דילוג לתוכן הראשי

חביתה+סלט? משעמם בבתי הקפה. ביפו יש אופציה אחרת ונהדרת לארוחת בוקר :)




מה יש לכם להציע לתפריט ארוחת בוקר? 
מלצר/ית: יש לנו חביתה, חביתה עם תוספות, עין, מקושקשת, ושקשוקה.
יש גבינות, ריבה, ממרח אבוקדו וטונה. אה, ויש גם שתייה חמה/קרה.
או גם וגם.
ככה בערך נראות רוב ארוחות הבוקר בבתי הקפה בארץ.
משעממות :)
רבאק, חביתה גם הבת שלי יודעת להכין. 
גם בארוחת בוקר צריך טאצ' אחר, שונה, שנרגיש "בית קפה" ולא "בבית".
כי כשאנחנו יוצאים לארוחת בוקר בחוץ, זה לא בשביל להיות בבית :)
אז זהו. 
עכשיו אפשר להגיד: בוקר טוב!!!




השף ניר צוק, השף של "נועה" ביפו, הבין שתפריט ארוחות הבוקר מצריך שינוי, וכשהוזמנתי לחוות את דעתי על התפריט החדש, הופתעתי. 
בתפריט תוכלו למצוא גם את ארוחות הבוקר ה"רגילות", אבל השיממון נעלם, ואת מקומו תפסה מקוריות, תעוזה וגיוון, שיפה אם היו בתי קפה רבים לוקחים את הקונספט ומתרעננים.
בעוד אני ובן זוגי לארוחה יושבים על הבר וחושבים מה לאכול מהתפריט, ניר צוק כבר קצץ, ערבב והגיש לנו משקה מרשים ואלכוהולי של בוקר:




זה היה מעורר וטוב!!!
בתפריט הבוקר בוחרים מנה עיקרית לסועד, שאליה מתלווים מאזטים מפנקים למרכז השולחן:


בחרנו שתי עיקריות:
בוקר ים - ביצה חצי קשה עם טוביקו, סלמון, סרדינים ושרימפס - 59 ₪



מנה נהדרת, במיוחד כשחוצים את הביצה וכל היופי שבה נוזל לכל הכיוונים. תענוג!!!



אני בחרתי ביצה בקן - מנה שאני זוכרת מילדותי, וזו הייתה הבחירה שלי.
כי אין על אוכל נוסטלגי :)



משהו שראוי לציין:
המון פעמים כשאני יושבת בבית קפה עם הילדים, אני מסתבכת עם הבת שלי. נכון, היא כבר כמעט בת 16, אבל היא אוכלת רק חביתה ולחם. לא גבינות, לא ירקות, ולפעמים אני מתבאסת שאני צריכה להזמין לה ארוחת בוקר שלמה בשביל "חביתה+שתייה".
בנועה חשבו על זה, ויש "ארוחת בוקר ילדים". מקסים, בעיניי!!!
ארוחת ילדים צריכה להיות בכל מקום שמותאם לילדים, שזה רוב בתי הקפה בארץ.
בוקר ילדים – חביתה עם עגבניות וגבינת שמנת וקקאו חם או קר – 20 ₪
יופי!

נחזור לארוחה שלנו :)

הגיעו מאזטים למרכז השולחן. כולם היו טריים מאד, שווים ומיוחדים.
מה היה לנו שם?
סלט אישי, לבנה תוצרת המטבח, סחוג ירוק, ריבה של אימא של ניר, חצילים מוחמצים, בורגול בעגבניות, גבינת פטה,
זיתים, טחינה יפואית ,רוקט ובוטנים, גבינת שמנת סלמון.
מה שנותר הוא לבחור את המנה הכיפית לבוקר שלכם:)


את זה אתם חייבים לטעום: בורגול בעגבניות!!!
טעים טעים. 












עוד נקודה שאני חייבת, אבל פשוט חייבת לציין:
מי שמכיר אותי יודע שבכל מה שקשור למטבח אני איסטניסטית.
אני לא אוהבת לאכול עם אנשים מצלחת מרכזית, לא אוכלת מסכו"ם של מישהו אחר, ובמטבח שלי הכל חייב להיות סטרילי באופן יחסי.
לשמחתי, אצל ניר "תפסתי" את המלצרית חותכת את הלחם כשהיא אוחזת את הלחם עם כיסוי, בדיוק כמו שצריך להיות. 
שאפו!!!



ואם כבר הזכרתי את הלחם, חשוב מ-א-ד להזכיר שהלחם בביסטרו נועה נאפה בבוקר במקום, ומגיע לשולחן טרי טרי.
יכולתי לחסל כיכר, אם רק הייתה לי על השולחן :)
אני ושותפי לארוחה אפילו חשבנו לקנות כיכר הביתה, אבל נזכרנו שיש לנו עוד מאפייה לבקר בה אחרי זה, אז החלטנו שיהיו לנו מספיק פחמימות ליום אחד :)



אחרי ארוחה כ"כ נפלאה ועמוסה, בחרנו לשתות תה. 
מבחינתי, גם כלים יפים כבר עושים הכל להרבה יותר טעים, ובכל מקרה, החליטה הייתה כיפית ובדיוק במקום :)




כשחשבנו שסיימנו, ניר החליט שלא אכלנו מספיק(כן, ממש), והוציא לנו קינוחים מעלפים.
רגע של פרגון לקונדיטורית הבית, אדוה בן עזר, שהקינוחים שלה היו משגעים, ואף נתנה לנו לטעום מהמקרונים שבדיוק יצאו מהתנור:



עוגת שוקולד מענגת:



וקינוח אלוהי ביופיו וטעמו שמרוב שהייתי שיכורה מקוקטייל הבוקר, אני אפילו לא זוכרת את כל ההסברים של הקונדיטורית לגבי המרכיבים שלו:



בשעות הבוקר ניר יושב בכל יום וכותב את תפריט עסקיות הצהריים של נועה, עם הגיגים מפרי עטו על גבי התפריט.
עוד חידוש כמרענן לתפריט "סטנדרטי":




הספקנו לראות חלק מההכנות לארוחת הצהריים, ושמחנו לראות צוות מעניין במטבח של ניר צוק.
זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו.
בצבע, בשחור-לבן, זוהי יפו במלוא תפארתה:



ניר, כמו ניר, לא התאפק והיה חייב להראות לנו את הרביולי מכל כיווניו, להסביר לנו על עוביו של הבצק, ועל המילוי שבפנים.
זה משהו שאני אוהבת אצל ניר. 
הוא מתלהב, הוא מתרגש, הוא נהנה מההתרחשויות וממה שהוא עושה.
כיף :)






אחרי שהוא פתח לרביולי את הקרביים, הצטערתי שאין לי מקום גם לארוחת צהריים :)
אבל אל דאגה, כבר ביקרתי בנועה בעבר, ואני אבקר בה בעתיד, הסירו דאגה מלבכם...


יפת  30, יפו- מתחם השף ניר צוק
פתוח כל יום החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות.
ארוחות בוקר מוגשות עד השעה 12:00.
ניתן להזמין מקומות מראש בטלפון 03-5184668 שלוחה 2.



מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)