דילוג לתוכן הראשי

תשכחו את כל מה שידעתם על "קפה ומאפה" :) בייקרי, ולא סתם בייקרי.





אחחח, מאפים.
אי אפשר איתם, אי אפשר בלעדיהם.
הוזמנתי לטעום את הדבר הכי טעים שהמציא האדם, בצק, בצורותיו השונות: מאפים, עוגות, לחמים.
יצאתי, ונשארתי עם המשפט האלוהי:
ברוך אתה ה', אלוהינו מלך העולם, המוציא לחם מן הארץ.
וגם מבייקרי 19 :)




אני חושבת שזה מסוג הפוסטים שלא צריך לדבר בהם יותר מדי. צריך להפעיל את חוש הראייה, ומשם יגיעו כל התובנות.
אז זהו, ככה יראה הפוסט הזה.
פשוט תסתכלו, תתענגו, ותקפצו לפינה הכ"כ מתוקה הזו, בצפון ת"א.



קצת רקע על הרשת עמוסת הקלוריות הנהדרות הזו:



בייקרי 19 היא מיני רשת מאפי בוטיק חדשה ומפנקת בצפון ת"א.
הרשת משיקה בימים אלה את הסניף השלישי שלה במתחם "הגוש הגדול", שם גם ביקרתי.
הרשת הקימה במהלך השנתיים האחרונות שני סניפים במרכז שוסטר ובשכונת צהלה, שביססו אותה כרשת מאפים בוטיקית איכותית של צפון ת"א.
בייקרי 19 מציעה ללקוחותיה מגוון עשיר של פינוקים קולינאריים איכותיים המבוססים על בצקים טריים עבודת יד ללא חומרים משמרים בהם מאפי גורמה מתוקים הנאפים מדי יום במגוון ווריאציות וטעמים מיוחדים, קרואסונים, עשרות סוגי לחמים, מגוון רחב של עוגיות, סנדוויצ'ים, מקרונים צבעוניים וססגוניים, עוגות בחושות, גרנולה ביתית ועוד.
יאללה, אין טוב ממראה עיניים, כמו שכבר אמרתי :)
אני אתחיל דווקא עם הפוקאצ'ות, שהיו הורסות בכל קנה מידה.
זו עם הארטישוק הייתה פשוט נהדרת, ובאמת, אם לא ידעתי שמחכות לי טעימות של עוד המון סוגי מאפים, הייתי מחסלת בקלות את שלושתן!!!





אם אנחנו כבר בבצקים מלוחים, אני אמשיך עם הלחמים :)



בבייקרי 19 מיוצרים לחמים טריים, בכל הטעמים, כל הסגנונות, ובטווח מחירים סביר מאד:
לחם כוסמין 25 ₪, חיטה מלאה 18 ₪, לחם טוסט לבן 1.5 ק"ג קאסטן 35 ₪, לחם אגוזים 21 ₪, לחם קל- מלא 19 ₪, שאור איטלקי 19 ₪, שאור איטלקי עם זיתים 22 ₪, לחפ שיפון 21 ₪, לחם צימוקים-אגוזים 24 ₪, לחם שיבולת שועל וחיטה מלאה 24 ₪, לחם שיפון חמניות וגבינת אמנטל 24 ₪, לחם דגנים 20 ₪, לחם עגבניות יבשות, שמן זית, זיתים ותבלינים 24 ₪  




  
לי באופן אישי יש פטיש ללחם זיתים :)
לקחתי אחד כזה הביתה, חיסלתי אותו לבד תוך יומיים.



אין מה להגיד, מלבד: טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



קצת מתוק?
הרבה מתוק!!! 
(טוב, נו, אני יודעת, סוכרים וזה, פחמימות וזה, אבל חיים בשביל להנות, לא בשביל לסבול) :)
קרואסונים ומאפי בוקר מעולים:


מאפים מיוחדים 15 ₪ - תפוחים ופטיסייר, מרציפן וניל ושטרוייזל, ריקוטה ושטרוייזל, קרואסון שקדים, קינמון אגוזים.
בריושים וקרואסונים 12-14 ₪ - בריוש וניל, בריוש חלבה, בריוש שוקולד, קרואסון שוקולד, קרואסון חמאה, קרואסון וניל צימוקים.




 

זה היה טעים בטירוף:



כשסיימתי את הקפה והתעוררתי קצת, אני ושותפי שתינו קצת חליטות צמחים, כדי להתאושש מכל השפע שנחת לנו על השולחן:


 עם התה הגיעה צלוחית עוגיות טעימות להפליא, ופה כבר ידעתי שבייקרי 19 הוא מקום קלאסי מבחינתי למה שאני מחפשת, שזה הרבה מעבר ל"ארומה" :)





ובשביל שלא נרגיש רע, זללנו גם עוגת גבינה ניו יורקית. 
זללנו? זללתי, אבל אל תגלו לאף אחד :)



בביקרי 19 מוכרים גם ריבות וממרחים שונים וטעימים:




והכי הורסת בעיניי? ריבת תות פיסטוק. שיאוו, איזה טעים :)
והסנדוויצ'ים? עם לחמים כאלו, שום סנדוויץ' לא יכול להרשות לעצמו להיות פחות ממעולה :)



עכשיו אתם שואלים את עצמכם: איפה?


שלושה סניפים:
וייסבורג 19, צהלה, ת"א
אחימאיר 15, (מרכז שוסטר) רמת אביב ג', ת"א
שטרייכמן 6, הגוש הגדול, ת"א
ושיהיה לכם אחלה קפה ומאפה :)




מוזמנים לעקוב אחרי foodil





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי