דלג לתוכן הראשי

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)










מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?





בסיס: אוראו
אמצע: תערובת גבינות+שמנת+בוטנים מסוכרים
ציפוי: גנאש שוקולד
עיטור: אוראו+בוטנים מסוכרים.




העבודה לא קשה,  צריך רק קצת סבלנות,
כי לעוגות כאלו יש זמן קירור ארוך.


מתכון לעוגת אוראו-גבינה-בוטנים מסוכרים 

כלים:
תבנית קפיץ 24
שקף-לא חובה
(להשיג בחנויות מתמחות כמו "לגעת באוכל")

חומרים לבסיס:
250 גרם עוגיות אוראו(בחבילה אחת יש 176 גרם)
75 גרם חמאה מומסת

הכנת הבסיס:


טוחנים את העוגיות במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת.
מניחים את השקף בתוך התבנית.
מהדקים את האוראו לתבנית בשכבה אחידה.
מכניסים לרבע שעה למקפיא.

חומרים לשכבת הגבינה:
1 קופסה(500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
1 קופסה גבינת שמנת (נפוליאון)
2 חב'(500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% 
3/4 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס בוטנים מסוכרים(השתמשתי בבוטנים של PLANTERS)
*הבוטנים מגיעים בפחית שומרת טריות עם מכסה לסגירה, כך שאפשר להשתמש בכמה שצריך ולהשאיר לפעם הבאה. מצד שני, אהמממ, ברגע שטועמים אותם, לא נשאר כלום בקופסא. מדהימים!!




הכנת שכבת הגבינה:
מערבבים את שתי הגבינות לתערובת אחידה.
טוחנים את הבוטנים המסוכרים(לא דק מדי) במעבד מזון, ומוסיפים בעדינות לתערובת.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ותוך כדי מוסיפים את פודינג הוניל.
מקציפים עד שהתערובת יציבה.
בתנועות קיפול מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות.

חומרים לגנאש(להכנה מאוחרת יותר):
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

הכנת הגנאש:
בקערה שוברים את השוקולד לקוביות(60% מוצקי קקאו).
מרתיחים את השמנת ושופכים על קוביות השוקולד.
מערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה.

הרכבת העוגה:



מוציאים את התבנית מהמקפיא.
מעל שכבת האוראו שופכים את תערובת הגבינות.
מכניסים להקפאה לשלוש שעות לפחות.
מכינים את הגנאש ושופכים על העוגה הקרה.
מקשטים כמיטב הדמיון, אני קישטתי עם בוטנים מסוכרים ואוראו.




מכניסים להקפאה לעוד שעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר.
אפשר לאכול את העוגה חצי קפואה, לאחר הפשרה חלקית במקרר.
אם רוצים קיצור דרך, אפשר להכין קינוחי אוראו אישיים מושחתים, על אותו עיקרון,
רק עם פחות עבודה והתעסקות.
ככה זה נראה:



והמתכון לקינוח האישי המושחת בדיוק בקישור הזה :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.