דילוג לתוכן הראשי

דיאט קולה, ועכשיו עם ממתיק טבעי. פלאי הסטיוויה בעולם שכולו ירוק :)















אי אפשר לללכת אחורה.
העולם מנסה להיות בריא יותר, ממוחזר יותר, ירוק יותר.
המגמה: GREEN :)
הציעו לי קולה חדשה להתנסות.
green cola.





האמת, ממתי אני כותבת על משקאות קלים?
אז אמרתי "תודה, לא".
אמרו לי את מילת הקסם: סטיביה.
אמרתי: "אהמממ... מעניין".
סטיביה היא ממתיק טבעי. צמח. ללא כימיקלים, ללא רעלים לגוף.
בשונה מה"דיאט קולה" שאנחנו מכירים, עם הממתיקים המלאכותיים, השימוש בסטיביה הוא טרנד עולמי.
הסטיביה הוא בעצם צמח:




צמח שמגיע מדרום אמריקה, ועוצמת ההמתקה שלו היא בין פי 100 לפי 300 לעומת סוכרוז.
סטיביה מכיל 0 קלוריות, ואינו גורם לסיכונים הבריאותיים שמייצר הסוכר.

קצת על סטיביה:
לאחרונה אישר משרד הבריאות את השימוש בממתיק המבוסס על צמח הסטיביה, שיח נפוץ בדרום אמריקה, ובעיקר בפרגוואי וברזיל, ובעשורים האחרונים מגודל גם ביפן ובסין.
רק בשנים האחרונות השימוש בסטיביה אושר רשמית על ידי רשויות הבריאות המובילות בעולם.
האישור בארץ ניתן בעקבות אישורים של מינהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) ומקבילתו האירופית,
ה-EFSA. בו זמנית מתרחב באירופה ובארצות הברית השימוש בממתיקים מבוססי סטיביה גם להמתקת משקאות קלים.
הסטיביה מופרש על ידי הגוף כמעט במלואו, כך שאין לו כמעט ערך קלורי, ומכיוון שהוא עמיד בחום, אפשר להשתמש בו גם לבישול ולאפייה. יתרון משמעותי, בעיניי :)


או קיי, אז יש לי קולה עם ממתיק בריא יותר מהאחרים.
זה כבר טוב. מקבל "וי" במבחן הבריאות.
נשארו שני מבחנים: מחיר וטעם.
הכי חשוב: הטעם.
כי בתכלס, מה שווה מוצר בריא אבל לא טעים?
כלום. אפס. בדיוק כמו הקלוריות של מוצרי הדיאט :)

אז טעמנו.
הבן שלי, נער בן 18 חובב קולה, אהב.
ביקש פחית נוספת, אחרי כמה שעות.
הבת שלי לא שותה קולה, אז היא יצאה מהמשוואה של הטועמים :)
אני? מאד אהבתי. טעם של קולה, ריח של קולה, 0 קלוריות, ואפילו הקפאין ממקור טבעי:
פולי קפה ירוקים.








האמת? ציפיתי לפחות, קיבלתי הרבה יותר.
המשקה החדש(מיובא ע"י וילי פוד) צבר הצלחה בארבע הקירות שלי.
הערת אגב: קולה "רגיל" לא נכנס אלינו ביתה, אני נגד משקאות עמוסי סוכר.
אחרי ארבע הקירות, לקחתי את שתי הפחיות האחרונות שנשרו לסופ"ש בבית המלון שביקרתי בו השבוע.
שמתי במקרר, וכשישבתי במרפסת עם הלפטופ, הוצאתי אותה.
ככה נראה חופש בעיניי.
ים, לפטופ, וקולה בריאה :)



green cola.
שווה ונעים להכיר.
הלכתי להכין עוף בקולה.
green cola :)








תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.