דילוג לתוכן הראשי

פסטיבל ארץ כרמים וטעמים. וכן, מותר לדרוך על הדשא :) אפריל משכר!














פסטיבל יין אזורי, גני הנדיב 9-10/4/2014


תכירו:
רותי בן ישראל. שם ששווה לזכור. אני, בכל אופן, לא אשכח אותה :)
היא אשה מלאת מרץ, היא סומלייה(בעלת תעודת סומליה מארגון Fisar האיטלקי), היא אשתו של בני בן ישראל ממאסטר שף, והיא חייכנית ומקסימה במיוחד:




בנוסף לכל אלו היא היוזמת והרוח החיה מאחורי פסטיבל היין האזורי שמתקיים בין עמק חפר לכרמל.
פסטיבל "ארץ כרמים וטעמים", פסטיבל יין אזורי ראשון,
יתקיים בתאריכים 9-10/4/2014 בגני רמת הנדיב המטופחים,
בשיתוף עמותת כרמלים:


גם ללא היין, שווה לבקר בגנים המטופחים:




ובקבר הברון אדמונד דה רוטשילד בגני הנדיב:


בפסטיבל יציגו עשרות יקבים אזוריים, יצרני שמני זית ותוצרת חקלאית אזורית מחבל הארץ אשר כולל את האזורים הר הכרמל ומורדותיו, בקעת הנדיב ומושבות הברון(זיכרון יעקב, בנימינה), גבעת עדה, עמק אלונה ועמק חפר.
פסטיבל היין "ארץ כרמים וטעמים" יהיה הפסטיבל שיפתח את חגיגות
"טעם המושבות" וחלק מציון 60 שנים לקבורתו של הברון אדמונד דה רוטשילד בארץ ישראל ובניית גני הנדיב להנצחת שמו של הנדיב שתרם ממרצו ומכספו לבניית הארץ בכלל ותעשיית היין בישראל בפרט.
הפסטיבל נעשה בשיתוף ועידוד הנהלת רמת הנדיב שמאפשרים לראשונה מאז הקמת החגים לפני 60 שנים לערוך אירוע בגנים. אין ספק, רגע היסטורי.
תאמינו לי, זו הייתה חוויה אמיתית. הגנים מוקפדים ושמורים בצורה יוצאת דופן, ויש איסור לדרוך על הדשא.
לכבוד חגיגות ה-60, בפסטיבל, יהיה מותר לדרוך על הדשא.
אנחנו בסיור המקדים לפסטיבל עשינו זאת, ושכבנו על הדשא המטופח בהנאה רבה :)




את הסיור התחלנו ביקב אליגוטה, יקב בוטיק מקסים עם יינות אדומים נפלאים:


 
צביקה, בעל היקב, נתן לנו טעימות מהיינות המעולים:




משם המשכנו ליקב שפיה:


רותי בן ישראל היא הייננית של יקב שפיה, ושם הוצגו לנו חלק מיינות היקבים ומשמני הזית שמשתתפים בפסטיבל הראשון מסוגו באזור:





שמן זית טעים:





רותי מזגה לנו יין, כאילו כבר לא היינו שיכורים מספיק, ואנחנו, כמובן, תיעדנו :)


בני ורותי לקחו אותנו לסיור בגני הנדיב, כששם קיבלנו את ההסברים לגבי הפסטיבל, כשרותי מכיוון היין, ובני מכיוון האוכל :)


אז מה הולך להיות שם? 
המבקרים בפסטיבל יקבלו עם כניסתם כוס יין לטעימות ומפה אזורית ייחודית שעליה יסומנו כל המציגים.
בפסטיבל יוכלו המבקרים לטייל בין המציגים בגנים המטופחים, לבקר בדוכני היקבים השונים ולטעום את יינותיהם, לטעום שמני זית מקומיים, להשתתף בסדנאות בישול וסדנאות נוספות, וכל זאת בלווי הרכבי מוסיקה חיה להשלמת האווירה.
בין המציגים בפסטיבל ניתן לראות את יקב סומק, יקב שפיה, יקב כרמל, יקב בנימינה, יקב תשבי, יקב ארנס, יקב אסמביה, יקב שירום, יקב ראובן, יקב אלונה, יקב אייל, יקב סלומון, יקב ארגוב, יקב בת שלמה, יקב וורטמן, יקב שושנה, יקב דדה, יקב שגיא, יקב רקנאטי, יקב אליגוטה, יקב עביה, יקב מבצר עתלית ועוד מציגים כמו בית אל, יאמה ספא יין, משק יובל, יש מיין, רוח שתות, איש הפסיפלורה, מסיק מגל, גבינות יעקובס, אגדת לחם ומטעים קפה.
ביקרנו גם ביקב תשבי, שם לגמנו עוד קצת יין, וחווינו את השילובים בין יין לשוקולד של ולרונה, שגם זו חוויה בפני עצמה:


בפסטיבל יציגו יקבים אזוריים שרובם גם מיצרים את יינותיהם מענבים הגדלים באזור וחלקם הם דור המשך של כורמים באזור זה, וכמו כן יקבים וייננים צעירים המציגים לראשונה את יצירותיהם לצד יקבים גדולים וותיקים שיציגו יינות חדשים.



ביום הראשון של הפסטיבל (9/4) יתקיים יום עיון וינולוגי אשר יהיה מיועד לקהל המקצועי בלבד (בעלי יקבים, ייננים, כורמים, עיתונאי יין וסומליירים וכו') בהובלתו המקצועית של יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי בנימינה, ובשיתוף משרד החלקאות ומועצת גפן היין.
ב"מטעים" פגשנו את הנציגות של יינות כרמל.
כשיקב כרמל ויקב שפיה נפגשים, זה אומר אהבה :)


את חגיגות היין בפסטיבל "ארץ כרמים וטעמים" ישלים החלק הקולינארי שמוביל בני בן ישראל, איש הקולינאריה וכמו שציינתי כבר, בן זוגה של רותי:



במסגרת החלק הקולינארי יציגו בפסטיבל גם יצרני שמני זית, ריבות, גבינות, דבש ותוצרת אזורית נוספת, ימכרו מנות טאפאס שנבנו בשיתוף פעולה בין בני בן ישראל לשף עמי דניאל ממסעדת "מטעים", וגולת הכותרת הקולינארית תהיה במת הדגמות בה יעבירו במהלך כל ערב סדנאות בישול קצרצרות העושות שימוש בחומרי הגלם האזוריים:


בקיצור, יהיה שמח.
אלכוהולי, ושמח.
טעים, ושמח.
פורח ושמח, גם :)


פסטיבל היין "ארץ כרמים וטעמים", גני הנדיב,
9-10/4/2014 בשעות 18:00-23:00
מחיר כרטיס ברכישה מוקדמת – 80 ₪




מוזמנים לעקוב אחרי foodil


 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)