מה יש לכם להציע לתפריט ארוחת בוקר?
מלצר/ית: יש לנו חביתה, חביתה עם תוספות, עין, מקושקשת, ושקשוקה.
יש גבינות, ריבה, ממרח אבוקדו וטונה. אה, ויש גם שתייה חמה/קרה.
או גם וגם.
ככה בערך נראות רוב ארוחות הבוקר בבתי הקפה בארץ.
משעממות :)
רבאק, חביתה גם הבת שלי יודעת להכין.
גם בארוחת בוקר צריך טאצ' אחר, שונה, שנרגיש "בית קפה" ולא "בבית".
כי כשאנחנו יוצאים לארוחת בוקר בחוץ, זה לא בשביל להיות בבית :)
אז זהו.
עכשיו אפשר להגיד: בוקר טוב!!!
השף ניר צוק, השף של "נועה" ביפו, הבין שתפריט ארוחות הבוקר מצריך שינוי, וכשהוזמנתי לחוות את דעתי על התפריט החדש, הופתעתי.
בתפריט תוכלו למצוא גם את ארוחות הבוקר ה"רגילות", אבל השיממון נעלם, ואת מקומו תפסה מקוריות, תעוזה וגיוון, שיפה אם היו בתי קפה רבים לוקחים את הקונספט ומתרעננים.
בעוד אני ובן זוגי לארוחה יושבים על הבר וחושבים מה לאכול מהתפריט, ניר צוק כבר קצץ, ערבב והגיש לנו משקה מרשים ואלכוהולי של בוקר:
זה היה מעורר וטוב!!!
בתפריט הבוקר בוחרים מנה עיקרית לסועד, שאליה מתלווים מאזטים מפנקים למרכז השולחן:
בחרנו שתי עיקריות:
בוקר ים - ביצה חצי קשה עם טוביקו, סלמון, סרדינים ושרימפס - 59 ₪
מנה נהדרת, במיוחד כשחוצים את הביצה וכל היופי שבה נוזל לכל הכיוונים. תענוג!!!
אני בחרתי ביצה בקן - מנה שאני זוכרת מילדותי, וזו הייתה הבחירה שלי.
כי אין על אוכל נוסטלגי :)
משהו שראוי לציין:
המון פעמים כשאני יושבת בבית קפה עם הילדים, אני מסתבכת עם הבת שלי. נכון, היא כבר כמעט בת 16, אבל היא אוכלת רק חביתה ולחם. לא גבינות, לא ירקות, ולפעמים אני מתבאסת שאני צריכה להזמין לה ארוחת בוקר שלמה בשביל "חביתה+שתייה".
בנועה חשבו על זה, ויש "ארוחת בוקר ילדים". מקסים, בעיניי!!!
ארוחת ילדים צריכה להיות בכל מקום שמותאם לילדים, שזה רוב בתי הקפה בארץ.
בוקר ילדים – חביתה עם עגבניות וגבינת שמנת וקקאו חם או קר – 20 ₪
יופי!נחזור לארוחה שלנו :)
הגיעו מאזטים למרכז השולחן. כולם היו טריים מאד, שווים ומיוחדים.
מה היה לנו שם?
סלט אישי, לבנה תוצרת המטבח, סחוג ירוק, ריבה של אימא של ניר, חצילים מוחמצים, בורגול בעגבניות, גבינת פטה,
זיתים, טחינה יפואית ,רוקט ובוטנים, גבינת שמנת סלמון.
מה שנותר הוא לבחור את המנה הכיפית לבוקר שלכם:)
את זה אתם חייבים לטעום: בורגול בעגבניות!!!
טעים טעים.
עוד נקודה שאני חייבת, אבל פשוט חייבת לציין:
מי שמכיר אותי יודע שבכל מה שקשור למטבח אני איסטניסטית.
אני לא אוהבת לאכול עם אנשים מצלחת מרכזית, לא אוכלת מסכו"ם של מישהו אחר, ובמטבח שלי הכל חייב להיות סטרילי באופן יחסי.
לשמחתי, אצל ניר "תפסתי" את המלצרית חותכת את הלחם כשהיא אוחזת את הלחם עם כיסוי, בדיוק כמו שצריך להיות.
שאפו!!!
ואם כבר הזכרתי את הלחם, חשוב מ-א-ד להזכיר שהלחם בביסטרו נועה נאפה בבוקר במקום, ומגיע לשולחן טרי טרי.
יכולתי לחסל כיכר, אם רק הייתה לי על השולחן :)
אני ושותפי לארוחה אפילו חשבנו לקנות כיכר הביתה, אבל נזכרנו שיש לנו עוד מאפייה לבקר בה אחרי זה, אז החלטנו שיהיו לנו מספיק פחמימות ליום אחד :)
אחרי ארוחה כ"כ נפלאה ועמוסה, בחרנו לשתות תה.
מבחינתי, גם כלים יפים כבר עושים הכל להרבה יותר טעים, ובכל מקרה, החליטה הייתה כיפית ובדיוק במקום :)
רגע של פרגון לקונדיטורית הבית, אדוה בן עזר, שהקינוחים שלה היו משגעים, ואף נתנה לנו לטעום מהמקרונים שבדיוק יצאו מהתנור:
עוגת שוקולד מענגת:
וקינוח אלוהי ביופיו וטעמו שמרוב שהייתי שיכורה מקוקטייל הבוקר, אני אפילו לא זוכרת את כל ההסברים של הקונדיטורית לגבי המרכיבים שלו:
עוד חידוש כמרענן לתפריט "סטנדרטי":
זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו.
בצבע, בשחור-לבן, זוהי יפו במלוא תפארתה:
ניר, כמו ניר, לא התאפק והיה חייב להראות לנו את הרביולי מכל כיווניו, להסביר לנו על עוביו של הבצק, ועל המילוי שבפנים.
זה משהו שאני אוהבת אצל ניר.
הוא מתלהב, הוא מתרגש, הוא נהנה מההתרחשויות וממה שהוא עושה.
כיף :)
יפת 30, יפו- מתחם השף ניר צוק
פתוח כל יום החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות.
ארוחות בוקר מוגשות עד השעה 12:00.
ניתן להזמין מקומות מראש בטלפון 03-5184668 שלוחה 2.
תגובות
הוסף רשומת תגובה