דילוג לתוכן הראשי

דיאט קולה, ועכשיו עם ממתיק טבעי. פלאי הסטיוויה בעולם שכולו ירוק :)















אי אפשר לללכת אחורה.
העולם מנסה להיות בריא יותר, ממוחזר יותר, ירוק יותר.
המגמה: GREEN :)
הציעו לי קולה חדשה להתנסות.
green cola.





האמת, ממתי אני כותבת על משקאות קלים?
אז אמרתי "תודה, לא".
אמרו לי את מילת הקסם: סטיביה.
אמרתי: "אהמממ... מעניין".
סטיביה היא ממתיק טבעי. צמח. ללא כימיקלים, ללא רעלים לגוף.
בשונה מה"דיאט קולה" שאנחנו מכירים, עם הממתיקים המלאכותיים, השימוש בסטיביה הוא טרנד עולמי.
הסטיביה הוא בעצם צמח:




צמח שמגיע מדרום אמריקה, ועוצמת ההמתקה שלו היא בין פי 100 לפי 300 לעומת סוכרוז.
סטיביה מכיל 0 קלוריות, ואינו גורם לסיכונים הבריאותיים שמייצר הסוכר.

קצת על סטיביה:
לאחרונה אישר משרד הבריאות את השימוש בממתיק המבוסס על צמח הסטיביה, שיח נפוץ בדרום אמריקה, ובעיקר בפרגוואי וברזיל, ובעשורים האחרונים מגודל גם ביפן ובסין.
רק בשנים האחרונות השימוש בסטיביה אושר רשמית על ידי רשויות הבריאות המובילות בעולם.
האישור בארץ ניתן בעקבות אישורים של מינהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) ומקבילתו האירופית,
ה-EFSA. בו זמנית מתרחב באירופה ובארצות הברית השימוש בממתיקים מבוססי סטיביה גם להמתקת משקאות קלים.
הסטיביה מופרש על ידי הגוף כמעט במלואו, כך שאין לו כמעט ערך קלורי, ומכיוון שהוא עמיד בחום, אפשר להשתמש בו גם לבישול ולאפייה. יתרון משמעותי, בעיניי :)


או קיי, אז יש לי קולה עם ממתיק בריא יותר מהאחרים.
זה כבר טוב. מקבל "וי" במבחן הבריאות.
נשארו שני מבחנים: מחיר וטעם.
הכי חשוב: הטעם.
כי בתכלס, מה שווה מוצר בריא אבל לא טעים?
כלום. אפס. בדיוק כמו הקלוריות של מוצרי הדיאט :)

אז טעמנו.
הבן שלי, נער בן 18 חובב קולה, אהב.
ביקש פחית נוספת, אחרי כמה שעות.
הבת שלי לא שותה קולה, אז היא יצאה מהמשוואה של הטועמים :)
אני? מאד אהבתי. טעם של קולה, ריח של קולה, 0 קלוריות, ואפילו הקפאין ממקור טבעי:
פולי קפה ירוקים.








האמת? ציפיתי לפחות, קיבלתי הרבה יותר.
המשקה החדש(מיובא ע"י וילי פוד) צבר הצלחה בארבע הקירות שלי.
הערת אגב: קולה "רגיל" לא נכנס אלינו ביתה, אני נגד משקאות עמוסי סוכר.
אחרי ארבע הקירות, לקחתי את שתי הפחיות האחרונות שנשרו לסופ"ש בבית המלון שביקרתי בו השבוע.
שמתי במקרר, וכשישבתי במרפסת עם הלפטופ, הוצאתי אותה.
ככה נראה חופש בעיניי.
ים, לפטופ, וקולה בריאה :)



green cola.
שווה ונעים להכיר.
הלכתי להכין עוף בקולה.
green cola :)








תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)