דלג לתוכן הראשי

מתכון לפשטידת קישואים משגעת לפסח ומתנות שקניתי לעצמי רגע לפני החג :)




בכל חג אני קונה מתנות(גם) לעצמי. 
ככה, כי מגיע לי. 
בדר"כ מתנות שוות נחשבות אצלי אם הן מגיעות מתחום המטבח, הסלולר או הצילום.
אין דבר שאני אוהבת יותר משיטוט בחנויות כלי בית וגאדג'טים למטבח.
כשקיבלתי מתנה של 200 ש"ח לחג לקניות FOX HOME, לטובת התנסות במוצרי הרשת, לא הייתה מאושרת ממני.
אחת מהמתנות שקניתי לעצמי היא תבנית מלבנית קפיצית, שכבר הרבה זמן רציתי לקנות, ולכם הקניה הזו שווה, כי הכנתי איתה פשטידת קישואים נהדרת לפסח, עוד מעט המתכון מגיע :)



מתנות לחג. 
תמיד אנחנו מסתבכים עם זה. אני, לפחות :)
אני, כהרגלי, גם מחכה לרגע האחרון.
החלטתי לתת קפיצה ל-FOX HOME, גם כי היו(עם דגש על "היו") לי 200 ש"ח לבזבז, וגם כי לקראת החג הפריט השני ב-50%.
שווה במיוחד :)


נכנסתי לחנות בראשל"צ, וכמו בכל החנויות, גם פה אווירת החג הורגשה היטב.
תור ענק בקופות שהשתרך לאורך החנות לא מנע ממני להניח את ידי על כמה פריטים מדליקים.
כשאני נכנסת לחנויות כאלו, אין "איפוק". אני חייבת לקנות משהו :)
הצבעוניות בחנויות FOX HOME שולטת, וזה כיף אמיתי, אבל אני בחרתי הפעם ללכת על "רגוע".
הכי צבעונית: פינת הגלידה!


אהבתי את "פינת האבטיח", יופי של מתנה לחג, סכין אבטיח עם קערה בצורת אבטיח. 
ממש מקסים, וגם מתאים לעונה:)


מה קניתי לעצמי? 
ארבעה דברים חמודים, במחירים ממש סבירים:


אפרופו מחירים:
אפשר להרכיב שם יופי של מתנה לחג עם פריטים מקסימים במחירים מעולים ממש!!!



קניתי תבנית קפיץ מלבנית, שמזמן רציתי לקנות, כי לפשטידות ולזניות זה יותר מתאים מהעגולות הקפיציות שכבר יש לי, וככה הן יוצאות מושלמות.
מחיר: 69.90 ש"ח


משטח אבן להכנת פיצה בתנור:
מכיוון שאני מכינה לילדים הרבה פיצות לארוחת ערב, זה ממש נפלא בעיניי.
מחיר: 69.90 ש"ח


תבנית לעוגיות, כי תמיד צריך כזו בבית:) 
מחיר: 39.90 ש"ח
 

כף לעוגה, כי תמיד כיף להתחדש ולזרוק דברים ישנים :)
מחיר: 29.90 ש"ח


הבטחתי מתכון, אז הנה, מתכון לפשטידת קישואים לפסח :)

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים

כלים:
תבנית בגודל 17.5X27 ס"מ או דומה

מצרכים:
4 קישואים מגוררים גס(אני השתמשתי בזוקיני צהובים)
1 בצל גדול חתוך דק
2 שיני שום כתושות
שמן לטיגון
3 מצות טחונות דק(5 כפות מתוכן לתערובת הפשטידה)
4 ביצים
4 כפות מיונז
1 שמנת חמוצה 15%
מלח ופלפל
1/2 כוס מים
שומשום שחור לעיטור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
1. שוברים את המצות, שמים אותן במעבד מזון, וטוחנים לקמח דק.
2. במחבת שמים שמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
3. מוסיפים את הקישואים המגוררים ושתי שיני שום, וממשיכים לטגן כשלוש דקות.
4. מניחים את התערובת בקערה גדולה לצינון קל.
5. מוסיפים לתערובת את הביצים, המיונז, את השמנת ואת התבלינים, ומערבבים.
6. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
7. משמנים היטב את התבנית בתרסיס שמן או בשמן קנולה.
8. שופכים קמח מצה, ותוך ניעור מצפים את התחתית ואת הדפנות.
9. שופכים את התערובת לתבנית, מפזרים שומשום שחור מלמעלה.
10. מכניסים לתנור עד שמזהיב, כ-50 דקות.
11. מוציאים, נותנים להצטנן, ומגישים עם סלט בצד.



ואם גם אתם מתלבטים איפה לקנות מתנות לחג,
כנסו תעשו סיבוב באחת מהחנויות של FOX HOME.
בטוח תמצאו משהו מקסים, צבעוני, חגיגי ובמחירים שפויים :)



מוזמנים לעקוב אחרי foodil




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.