Translate

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)










מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?





בסיס: אוראו
אמצע: תערובת גבינות+שמנת+בוטנים מסוכרים
ציפוי: גנאש שוקולד
עיטור: אוראו+בוטנים מסוכרים.




העבודה לא קשה,  צריך רק קצת סבלנות,
כי לעוגות כאלו יש זמן קירור ארוך.


מתכון לעוגת אוראו-גבינה-בוטנים מסוכרים 

כלים:
תבנית קפיץ 24
שקף-לא חובה
(להשיג בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל")

חומרים לבסיס:
250 גרם עוגיות אוראו(בחבילה אחת יש 176 גרם)
75 גרם חמאה מומסת

הכנת הבסיס:


טוחנים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת.
מניחים את השקף בתוך התבנית.
מהדקים את האוראו לתבנית בשכבה אחידה.
מכניסים לרבע שעה למקפיא.

חומרים לשכבת הגבינה:
1 קופסה(500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
1 קופסה גבינת שמנת (נפוליאון)
2 חב'(500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% 
3/4 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס בוטנים מסוכרים(השתמשתי בבוטנים של PLANTERS)
*הבוטנים מגיעים בפחית שומרת טריות עם מכסה לסגירה, כך שאפשר להשתמש בכמה שצריך ולהשאיר לפעם הבאה. מצד שני, אהמממ, ברגע שטועמים אותם, לא נשאר כלום בקופסא. מדהימים!!




הכנת שכבת הגבינה:
מערבבים את שתי הגבינות לתערובת אחידה.
טוחנים את הבוטנים המסוכרים(לא דק מדי) במעבד מזון, ומוסיפים בעדינות לתערובת.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ותוך כדי מוסיפים את פודינג הוניל.
מקציפים עד שהתערובת יציבה.
בתנועות קיפול מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות.

חומרים לגנאש(להכנה מאוחרת יותר):
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

הכנת הגנאש:
בקערה שוברים את השוקולד לקוביות(60% מוצקי קקאו).
מרתיחים את השמנת ושופכים על קוביות השוקולד.
מערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה.

הרכבת העוגה:



מוציאים את התבנית מהמקפיא.
מעל שכבת האוראו שופכים את תערובת הגבינות.
מכניסים להקפאה לשלוש שעות לפחות.
מכינים את הגנאש ושופכים על העוגה הקרה.
מקשטים כמיטב הדמיון, אני קישטתי עם בוטנים מסוכרים ואוראו.




מכניסים להקפאה לעוד שעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר.
אפשר לאכול את העוגה חצי קפואה, לאחר הפשרה חלקית במקרר.
אם רוצים קיצור דרך, אפשר להכין קינוחי אוראו אישיים מושחתים, על אותו עיקרון,
רק עם פחות עבודה והתעסקות.
ככה זה נראה:



והמתכון לקינוח האישי המושחת בדיוק בקישור הזה :)

הוסף רשומת תגובה