דילוג לתוכן הראשי

מתכון לפשטידת קישואים משגעת לפסח ומתנות שקניתי לעצמי רגע לפני החג :)




בכל חג אני קונה מתנות(גם) לעצמי. 
ככה, כי מגיע לי. 
בדר"כ מתנות שוות נחשבות אצלי אם הן מגיעות מתחום המטבח, הסלולר או הצילום.
אין דבר שאני אוהבת יותר משיטוט בחנויות כלי בית וגאדג'טים למטבח.
כשקיבלתי מתנה של 200 ש"ח לחג לקניות FOX HOME, לטובת התנסות במוצרי הרשת, לא הייתה מאושרת ממני.
אחת מהמתנות שקניתי לעצמי היא תבנית מלבנית קפיצית, שכבר הרבה זמן רציתי לקנות, ולכם הקניה הזו שווה, כי הכנתי איתה פשטידת קישואים נהדרת לפסח, עוד מעט המתכון מגיע :)



מתנות לחג. 
תמיד אנחנו מסתבכים עם זה. אני, לפחות :)
אני, כהרגלי, גם מחכה לרגע האחרון.
החלטתי לתת קפיצה ל-FOX HOME, גם כי היו(עם דגש על "היו") לי 200 ש"ח לבזבז, וגם כי לקראת החג הפריט השני ב-50%.
שווה במיוחד :)


נכנסתי לחנות בראשל"צ, וכמו בכל החנויות, גם פה אווירת החג הורגשה היטב.
תור ענק בקופות שהשתרך לאורך החנות לא מנע ממני להניח את ידי על כמה פריטים מדליקים.
כשאני נכנסת לחנויות כאלו, אין "איפוק". אני חייבת לקנות משהו :)
הצבעוניות בחנויות FOX HOME שולטת, וזה כיף אמיתי, אבל אני בחרתי הפעם ללכת על "רגוע".
הכי צבעונית: פינת הגלידה!


אהבתי את "פינת האבטיח", יופי של מתנה לחג, סכין אבטיח עם קערה בצורת אבטיח. 
ממש מקסים, וגם מתאים לעונה:)


מה קניתי לעצמי? 
ארבעה דברים חמודים, במחירים ממש סבירים:


אפרופו מחירים:
אפשר להרכיב שם יופי של מתנה לחג עם פריטים מקסימים במחירים מעולים ממש!!!



קניתי תבנית קפיץ מלבנית, שמזמן רציתי לקנות, כי לפשטידות ולזניות זה יותר מתאים מהעגולות הקפיציות שכבר יש לי, וככה הן יוצאות מושלמות.
מחיר: 69.90 ש"ח


משטח אבן להכנת פיצה בתנור:
מכיוון שאני מכינה לילדים הרבה פיצות לארוחת ערב, זה ממש נפלא בעיניי.
מחיר: 69.90 ש"ח


תבנית לעוגיות, כי תמיד צריך כזו בבית:) 
מחיר: 39.90 ש"ח
 

כף לעוגה, כי תמיד כיף להתחדש ולזרוק דברים ישנים :)
מחיר: 29.90 ש"ח


הבטחתי מתכון, אז הנה, מתכון לפשטידת קישואים לפסח :)

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים

כלים:
תבנית בגודל 17.5X27 ס"מ או דומה

מצרכים:
4 קישואים מגוררים גס(אני השתמשתי בזוקיני צהובים)
1 בצל גדול חתוך דק
2 שיני שום כתושות
שמן לטיגון
3 מצות טחונות דק(5 כפות מתוכן לתערובת הפשטידה)
4 ביצים
4 כפות מיונז
1 שמנת חמוצה 15%
מלח ופלפל
1/2 כוס מים
שומשום שחור לעיטור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
1. שוברים את המצות, שמים אותן במעבד מזון, וטוחנים לקמח דק.
2. במחבת שמים שמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
3. מוסיפים את הקישואים המגוררים ושתי שיני שום, וממשיכים לטגן כשלוש דקות.
4. מניחים את התערובת בקערה גדולה לצינון קל.
5. מוסיפים לתערובת את הביצים, המיונז, את השמנת ואת התבלינים, ומערבבים.
6. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
7. משמנים היטב את התבנית בתרסיס שמן או בשמן קנולה.
8. שופכים קמח מצה, ותוך ניעור מצפים את התחתית ואת הדפנות.
9. שופכים את התערובת לתבנית, מפזרים שומשום שחור מלמעלה.
10. מכניסים לתנור עד שמזהיב, כ-50 דקות.
11. מוציאים, נותנים להצטנן, ומגישים עם סלט בצד.



ואם גם אתם מתלבטים איפה לקנות מתנות לחג,
כנסו תעשו סיבוב באחת מהחנויות של FOX HOME.
בטוח תמצאו משהו מקסים, צבעוני, חגיגי ובמחירים שפויים :)



מוזמנים לעקוב אחרי foodil




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)