז, כבש, גזר, חציל, בצל, כרובית ושקדים.
טעים טעים!!!



אין, הורסת.
אני כ"כ אוהבת מקלובה!!!
פירוש השם 'מקלובה' הוא משהו שהופכים אותו. 
מתכון המקלובה של "אל סולטאן" הוא עם פרגיות, ומבחינתי זה מושלם, זה בשר רזה יותר.
אפשר כמובן להכין את המקלובה גם עם בקר או כבש.
הבדואים לא ממהרים לשום מקום, והמקלובה בהחלט מתכון שצריך להשקיע בו זמן, אבל כל דקה שווה :)
----------------------------------------------------------
מתכון למקלובה של אל סולטאן:
מצרכים:
1 ק"ג אורז (ו2.5 ליטר מים)
1/2 ק"ג גזר (פרוס באלכסון)
1 ק"ג חציל (חתוך בקוביות גדולות)
1/2 ק"ג בצל (חתוך לרבעים)
1 ק"ג כרובית (חתוכה לחתיכות קטנות)
2 ק"ג פרגיות (חתוכות לחלקים קטנים)

אופן ההכנה:
מטגנים טיגון קל את הגזר, החציל, הבצל והכרובית. אחרי הטיגון מכניסים למים רותחים את הגזר.
מטגנים את הפרגיות, ומוסיפים את הפרגית המטוגנת לגזר שבמים.
לאחר חמש דקות רתיחה מוסיפים את הבצל.
לאחר 5 דקות נוספות מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות.
מוסיפים את הכרובית ולאחר מכן את החציל, ל-15 דקות נוספות. 
מכבים את האש ומכסים הרמטית.
ממתינים 10 דקות ופותחים את הסיר.
רק מהריח אפשר להתעלף.
בתיאבון:)
------------------------------------------------------------

ככה נראה הר של מקלובה:



בצלחת אחרת הוגשו לנו שני תבשילים מעולים:
שולבטה(מימין): תבשיל בורגול חם עם קישוא, חציל, ובצל ברוטב עגבניות. 
מאנזלה(משמאל): תבשיל חומוס, חצילים, בשר ובצל ברוטב עגבניות.



ממולאים טעימים לאללה:
(מאד אהבתי את ההגשה בקערות החרס האלו):



שווארמה עסיסית שאפשר לאכול בלי סוף, מוגשת עם סומק ושקדים:



ולסיום, שלושה שיפודים שונים, מעולים אחד אחד.
פרגית, כבש וקבב:



לסיכום: הייתה ארוחה מושלמת!
לצערי באותו יום שהייתי נגמר סלט הכרובית עם הטחינה, סלט שאני מטורפת עליו.
לא הזכרתי את מגוון הסלטים הענק, אבל בשבת, בדרך חזרה, הייתי רעבה, אז עברתי דרך מסעדת אל סולטאן כדי לחטוף משהו לדרך וגם כדי לקחת חומוס הביתה.
לשמחתי, היה סלט כרובית עם טחינה, קניתי הר של כרובית בטחינה, שיהיה לי בערב בבית :)



כמובן שקניתי גם המון חומוס, פסטלים, ועוד כמה דברים טובים:



לרעב שתקף אותי מהריחות במסעדה לקחתי לדרך מיני לאפה, שכבר מוכנה עם בשר בפנים ודברים טובים נוספים.
היא עשתה לי שמח בדרך הביתה, וגם הייתה במחיר סביר לגמרי.
נדמה לי עשרה שקלים.



מסקנה:
מסעדת אל סולטאן מומלצת בחום. 
קחו בחשבון שבשבת בצהריים מפוצץ, לדעתי כדאי להגיע באמצע השבוע, או בשבת מוקדם.
בשישי כשישבנו היה סביר, למרות שהיה מלא, אבל דווקא בכיף.



אל סולטאן
כביש ראשי, זרזיר
יום א'-שבת 22:00 - 08:00


מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?