דילוג לתוכן הראשי

פסטיבל ארץ כרמים וטעמים. וכן, מותר לדרוך על הדשא :) אפריל משכר!














פסטיבל יין אזורי, גני הנדיב 9-10/4/2014


תכירו:
רותי בן ישראל. שם ששווה לזכור. אני, בכל אופן, לא אשכח אותה :)
היא אשה מלאת מרץ, היא סומלייה(בעלת תעודת סומליה מארגון Fisar האיטלקי), היא אשתו של בני בן ישראל ממאסטר שף, והיא חייכנית ומקסימה במיוחד:




בנוסף לכל אלו היא היוזמת והרוח החיה מאחורי פסטיבל היין האזורי שמתקיים בין עמק חפר לכרמל.
פסטיבל "ארץ כרמים וטעמים", פסטיבל יין אזורי ראשון,
יתקיים בתאריכים 9-10/4/2014 בגני רמת הנדיב המטופחים,
בשיתוף עמותת כרמלים:


גם ללא היין, שווה לבקר בגנים המטופחים:




ובקבר הברון אדמונד דה רוטשילד בגני הנדיב:


בפסטיבל יציגו עשרות יקבים אזוריים, יצרני שמני זית ותוצרת חקלאית אזורית מחבל הארץ אשר כולל את האזורים הר הכרמל ומורדותיו, בקעת הנדיב ומושבות הברון(זיכרון יעקב, בנימינה), גבעת עדה, עמק אלונה ועמק חפר.
פסטיבל היין "ארץ כרמים וטעמים" יהיה הפסטיבל שיפתח את חגיגות
"טעם המושבות" וחלק מציון 60 שנים לקבורתו של הברון אדמונד דה רוטשילד בארץ ישראל ובניית גני הנדיב להנצחת שמו של הנדיב שתרם ממרצו ומכספו לבניית הארץ בכלל ותעשיית היין בישראל בפרט.
הפסטיבל נעשה בשיתוף ועידוד הנהלת רמת הנדיב שמאפשרים לראשונה מאז הקמת החגים לפני 60 שנים לערוך אירוע בגנים. אין ספק, רגע היסטורי.
תאמינו לי, זו הייתה חוויה אמיתית. הגנים מוקפדים ושמורים בצורה יוצאת דופן, ויש איסור לדרוך על הדשא.
לכבוד חגיגות ה-60, בפסטיבל, יהיה מותר לדרוך על הדשא.
אנחנו בסיור המקדים לפסטיבל עשינו זאת, ושכבנו על הדשא המטופח בהנאה רבה :)




את הסיור התחלנו ביקב אליגוטה, יקב בוטיק מקסים עם יינות אדומים נפלאים:


 
צביקה, בעל היקב, נתן לנו טעימות מהיינות המעולים:




משם המשכנו ליקב שפיה:


רותי בן ישראל היא הייננית של יקב שפיה, ושם הוצגו לנו חלק מיינות היקבים ומשמני הזית שמשתתפים בפסטיבל הראשון מסוגו באזור:





שמן זית טעים:





רותי מזגה לנו יין, כאילו כבר לא היינו שיכורים מספיק, ואנחנו, כמובן, תיעדנו :)


בני ורותי לקחו אותנו לסיור בגני הנדיב, כששם קיבלנו את ההסברים לגבי הפסטיבל, כשרותי מכיוון היין, ובני מכיוון האוכל :)


אז מה הולך להיות שם? 
המבקרים בפסטיבל יקבלו עם כניסתם כוס יין לטעימות ומפה אזורית ייחודית שעליה יסומנו כל המציגים.
בפסטיבל יוכלו המבקרים לטייל בין המציגים בגנים המטופחים, לבקר בדוכני היקבים השונים ולטעום את יינותיהם, לטעום שמני זית מקומיים, להשתתף בסדנאות בישול וסדנאות נוספות, וכל זאת בלווי הרכבי מוסיקה חיה להשלמת האווירה.
בין המציגים בפסטיבל ניתן לראות את יקב סומק, יקב שפיה, יקב כרמל, יקב בנימינה, יקב תשבי, יקב ארנס, יקב אסמביה, יקב שירום, יקב ראובן, יקב אלונה, יקב אייל, יקב סלומון, יקב ארגוב, יקב בת שלמה, יקב וורטמן, יקב שושנה, יקב דדה, יקב שגיא, יקב רקנאטי, יקב אליגוטה, יקב עביה, יקב מבצר עתלית ועוד מציגים כמו בית אל, יאמה ספא יין, משק יובל, יש מיין, רוח שתות, איש הפסיפלורה, מסיק מגל, גבינות יעקובס, אגדת לחם ומטעים קפה.
ביקרנו גם ביקב תשבי, שם לגמנו עוד קצת יין, וחווינו את השילובים בין יין לשוקולד של ולרונה, שגם זו חוויה בפני עצמה:


בפסטיבל יציגו יקבים אזוריים שרובם גם מיצרים את יינותיהם מענבים הגדלים באזור וחלקם הם דור המשך של כורמים באזור זה, וכמו כן יקבים וייננים צעירים המציגים לראשונה את יצירותיהם לצד יקבים גדולים וותיקים שיציגו יינות חדשים.



ביום הראשון של הפסטיבל (9/4) יתקיים יום עיון וינולוגי אשר יהיה מיועד לקהל המקצועי בלבד (בעלי יקבים, ייננים, כורמים, עיתונאי יין וסומליירים וכו') בהובלתו המקצועית של יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי בנימינה, ובשיתוף משרד החלקאות ומועצת גפן היין.
ב"מטעים" פגשנו את הנציגות של יינות כרמל.
כשיקב כרמל ויקב שפיה נפגשים, זה אומר אהבה :)


את חגיגות היין בפסטיבל "ארץ כרמים וטעמים" ישלים החלק הקולינארי שמוביל בני בן ישראל, איש הקולינאריה וכמו שציינתי כבר, בן זוגה של רותי:



במסגרת החלק הקולינארי יציגו בפסטיבל גם יצרני שמני זית, ריבות, גבינות, דבש ותוצרת אזורית נוספת, ימכרו מנות טאפאס שנבנו בשיתוף פעולה בין בני בן ישראל לשף עמי דניאל ממסעדת "מטעים", וגולת הכותרת הקולינארית תהיה במת הדגמות בה יעבירו במהלך כל ערב סדנאות בישול קצרצרות העושות שימוש בחומרי הגלם האזוריים:


בקיצור, יהיה שמח.
אלכוהולי, ושמח.
טעים, ושמח.
פורח ושמח, גם :)


פסטיבל היין "ארץ כרמים וטעמים", גני הנדיב,
9-10/4/2014 בשעות 18:00-23:00
מחיר כרטיס ברכישה מוקדמת – 80 ₪




מוזמנים לעקוב אחרי foodil


 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)