דילוג לתוכן הראשי

החופשה החלומית שלי במלון שיש בו הכל. והלב? יהרהר ויחמוד :)







חלום.
אין לי מילה אחרת להגדיר את הסופ"ש שביליתי במקום הכי נמוך והכי יפה בעולם.
הכל היה מושלם.
מבחינתי, חופשה טובה מתחלקת לכמה פרמטרים:
המקום, החדרים, הפסיליטיז, והאוכל.
בגדול: כמה הרגשתי שאני מחזירה לעצמי כוחות, שלפעמים כ"כ חסרים לי.
זו הייתה חופשה חלומית.
הוזמנתי למלון עין גדי, לסופ"ש, ויצאתי עם טעם של עוד, והרבה עוד.
כשנסעתי, הייתי קצת סקפטית. לפני כמה שנים טובות הייתי בחופשה במלון עין גדי, והיה בסדר, אבל זהו. בסדר.
הספא עוד לא היה קיים, החדרים היו "קיבוציים" להפליא ונטולי חן, והאוכל? אהמממ... קיבוצי במלוא מובן המילה.
ארוחת הבוקר "של אז" הייתה מאד פשוטה, מאד ביצה קשה+קוטג'+לחם פרוס+ירקות חתוכים.
חדר אוכל של קיבוץ :)
אבל...
מלון עין גדי עבר שינוי מטורף מאז שביקרתי בו.
החדרים נראים לגמרי אחרת, חדר האוכל הוא כבר לא "חדר אוכל", האוכל עשיר ונהדר, ונוסף מתחם הספא המדהים, ספא סינרגיה.
בפוסט הזה אני אספר לכם על כל שאר החופשה החלומית שלי במלון עין גדי.

החדרים:



החדרים נעימים מאד.
המיטה נוחה, וישנתי נהדר בלילה :)
ישנתי בחדר סטנדרט, יש גם חדרי בוטיק, שמיועדים לאלו שרוצים חופשה יוקרתית בקיבוץ.
חדרי הסטנדרט:



חדרי בוטיק, חלקם צופים לנחל ערוגות:









את החופשה ביליתי עם הילדים, או בעצם עם "הנוער" שלי.
ראוי לציון:
הילדים, ברגע שהם נכנסים לחדר במלון, כברירת מחדל הם נשכבים על המיטה הזוגית, ופותחים טלוויזיה.
הפתעה מאד נעימה חיכתה לנו פה. בבתי מלון שביקרתי בהם לאחרונה, מטעמים של חיסכון ככל הנראה, בוחר המלון בחבילה מצומצמת של ערוצים מאחת מחברות הכבלים, ולנו אין יותר מדי בחירה. אנחנו צריכים להסתפק במועט. זה תמיד מעצבן אותי, כי יש לי ערוץ שאני אוהבת להירדם איתו, ולילדים יש את הערוצים שבא להם לראות, וזה תמיד מבאס שאין מה לראות, כי מישהו החליט לחסוך.
יאפ!
בעין גדי החליטו לפנק עד הסוף, וכל הערוצים של יס פתוחים, מה שנותן הרגשה של "בית", בלי פשרות!
כיף אמיתי, ושאפו. אהבנו :)


עין גדי- אחד מהמקומות היפים בארץ
לא בכדי נכתבו המילים(עם הביצוע המקסים של אריק איינשטיין)
"עין גדי, עין גדי, מה היה כי צמחת בחמה, 
עין גדי, עין גדי, איך פלגים בך חותרים בשממה, 
עין גדי, עין גדי, בך היופי יופע בכל הוד, 
והלב יהרהר ויחמוד, והלב יהרהר ויחמוד" 


הקיבוץ עצמו הוא קיבוץ מאד מטופח. 
חדרי המלון נמצאים בנקודות שונות, ותוך כדי שיטוט נחשפים ליופי מכל הכיוונים, יופיו של המדבר שנושק לים:





ים המוות, או ים החיים?
אנחנו עשינו מחיים בים המוות :)








 בין שבילי בית המלון:






מצחיק איך הם מסתובבים שם, תושבים לכל דבר :)







בסמוך למשרד הקבלה של המלון, אפשר לראות את הקקטוסים הידועים של קיבוץ עין גדי, במלוא הדרם:



הקקטוסים הם מוטיב חוזר בקיבוץ, אפשר לראות אותם, להתפעל מהם, ולצלם אותם בכל מקום:

















ככה זה נראה שם, בקיבוץ היפה הזה, עם הגן הבוטני של מלון עין גדי:


























סיור בין השבילים של הקיבוץ תמיד עושה טוב לנשמה(האמת, לפעמים אני קצת מקנאה בקיבוצים האלו, איזו שלווה ואיזה תנאים אידיאלים לגידול ילדים, מרחבי דשא והמון ירוק בעיניים):








בקיצור, הקיבוץ הזה הוא אוסף של יופי טבעי, עם המון צבעים של אדמה, ים ופריחה :)





האוכל:
האוכל היה מגוון, עשיר, והאמת? כלום לא היה חסר.
זה ממש לא אותו חדר אוכל של קיבוץ עין גדי שביקרתי בו לפני שנים.
ארוחת הערב הייתה מעולה, עם המון תבשילים מהמטבח הערבי/מרוקאי/עירקי.
הייתה פינת חומוס מקסימה, שבה אפשר לשים חומוס על הצלחת, ולהוסיף עליו מה שבא לכם: פול, בשר, פטריות, ועוד.
רעיון מקסים, במיוחד במדינה שבה חומוס הוא המאכל הלאומי :)
אין לי מה להגיד יותר מדי, חוץ מ"היה טעים".
לכולנו היה מה לאכול, כולל לבת שלי, שלא אוכלת כל דבר.
בבוקר היה חסר לי פנקייק(או יותר נכון לילדים שלי, שרגילים לפנקייק בבתי מלון), אבל תכל'ס, לא היה חסר כלום.
והאמת, לשם שינוי, לא התחשק לי לצלם את האוכל. התישק לי רק לאכול, אז הפעם אין יותר מדי תמונות אוכל :)






















לסיכום:
מה היה חסר לי במלון עין גדי?
מאד פשוט: עוד כמה ימים :)
אם בא לכם חופשה שם, תקראו לי, אני גם באה!!!!






מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)