דלג לתוכן הראשי

תשכחו את כל מה שידעתם על "קפה ומאפה" :) בייקרי, ולא סתם בייקרי.





אחחח, מאפים.
אי אפשר איתם, אי אפשר בלעדיהם.
הוזמנתי לטעום את הדבר הכי טעים שהמציא האדם, בצק, בצורותיו השונות: מאפים, עוגות, לחמים.
יצאתי, ונשארתי עם המשפט האלוהי:
ברוך אתה ה', אלוהינו מלך העולם, המוציא לחם מן הארץ.
וגם מבייקרי 19 :)




אני חושבת שזה מסוג הפוסטים שלא צריך לדבר בהם יותר מדי. צריך להפעיל את חוש הראייה, ומשם יגיעו כל התובנות.
אז זהו, ככה יראה הפוסט הזה.
פשוט תסתכלו, תתענגו, ותקפצו לפינה הכ"כ מתוקה הזו, בצפון ת"א.



קצת רקע על הרשת עמוסת הקלוריות הנהדרות הזו:



בייקרי 19 היא מיני רשת מאפי בוטיק חדשה ומפנקת בצפון ת"א.
הרשת משיקה בימים אלה את הסניף השלישי שלה במתחם "הגוש הגדול", שם גם ביקרתי.
הרשת הקימה במהלך השנתיים האחרונות שני סניפים במרכז שוסטר ובשכונת צהלה, שביססו אותה כרשת מאפים בוטיקית איכותית של צפון ת"א.
בייקרי 19 מציעה ללקוחותיה מגוון עשיר של פינוקים קולינאריים איכותיים המבוססים על בצקים טריים עבודת יד ללא חומרים משמרים בהם מאפי גורמה מתוקים הנאפים מדי יום במגוון ווריאציות וטעמים מיוחדים, קרואסונים, עשרות סוגי לחמים, מגוון רחב של עוגיות, סנדוויצ'ים, מקרונים צבעוניים וססגוניים, עוגות בחושות, גרנולה ביתית ועוד.
יאללה, אין טוב ממראה עיניים, כמו שכבר אמרתי :)
אני אתחיל דווקא עם הפוקאצ'ות, שהיו הורסות בכל קנה מידה.
זו עם הארטישוק הייתה פשוט נהדרת, ובאמת, אם לא ידעתי שמחכות לי טעימות של עוד המון סוגי מאפים, הייתי מחסלת בקלות את שלושתן!!!





אם אנחנו כבר בבצקים מלוחים, אני אמשיך עם הלחמים :)



בבייקרי 19 מיוצרים לחמים טריים, בכל הטעמים, כל הסגנונות, ובטווח מחירים סביר מאד:
לחם כוסמין 25 ₪, חיטה מלאה 18 ₪, לחם טוסט לבן 1.5 ק"ג קאסטן 35 ₪, לחם אגוזים 21 ₪, לחם קל- מלא 19 ₪, שאור איטלקי 19 ₪, שאור איטלקי עם זיתים 22 ₪, לחפ שיפון 21 ₪, לחם צימוקים-אגוזים 24 ₪, לחם שיבולת שועל וחיטה מלאה 24 ₪, לחם שיפון חמניות וגבינת אמנטל 24 ₪, לחם דגנים 20 ₪, לחם עגבניות יבשות, שמן זית, זיתים ותבלינים 24 ₪  




  
לי באופן אישי יש פטיש ללחם זיתים :)
לקחתי אחד כזה הביתה, חיסלתי אותו לבד תוך יומיים.



אין מה להגיד, מלבד: טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



קצת מתוק?
הרבה מתוק!!! 
(טוב, נו, אני יודעת, סוכרים וזה, פחמימות וזה, אבל חיים בשביל להנות, לא בשביל לסבול) :)
קרואסונים ומאפי בוקר מעולים:


מאפים מיוחדים 15 ₪ - תפוחים ופטיסייר, מרציפן וניל ושטרוייזל, ריקוטה ושטרוייזל, קרואסון שקדים, קינמון אגוזים.
בריושים וקרואסונים 12-14 ₪ - בריוש וניל, בריוש חלבה, בריוש שוקולד, קרואסון שוקולד, קרואסון חמאה, קרואסון וניל צימוקים.




 

זה היה טעים בטירוף:



כשסיימתי את הקפה והתעוררתי קצת, אני ושותפי שתינו קצת חליטות צמחים, כדי להתאושש מכל השפע שנחת לנו על השולחן:


 עם התה הגיעה צלוחית עוגיות טעימות להפליא, ופה כבר ידעתי שבייקרי 19 הוא מקום קלאסי מבחינתי למה שאני מחפשת, שזה הרבה מעבר ל"ארומה" :)





ובשביל שלא נרגיש רע, זללנו גם עוגת גבינה ניו יורקית. 
זללנו? זללתי, אבל אל תגלו לאף אחד :)



בביקרי 19 מוכרים גם ריבות וממרחים שונים וטעימים:




והכי הורסת בעיניי? ריבת תות פיסטוק. שיאוו, איזה טעים :)
והסנדוויצ'ים? עם לחמים כאלו, שום סנדוויץ' לא יכול להרשות לעצמו להיות פחות ממעולה :)



עכשיו אתם שואלים את עצמכם: איפה?


שלושה סניפים:
וייסבורג 19, צהלה, ת"א
אחימאיר 15, (מרכז שוסטר) רמת אביב ג', ת"א
שטרייכמן 6, הגוש הגדול, ת"א
ושיהיה לכם אחלה קפה ומאפה :)




מוזמנים לעקוב אחרי foodil





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.