דלג לתוכן הראשי

חביתה+סלט? משעמם בבתי הקפה. ביפו יש אופציה אחרת ונהדרת לארוחת בוקר :)




מה יש לכם להציע לתפריט ארוחת בוקר? 
מלצר/ית: יש לנו חביתה, חביתה עם תוספות, עין, מקושקשת, ושקשוקה.
יש גבינות, ריבה, ממרח אבוקדו וטונה. אה, ויש גם שתייה חמה/קרה.
או גם וגם.
ככה בערך נראות רוב ארוחות הבוקר בבתי הקפה בארץ.
משעממות :)
רבאק, חביתה גם הבת שלי יודעת להכין. 
גם בארוחת בוקר צריך טאצ' אחר, שונה, שנרגיש "בית קפה" ולא "בבית".
כי כשאנחנו יוצאים לארוחת בוקר בחוץ, זה לא בשביל להיות בבית :)
אז זהו. 
עכשיו אפשר להגיד: בוקר טוב!!!




השף ניר צוק, השף של "נועה" ביפו, הבין שתפריט ארוחות הבוקר מצריך שינוי, וכשהוזמנתי לחוות את דעתי על התפריט החדש, הופתעתי. 
בתפריט תוכלו למצוא גם את ארוחות הבוקר ה"רגילות", אבל השיממון נעלם, ואת מקומו תפסה מקוריות, תעוזה וגיוון, שיפה אם היו בתי קפה רבים לוקחים את הקונספט ומתרעננים.
בעוד אני ובן זוגי לארוחה יושבים על הבר וחושבים מה לאכול מהתפריט, ניר צוק כבר קצץ, ערבב והגיש לנו משקה מרשים ואלכוהולי של בוקר:




זה היה מעורר וטוב!!!
בתפריט הבוקר בוחרים מנה עיקרית לסועד, שאליה מתלווים מאזטים מפנקים למרכז השולחן:


בחרנו שתי עיקריות:
בוקר ים - ביצה חצי קשה עם טוביקו, סלמון, סרדינים ושרימפס - 59 ₪



מנה נהדרת, במיוחד כשחוצים את הביצה וכל היופי שבה נוזל לכל הכיוונים. תענוג!!!



אני בחרתי ביצה בקן - מנה שאני זוכרת מילדותי, וזו הייתה הבחירה שלי.
כי אין על אוכל נוסטלגי :)



משהו שראוי לציין:
המון פעמים כשאני יושבת בבית קפה עם הילדים, אני מסתבכת עם הבת שלי. נכון, היא כבר כמעט בת 16, אבל היא אוכלת רק חביתה ולחם. לא גבינות, לא ירקות, ולפעמים אני מתבאסת שאני צריכה להזמין לה ארוחת בוקר שלמה בשביל "חביתה+שתייה".
בנועה חשבו על זה, ויש "ארוחת בוקר ילדים". מקסים, בעיניי!!!
ארוחת ילדים צריכה להיות בכל מקום שמותאם לילדים, שזה רוב בתי הקפה בארץ.
בוקר ילדים – חביתה עם עגבניות וגבינת שמנת וקקאו חם או קר – 20 ₪
יופי!

נחזור לארוחה שלנו :)

הגיעו מאזטים למרכז השולחן. כולם היו טריים מאד, שווים ומיוחדים.
מה היה לנו שם?
סלט אישי, לבנה תוצרת המטבח, סחוג ירוק, ריבה של אימא של ניר, חצילים מוחמצים, בורגול בעגבניות, גבינת פטה,
זיתים, טחינה יפואית ,רוקט ובוטנים, גבינת שמנת סלמון.
מה שנותר הוא לבחור את המנה הכיפית לבוקר שלכם:)


את זה אתם חייבים לטעום: בורגול בעגבניות!!!
טעים טעים. 












עוד נקודה שאני חייבת, אבל פשוט חייבת לציין:
מי שמכיר אותי יודע שבכל מה שקשור למטבח אני איסטניסטית.
אני לא אוהבת לאכול עם אנשים מצלחת מרכזית, לא אוכלת מסכו"ם של מישהו אחר, ובמטבח שלי הכל חייב להיות סטרילי באופן יחסי.
לשמחתי, אצל ניר "תפסתי" את המלצרית חותכת את הלחם כשהיא אוחזת את הלחם עם כיסוי, בדיוק כמו שצריך להיות. 
שאפו!!!



ואם כבר הזכרתי את הלחם, חשוב מ-א-ד להזכיר שהלחם בביסטרו נועה נאפה בבוקר במקום, ומגיע לשולחן טרי טרי.
יכולתי לחסל כיכר, אם רק הייתה לי על השולחן :)
אני ושותפי לארוחה אפילו חשבנו לקנות כיכר הביתה, אבל נזכרנו שיש לנו עוד מאפייה לבקר בה אחרי זה, אז החלטנו שיהיו לנו מספיק פחמימות ליום אחד :)



אחרי ארוחה כ"כ נפלאה ועמוסה, בחרנו לשתות תה. 
מבחינתי, גם כלים יפים כבר עושים הכל להרבה יותר טעים, ובכל מקרה, החליטה הייתה כיפית ובדיוק במקום :)




כשחשבנו שסיימנו, ניר החליט שלא אכלנו מספיק(כן, ממש), והוציא לנו קינוחים מעלפים.
רגע של פרגון לקונדיטורית הבית, אדוה בן עזר, שהקינוחים שלה היו משגעים, ואף נתנה לנו לטעום מהמקרונים שבדיוק יצאו מהתנור:



עוגת שוקולד מענגת:



וקינוח אלוהי ביופיו וטעמו שמרוב שהייתי שיכורה מקוקטייל הבוקר, אני אפילו לא זוכרת את כל ההסברים של הקונדיטורית לגבי המרכיבים שלו:



בשעות הבוקר ניר יושב בכל יום וכותב את תפריט עסקיות הצהריים של נועה, עם הגיגים מפרי עטו על גבי התפריט.
עוד חידוש כמרענן לתפריט "סטנדרטי":




הספקנו לראות חלק מההכנות לארוחת הצהריים, ושמחנו לראות צוות מעניין במטבח של ניר צוק.
זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו.
בצבע, בשחור-לבן, זוהי יפו במלוא תפארתה:



ניר, כמו ניר, לא התאפק והיה חייב להראות לנו את הרביולי מכל כיווניו, להסביר לנו על עוביו של הבצק, ועל המילוי שבפנים.
זה משהו שאני אוהבת אצל ניר. 
הוא מתלהב, הוא מתרגש, הוא נהנה מההתרחשויות וממה שהוא עושה.
כיף :)






אחרי שהוא פתח לרביולי את הקרביים, הצטערתי שאין לי מקום גם לארוחת צהריים :)
אבל אל דאגה, כבר ביקרתי בנועה בעבר, ואני אבקר בה בעתיד, הסירו דאגה מלבכם...


יפת  30, יפו- מתחם השף ניר צוק
פתוח כל יום החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות.
ארוחות בוקר מוגשות עד השעה 12:00.
ניתן להזמין מקומות מראש בטלפון 03-5184668 שלוחה 2.



מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?